Benzina ieftina, neamule!
![]() ![]() ![]() |
Benzina ieftina, neamule!
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
La aia cu masini scumpe ar trbui sa le dea prin fata. Sa nu se maestece cu pedestrimea.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 19 Sep 2010, 11:38) Aici in US bag benzina cu CO 87 pentru masina din semnatura. Exista si de 90 si de 95, dar motorul nu cere. Atunci de ce sa bag de 95? Acum... la noi in RO exista benzina cu CO 95, CO 98 si CO 100 (aia de aviatie are CO 120) Asa, ca fapt divers, majoritatea motoarelor suporta si benzina cu CO87 (daca imi amintesc bine, scrie asta si pe interiorul usitei de la rezervor de la Logan). Pun pariu pe salariul pe o saptamana ca benzina cu CO 95 de la pompa din RO are in realitate mai putin de 95, poate chiar 87. Asa ca n-au astia greturi sa vanda ceva benzina care are alte adaosuri in afara de cele care trebuie, sau o benzina mai slaba ca si CO. Bine ca ai ajuns tu in state, dar aia la pompa stiam ca afiseaza A.K.I. si nu COR, deci compari mere cu pere. AKI 87 ar fi cam COR 92, pentru motoare vechi cu RC mic. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Bine ma, atunci asta de vreo 87 are in realitate 91 sau 92, conform wikipedia, de unde am citit si eu ca si tine. Tot nu e 95, dar cat scrie acolo, aia e, nu-i mai jos, ca au astia niste controale serioase si legea e lege, nu ca la noi.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar ei inca exploateaza motoare cu rapoarte de comprimare f mici, de pe vremea cand au renuntat la tertaetilul de plumb din benzina (anii 70) si care sunt perfect multumite sa mearga cu benzina aia. In afara de vreo Dacie 1300 cu setul ala motor pentru gazolina, majoritatea masinilor europene ar zice pas la benzina aia. Asa ca nu vad de ce as accepta o benzina cu mai putin de 95 COR stiind ca nu e asa.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Dupa cum am zis, pun pariu pe salariul pe o saptamana, ba ma las sa ma si tunda, ca benzina de 95 de la pompele noastre e pe undeva pe la 90-92. Barca din dotare cica accepta toate tipurile de benzina de la pompe.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ce RC are barca din dotare?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marksman |
![]()
|
ah, ma scuzati, n-am citit tot. Ce e aia RC?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(marksman @ 20 Sep 2010, 11:22) Dupa cum am zis, pun pariu pe salariul pe o saptamana, ba ma las sa ma si tunda, ca benzina de 95 de la pompele noastre e pe undeva pe la 90-92. Barca din dotare cica accepta toate tipurile de benzina de la pompe. Chiar asa-i de scump un tuns in state de vrei sa te tunzi pe banii nostri! |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
raport de compresie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Janyno, masina mea zice ca merge cu minim 95 CO. Am incercat asa ceva (CO 95) si imi da niste rateuri la ralenti de zici ca nu-i voie. De ce oare?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
marksman |
![]()
|
@tribunul: Depinde unde mergi, intre $15 si $30. M-am tuns luna trecuta pana la limita minima admisa de simtul meu estetic.
@argon: aha. 10.5:1 (multam, vis-a-vis) This post has been edited by marksman: 20 Sep 2010, 10:30 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(marksman @ 20 Sep 2010, 11:27) Am un mic dubiu. Cu 10.5, tuningaretii de la noi se cam orienteaza catre benzina de 98 sau GPL, ca altfel le detoneaza intr-o veselie. Vezi ca motoarele de state au alte specificatii decat astea de europa. Par examplu, acum cativa ani, ma uitam la honda, la civicul de US, si cel mai mic motor era de 2.3 litri. In timp ce in Europa cel mai mare motor era de 2 litri. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Istoric vorbind, la orice masina europeana vanduta in state motoarele aveau raport de compresie mai scazut, pentru a nu detona de la benzina prea slaba.
Asa ca nu m-as arunca la comparatii de benzine la ei versus noi. Desi... as vrea sa-i vad platind benzina cat o platim si noi ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(argon @ 20 Sep 2010, 12:19) AI si vreun argument ca sa justifice aberatia? Ai gustat tu sau cum? E vorba de toata benzina vanduta ca fiind cu COR 95 sau doar posirca de lukoil/petrom pe care o folosesti tu? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Da' ia uimeste-ne tu cu marca de benzina pe care o folosesti in genialitatea ta debordant-exhaustiva!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Io unul sunt multumit de efix 95. MA rog, n-am motor care sa exceleze la putere litrica ca Argon sau ca tine, dar daca un motor de 600 cmc si 110 cai o accepta, merge si la al meu.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 20 Sep 2010, 11:57) La ceeeee maaaaaaaaaaa?????? ![]() Ideea sta in felul urmaritor: in SLZ bagam OMV 95 si 98, pe vremea aia OMV aprovizionindu-se cu carburanti de la Petromidia. Tremura masina la ralenti de-i sarea basca. Niciun test CLIP si niciun mecanic nu i-au dat de cap ce are, pina am ajuns la Simpotrans, la un Dacotec mai dezghetat la minte. Si ala mi-a zis atit "schimba marca de benzina". Si am ajuns sa bag de la MOL, unde, surpriza, nu mai tremura la ralenti... dar consuma un pic mai mult. Tot de la MOL am bagat si-n renou, tot de la MOL am bagat si-n Mitsa la inceput (adica vreo 2 plinuri). Cind am vazut ce urit face masina noua cu benzina aia, am trecut pe Petrom 99+. Si aia o folosesc de atunci! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Puterea nominala impartita la cilindreea motorului exprimata in decimetri cubi, numita si putere specifica.
Incearca si efix, ca e mai ieftina decat aia de 99 de la petrom. De petrom am si eu o parere cam proasta, constatand acelasi lucru cu vreo alti 2 forumisti cu loganuri cu motoare K7, si anume ca se aude mai urat motorul decat cu cea de rompetrol. Nu pun mana in foc ca cifra octanica e neaparat ceea ce-i lipseste, dar mai sunt si alti parametri ai carburantului care ar influenta mersul motorului. Cifra octanica nu ar trebui sa afecteze cu nimic ralantiul, ca acolo nu prea sunt conditii de detonatii (presiune si sarcina mica, avans suficient), doar daca e catastrofal de joasa. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ultimele plinuri au fost omv 100, si sa ma kaka pe ei daca am simtit vreo diferenta fata de cea de 95, inafara de pret.
PS Nici pahare nu mai au bulangii. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
argon |
![]()
|
ce diferenta vroiai sa simti la Logan 1.6? Scopul ei e sa nu detoneze la motoarele comprimate/tubro, daca nu ar detona cea de '95' ar merge fix la fel acele motoare, benzina cu CO superior nu da nici un plus de putere la motoarele normale aspirate.
This post has been edited by argon: 20 Sep 2010, 13:12 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tribunul |
![]()
|
Sa-mi scada consumul de la 6,837%, cat am acum in oras, cu cel putin 2 litri.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
argon |
![]()
|
doar creste putin, in cel mai fericit caz stagneaza.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
madhorsefuzzy |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tribunul @ 20 Sep 2010, 14:13) Eu nu stiu cum nu ti-a scazut tie ca la mine sta cam asa: - cu aia de 95 am 6,82345% in aglomeratie si cand e liber 5,89344% - cu aia de 100 am 5,95676% in aglomeratie si cand e liber 4, 87322% Evident in Bucuresti. ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
argon |
![]()
|
eu vorbeasm serios, si voi va tineti de bancuri..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 02:59 |