TAXA DE PRIMA INMATRICULARE, asa ne rasplateste statul roman .....
![]() ![]() ![]() |
TAXA DE PRIMA INMATRICULARE, asa ne rasplateste statul roman .....
marin paul |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 27 May 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Kadjar
2017 / 1.5 dci EDC
|
|||
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
2 calculatoare pe net (masini.ro si autobizz.ro) arata aceeasi suma amandoua: 898.2 euro. Condoleante.
Mai pune 96 de euro si rovinieta pe 12 luni (pentru ca se incadreaza la vehicol transport marfa si nu autoturism) si te-ai scos anul asta de 1000 de coco. Nu conteaza ca ti-ai luat masina romaneasca, taxa nu tine cont de origini. Si nu vrei sa stii cat era taxa pentru o masina second, asa ca ... asta e. Cine a zis ca e ieftin de intretinut o masina ? Mai pui RCA evetual CASCCO, revizii si benzina si in cativa ani o mai platesti o data ... This post has been edited by minny: 17 Jun 2010, 22:12 |
--------------------
------
------
------
|
|
DanG. |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 1 June 10 ![]() |
Mda .. dar taxa asa mare la o masina NOUA cu motor EURO 4 ?
Nu mai zic ca la mine, carnatii de la leasing mi-au facturat-o si-au adaugat si TVA ca codul fiscal le da voie sa puna taxa la taxa. Tara lu Satan Basescu ![]() 1)Orice serviciu trebuie solicitat expres in prealabil mai ales daca e facturat separat. Dac-ar fi fost inclus in alte servicii ... poate trebuia interpretat dar daca primesti o factura numai pentru asta, trebuie ca tu sa fi SOLICITAT chestia aia asa cum, la inmatriculare trebuie sa SOLICITI si apoi sa PLATESTI ca sa-ti puna numar preferential. Nu-ti pot achita ei taxa de numar preferential si apoi sa-ti factureze acea taxa cu TVA si sa te puna sa-ti alegi un numar ; 2)Taxa de poluare este o taxa suportata de catre PROPRIETARUL MASINII IN MOMENTUL ACHIZITIONARII. Firma mea e doar utilizator. Daca cumva ne-am fi inteles in contract ca eu sa suport COSTUL acestei taxe, suport COSTUL ... ca pe un COST nu ca pe un serviciu pe care mi-l "presteaza" si-mi pune TVA; 3)Taxa de poluare are caracter OBLIGATORIU din partea PROPRIETARULUI MASINII. Nu se poate ca o obligatie a firmei de leasing sa fie transformata intr-un serviciu pentru mine. Un serviciu poate fi SOLICITAT sau NESOLICITAT. Dar, in cazul de fata ei NU POT SA NU "PRESTEZE" ACEST "SERVICIU" caci sunt OBLIGATI sa achite taxa. Cate vreme este o obligatie a PROPRIETARULUI, nu poate fi un serviciu pentru mine. E ca si cum un producator de farmaceutice care foloseste substante periculoase pentru care trebuie sa plateasca o taxa de autorizare, ar factura farmaciei PRODUSUL pe o factura si COTA DIN TAXA DE AUTORIZARE + TVA pe alta factura. Ca parca producatorul i-a facut un servicu farmaciei pentru ca si-a platit TAXELE . O OBLIGATIE FATA DE STAT A PRESTATORULUI nu poate reprezenta un SERVICIU PRESTAT CLIENTULUI. 4)Taxele legate de un produs sau servicu furnizat sunt costuri pentru proprietarul produsului si nu pot reprezenta "SERVICII" fata de utilizatorul caruia proprietarul ii inchiriaza respectivul produs. Pentru ca UniCredit Leasing sa-mi inchirieze mie masina, trebuie sa o cumpere de la concesionar. Pentru a o putea cumpara trebuie sa achite o taxa de poluare. Altfel NU o poate cumpara. Deci TAXA DE POLUARE e un cost al firmei de leasing pe care aceasta POATE sa-l inlcuda in comisioanele pe care mi le factureaza sau sa-l prezinte direct ca DECONT asa cum am primit de la UniCredit Broker care-mi factureaza asugurarea RCA si CASCO la Uniqa. Acele DECONTURI reprezinta EXACT costul asigurarii si nu au nici un TVA. Deci firma de leasing poate sa-si scoata banii pe TAXA DE POLUARE prin DECONT sau incluzandu-i drept COST in COMISIOANELE PERCEPUTE UTILIZATORLUI. Dar in mod indiscutabil nu poate reprezenta un "SERVICIU" pe care mi-l face. O firma care construieste o cladire si apoi o inchiriaza, trebuie sa plateasca impozite diverse : pe teren, pe cladire etc. Aceste impozite pot fi inputate chiriasilor ... dar nu direct decat prin intelegere contractuala de decontare. Indirect, prin marirea chiriei pentru a acolperi COSTUL acestor impozite. Dar chiriasul nu e "SERVIT" cu nimic prin faprul ca PROPRIETARUL isi plateste OBLIGATIILE FATA DE STAT si nu poate fi interpretat in nici un alt fel chiar daca in contractul de inchiriere se mentioneaza ca aceste COSTURI vor fi suportate de chirias. Un COST nu e un "SERVICIU" . 5)Daca acest asa zis "SERVICIU" poate fi prestat de firma de leasing, atunci, si alte firme ar trebui sa-mi poata "PRESTA" acest "SERVICIU" la cererea mea, binenteles, si sa mi-l factureze cu TVA. Dar acest lucru e IMPOSIBIL. Nu poate sa plateasca firma .. sa zicem Altex S.R.L. taxa de poluare la masina mea, nici daca-i rog frumos! Pentru ca NU SUNT PROPRIETARII MASINII. Deci firma de leasing, daca vrea sa numeasca aceasta actiune, ACHITAREA TAXEI DE POLUARE OBLIGATORIE, un "SERVICIU" dar contextul e de asa natura incat NUMAI EI il pot "PRESTA" pentru ca EI SUNT PROPRIETARII MASINII, inseamna ca ei AU CREAT UN MONOPOL ! Nu se poate ca un "SERVICIU" , chiar si negociat in contract, sa nu poata fi "PRESTAT" decat de o anumita firma ... La "PRESTAREA" acestui "SERVICIU" trebuie sa poata "concura" orice firma. 6)Pentru ca firma de leasing sa-mi poate factura serviciile pe care mi le presteaza (in caz ca nu stiati, leasing-ul e un servciu purtator de TVA) trebuie sa DETINA masina. Deci ei trebuie sa aibe masina INAINTE ca relatia contractuala sa inceapa a produce efecte de PRODUCTIE / PRESTARE SERVICIU - > VENIT. Deci TAXA ei o achita inainte sa-nceapa sa-mi presteze mie ceea ce se obliga a-mi presta prin CONTRACTUL DE LEASING. Ei nu-si pot respecta OBLIGATIILE CONTRACTUALE fata de firma mea careia ii presteaza acest serviciu, decat daca DETIN MASINA si, pentru a putea DETINE masina, trebuie sa achite, in prealabil, TAXA DE POLUARE. Deci achitarea taxei inainte ca contractul sa-nceapa a-si face simtit efectul, inseamna ca nu poate reprezenta un "SERVICIU" solicitat de mine prin contract. 8)Insasi legea spune cine este OBLIGAT sa plateasca aceasta taxa : QUOTE OUG nr. 50/2008, ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule Art. 4 Obligatia de plata a taxei intervine: a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania; ![]() Art. 5 (1) Taxa se calculeaza de autoritatea fiscala competenta. (2) Pentru stabilirea taxei, persoana fizica sau persoana juridica, denumite in continuare contribuabil, care intentioneaza sa efectueze inmatricularea autovehiculului va depune documentele din care rezulta elementele de calcul al taxei, prevazute in normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta. (3) Valoarea in lei a taxei se determina pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. (4) Taxa se plateste de catre contribuabil intr-un cont distinct deschis la unitatile Trezoreriei Statului pe numele Administratiei Fondului pentru Mediu. (5) Dovada platii taxei va fi prezentata cu ocazia inmatricularii autovehiculului aflat in una dintre situatiile prevazute la art. 4. Cred ca toti stiti ca numarul de inmatriculare este al firmei de leasing si ca, la sfarsitul contractului, masina va fi REINMATRICULATA pe numele clientului / utilizatorului devenit proprietar. Contribuabilul este PROPRIETARUL deci FIRMA DE LEASING si achitarea CONTRIBUTIEI nu poate reprezenta in nici o forma un "SERVICIU" prestat fata de utilizator. 9) Chiar daca cumva tot ce-am scris aici ar fi gresit, sa nu uitam ca VALOAREA SERVICIULUI este o fractiune din "OBIECTUL LIVRAT" . Adica , daca absolut teoretic, reprezentantul firmai de leasing se duce la trezorerie, sta la rand in locul meu, plateste TAXA PE CARE E OBLIGATA FIRMA DE LEASING S-O PLATEASCA ![]() TVA-ul se aplica la PRETUL MANOPEREI nu la VALOAREA TAXEI. O firma de constructii iti factureaza costul MANOPEREI de construire a cladirii, manopera care este o fractiune din costul intregii constructii sau care poate sa coste de 1000 de ori mai mult decat cladirea (intr-o lume absurda) dar, chiar si asa, TVA-ul se pune la MANOPERA nu la COSTUL MATERIAL AL CLADIRII. Deci TVA-ul se pune la pretul MANOPEREI EFECTUARII SERVICIULUI DE ACHITARE A OBLIGATIEI CONTRIBUABILULUI nu la VALOAREA TAXEI . (Uau cat de absurd suna ca el te pune sa-l rasplatesti pentru ca si-a platit OBLIGATIILE FATA DE STAT ![]() Dar PRETUL MANOPERA prestarii serviciului <> de VALOAREA TAXEI IMPUSE CONTRUBUABILULUI . (Iar suna amuzant dar e perfect logic) E ca si cum tu ai plati o firma sa se duca-n locul tau sa-ti plateasca ORICE TAXA sau FACTURA ... IMPOZIT, ABONAMENTE etc. Si ei iti percep MANOPERA ZERO dar iti factureaza TVA la valoarea SUMELOR ACHITATE care includ deja TVA. Un economist ar face bine sa ne explice si noua de ce fac firmele de leasing chestia asta ca SIIIGUR se scot cu ceva si TVA-ul asta il folosesc la ceva ANUME . Propun sa ne asociem, in cateva grupuri, pe sistemul clientii aceleiasi firma de leasing intr-un grup etc. si sa initiem o actiune in justitie sau reclamatie prin intermediu unui birou de avocati. Am contactat deja doua birouri de avocati care mi-au propus un tarif de 25% din TVA-ul recuperat. Eu am platit 20 mil taxa + 5 mil TVA si nu mi se pare mult 1,25 mil ca sa-mi recuperez 3,75 mil dar au pretentia sa ne asociem macar vreo 20 intr-un grup. Ce spuneti ? This post has been edited by DanG.: 19 Jun 2010, 14:14 |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Tu esti avocatul sau clientul?
![]() This post has been edited by paul_p: 19 Jun 2010, 03:26 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
minny |
![]()
|
Zicem ca nu ne pricepem. Din cate stiu insa nu ai ce face, trebuie sa platesti. De dat in judecata ii poti da apoi ca sa iti recuperezi banii, s-au mai intalnit cazuri care au castigat. E posibil sa ii dai si inainte pe motivul ca nu te lasa sa o inmatriculezi fara sa platesti o taxa care tu vei demonstra ca e nedreapta, ilegala sau cum o mai fi, dar asta inseamna sa tii masina in curte neinmatriclata vreun an jumate pana se gata toate formele judiciare (pana la sentinta definitiva si irevocabila). Se merita oare ? Si apoi cine iti garanteaza ca vei castiga? Si daca intre timp se mai schimba putin legea si esti bun sa o iei din nou de la capat ? Fiecare cum crede ...
|
--------------------
------
------
------
|
|
DanG. |
![]() ![]()
|
QUOTE(paul_p @ 19 Jun 2010, 03:25) Eu sunt studentul la drept care si-a luat masina pe firma in leasing ![]() 19 Jun 2010, 14:35: QUOTE(minny @ 19 Jun 2010, 12:45) Se merita oare ? Si apoi cine iti garanteaza ca vei castiga? Si daca intre timp se mai schimba putin legea si esti bun sa o iei din nou de la capat ? Fiecare cum crede ... 1) Eu am platit deocamdata ca sa nu fie nici o problema de logistica si sa pot sa-mi folosesc masina linistit. 2) Se merita pentru ca acesta e un FURT si un ABUZ. TOATE fimele si bancile ne abuzeaza si ne fura pentru ca pur si simplu NU FACEM NIMIC. 3) Garantia castigului este legea si logica. E adevarat ca, de cand cu dictatorul, legile nu se aplica CU ANII si se-ncalca zilnic, dar asta nu-nseamna ca tre s-o luam nelubrifiata stangand din dinti si fara sa opunem rezistenta ![]() Nu suport atitudinea romaneasca de genu : "Lasa bre! Sa fim noi sanatosi!" A fost Caritasul .. ne-a furat banii .. si noi ? "Lasa bre! Sa fim noi sanatosi!" A fost Geraldul .. ne-a furat IAR banii si noi ? "Lasa bre! Sa fim noi sanatosi!" A fost FNI-ul , cu sigla Statului Roman ne-au furat banii, si noi? "Lasa bre! Sa fim noi sanatosi!" La zigani nu merge asa! In Albania, au avut si ei Caritas si ... cand s-au prins ca-i teapa, au iesit toti cu topoarele-n strada si guvernul a fugit din tara, iar cand presedintele a incercat sa faca o faza basista de genu "Pai aia erau de vina, nu eu!" au incercat sa-l linseze si-a fugit si ala din tara. Dar asta-i in Albania, la zigani, la musulmani ... La noi ... "Lasa bre! Sa fim noi sanatosi!" 4)Nu faci tu nici un efort. Fac avocatii pentru tine. Si, in plus, sunt actiuni e care le poti intreprinde prin intermediul avocatului care pot convinge firma sa-ti innapoieze banii fara sa-ncepi un proces. This post has been edited by DanG.: 19 Jun 2010, 14:35 |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Era un articol intr-un ziar cu avocatul din Cluj (cel care a castigat primul proces cu taxa de inmatriculare din tara), in care scria ca a pierdut acum niste procese.. Nu am inteles exact de ce, parca nu se mai poate invoca discriminarea (pentru ca taxele sunt acum si pentru masinile cumparate din RO, si inainte erau numai pentru cele aduse din afara, sau asa ceva), si am inteles ca depinde si de judecator (?!). Oricum, exact acelasi avocat pierduse chiar mai multe procese in ultima vreme, si din articol reiesea ca procesul e un fel de loterie... Destul de dubioasa treaba, ca dealtfel toate la noi..
|
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
DanG. |
![]()
|
Nu are nici o legatura cu avocatul din Cluj si nici un fel de legatura cu speta aceea.
Acel avocat contesta TAXA DE POLUARE .. eu n-o contest desi stiu ca banii ajung in buzunarul lu Udrea si-al lui Base & company .... Asta e. E taxa, o platesc. Dar sa vine unu si sa-mi puna TAXA la ALTA TAXA si sa-mi spuna ca trebuie sa-l rasplatesc ca si-a platit PROPRIILE LUI CONTRIBUTII OBLIGATORII LA BUGETU DE STAT !?!? Deci nu e vorba de taxa cat de TVA-ul adaugat abuziv. |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu cred ca ai sanse de castig, nu firma de leasing este de vina, ci codul fiscal care o obliga sa puna TVA la acea taxa.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da' de ce nu faci tu niste scrisorele la Garda Financiara si la Directia Generala a Finantelor Publice din orasul tau sa le ceri lamuriri asupra acestui subiect?
Dupa care, cu raspunsurile alora te prezinti frumusel al firma de leasing. Simplu si elegant, zic eu. Legat de neaplicarea TVA la asigurare, intrebarea mea este: sunt asigurarile purtatoare de tva? Cred ca-s la exceptii explicite in Codul Fiscal, din cate stiu eu. Oricum e text special ca-s exceptate... In al treilea rand, ce scrie in contractul de leasing referitor la astfel de cheltuieli? Si alte cheltuieli legale care apar pe parcursul derularii lui? Legat de exeplu cu firma farmaceutica si taxa de autorizare, ia ghiceste, daca nu o baga separat, o baga in costuri si apoi in pretul produsului. Si cum e pretul produsului? E, vezi ca ai ghicit? Purtator de..., de...., de TVA, exact. Adica TVA la taxa. In al cincilea rand banuiesc ca, dat fiind facultatea la care cel putin pretinzi ca esti, stii exact ce e furtul. A luat firma banii de TVA ca sa si-i insuseasca? Sau fiind TVA colectat ii da mai departe la stat? A fost fara consimtamantul tau (ca am inteles ca ai platit de buna voie)? Este aplicabil art. 249 C.Pen.? In al saselea rand, observ ca esti tare-n gura. Nu e rau. Dar in fapt ce faci? Ceva actiunii in interesul tau pe care sustii ca ti l-au prejudiciat altii, ai facut? Plus, daca esti asa "bazat" pe legislatie, ce nevoie ai de avocati? Ca te poti reprezenta singur, pui concluzii singur, floare la ureche, doar le stii atat de bine, nu? PS: daca e sa ma intrebi pe mine, TVA-ul ala pentru tine nu e o cheltuiala, ca il poti recupera de la stat, ca doara d-aia ai firma, sa recuperezi cat mai multe taxe de la stat... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DanG. |
![]() ![]()
|
QUOTE(klaus @ 19 Jun 2010, 21:46) Si cum e pretul produsului? E, vezi ca ai ghicit? Purtator de..., de...., de TVA, exact. Adica TVA la taxa. Ei, aici iti pot raspunde bucuros ca ai facut o eroare de concept. TVA-ul se aplica la DIFERENTA dintre pretul cerut si COSTURILE PRESTATORULUI. TVA-ul se aplica doar la VALOAREA ADAUGATA COSTURILOR DE PRODUCTIE/PRESTARE. Taxa de poluare este un COST pentru fima de leasing si nu se aplica TVA la acest cost oricum. QUOTE(klaus @ 19 Jun 2010, 21:46) In al saselea rand, observ ca esti tare-n gura. Nu e rau. Dar in fapt ce faci? Ceva actiunii in interesul tau pe care sustii ca ti l-au prejudiciat altii, ai facut? Plus, daca esti asa "bazat" pe legislatie, ce nevoie ai de avocati? Ca te poti reprezenta singur, pui concluzii singur, floare la ureche, doar le stii atat de bine, nu? PS: daca e sa ma intrebi pe mine, TVA-ul ala pentru tine nu e o cheltuiala, ca il poti recupera de la stat, ca doara d-aia ai firma, sa recuperezi cat mai multe taxe de la stat... Ei fas .. sunt tare-n gura ... imi expun si eu logica bazata pe experienta , atata cata am, si inteligenta, atata cata am ![]() Pai am facut, am studiat legea si conceptul si am luat legatura cu 2 cabinete de avocatura carora le-am prezentat dilema mea. Cei cu expresia asta ? "Bazat" ? Cine-a folosit-o si unde? Ma bazez pe concepte logice si mai putin pe legislatie care mai mult ne baga-n ceata. D-aia si apelez la sfatul unor avocati. Oricine se reprezinta singur are un magar pe post de avocat. Cred tare mult in dictonul asta DESI, la noi in tara, multi avocati sunt extrem de prosti + prost pregatiti + dezinteresati si ai mai multe sanse singur ![]() Am firma de exact 10 ani si NICIODATA n-am recuperat nici o scama de la stat si nu cred c-o sa am noroc acuma. This post has been edited by DanG.: 20 Jun 2010, 04:19 |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
sbogdan82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 19 May 10 From: Constanta ![]() |
Si eu am platit 490 euro in 2010 pt Logan 1.4 berlina...asa e in Romania...
This post has been edited by sbogdan82: 20 Jun 2010, 14:36 |
--------------------
Dacia
Logan
2009
|
|
GabrielD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 31 May 09 From: Pitesti ![]() |
Eu am un Logan din 2006 pentru care nu am platit taxa de inmatriculare in Romania atunci cand l-am inmatriculat, in 2006, pentru ca nu exista taxa de prima inmatriculare pt masini noi atunci.
Acum in 2010 vreau sa il inmatriculez in UK, de fapt sunt nevoit. Daca peste un an de zile , in 2011, ma reintorc in Romania si re-inmatriculez Loganul meu din nou, avand atunci numere de Anglia, va trebui sa mai platesc taxa de prima inmatriculare? Am citit legea dar nu spune clar ce se intampla cu masinile care au fost pentru o perioada inmatriculate in alt stat UE si apoi vor fi reinmatriculate in Romania. Multumesc pentru raspunsuri! This post has been edited by GabrielD: 20 Jun 2010, 16:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 LaureatePlus(ABS) 1.4 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
DanG., parerea mea este una foarte simpla, ce coincide cu un proverb romanesc: cainele care latra nu musca.
Ca opinie personala, tu latri cam mult. QUOTE(DanG. @ 20 Jun 2010, 04:08) Ei, aici iti pot raspunde bucuros ca ai facut o eroare de concept. TVA-ul se aplica la DIFERENTA dintre pretul cerut si COSTURILE PRESTATORULUI. TVA-ul se aplica doar la VALOAREA ADAUGATA COSTURILOR DE PRODUCTIE/PRESTARE. Taxa de poluare este un COST pentru fima de leasing si nu se aplica TVA la acest cost oricum. TVA-ul se aplica la valoarea bunului/serviciului vandut. Devine taxa pe valoare adaugata in intelesul pe care il zici tu in momentul in care se scade tva-ul colectat si se vireaza efectiv, dar principiul general este ca TVA-ul se aplica la valoarea bunului, ca d-aia orice furnizor iti pune pe factura 19% din valoare si nu 19% din marja lui. Legat de tva la o taxa, sa exemplific: Ai un bun luat cu 8 lei + TVA de la furnizor, platesti la bunul respetiv o taxa de agrementare de 2 lei (fara TVA). Pentru tine in acest moment bunul respectiv te-a costat 8+2 lei. Il vinzi mai departe la pretul de cost, adica (8 lei + 2 lei) la care, pe factura, trebuie sa adaugi ... TVA-ul (de, asa zice Codul Fiscal, ce sa-i faci...) Deci devine (8+2) x 1,19. Conform distributivitatii: 8x1,19 + 2x1,19. Hait! A naibii produs, cum prezinta el TVA pe taxa... Taxa fiind un cost, mai departe la vanzare e purtatoare de TVA. Legat de actiunea in justitie, nu pot sa nu am o nelamurire: cum va arata ea? Sa se adune vreo 20 sa ce? Daca ai 20 de insi la 10 firme de leasing cine pe cine da in judecata si cine de la cine recupereaza banii? Tot individual trebuie facuta fiecare actiune in parte, ca sa fie clar, nu e posibila o actiune colectiva, mai ales ca fiecare are alta suma de recuperat. De aceea ceea ce faci tu aici de fapt e o cautare de clienti imbracata intr-o revolta vrajitoreasca, in opinia mea. QUOTE(DanG. @ 20 Jun 2010, 04:08) Oricine se reprezinta singur are un magar pe post de avocat. Cred tare mult in dictonul asta Cunosc personal multi avocati care s-au reprezentat cu cinste pe ei insisi in instanta. Insa e o tara libera si esti liber sa crezi ce vrei.QUOTE(DanG. @ 20 Jun 2010, 04:08) Am firma de exact 10 ani si NICIODATA n-am recuperat nici o scama de la stat si nu cred c-o sa am noroc acuma. Te admir daca la cel putin 28 de ani te-ai apucat de facultatea de drept. Insa nu pot sa nu raman uimit cum oameni care pretind atata experienta practica in economie sustin niste concepte abstracte din carti, rupte de realitatea de fapt (cum e aia cu TVA-ul) PS: scrisorica la finante ca sa ceri lamuriri ai facut? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DanG. |
![]()
|
Diferenta de calitate a expunerii conceptelor se vede clar intre postarile mele si raspunsurile tale.
QUOTE(klaus @ 20 Jun 2010, 17:28) DanG., parerea mea este una foarte simpla, ce coincide cu un proverb romanesc: cainele care latra nu musca. Ca opinie personala, tu latri cam mult. In opinia mea personala, tu vorbesti cam urat si te exprimi cam contondent din spatele tastaturii. Incearca sa folosesti exresii mai putin acide ca nu-si au locul aici si-ar trebui sa fii un exemplu pentru ceilalti membri din pozitia de moderator. QUOTE(klaus @ 20 Jun 2010, 17:28) Tot individual trebuie facuta fiecare actiune in parte, ca sa fie clar, nu e posibila o actiune colectiva, mai ales ca fiecare are alta suma de recuperat. De aceea ceea ce faci tu aici de fapt e o cautare de clienti imbracata intr-o revolta vrajitoreasca, in opinia mea. Firma mea activeaza numai in domeniul IT si n-are nici o legatura cu avocatura iar Dreptul e a 2a facultate dupa Politehnica. In cazul in care te-ai obisnuit sa ai dreptate, te las cu dreptatea ta si, ca sa nu crezi c-adun "clienti" , retrag orice oferta de asociere. Iar in legatura cu felul in care privesti TVA-ul, te rog sa nu-ti editezi propiul POST ca sa mai rada si altii. |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
klaus |
![]()
|
In opinia mea, ar cam trebui sa treci si la actiuni de "muscat", ca sa raman contondent pana la capat.
Daca tu crezi ca actiunea de a citi 2 legi (in opinia mea si alea intelese prost, dar asta e o parere personala, nu inseamna ca e si corecta) la care se adauga actiunea de a intreba ceea ce tu denumesti pompos "2 cabinete de avocatura", dar in fapt 2 avocati (ca nu exista avocat sa nu fie intr-un cabinet) este actiune, este o operatie de "muscare", eu cred ca te inseli. Nici macar o activitate de a citi contractul de leasing (pe care am impresia ca nu prea l-ai citit) nu inseamna actiune. O actiune ar fi fost sa mergi la aia cu leasingul si sa le ceri banii inapoi, sa le faci o scrisoare scrisa si sa ii chemi la conciliere, sa faci o scrisorica-doua pe la finante sa-ti comunice interpretarea oficiala in ce priveste aceasta problema etc. In situatia in care esti nici nu poti sa-i dai in judecata real, ca iti baga exceptia de la 720^1 din C.pr.Civ. si te trimit la culcare din primul termen. In ce priveste "retragerea ofertei de asociere", eu personal nu ma bucur deloc. Poate gaseai niste fraieri care sa te creada pe cuvant si care sa-si ia niste tepe cu tine si cu infimul onorariu de avocat fluturat. Bucurie ar fi fost atunci cand, desi avertizati de mine, respectivii si-ar fi luat teapa. De ce? Pentru ca ar merita-o! Legat de TVA si modul cum il vad, imi asum oprobiul public. Asta sa fie defectul meu, sa inteleg prost TVA-ul si tu sa-l intelegi cum trebuie. Sa rada si curcile de mine si sa te ovationeze pe tine. PS: Sa stii totusi ca TVA-ul ala pe care l-ai platit e DEDUCTIBIL. Il scazi din TVA-ul colectat si rezulta TVA-ul de plata, ala pe care il intelegi tu ca TVA. Asta daca nu ai vreo microintreprindere neplatitoare de TVA ca nu are frectia aia de suma din venituri facuta pe an si atunci TVA-ul deductibil e de fapt cheltuiala directa. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
DanG. |
![]() ![]()
|
QUOTE(klaus @ 20 Jun 2010, 23:27) In opinia mea, ar cam trebui sa treci si la actiuni de "muscat", ca sa raman contondent pana la capat. ... cu infimul onorariu de avocat fluturat. Hmmm ... cine te-o fi invatat sa vorbesti asa ? Oare la tine in familie cine "musca" si cine latra ? Si mai ales ... cine e fluturata ? La mine nu se latra, nu se musca si nu se flutura. Se vorbeste respectuos si demn. M-as bucura sa nu fii inspatele tastaturii si sa fii in fata celor 106 Kg ale mele batucite de cei 9 ani de kick.... sa vezi atunci chelalaiala si chitaituri ![]() Hai linisteste-te ca singur nu poti fi suparat sau frustat de vreo replica la obiect. La slujba pe care o ai .. care-ti permite sa faci 15 mii de postari pe forum sigur esti un om ocupat care castiga mult si n-are timp de mii de postari pe forum. ![]() This post has been edited by DanG.: 22 Jun 2010, 02:08 |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
minny |
![]()
|
![]() Tonul lui klaus e scuzabil pentru ca avem pe forum zilnic tot felul de aparitii meteorice care propun tot felul de "caritas"-uri cum spuneti Dvs. Chiar daca intentia Dvs. initiala e sincera si laudabila noi am aprecia sincer daca: - nu ii veti bate pe cei ce nu au votat cum trebuie (ca vad ca va supara si niscai politicieni) - ii lasati in viata pe cei ce va raspund Respecte ![]() This post has been edited by minny: 22 Jun 2010, 21:28 |
--------------------
------
------
------
|
|
DanG. |
![]() ![]()
|
QUOTE(minny @ 22 Jun 2010, 21:27) ![]() Tonul lui klaus e scuzabil pentru ca avem pe forum zilnic tot felul de aparitii meteorice care propun tot felul de "caritas"-uri cum spuneti Dvs. Chiar daca intentia Dvs. initiala e sincera si laudabila noi am aprecia sincer daca: - nu ii veti bate pe cei ce nu au votat cum trebuie (ca vad ca va supara si niscai politicieni) - ii lasati in viata pe cei ce va raspund Respecte ![]() Frumos raspuns! Ei, nu-s io asa violent, in viata mea n-am batut pe cineva pe strada decat de vreo 4 ori si odata am preferat sa fug eu ![]() A fost o invitatie la un limbaj corect nu amenintare. Daca nu-mi iau BAN in secunda 2 , peste ani o sa ne cunoastem si-o sa vedeti ca nu-s nici revolutionar nici pensionar ![]() Stie el cu TVA-ul putin dar mai are de-nvatat macar pana sa priceapa ce mi-a explicat si mie scurt/2 contabilul. Iar un inspector ANAF (ruda / deci nu stiu cat de partinitor dar n-ar avea sens sa ma pupe-n idee asa degeaba) mi-a si dat dreptate cand i-am expus conceptul dar mi-a zis ca ma bat cu morile de vant. |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DanG. @ 22 Jun 2010, 03:07) M-as bucura sa nu fii inspatele tastaturii si sa fii in fata celor 106 Kg ale mele batucite de cei 9 ani de kick.... sa vezi atunci chelalaiala si chitaituri ![]() Doua facultati.... si totusi putere de procesare sub cea a unei bibilici. Mai nasol va fi cand vei realiza ca 9 ani de luat bataie in mod organizat nu valoreaza cat un levier la momentul oportun. Gogule.... (eu, spre deosebire de klaus nu-s obligat la politete de catre codul moderatorilor) nu-s foarte multe de spus despre TVA. S-o deranjat deja sa ti le zica pe marea lor majoritate, si mai ales portiunea aia care te intereseaza. dar tu nuuu, betmen, betmen. Spune mai degraba ca nu intelegi, si ce nu intelegi, si poate te-om lamuri... Pe scurt. poti recupera atata tva de pe produsele cumparate cat TVA s-a obtinut prin vanzari. Daca firma ta asambleaza si vinde computere, atunci nu-i ramane prea mult TVA de recuperat, din pacate. Desi ceva ar face bine sa-ti ramana, ca nu-i frumos sa lucrezi in pierdere. Cam asta-i toata partea de filozofie cu TVA-ul din punctul tau de vedere. Paragraful de mai sus. Si sa lasam prostia cu taxa la taxa, ca ai aberat intr-una prin topicul asta. Incearca sa te gandesti la problema... Firma de leasing are un numar de cheltuieli pentru a deveni proprietara autoturismului pe care tu ti-l doresti. Ca sa mai existe si maine pe piata, firma de leasing trebuie sa aiba profit la vanzarea masinii catre tine. Altfel, mai bine n-o cumpara de la bun inceput. Asa ca se intampla urmatorul lucru. Firma ia absolut toate cheltuielile pe care le-a avut cu masina in cauza, le aplica o marja de profit (ca sa traiasca ei), TVA (ca sa nu-i inchida statu'), si le baga in posteriorul nefericitului care n-a putut sa ia masina cu banu' jos. Singurele optiuni ale nefericitului sunt cateva firme de leasing si RATB. Si dupa ce ei iti fac un serviciu, pentru care ar fi trebuit sa-ti faca precalculatii si alte minuni... brusc te ambalezi. Cat despre ideea de a-ti pune taxa platita de ei ca serviciu, si sa ti-o mai taxze statul inca o data... Mi se pare cam singura optiune pe care o au. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DanG. |
![]()
|
Uau cate destepte pe forum ...
![]() Ma bucur totusi ca sunt destui care se dau rotunzi si "muscaciosi / viteji" dar nu e decat unu-n Cluj care-a avut curaju sa conteste taxa auto acum ceva vreme si ... ca natiune, avem un betivan turnator fost nomenclaturist comunist drept presedinte votat pe motiv ca e anti-comunist ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
GabrielD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 31 May 09 From: Pitesti ![]() |
Eu am un Logan din 2006 pentru care nu am platit taxa de inmatriculare in Romania atunci cand l-am inmatriculat, in 2006, pentru ca nu exista taxa de prima inmatriculare pt masini noi atunci.
Acum in 2010 vreau sa il inmatriculez in UK, de fapt sunt nevoit. Daca peste un an de zile , in 2011, ma reintorc in Romania si re-inmatriculez Loganul meu din nou, avand atunci numere de Anglia, va trebui sa mai platesc taxa de prima inmatriculare? Am citit legea dar nu spune clar ce se intampla cu masinile care au fost pentru o perioada inmatriculate in alt stat UE si apoi vor fi reinmatriculate in Romania. Multumesc pentru raspunsuri! |
--------------------
Dacia
Logan
2006 LaureatePlus(ABS) 1.4 MPI
|
|
DanG. |
![]() ![]()
|
Nu, pentru ca ar fi a 2a inmatriculare in Romania... Sau io stiu ... Daca vrea "sufletelul" premierului / presedintelui / blondei / beizadelei etc. ... se aplica altfel .. acum le vrea lor "sufletelul"
![]() Urmareste citatul din lege pe care l-am postat mai sus la Articolul 4. This post has been edited by DanG.: 23 Jun 2010, 15:47 |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DanG. @ 23 Jun 2010, 15:18) "baiatu' " sa-i zici lu' tac-tu. QUOTE(DanG. @ 23 Jun 2010, 15:18) Inseamna ca sunteti 4 pe-un calapod. N-am dat inca de inspector ANAF care sa para inteligent, darmite sa si fie. In cazul tau e clar. Poate aia doi avocati sa va mai ridice stacheta. In fine... hai sa ma deranjez sa-ti reformulez problema. Te-ai dus la lizingi si le-ai articulat din gat ca vrei sa-ti iei duba. Aia ti-au zis un pret, o plata lunara, etc... si tu ai fost de-acord. Ai semnat hartoagele ca un Au cumparat lizingii duba, i-au platit toate handramalele, au inmatriculat-o, au asigurat-o, etc. Ei au cheltuit X pe masina, Y pe alte minuni, dupa care pe tine te-au taxat cu X+ tva + Y+tva. Care insumate, ar trebui sa dea fix suma la care ai fost de acord sa te inhami. Asa ca motivul plangerii tale, fa bine si atribuieti-l tie, asa cum ar trebui, pentru ca daca nu ai citit contractul iainte de a-ti lasa amprenta asupra lui, si nu ai comparat suma totala cu ce ti-ar fi oferit alti lizingi, nu prea vad cine altcineva merita sa i se faca o demonstratie de kickboxing... @GabrielD QUOTE Art. 4. – Obligatia de plata a taxei intervine: a) cu ocazia primei inmatriculari a unui autovehicul in Romania; ![]() L.E. Si sursa, ca sa nu creada alte "somitati kickboxiene" ca este detinatorul unicei copii. http://codfiscal.money.ro/oug-502008-taxa-...u-autovehicule/ This post has been edited by bucatzel: 23 Jun 2010, 15:53 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
DanG. |
![]() ![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 23 Jun 2010, 07:54) Doua facultati.... si totusi putere de procesare sub cea a unei bibilici. Gogule.... (eu, spre deosebire de klaus nu-s obligat la politete de catre codul moderatorilor) QUOTE(bucatzel @ 23 Jun 2010, 15:06) "baiatu' " sa-i zici lu' tac-tu. Iar tu sa-i adresezi apelativele "Gogule" si "bibilica" mamei tale. Mama cat de nepoliticosi pot fi unii asa .. fara motiv ... ca doar "mai baiatu" nu-i insulta si daca cumva esti mai invarsta, ar trebui sa te bucuri ca lumea se comporta de parca-i fi frate/prieten .. etc. persoane de aceeasi varsta. Chiar crezi ca tastatura e vesta antiglont sau ce? Ce naiba va lipseste sa vorbiti frumos si sa primiti frumos un membru nou pe forum? Asta e. Faci ce vrei. Eu nu fac concurs de insulte pe forum. P.S. Cand imi citezi postul facut de mine ca sa te dai destept la altii, ar trebui sa spui si de unde il citezi. This post has been edited by DanG.: 23 Jun 2010, 15:45 |
--------------------
DACIA
LOGAN
1,4MPI 2010
|
|
bucatzel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
klaus |
![]()
|
Pleaca omu' in concediu si ce sa vezi, cand se intoarce nu mai poate de burta. De atata ras.
Ma podirira lacrimile cand citi pe acilisea: QUOTE(DanG. @ 22 Jun 2010, 02:07) M-as bucura sa nu fii inspatele tastaturii si sa fii in fata celor 106 Kg ale mele batucite de cei 9 ani de kick.... sa vezi atunci chelalaiala si chitaituri ![]() Mai am niste cunostinte cu valori d-astea la unitatile de masura, dar aia la activitatatea enuntata nu-i zic "kick" (probabil si "boxing" ca terminatie), ii zic "grojdirea echivalentului a 20 de burgeri pe zi pentru intretinerea burtii". Sa le spun ca e o exprimare mai scurta prin cartier, de-i zic unii "kick" si se lauda cu asta. Dupa care aflu de unde vine preaplinul de cunostinte in domeniul TVA-ului: QUOTE(DanG. @ 23 Jun 2010, 01:05) ![]() ![]() QUOTE(DanG. @ 22 Jun 2010, 02:07) Vai, ce uameni! Rauvoitori, pizmasi, invidiosi. Ii roade ciuda si ranchiuna ca altii ar putea sa ia niste bani inapoi. Urat comportament din partea unora. Sa devina ei un Don Quixote? Nu, mai bine se lasa pagubas de la inceput.Pe acest topic sunt mai multe sfaturi REALE decat a dat iubitoarea ruda de la ANAF, daca e sa ma intrebi pe mine. PS: unui pitecantrop lobotomiat ii este suficienta forta. Unui Homo Sapiens ii prinde bine si inteligenta. Macar pentru a nu fi tepuit de alti Homo Sapiens... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
marin paul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 27 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Hai ca s-au lamurit lucrurile . VA MULTUMESC. Ma-ti ''lamurit" cu totii.
1. TAXA PRIMA INMATRICULARE LOGAN PAPUC 1.6 MPI EURO 4 = 974 EURO (persoana fizica) intra la autoutilitare sub 3,5 tone 2. ROVINIETA 12 LUNI = 96 EURO 3. RCA = 687 LEI |
--------------------
Renault
Kadjar
2017 / 1.5 dci EDC
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
tick_b3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 21 September 10 ![]() |
salut
cat costa taxa de prima inmatriculare pentru un logan nou 1.4?? sau cat te duc taxele pt un logan nou ... multumesc! sa nu imi spuneti ca eeste 500 euro numai taxa de prima inmatriculare..... This post has been edited by tick_b3: 27 Sep 2010, 19:23 |
--------------------
dacia
SN
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 17:23 |