Care soferi va enerveaza cel mai tare?, sau alti conducatori auto
![]() ![]() ![]() |
Care soferi va enerveaza cel mai tare?, sau alti conducatori auto
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(danielliviu @ 5 Dec 2007, 22:07) Au fost situatii cand a trebuit sa ies in afara drumului din cauza unor idioti care nu stiu sa circule pe partea dreapta. In rest prefer sa respect regulile, dar este foarte dificil sa circuli asa mai ales noaptea si/sau in conditii de ploaie, ninsoare, ceata, etc. Daca ar repecta mai multi legea, atunci ar fi mai usor si mai sigur. Eu cred ca lipsa de experienta isi spune cuvantul. Cel putin in privinta camioanelor. Exista foarte multe drumuri in Romania unde un tir incadrat normal ajunge aproape pana la linia de demarcatie dintre sensuri. Daca mai adaugi si curbe pe drumul asta si viteza atunci limitele devin din ce in ce mai mici. Un exemplu concludent este valea Oltului in acest sens. Eu si acum dupa ceva timp si ceva kilometri am senzatia ca nu "incap" pe langa un camion sau ca manevra este la limita. De fiecare data insa ma uit in oglinzi si vad ca am avut spatiu, ba chiar mai mult decat ma asteptam, numai ca din fata "nu se vede la fel". Deci: rabdare, tutun si cat mai multi kilometri fara probleme. Cu problemele de genul asta te vei obisnui incet, incet dupa ce vei capata experienta. P.S. In plus gandeste-te ca un camion nu se conduce la fel de usor ca un autoturism. Masinile alea sunt mai lungi mai inalte si se incadreaza altfel in curbe. De aceea isi aleg o trasa cat mai buna. Nu cred ca ti-ar place sa cada peste tine un camion care a tras brusc de volan pentru a sta cat mai pe "dreapta" drumului... |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
QUOTE(giany911 @ 5 Dec 2007, 21:27) Eu am trecut prin zona aia dimineață și la prânz și se circula normal. În schimb acum seara la Titan s-au stricat semafoare ... aia da distracție. Ca o curiozitate, am observat ca cele mai multe intersectii unde nu functioneaza semafoarele sunt mai aerisite de fapt... Asta apropo de sincronizarea inexistenta a acestora! Tot sistemul de fluidizare a traficului este praf in Bucuresti... |
--------------------
**
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Sistemul acesta a fost creat în altă perioadă de timp, nu existau atâtea mașini. În ultimii ani traficul a devenit sufocant.
|
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
..si oamenii mult mai nesimtiti..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
azi a aparut subit un politist de circulatie pe bdul tomis ca ii lua la rost pe cei cu proiectoarele de ceata si cei fara centura
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Ieri dimineata ieseam din parcarea din fata blocului meu, si imi taie fata venind de pe trotuar un seat argintiu cu numar de IF (pentru cine nu stie, pe str Sibiu cum mergi spre Bd. Timisoara **laraii o scurteaza pe trotuar apoi printre blocuri). La claxonul meu baiatul gesticuleaza mai sa dea cu capul de toate ungherele masinii. Pus pe harta baietelul da cu spatele catre mine (am observat ca asta e manevra tipica complexatilor, la urma urmei tot vina lor e daca te loveste cu spatele, dar deh, prostul tot prost). Nici nu l-am bagat in seama saracul nu realiza ce se intampla daca ma facea sa ma dau jos din masina.
Sunt curios daca se gandeste cineva sa schimbe ceva la partea cu testarea psihologica pentru carnetul de sofer, pentru ca la parerea mea de neprofesionist 1 din 3 soferi Bucuresteni sunt nebuni (cel putin la volan). This post has been edited by Andrul: 6 Dec 2007, 19:57 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Foarte multi soferi si-au cumparat permisul de conducere. De aia nu trebuie sa ne mire cand un baietas isi cumpara permisul de la o scoala de soferi dintr-un cartier bucurestean ce da spre o autostrada, iar dupa o luna acel baietas loveste mortal pe trecerea de pietoni pe fata instructorului care i-a oferit permisul fara scoala si examen. Nu e poveste, ci fapt real. Dureros de real pentru unii.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Eu unul nu circul prea des prin Bucuresti. Atuci cind circul, ma deranjeaza modul in care se executa vitajul la stinga (uzual cu ocolirea centrului intersectiei), CONTRAR atit regulamentului cit si fluentei traficului. Ma intreb de fiecare data de ce. Are cineva o explicatie (alta decit poate "noi stim sa conducem", eventual "nu-ti convine, nu veni la Bucuresti" - ca si eu mi-s oleaca moldovean)? |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
De aici se da ora exacta!
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Nu se mai da de la IFA/Mogosoaia?
---- revin aici la intrebarea mea de mai sus: solicit o explicatie in incercarea de a nu mi-o da singur - ca explicatia MEA nu vreti s-o auziti, si ar fi si impotriva regulamentului ca initiere de flame... |
--------------------
.
.
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(os @ 6 Dec 2007, 21:50) Eu unul nu circul prea des prin Bucuresti. Atuci cind circul, ma deranjeaza modul in care se executa vitajul la stinga (uzual cu ocolirea centrului intersectiei), CONTRAR atit regulamentului cit si fluentei traficului. Ma intreb de fiecare data de ce. Are cineva o explicatie (alta decit poate "noi stim sa conducem", eventual "nu-ti convine, nu veni la Bucuresti" - ca si eu mi-s oleaca moldovean)? asta ma mir si eu mereu,prima data cand am vazut cum se face ramasesem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 Dec 2007, 21:58: si la scoala cand am facut-o inca imi aduc aminte ca a zis un instructor ca manevra spre stanga care se executa in prezent in bucuresti se facea pe vremea comunismului si in braila ![]() This post has been edited by C@talin: 6 Dec 2007, 20:58 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
In bucuresti este foarte greu sa stai intre liniile alea cu var din intersecttii. Cu cat masina este mai mica este tot mai greu sa te mentii intre linii.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ete na, de parca virajul la dreapta e facut ca in Neckerman...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
vijelie adica tie ti se pare corect cum se face la stanga in intersectie :| ? Ca mie mi se pare o idiotenie
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
os |
![]()
|
Eu intreb: nu exista amenda pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la executarea virajului la stinga?
Daca nu - sunt destul de sigur ca s-ar putea (eventual cu un pic de bunavointa) aplica prevederile pentru neacordarea de prioritate hi hi. Ce-i porcaria asta "asa s-au obisnuit"? Sa se dezobisnuiasca. Nu mai suntem pe vremea carelor cu boi - decit eventual in minte. -- edit: cred ca aia cu neacordare de prioritate imi place mult mai mult. Ceea ce relateaza C@talin mi s-a intimplat si mie; noroc ca n-am dat peste vreunul mia agresiv, sarea naibii si la cafteala. |
--------------------
.
.
|
C@talin |
![]()
|
pana si soferi de autobuze fac la fel :| manevra de stanga
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
vijelie |
![]()
|
Mai, ce sa zic... Nu in toate intersectiile se ocolesc unii pe altii... Mie altele imi par a fi adevarate probleme la acest capitol... Dar, ma rog, fiecare cu "virajul" lui...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
C@talin |
![]()
|
nu in toate da eu era sa fac in majoritatea accident din cauza asta
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Sony |
![]()
|
E bine sa faci virajul oricum, dar sa-l faci. Luni seara am facut 300 m pe o strada intr-o ora, iar cei 10 km de la serviciu pana acasa in 3 ore. Pietonii mergeau mult mai repede decat mine. Niste minti luminate au blocat intersectia dintre Occidentului si Buzesti in asa fel incat timp de 10 minute nu a iesit nici-o masina de acolo. In timpul asta un dobitoc cu un Cayenne depasea coloana si voia sa se infiga si el in intersectie. L-am porcait ca la usa cortului. Intr-un final intersectia a fost deblocata de Tuțigureanu de la Carcotasi. Nu era in uniforma, dar voia sa traverseze si el acea zona.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
os |
![]()
|
vijelie: unde-i lege, nu-i tocmeala. Si: virajul la stinga executat incorect este, impreuna cu (si ce-i drept in urma ca importanta) printre cauzele principale ale ambuteiajelor - caci favorizeaza blocarea intersectiilor si reduce debitul prin acestea.
Bineinteles ca sunt multe - dar exista lucruri simplu de rezolvat si care nu costa nimic. Asta cu virajul e un exemplu; aia cu patrunderea in intersectie e altul. |
--------------------
.
.
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Offtopic, nu ma pot abtine. Alt coleg de al meu, a luat azi amenda de 50 eur ca a oprit in fata la bancomat. L-a ars politia in 2 timpi si 3 miscari.
![]() Nu e ca la Romaniaaaa. Educatia rutiera se face pe bani fratilor de volan. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Sony |
![]()
|
La noi cea mai mare problema e impotenta politiei.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Sony pe unde-ai umblat in ultimul timp? ca era sa facem topic special pentru tine
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Sony |
![]()
|
Saptamana trecuta am fost prin Brasov in prima parte, iar a doua parte acasa, dar fara net. Aproape o saptamana am stat fara net pt ca era mufa miscata intr-un switch.
Saptamana asta am stat in trafic. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
O explicație pt. acest tip de manevră, ...cel puțin în căpșorul meu, poate fii următoarea:
,[,] [']' Oricare din cei 2 șoferi poate să se uite la dreapta lui și să cedeze trecerea, pe când dacă ar fii invers amândoi șoferii ar avea privirea oarecum blocată de mașina de alături. Am impresia că asta e explicația pe care am primit-o în școală, căci și mie imi plăcea să tai interșectia. Sper că nu vorbesc prostii și am înțeles ce vreți să ziceți voi. * Treaba asta este valabilă doar în intersecțiile care nu au semafor de stânga. This post has been edited by giany911: 6 Dec 2007, 22:00 |
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(os @ 6 Dec 2007, 21:50) Eu unul nu circul prea des prin Bucuresti. Atuci cind circul, ma deranjeaza modul in care se executa vitajul la stinga (uzual cu ocolirea centrului intersectiei), CONTRAR atit regulamentului cit si fluentei traficului. Ma intreb de fiecare data de ce. Are cineva o explicatie (alta decit poate "noi stim sa conducem", eventual "nu-ti convine, nu veni la Bucuresti" - ca si eu mi-s oleaca moldovean)? Raspunsul meu e urmatorul: Cand faci stanga, de obicei nu poti trece deodata (pana nu se opresc cei care vin din fata) Si daca faci stanga fara sa ocolesti centrul intersectiei ramai cum ar veni pe contrasensul alora care or sa vina din stanga cand se face verde la ei. Asa, si cand se face verde apuca sa treaca 2-3 pana vin nebunii care au verde si trec peste tine cu claxonul la maxim, si in felul asta ramai ca fraierul in intersectie si iti mai iei carne si de la aia pe sensul carora stai. De aceea se face gramada cu cei care fac stanga dupa centrul intersectiei si cand se face verde si scapa nebunii, nu au cum sa treaca de gramada care face stanga si in felul asta trec toti aia care fac stanga si vreo cativa din aia care au verde si merg inainte. ![]() Treaba se complica atunci cand vor sa faca stanga si aia care tocmai primesc verde, ca or sa fie 2 gramezi care fac stanga DUPA centrul intersectiei . ![]() Treaba asta se cheama blocarea intersectiei si e sanctionata de lege, dar nu in Bucuresti. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
os |
![]()
|
Domnule,
aceasta asa-zisa explicatie am mai auzit-o intr-o forma sau alta. Aici se aplica insa doua lucruri (pardon-din pacate NU se aplica): 1. cum spuneam mai inainte, daca regulamentul zice ca trebuie s-o iei prin canalizare, o iei prin canalizare. Punct. 2. in situatia asta, regulamentul zice bine. Cu alte cuvinte este mia practic (mai elegant, mai fluent etc) asa cum scrie - si nu asa cum "se" face. Am vazut trafic slava Domnului, si asa- si asa si pot sa apreciez. Blocarea intersectiei: repet. eu as sanctiona neacordare de prioritate (pe vremuri se suspenda dreptul de a conduce pentru asta). Si anume: fiecare din cei care vireaza gresit la stinga nu au acordat prioritate celor care ar fi vrut/putut sa execute virajul conform cu regulile. Ia sa se salte la permise asa vreo luna sau doua, sa vezi cum lumea se dezobisnuieste. Right? Aceste doua lucruri m-au facut (si ma fac in continuare) sa ma mir. Nu ramine decit o singura explicatie posibila - dar cum spuneam pe aia nu-mi permite regulamentul (de data asta al forumului) s-o scriu aici. Mai ales in calitatea mea de "oleaca moldovean (*)". -------- Off-topic (*) pina sa inceapa aici discutiile frumoase despre moldovenii-care-in-loc-sa-stea-la-ei vin-sa-ne-ia-locurile-de-munca-si-mai-ales-sa-ne-aglomereze-traficul nu ma gindeam decit foarte rar in mod explicit la subiectul "de unde ma trag". Acum insa ma vad silit sa ma pozitionez - deci iata, pentru mine cel putin discutiile au avut un efect pozitiv. |
--------------------
.
.
|
nh1980ro |
![]()
|
O mica precizare: nu in toate intersectiile virajul la stanga se face fara a ocoli centrul imaginar. De exemnplu intersectiile in forma de "T".
De asemenea regulamentul zice ca ai voie sa mergi pe linia de tramvai (mai nou), doar ca dupa intersectie din 3 benzi (cu tot cu linia de tramvai) raman 2 si sa vezi ce blocaj obtii. Oricum poti sa incerci si Timisoara ca sa vezi un trafic interesant.. ![]() Sau poate n-ai vazut viraje la dreapta de pe linia de tramvai si 2 benzi pe sens...pentru asta iti trebuie Jip sau sa fii Taximetrist ![]() This post has been edited by nh1980ro: 7 Dec 2007, 00:25 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
si in constanta este in voga moda asta cu "claxonez pana raguseste saraca masina"
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 02:23 |