Totul despre PFA-uri, declaratii, datorii la stat, ce, unde, cand, cat
![]() ![]() ![]() |
Totul despre PFA-uri, declaratii, datorii la stat, ce, unde, cand, cat
Smiley |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
amenda este de 525 platita in 48 de ore si 1000 dupa ce trec cele 48 de ore - ce nenorociti
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai nu e doar pt cei cu norma de venit, ci si pt cei pe venit realizat.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
stiu
nu cred ca existe o explicatie oficiala. pur si simplu e o alta hartie pe care trebuie sa o depui (mai nou, anual ![]() |
-------------------- |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Am citit ultimile pagini si
![]() Lamuriti-ma, va rog, dar asa in cuvinte simple, nevasta-mea este PFA (traduceri), din care in tot anul trecut a avut un venit total de vreo 600 de lei. Are sau nu obligatia sa plateasca CAS? In afara de PFA are si statut de salariat cu norma intreaga la o societate comerciala. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Impozit si Sanatate va plati. Somaj si Pensii si ce mai e nu, ptr. ca e salariata.
Daca e la norma de venit, va plati la norma respectiva, daca e in sistem real, la ce a realizat. Dar declaratiile si tot ce se tot discuta pe aici, trebuie depuse indiferent. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
translatorii nu erau la norma pe venit, erau pe sistem real
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
o intrebare: se platesc taxe locale la pfa? gen taxa publicitate?
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
ManCileS |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 10 February 11 ![]() |
Se poate deschide un PFA pe numele a 2 persoane.
vreu eu cu un prieten sa deschidem prestari servici si ne gandeam la un PFA This post has been edited by ManCileS: 16 Mar 2011, 17:00 |
--------------------
Dacia
1310 LI
2004
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
nu
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
catalynoo |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 8 December 12 ![]() |
Buna ziua, am un pfa care l-am inregistrat din 2008, am depus declaratia 220 doar pe 2008 si am muncit doar 3 luni, insa nu mi-au spus cei de la firma ca tre sa il inchid , si pana m-am trezit eu sa il suspend a inregistrat niste creante pana in 2010... Nu mi se pare moral si corect sa achit 2400 de ron pentru ca nu am avut nici o incasare... cum pot sa fac cumva sa atac decizia asta? sunt un om simplu care castiga 700 ron pe luna si aceasta suma de 2400 ron mi se pare o suma imensa, va rog din suflet, sunt sarbatorile si am primit o gramada de notificari acasa, cu poprire de salariu si toate cele, si nu gasesc o solutie la problema asta, ma macina in fiecare zi si nici nu pot dormi cand stiu ca as avea datorii sau ceva...
este un pfa cu norma de venit, si plus de asta, pana ieri nu mi-a venit nimic de plata la contributiile de sanatate, insa ieri am primit un plic cu inca o suma care o am de achitat strict pentru sanatate . in valoare de 1000 ron.. chiar nu pot face nimic? nici nu stiam ca am de platit si contributiile sociale si nu am mai primit nici un plic, si acum mi-a venit cu tot cu penalizari. Cand am facut eu pfa-ul in 2008 nu era reglementat nimic de sanatate si dupa cate vad eu, abia in 2010 a intrat in vigoare OUG 58/2010, dar in acel an eu am reusit sa suspend pfa-ul... Va rog eu mult daca va pricepeti ca eu nu stiu ce sa ma mai fac.... sunt intr-o situatie extrem de delicata |
--------------------
renault
renault
2005
|
|
Smiley |
![]()
|
pentru impozit nu stiu daca ai vreo solutie sa scapi, din pacate.
pentru sanatate, mergi la ei si cere-le sa-ti spuna exact pentru ce trebuie sa dai acei bani (cat reprezinta contributia la sanatate si pentru ce perioada, cat reprezinta penalizari) si vezi daca poti sau nu scapa. daca nu scapi, macar incearca sa reduci suma (poate e calculata la valoarea normei pentru intreg anul, dar daca ai suspendat PFA-ul norma se modifica proportional cu perioada) |
-------------------- |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Citeste si topicul asta, (pana la epilog), ar putea sa-ti fie de folos. Situatia e asemanatoare, chiar daca n-a fost vorba de un PFA. Depinde pe cine intalnesti la ghiseu.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 21:58 |