Ghidaje de parcare solenza
![]() ![]() ![]() |
Ghidaje de parcare solenza
paulp |
![]()
|
||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
| | Masina 1 __________________________________/ -------> -------> __________________________________ / Masina 2 Cum se face gararea (cu spatele, evident): Masina 1 si masina 2 sunt parcate perpendicular pe strada de pe care vii cu masina. Te apropii la 40 cm (aprox) de Masina 1. Nu e bine nici mai aproape si nici mai departe cu mult. Mergi cu masina inainte pana cand apare coltzul Masinii 1 in colzul de jos al lunetei. Opresti. Maxim dreapta, Marsarier, go, go, go..... si masina a intrat la locul ei. Nu strica sa folosesti si oglinzile laterale. De aia sunt acolo. Succes ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Imi pare rau, dar nu sunt de acord cu majoritatea. Eu nu am nici un reper si cel putin o parcare din patru trebuie sa o corectez. In special cand sant cu cineva in masina si vreau sa ii arat ce grozav parchez eu. In ceea ce proveste nevasta-mea, orice ii fac si orcat insist, ea trebuie sa aiba un algoritm clar si simplu. De exemplu ea stie ca la 90 trece intr-a cincea. Nu conteaza ca urca sau coboara, ca e masina plina sau goala, ca bate vant din fata sau are benzina proasta. In weekend trebuie sa ma duc undeva unde nu ma cunoaste nimeni si sa gasesc algoritmul de parcare sigura. Dupa aceea se merge la iarba verde si se parcheaza intre pomisori. In oras oricum nu o las sa parcheze. E mai simplu sa lasi masina unde te apuca si sa aprinzi avariile.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE E mai simplu sa lasi masina unde te apuca si sa aprinzi avariile. De asta se produc atitea blocaje. Am vazut asa ceva in Buc., cind un Opel Omega a oprit linga intrarea de la Metrou in rondul Obor, in plin trafic, a pus avaria (desi n-avea nici pe ![]() ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Asta imi pare cea mai buna :idea: . Daca o masina se "defecteaza" in trafic si ramane intr-o pozitie incomoda, ar trebui un serviciu special sa o ridice si sa o duca la un atelier. Nu s-ar mai folosi avariile decat acolo unde trebuie.
|
|
Liviumac |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 148 Joined: 4 May 03 From: Bucuresti ![]() |
ma cert cu un amic care spune ca la parcarea cu spatele (garare, nu laterala) este mai bine si mai usor sa folosesti numai oglinzile laterale si uneori aia din interior;
eu cand garez cu spatele, intotdeauna intorc capul spre spatele masinii si ma uit si in laterale, evident, dar in principal ma uit in spate; el spune ca asa nu poti sa parchezi foarte exact, in locuri stramte voi cum garati? intoarceti capul sau numai din laterale + retrovizoara? |
-------------------- |
|
paulp |
![]()
|
Eu intorc capul, bat copilul sa stea jos ca nu vad, ma intorc spre dreapta, bat femeia sa coboare jos din masina ca nu vad oglinda din dreapta, deschid geamul din stinga, trag una vecinului sa se dea deoparte ca nu vad oglinda din stinga, ma intorc spre spate si bat din nou copilu' ca s-a ridicat si nu vad, dupa care fac o rugaciune de iertare si ma opresc sa vad ce am lovit
![]() Succes |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
hehe..aproape asa facem toti...
in principiu daca parchez intr-un loc unde se freaca multi ma uit in spate; daca parchez pe locul meu in spatele blocului sau in vre-un garaj folosesc numai oglinzile (cele 3); |
-------------------- |
|
paulp |
![]()
|
Erata la mesajul anterior: scoate chestia cu batutul (ca nu e stilu' meu) si ai sa vezi cum fac eu parcarea cu spatele.
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
razvancc |
![]()
|
![]() membru...de partid Group: Members Posts: 93 Joined: 9 September 03 From: cateodata...bucuresti!!! ![]() |
Io cred ca nu exista ''algoritmi'' de parcare si spun asta din proprie experienta, deoarece difera foarte mult atat gabaritul masinii cat si raza de bracare a rotilor. In concluzie :shock: (ochii mari) si spatii de parcare cat mai largi.
|
--------------------
renault/nissan
megane sedan/navarra
1.6 16v/ 2.5 turbo Gratitude is merely the secret hope of further favors.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
eu unul parchez numai cu oglinzile ...
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
DSops |
![]()
|
Asa este clar mult mai simplu. Oglinzile incap mult mai usor intre doua masini stationate...
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
lasand gluma la o parte ... eu folosesc oglinzile laterale pentru ca in ele pot vedea "colturile" din spate a masinii si pe cea centrala ca sa stiu cand sa franez ca sa nu rup gardul sau pe cel din spatele meu ... este destul de usor ...
Acum .. daca vrei sa parchezi o masina de 4m intr-un spatiu de 4.2m nu mai tine de orientare ci de experienta ![]() Asa ca cei care vor repere nu au decat sa experimenteze pana intra masina asa cum vor ei ... reperele sunt relative si tin de inclinatia fiecaruia catre activitatea de a sofa ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
de acord cu liviu; mi se pare foarte simplu cand folosesti lateralele;
singura chestie care ma streseaza cand parchez undeva unde circula multi pietoni e sa nu dau peste vre-unul; asa ma enerveaza cand ii vad ca nu se uita, se asteapta ca tu sa ai cinspe mii de ochi sa sa prevezi ce vrea sa faca el... |
-------------------- |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Mult prea târziu … dar dacă parcarea laterală este mai stresantă decât vizitele la socri…
Pentru cei care sunt dispuși să plătească există soluții: fie mașinile cu sistem automat de parcare. Utasem: Mai există una pentru amatorii de „scârț”: This post has been edited by Squirrel: 27 Jun 2011, 12:40 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Asta este o problema tehnica SLZ ? Cel mult o problema a soferului , de scris la diverse !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Mutat la diverse.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai sunt situatii cand nu poti parca cu spatele ca e aglomerata soseaua si nu te lasa nimeni si trebuie sa intri cu fata mult peste trotuar si apoi o indrepti din datul cu spatele (ca si cand ai face parcarea laterala de pe trotuar pe strada).. asta daca iti permite bordura sa nu fie prea inalta. In orice caz stiu ca la scoala de soferi imi ieseau toate parcarile laterale fara probleme, acuma nu imi mai ies asa bine si de multe ori
![]() Referitor la oglinzi uneori le folosesc si alteori nu, dar e bine sa te obisnuiesti sa faci parcari din oglinzi, asta te determina sa-ti inveti mai bine dimensiunile masinii si sa apreciezi mai bine din oglinzi, lucru f. important si in trafic. Dar de regula cand ma intorc cu spatele ca sa parchez nu ma uit doar in spate ci oarecum in dreptul stalpului din mijloc dreapta ca sa am o privire de ansamblu ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca si noi avem probl. cu parcarea , cu frigiderele si dricurile ce se mai intampla ?
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 08:17 |