Pompe aer in benzinarii BUC, nu mai gasesc nici o pompa de aer functionala
![]() ![]() ![]() |
Pompe aer in benzinarii BUC, nu mai gasesc nici o pompa de aer functionala
Muttley |
![]()
|
||
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|||
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Eu am un manometru rusesc de la @Ydaniel, foarte bun, si o pompa de bicicleta. Mai aveam o pompa de picior cu manometru incorporat, dar nu mai indica bine manometrul, si am o pompa electrica cu alimentare la priza de 12 v, dar nu o folosesc pt. ca nu am curent la scrumiera (nu e firul legat). In fine, daca se vrea se poate. La mine cel mai aiurea a fost intr-o zi cand am zis sa fac presiunea la roti, si la roata dreapta fata cand am scos mustiucul de la pompa, s-a blocat ventilul cu tamburusul in jos, si s-a desumflat roata. Am pus rezerva, am mers la vulcanizare, dat bani pe schimbat valva, echilibrat roata si montat pe masina. Vreo... 13 lei toata distractia.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Filipe, inteleg ca ai mai multe pompe. Cind ai dat ultima oara o pompa?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Filip |
![]()
|
Acum am valvele bune, nu pierd presiunea.
![]() ![]() This post has been edited by Filip: 30 Aug 2010, 21:05 |
--------------------
Renault
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Ai bucsat valva? Pierdeai presiune?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 30 Aug 2010, 12:53) Cu 5 lei la Agip iti umfla si soacra. La ce Agip mai precis? ![]() |
-------------------- |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(Filip @ 30 Aug 2010, 21:58) Sa dea D-zeu si maica D-lui si tot cardu' de sfinti din icoanele de deasupra patului tau sa trebuiasca vreodata sa umfli o roata DE MASINA, fie ea si cu un amarat de 155/80/13 cu pompa de bicicleta. QUOTE(Filip @ 30 Aug 2010, 22:00) Mai exista si masina prietenei (stiu, notiune abstracta), care poa' sa aiba si vulcanizare cu tot cu angajat in portbagaj, tot n-ar sti ce sa faca cu ea. Si mai exista masina de serviciu, iar pompe, compresoare, chei de 13... nu se obisnuieste. QUOTE(Filip @ 30 Aug 2010, 22:00) Si dupa neuronii tai frigizi, cam cat ar cantari sculele astea pentru agregatu' ala? 20, 50 kg? Sa-ti zic cati bani din bugetu' vilei de pe plaja arunci pe geam la mia de km cu consumul mai mare din cauza balastului in plus? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Filip @ 30 Aug 2010, 20:58) Eu am un manometru rusesc de la @Ydaniel, foarte bun, si o pompa de bicicleta. Mai aveam o pompa de picior cu manometru incorporat, dar nu mai indica bine manometrul, si am o pompa electrica cu alimentare la priza de 12 v, dar nu o folosesc pt. ca nu am curent la scrumiera (nu e firul legat). In fine, daca se vrea se poate. Mai nene, cat de calic poti sa fii sa cari dupa tine 3, 4 pompe in portbagaj cand o verficare a presiunii la un atelier te costa cat o sticla de apa minerala. In orice caz, vorba lui Muttley, mult mai putin decat carburantul ars in plus pentru plimbarea balastului. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Filip |
![]()
|
Muttley, dar deja am umflat cu pompa de bicicleta toate 4 rotile. Bine, le-am dus de la ~1.8 la 2.2 atmosfere. Oricum nu e mare lucru. Si am umflat cu pompa de bicicleta si roata "pe janta". Cu 100 de pompe roata e umflata. Intr-adevar cand ajunge la presiune normala, e mult mai greu sa bagi aer, dar se poate, stai linistit, nu mi-e frica de munca sau efort fizic, chiar daca am un fizic de trestie.
![]() |
--------------------
Renault
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Sunt situatii in care mai e nevoie sa dai o pompa prin padure.
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Filip |
![]()
|
Oameni buni, eu nu car atatea scule IN MASINA. In masina am coarba, crucea si roata de rezerva, pompa, manometru, trusa de prim ajutor, vesta reflectorizanta, extintorul, (triunghi n-am, ghinion), actele si O TRUSA MICA DIN PLASTIC in care am cheile uzuale, patent, cheie reglabila, surubelnita cap cruce, o surubelnita mecanica, un ciocan mic, ma rog, d-astea de bun simt pt. o dacie, prin bord am un multimetru digital parca). A, si am o cutie cu becuri (halogen faza lunga/scurta), becuri de semnal, de ceata, becuri din bord, o cutie cu vaselina si o cutiuta de vitamina C plina cu sigurante. Si inca un borcanas cu piulite de prezon si diverse surubele + antifurtul pt. piulitele antifurt de la roti. Chestii de bun simt, nimic exagerat!
![]() This post has been edited by Filip: 30 Aug 2010, 22:37 |
--------------------
Renault
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Filip @ 30 Aug 2010, 22:00) Dar eu nu ii inteleg pe cei care au o masina, si nu au o pompa. pentru ca nu merita sa ai pompa. Un cauciuc tubless iti ofera posibilitatea sa ajungi la benzinarie, vulcanizare etc. daca nu , pui rezerva....simplu nu? |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Muttley |
![]()
|
Si uite asa mai phute Filipu' inca un topic, il face muci, iar la moderatori ploua.
QUOTE(Filip @ 30 Aug 2010, 23:28) Sa ai noroc in viata ta asa cum zici tu acum adevarul? La o roata pe janta, trebuie FIX 200 de pompe AUTO pentru a ajunge la 2 atmosfere. Vorbesc de pompa auto, cu volum de cateva zeci de ori mai mare decat al pompei de bicicleta. Recapitulare: - pompa auto 200 pompe; - pompa bicicleta 3-4mii pompe, insa Filip reuseste cu 100. Filip, copil nereusit, orice om normal prefera sa umfle o roata cu ajutorul unui compresor, pentru ca operatiunea de a actiona pistonul unei pompe de cateva sute de ori este inlocuita de a sta degeaba. Topicul asta este despre ceea ce scrie-n titlu, foarte elocvent de altfel, nu despre ce kkturi ai tu prin masina. De ce nu vrei tu odata sa te duci si sa ne lasi? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(Filip @ 30 Aug 2010, 23:36) Oameni buni, eu nu car atatea scule IN MASINA. In masina am coarba, crucea ![]() ![]() ![]() @flp ce faci tu cu crucea ? ti-o cari singur ? |
--------------------
...
...
...
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
De cand cu azotul mai baga cineva aer in anvelope ?
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, cei care nu pun botu' la toate prostiile.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
pe cand xenon in roti?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
in general azot undeva pe la 78% restu alte gaze
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca pui neon, rotile se fac luminiscente?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
corbex |
![]()
|
Cine are caiucioacele montate bine si valve etanse, ceilalti mai dau cite-o pompa, din cind in cind.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ORicum cu aer chior se pierde pe termen lung cat de etans ar fi, la azot 100% , cica-s moleculele mai mari decat la celelalte componente ale aerului, oxigen, argon, co2..
This post has been edited by argon: 31 Aug 2010, 11:05 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
corbex |
![]()
|
Intrebarea e daca diferenta de comportament a anvelopei face sa merite efortul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
argon |
![]()
|
Ce efort...cu 7 ron de roata s-a rezolvat cu azotul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
corbex |
![]()
|
Efortul sa te duci pina acolo, ca n-au toti
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
eu car în portbagaj o pompa de umflat saltele. e buna si la mare.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Filip |
![]()
|
Eu am o pompa exact ca asta, si NU AM NEVOIE de MII de pompe ca sa umflu o roata pe janta. Ca doar nu e roata de tractor sau de tatra t813.
![]() ![]() This post has been edited by Filip: 31 Aug 2010, 15:34 Attached thumbnail(s) poza_253_451.jpg ( Size: 6.44k ) Number of downloads: 321 |
--------------------
Renault
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:37 |