Stiti sa gatiti..., ...ceva bun?
![]() ![]() ![]() |
Stiti sa gatiti..., ...ceva bun?
tatabobu |
![]()
|
||
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|||
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
Vogue SE Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 7 Sep 2010, 18:07) 350g - gris 250g - faina de soia 150g - mancare de canari cu miros de miere 150g - faina de porumb 100g - lapte praf 100g - scortisoara 8- oua ![]() De fapt care e treaba cu scortisoara? Daca nu pui scortisoara nu trage animalul la undita? Sau cum? Ca pe lipoveni in Delta nu i-am vazut umbland cu mirodenii. ![]() |
-------------------- |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(apunake @ 8 Sep 2010, 09:43) De fapt care e treaba cu scortisoara? Daca nu pui scortisoara nu trage animalul la undita? Sau cum? Ca pe lipoveni in Delta nu i-am vazut umbland cu mirodenii. ![]() E doar una din miile de retete care se pot face. Scortisoara e un exemplu. O poti inlocui cu orice alte mirodenii, arome, etc. Sau poti sa faci doar o mamaliga simpla, doar cu apa si malai. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Fara sare?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Ciorba de varză
1 varză, 1 țelină, 2 cepe, 2 gogoșari, 1 morcov, 2-3 căței de usturoi, Toate lăsate să fiarbă cel puțin un ceas ... apoi se adaugă: 2-3 roșii, niscai pătrunjel, vreo două fire de mărar, vreo două căni cu moare de varză. Se mai dă un clocot și ... poftă bună! Chiflteluțe de post: Se fierbe 1 chil de cartofi, apoi se curăță și se dau pe răzătoare. Se toacă vreo două cepe mărunt și se amestecă cu răsătura. Se mai adaugă vreo doi pumni de făină, doi-trei căței de usturoi (zdrobiți) și ceva verdeață (pătrunjel, mărar), sare. Se amestecă bine, cu mâna. Se presară făină pe masă, se ia cu lingura din compoziție și se "descarcă" peste făină. Se tăvălește prin făină, să capete formă. Se prăjește în ulei, până se face "blondă". Poftă bună! O prăjitură de casă: Pâine uscată, ou, lapte, zahăr. Se înmoaie bucățile de pâine uscată în lapte, se adaugă 1 ou și 1-2 linguri de zahăr. Se amestecă bine, pe pune într-o tăviță tapetată cu puțin ulei și făină și se dă la cuptor până se rumenește (cca. o jumătate de oră). |
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL-06-EAF
Confort 2002 Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Prajitura asta de casa suna ciudat.
Dar asemanator se poate fce altceva - friganele le ziceam noi: iei felia de paine, o dai prin ou batut (ca la snitel) apoi o prajesti. La final pui putin zahar peste si mananci cu iaurt. Imi aduc aminte ca mamaie facea chestii dinastea cand eram mic. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Merced |
![]()
|
![]() om al munților Group: Members Posts: 8.307 Joined: 24 June 07 ![]() |
Chiar ca n-am mai mancat friganele de ani si ani de zile. Cica erau populare inainte de '89, e si lezne de inteles motivul.
Tot la bunica-mea am mancat si eu ultima oara, dar cred ca au trecut cel putin 12-13 ani. Ia sa fac intr-o seara. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
QUOTE Prajitura asta de casa suna ciudat. Tin'te bine! Rețeta asta am văzut-o în Franța, acu' câțiva ani. Ne-a fost servită la o masă de familie iar eu mi-am zis: „Ia uite ce oameni chibzuiți; n-aruncă nimic, nici măcar pâinea uscată!”. Peste câteva zile am avut ocazia să văd, la localul din sat, același gateau! |
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL-06-EAF
Confort 2002 Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
C@talin |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 8 Sep 2010, 14:19) Prajitura asta de casa suna ciudat. Dar asemanator se poate fce altceva - friganele le ziceam noi: iei felia de paine, o dai prin ou batut (ca la snitel) apoi o prajesti. La final pui putin zahar peste si mananci cu iaurt. Imi aduc aminte ca mamaie facea chestii dinastea cand eram mic. ce mai mancam dasta. Da fara iaurt ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 8 Sep 2010, 13:19) Dar asemanator se poate fce altceva - friganele le ziceam noi: iei felia de paine, o dai prin ou batut (ca la snitel) apoi o prajesti. La final pui putin zahar peste si mananci cu iaurt. Imi aduc aminte ca mamaie facea chestii dinastea cand eram mic. Deci asa ziceti voi la pită cu ou, numa ca puneti zahar pe ea ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
- AR - -
'07 High Executive M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Ce prajitura de casa...paine prajita.
O omleta daia buna cu oua care stiti sa faceti? ![]() |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Eu stiu sa fac "omleta daia buna" fara oua
This post has been edited by Shush: 8 Sep 2010, 14:11 |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
2008 Reference 1.6 Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Da` de reteta asta ce ziceti?
![]() ![]() Si reactia dupa ce am papat portie dubla... ![]() ![]() This post has been edited by Micutzu_BH: 8 Sep 2010, 15:34 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 8 Sep 2010, 14:41) Bundáskenyér is bread dipped in egg - to which salt and sometimes a little milk is added - and then fried in oil. Hungarians eat it for breakfast or as an afternoon snack, often with garlic or sour cream. Dar sudistii astia or invatat-o dupa ureche de la baciul ungurean ![]() Friganele Se pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc This post has been edited by bion: 8 Sep 2010, 16:48 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
2003 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Stie bion ce stie...
![]() |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
Stiu doar pizza si clatite, dar le evit pe amandoua...
![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Papanasi .1/2 kile branza vaca 3 ovule de gaina batute. un praf de sare . Se mestecheaza cu gris de al cu bobu mare cat sa fi legata . Bozgoreste galusca in care dai o gaura cu deshtu se fierbe, romaneste se tavaleste in ulei bine incins. La urma se adauga zahar vanilat sau dulceturi usor acrisoare sau smantana.
Wiener schnitzel.Cica e la origine din Bizant unde puneau in loc de pesmat pulbere de aur. A fost adus la faima de gealu Radeczky. Preferabil carne de vitel da mere si porcu. O felie de carne cam de juma de degat se taie in fluture adeca tii fleica pe palma si o tai perpendicular pe fibra si lasi o legatura de cativa milimetri. se desface ca o carte astfel ai capacul de buda.Se bate cu ciocan de lemn pana la 1/2 cm grosime si suprafata cat capacu` de buda.Se tavaleste in faina apoi in ou batut si in pesmet fin fara sa apesi astfel pane ramne cvasiuscat si cand e prajit nu e lipit de carne. Se prajeste in tigaie in baie de unt incins torni cu lingura untul incins deasupra ca sa nu se raceasca si sa devina sleit. Cand devine aramie se intoarce apoi bun de halit. O zama de lamaie deasupra e ok. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Tu cite kile ai, Bioane?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
I=183 cm la recrutare acu` s mai cocosat.G= 90 kg
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
Pai vorba modovencelor: di scurta sa hie cat di groasa di lunga sa nu hie subtiri
Acu tu ca ai trecut de 55 ai aflat diferenta intre 5 si 55 de ani. La 5 ani crezi ca e pentru pisat la 55 esti convins. ![]() Mancare de campanie sau supliment la bere. Scrijele.Barabuli de ale dulci ( nu porcesti) luate proaspat din cuib taiate felii date cu praf de sare bruta si un strop de otet de mere si aruncate pe plita incinsa. Cand au basici le iei sufli sa nu te arzi si balotezi ;pana se prajeste o felie ai pus alta si apuci s-un gat de bere. ![]() This post has been edited by bion: 8 Sep 2010, 18:52 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
Pana la urma, din pulpele de la pui am facut un gratar si le-am mancat
cu mujdei de usturoi si cartofi prajiti. Si paine cu cartofi facuta in casa. Un deliciu! Din restu' cre'ca fac o ciorba si pilaf cu praz. |
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Si n-ai sughitat, macar asa putin?
|
--------------------
dacia logan
ambition
- HD 06 LDM
2005
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
- AR-05-DGF
1989 TLX Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 01:19 |