Dacia cu peste 400.000 km la bord, Ce sa ii fac sa fie la o noua tinerete?
![]() ![]() ![]() |
Dacia cu peste 400.000 km la bord, Ce sa ii fac sa fie la o noua tinerete?
mircea-daniel |
![]()
|
||
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|||
Marius Adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 21 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Spune-mi si mie unde ai rezolvat cu tapitzeria de pe plafon si cat te-a costat? Salutare!
|
--------------------
Dacia 1300 Traieste clipa!
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Tapiseria facuta de bunica+montarea mea...Dirct pe plafon, cu buretel pe ea.Uita-te pe oltcit.ro, acolo m-am lamurit eu:baietii aia stiu meserie rau.Jos palaria, sunt super meseriasi in ce priveste masina.
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
La motor ma ajuta cineva?Am pus si economizor, plus aprindere.Ce mai trebuie sa ii ifac?
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
|
|
Marius Adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 21 February 05 From: Bucuresti ![]() |
ce economizator ai pus?
|
--------------------
Dacia 1300 Traieste clipa!
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
Pai, e una neagra de 10x10...Pe ea nu scrie decat ca e aprindere electronica...Atat.
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Salutare tuturor!
Felicitari, Mirecea pentru permis in primul rand, pentru ca am inteles ca il ai de putin timp. In ceea ce priveste masina, nu vad rostul framantarilor tale, de a schimba cate ceva pe la ea, daca merge. In ceea ce priveste reparatul de kilometraj, sfatul meu este de a cumpara unul nou sau second hand. Din punct de vedere al consumulu, nu prea ai ce sa faci daca ai economizor si aprindere. Nu trebuie uitat faptul ca ele sunt eficiente in conditiile unui carburator bine reglat. Si pentru comparatie din punct de vedere al consumului, o Dacie consuma in oras 10l/100km. Asta conform cartii tehnice, deci nu din auzite. Daca vrei sa ii scazi consumul se poate apela la diferite trucuri, dar asta inseamna ca ti se vor reduce si performantele masinii. Cam atat. Daca mai ai ceva nelamuriri intreaba si eu voi incerca sa te ajut. Numai bine! |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
QUOTE(Marius Adrian @ 25 Jun 2005, 17:49) Deci, Mircea tapitzeria de pe plafon te costa cam 1.000.000, iar daca te intereseaza un bord model '79 gen "semafor" te pot ajuta eu. Daca te mai pasioneaza sa faci aceste modificari suna-ma si iti spun si unde sa mergi ca sa iti schimbi tapitzeria. Numarul meu de telefon este 0724.150.745-Marius. Salutare! Salut Marius. Am si eu o intrebare: tapiteria la care te referi este tot alba? Pnetru ca la mine tapiteria de pe plafon este tot alba la fel ca la Mircea, si as vrea sa o schimb. |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
Eu m-am gandit ca peste imitatia aia alba merge sa fixezi vinilin cauciucat...Nu m-am apucat insa, dar pare ca se poate face operatia.Mare lucru nu e, si de costat nu pare a costa mult, iar daca te tine mana, poate iesi ceva dragut.
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
|
|
ucosmin2002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 31 May 05 ![]() |
Vi se pare mult 400.000 Km pt o dacie?
Am o dacie din 87 si are cam 400.000 de km. Si inca mai merge ![]() Iti doresc si mai multi km cu masina aia |
--------------------
Dacia
1310
- MH-02-KCC
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Baga bani in doar ce e strict necesar, si mai tine-o cativa ani si o poti da la programul cu celel 30 bulioane pentru masina noua..
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Silviu_SLV |
![]()
|
![]() Inca Proprietar de Dacie Group: Members Posts: 15 Joined: 16 January 06 ![]() |
QUOTE(cristi_21us @ 18 May 2005, 23:27) vi se pare mult 400000 km?unchiul meu a avut o dacie cu care a facut 4500000 km si era din 97.masina arata ca noua si dupa atata timp.era masina de patron.oricum se baga multi bani in ea ca sa o pate mentine asa cum arata.nu s-a carat nici o data cu ea marfa sa u mai stiu eu ce.si i-a facut o singura data motorul.mergea de rupea.a fost vanduta in bucuresti pt simbolica suma de 45000000 mil lei.ma oftic de mor ca nu mi-a zis ca o sa o vanda. omule cu ce ti-a gresit tie omenirea asta de mintzi in halul asta ??....o dacie care are 200.000 de km cu toate reviziile facute la timp deja nu mai este masina ....si respectiva masina timp de 4 ani a fost folosita numai pe shoselele asfaltate ale romaniei in conditii de civilizatzie maxima.....s-a mers cu ea frumos....si acuma este buna de remat .....motorul merge foarte bine ....dar calculeaza cam cata griblura de pe asfaltul romaniei iti distruge vopseaua....si gandeshte-te ca in 4 ani si 200.000 de km ....o mananca remat-ul.....LIAR |
--------------------
Nissan
Terrano I
1990 / 2,7 TD
- GL 07 PBC Pauzele lungi si dese , cheia marilor succese .
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
sa vezi taxiuri cu 400.000...
|
--------------------
-
-
-
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma, oameni buni, topicul lancezea de vreo 6 luni.. nu cred ca se mai uita intiatorul ei acum la el, ca sa ne dea raspunsuri...
Dar, ca sa fiu si eu pe langa subiect, daca o ingrijesti bine... poate sa arate totusi onorabil la 400.000...desigur, daca o birjaresti, deja e cam la kilometrajul de casare... |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Acum am vazut si eu topicul. Tatal meu are o 1300 din 78 cu aprox 400 de mii la bord. Tabla pe ea e cam cazuta acum. A fost facuta acum ceva timp. Dar motorul merge de rupe. Nova mea cand e prea frig mai sta pe ganduri, o gadil la soc, stau sa se incalzeasca, samd. A tatalui meu...cheie....vreo cateva pedale.....tinuta putin mai turata pret de 20-30 de secunde...si gata. E pregatita de drum.
|
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Explicabil. In fond, majoritatea masinilor date la fier vechi au mai mult probleme de tabla decat de motor. La partea mecanica umbli totusi in viata ei.. daca nu merge, trebuie s-o repari, nu? Dar la tabla, se poate circula si cu puncte de rugina, si cu vopsea sarita... pana se rupe tabla...si te costa cat nu face s-o schimbi...te ia groaza...
ca exemplu, eu m-am apucat la RK la a mea. M-a facut de bani de mi-au iesit peri albi in cap: -schimbat prag+semiprag dreapta, aripa dreapta fata, semiaripa dreapta fata, custoda (pulpa ) dreapta spate + ornament, indreptat usa, peticit pod pedalier - 5.5 manopera milioane + 1.6 mil piesele -vopsit cu acrilic - 6 mil manopera, 2 mil vopseaua. -basca mecanica, pe care nu scontasem: , schimbat faruri 1.3 mil (amandoua - f* ![]() si nu am facut nimic din cauza de accident, si pur si simplu din cauza de imbatranire si intretinere idiotica (a celor care au avut-o inaintea mea...) deci, cam v'o 21 de bulioane.. acuma stau si suflu a paguba... dar macar arata bine... ![]() |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
Pentru user-ul care a zis ca tabla de pe masina mea e varza, doar de la kilometraj, nu ii spun decat:
1.masina a fost facuta pe comanda, initial pentru Ministerul Agriculuturii. Tabla este originala de 10 ani, si nu a ruginit DELOC. Am o gramada de agarieturi pe ea, de la boscheti, si orice a mai intalnit si nu se vad decat urme de alb sub respectivele zgarieturi(grundul?) 2.am schimbat pe ea doar spoilerul de cauciuc, pentru ca a fost ciocnita in fata 3.nu stiu de unde reiese chestia ca o masina care are 400.000 km ii moare tabla... apar evident forte in tabla, dar nu atat de mari si indelungatei ncat sa o imbatraneasca prea mult... 4.o masina bine intretinuta, BINE intretinuta nu are moarte. 6.a vazut cineva camioanele de la unele autobaze romanesti de armata? Pentru necunoscatori, este vorba de Molotov-uri, facute dupa Studebaker-urile americane, asta cam prin anii 60-70(aprox).Ei bine, acele camioane merg si in ziua de azi bine mersi, chiar la fel de bine ca atunci cand au fost luate pe inventar.De ce? Au bagat ce a trebuit in ele.Daca alea de armata nu alearga, atunci nu stiu ce alt exemplu sa dau cu masini care sa circule mult... 7.de daciile 1100 nu zice nimeni nimic? 8.de avioanele AN-2, care zboara incontinuu de 30-40 de ani, nu spune nimeni nimic?Daca nici acolo nu sunt forte in materiale...eu ma las de inginerie. P.s.:taica-meu e inginer pe mecanica agricola. Ceea ce inseamna ca a trebuit sa alerge cu respectiva masina prin toate gropile facute de tractoare, pe camp. Si cu toate asta, masinutza se incapataneaza sa mearga, chiar foarte bine.Poate voi vebi la o reuniune Daciaclub, sa inceteze lumea sa fie atat de sceptica. This post has been edited by mircea-daniel: 22 Jan 2006, 23:38 |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cate segmentari/rectificari/schimbari de set a avut motorul ala in "peste" 400 000 km? la ce cota e?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ATM |
![]()
|
Iar daca tot facem referire la Molotovuri (includ aici si Ural), au o tabla de faci 10 Dacii din ea... La ce grosime are o aripa de-a lor, cred si eu ca dureaza 25 de ani...
Oricum, fioroase masini. Cand trece una de-aia pe strada, zici ca e cutremur. Presupun, cum zice si Argon, ca s-au schimbat destul de multe in motor, nu? |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
Vreo 4 seturi motor si din cate stiu eu 3 ambreiaje(parca), servopompe nu se discuta, delcouri la fel, radiatorul, electromotorul, alternatorul si carburatorul sunt cele originale. Nu vorbesc de jenti, si tot ce mai e pe la trenul de rulare. Faza e ca la caroserie nu a fost schimbat nimic(in afara de capopta fata, ciocnita si spoilerul sus-mentionat) si nu am probleme deloc cu carenajele, tabla, orice. Acum, de la ultima schimbare de set am 40.000 km(aprox, cu mine circulati vreo 4.000).
Comparativ, in parcare mai este o Dacie exact ca a mea, tot break, tot '95 etc etc, dar asta are niste praguri ruginite de ma intreb daca nu cumva o sa il vad pe proprietar cu ea rupta in doua. Cat despre camioanele rusesti(Molotov, Ural, Kraz, Kamaz, Zim(rare), Zis(ffff rare), Zil), da sunt niste monstri, dar principiul e acelasi:masa mare, tabla groasa, vibratii mari, forte mari. Ce vreau eu sa subliniez este ca o masina bine intretinuta NU ARE MOARTE. This post has been edited by mircea-daniel: 23 Jan 2006, 13:54 |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
|
|
sity_boy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 18 October 05 From: Buzau ![]() |
pot sa ma laud si eu cu dacia mea???
![]() Attached thumbnail(s) DSC03256.JPG ( Size: 567.03k ) Number of downloads: 16 DSC03257.JPG ( Size: 579.24k ) Number of downloads: 20 DSC03259.JPG ( Size: 585.7k ) Number of downloads: 35 |
--------------------
Dacia/Hyundai
1300/Accent
1979/2008
- BZ 79 UAP/BZ 82 TSC
|
|
sity_boy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 18 October 05 From: Buzau ![]() |
altele........
Attached thumbnail(s) DSC03258.JPG ( Size: 604.13k ) Number of downloads: 24 Imag011.jpg ( Size: 46.48k ) Number of downloads: 21 Imag009.jpg ( Size: 36.82k ) Number of downloads: 15 Imag022.jpg ( Size: 43.01k ) Number of downloads: 19 |
--------------------
Dacia/Hyundai
1300/Accent
1979/2008
- BZ 79 UAP/BZ 82 TSC
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.294 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Vreau poze , va rog cu , :Molotov, Ural, Kraz, Kamaz, Zim(rare), Zis(ffff rare) . Ce is alea ? Vreau si io !
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
mircea-daniel |
![]()
|
Sity boy, felicitari ptr masina!mai da-ne detalii, sunt curios, masina arata f sexy...
Silo-S, o sa pun niste poze in 2 zile.Trebuie sa le caut prin comp, in vremurile mele de glorie(liceu) faceam machete de orice era mai ciudex ![]() |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
|
|
sity_boy84 |
![]()
|
ce detalii doresti.....e din 76 frantuzoaica,.................
![]() |
--------------------
Dacia/Hyundai
1300/Accent
1979/2008
- BZ 79 UAP/BZ 82 TSC
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
capacele nu se potrivesc. pune din acelea originale.
De asemenea ceasurile de bord sunt...dubioase. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sity_boy84 |
![]()
|
pai am si pe cele originale,cu rombul pe ele...dar ma gandeam sa o modernizez putin.la inceput astea erau vopsite nichelat,dar s-a dus luciul.cat despre bord.....e facut de mine,nu copiat si ma mandresc cu el....
![]() |
--------------------
Dacia/Hyundai
1300/Accent
1979/2008
- BZ 79 UAP/BZ 82 TSC
|
|
pasarel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 9 April 06 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
dacia 1310
mls
- b.27.zlt nu te baga in tarate ca te maninca porcii!
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
Pardon...?Dacia o sa mai stea pe meleagurile mioritice inca vreo 20 de ani... Ca va place sau nu, e masina care este cel mai usor de reparat si intretinut.
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
|
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
QUOTE(SiloS @ 10 Apr 2006, 17:27) Vreau poze , va rog cu , :Molotov, Ural, Kraz, Kamaz, Zim(rare), Zis(ffff rare) . Ce is alea ? Vreau si io ! Camion Ural: ural053pj.th.jpg Kraz: kraz255b067rv.th.jpg Kamaz: kamaz4326016ms.th.jpg Zis: zis151059ne.th.jpg |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th June 2025 - 08:50 |