DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Gradinita si Cand sa-l dau la scoala pe pitic?, La 6 ani + 3 luni+ 2sapt sau 7 ani+3 luni +2 sapt

yoncv
post 1 Oct 2010, 13:26
Post #31

Membru ochelarist

Group: Members
From: Craiova

Eu mi-am dat fata la scoala la 6 ani si o luna. Acum e in clasa a 5-a si niciodata n-a avut probleme din cauza varstei mai mici fata de alti copii din clasa. Dar nu toti copiii sunt la fel, asa ca nu te baza pe sfaturile altora. E copilul tau, tu il cunosti cel mai bine.

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PaulT
post 1 Oct 2010, 13:31
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

Exact. Oricum, hotararea finala se ia atunci, in functie de cum se prezinta situatia. biggrin.gif

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
Stefan.A
post 1 Oct 2010, 13:45
Post #33

Membru autentic

cea mare o am in clasa a V-a iar cea mica doar ce a trecut de 4 ani..

se cam hotaraste cu 1 an inainte, daca vrei sa mearga la o anumita scoala..o anumita clasa, invatatoare, etc..

si io am trilema cu 6 vs 7, deci continuati, continuati

--------------------
+
b64chr
post 1 Oct 2010, 13:58
Post #34

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Decat un an de "libertate" la 6-7 ani, cred ca e de preferat un an liber pe la 25, dupa faculta.
My two cents.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
ady77
post 1 Oct 2010, 14:07
Post #35

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(Stefan.A @ 1 Oct 2010, 14:45)
cea mare o am in clasa a V-a
*

Pai spune-ne tu, cum ai procedat cu cea mare?

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
yoncv
post 1 Oct 2010, 14:12
Post #36

Membru ochelarist

From: Craiova

QUOTE(Stefan.A @ 1 Oct 2010, 13:45)
se cam hotaraste cu 1 an inainte, daca vrei sa mearga la o anumita scoala..o anumita clasa, invatatoare, etc..
*

La mine asa a fost

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
Merced
post 1 Oct 2010, 14:50
Post #37

No fear. No limit. No equal.

QUOTE(b64chr @ 1 Oct 2010, 14:58)
Decat un an de "libertate" la 6-7 ani, cred ca e de preferat un an liber pe la 25, dupa faculta.
My two cents.
*

Da, ce chestie ar fi si asta.
Sincer, la 25 de ani, UN AN LIBER? "Faculta" daca nu e medicina sau nu se repeta ani peste ani se cam termina pe la 22 chiar, in cazul in care e de la 6 ani la scoala primara. Urmeaza un master deja obligatoriu, dar cum se face la noi acum, sa fim seriosi, poti sa lucrezi lejer deja 8 ore pe zi.
Sa stai un an liber la 25 de ani mi se pare o idee tare tare proasta. Dracu' eu daca stau trei-patru zile liber mi se face scarba sa reiau rutina, daca as sta un an, al dracu' care ar mai lucra vreodata.
Liber, la pensie. Daca o apuc. Sau daca castig la Loto. Daca joc. Altfel, pas...

Totusi sa nu se inteleaga ca mi-am schimbat parerea. Pentru copil scoala nu reprezinta stres, cel putin nu aia primara. Eu ma duceam cu placere in fiecare zi in clasele I-IV. La varsta aia ai timp sa faci si scoala, sa fi si liber. wink.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is online!Galerie FotoPM
+
rue
post 1 Oct 2010, 14:50
Post #38

Membru autentic

From: Internet

faza buna aia cu anul de libertate. de unde stiti ca nu isi ia un an de libertate intre anul 3 si anul 4 de faculta :-)) sau mai multi ani... am vazut de astea.
si eu sunt in dilema: fata mea are 4 ani si jumatate si e in grupa mijlocie (nu plange ca are formarea facuta: cresa un an si grupa mica, fara cocolosiri masive).
Va face 6 ani in grupa mare -martie si va putea merge la scoala peste 6 luni.

in iarna pe munte am intrebat pustimea in tabara de schi cum e mai bine: a fost un cor care zicea ca e mai bine mai tarziiiiuuuuuuuuuu!
eu unul, am mers de la 6 ani si 3 luni si nu am avut probleme, doar ca am putut sa mi iau permisul doar dupa bac si nu am putut merge legal cu masina la scoala... ;-)
Mai e avantajul ca nu stresezi copilul in clasa a 12 cu majoratul, e deja majorat in a 11 a.

Parerea mea este ca daca esti tolomac tot aiurea iti merge la scoala si de la 6 si la 8 ani.
de obicei cocolositii stau cel mai prost, aia rasfatati, necertati etc...
Ei sunt dificil de controlat si la gradinita.

un amic l-a dat pe copil la 6 ani si ceva fara sa mai faca pregatitoarea.
daca esti putin egoist faciu la fel. scapi de el mai repede pe urma si te poti pensiona anticipat. cum zicea Boc? 65 de ani? 65 -34=31 de ani.
Problema e ca dupa legea asta o sa ma roage nepotii sa ma pensionez. ca naiba!!

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
vijelie
post 1 Oct 2010, 14:54
Post #39

membru violet

Cateodata ma si mir cum de-au avut inima parintii mei sa ma dea la scoala la 6 ani si 10 zile.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
bucatzel
post 1 Oct 2010, 14:56
Post #40

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(Merced @ 1 Oct 2010, 15:50)

Sa stai un an liber la 25 de ani mi se pare o idee tare tare proasta.

*

Deviem rau, dar subscriu. E o idee proasta, daca va lucra in domeniul in care a invatat. Daca face geografia turismului ca sa devina agent de vanzari, e un cadou bun de absolvire tongue.gif

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Merced
post 1 Oct 2010, 14:59
Post #41

Da' pana la urma daca vrea sa se faca agent de vanzari cu ce dracu' il ajuta orice facultate. Eu daca as avea o firma de distributie m-as uita la alte lucruri cand as angaja un agent de vanzari, diploma mai la urma.
Ma rog, deviam intr-adevar, s-a mai discutat si prin alte locuri.
Eu totusi imi mentin parerea, un an liber la varsta asta se gestioneaza greu. Cunosc vag pe cineva care a ramas fara loc de munca pe la vreo 28 de ani asa, dar a avut un an de somaj baban ca avusese salariu mare. Abia abia s-a mai "urnit" sa mearga la munca, asta ca nu mai avea bani sa-si plateasca rata la masina. wacko.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
apunake
post 1 Oct 2010, 15:04
Post #42

Membru incepator

QUOTE(Merced @ 1 Oct 2010, 14:50)
Da, ce chestie ar fi si asta.
Sa stai un an liber la 25 de ani mi se pare o idee tare tare proasta. Dracu' eu daca stau trei-patru zile liber mi se face scarba sa reiau rutina, ....

....Pentru copil scoala nu reprezinta stres, cel putin nu aia primara. Eu ma duceam cu placere in fiecare zi in clasele I-IV. .....
*

Something is very wrong here.

On topic: având în vedere calitatea învățământului național, ideea de home schooling mi se pare din ce în ce mai atrăgătoare. Din păcate, trebuie să înregimentezi copilul de mic, nu cumva să scape cu creierul nespălat și nu cumva să dea faliment industria națională a meditațiilor.

Cu cât trece mai puțin prin școala oficială cu atât mai bine. Îmi pare rău, dar decât să meargă la o grădiniță care are poza lui Decebal pe perete mai bine stă acasă. Și culmea că nici educatoarea sau directoarea nu înțeleg stupizenia acelei poze. Pentru ele e educație în spiritul valorilor naționale.

--------------------
+
Merced
post 1 Oct 2010, 15:13
Post #43

Tie ti-ar fi convenit sa stai un an degeaba la 25 de ani? Altii aveau copii de scoala generala la varsta aia. happy.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
YO4RLP
post 1 Oct 2010, 15:26
Post #44

membru radioactiv

From: Galați

Părerea mea este să vezi ce face copilul la grădiniță. Și al meu era destul de avansat încă de la grupa mijlocie încât discutam cu soția încă de atunci despre școală...
Dar avea două educatoare tinere și inimoase care nu se mulțumeau numai cu ceea ce făceau în clasă, îi scoteau destul de des la tot felul de vizite și excursii, îi implicau în tot felul de activități practice, cu participarea părinților, încât acum, la două săptămâni după începera școlii, mă întreabă învățătoarea de unde știe atâtea lucruri (la prima oră de desen, a desenat ...o galaxie!)

--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
+
dragoselu
post 1 Oct 2010, 16:29
Post #45

SB-12-UST

From: Sibiu

Depinde de cat de bine reactioneaza la stimulii cognitivi (cat de inteligent raspunde la intrebarile care i se pun, de istetimea sa pe parcursul unui joc de perspicacitate, vedeti cat este de curios ca sa afle noi lucruri; poate aveti vreun vecin care este profesor de gimnaziu sau cel mai bine de clasele I-IV si l-ar putea lua intr-o zi la scoala si apoi cereti-i sa va expuna comportamentul copilului la orele la care a "asistat", stiu eu, o lectie de zoologie sau de fizica unde poate vedea cum se desfasoara un experiment sau chiar o lectie introductiva la o limba straina... mergeti cu el la Palatul Copiilor si rugati-l pe profesorul de dansuri sa-l primeasca la o ora (al meu cand aude muzica populara, danseaza pe rupte! biggrin.gif ) , sau ii place sa vorbeasca incontinuu in franceza, engleza sau rusa, imi pune intrebari pana "ma blocheaza" si are abia 2 anisori impliniti).
Daca se "acomodeaza" cat de cat cu viata de scolarel, eu zic ca merita sa-l dati la 6 ani la scoala, de ce sa "stagneze" un an, cand el ar putea invata mai mult despre viata? Acum nu vreau sa se supere cei care spun ca e mai bine sa fie dat de la 7 ani la scoala, nicidecum copilul nu are vreun deficit intelectual : "Daca e cal sa traga, daca e popa sa ceteasca si daca e copil sa se joace..." Dar una e sa-l educi acasa si alta e sa-l educi si acasa si sa fie educat si intr-un colectiv de copii, se va integra mai usor in societate mai tarziu, va fi mult mai sociabil, ii puteti pregati din timp chiar aptitudinile de a fi leader... Nu vreau sa fiu nicidecum pedagog sau profesor acum, suntem doar colegi de forum, dar incercati sa va "tineti" copilasii intr-o "aura" a cunoasterii, a deprinderilor, daca e curios sa vada cum merge o masinuta electrica, aratati-i motorasul, reductorul cu pinioane care amplifica miscarea celei mai mici rotite dintate spre pinionul cel mare, explicati-i simplu, nu ii "inabusiti" curiozitatea, daca are talent, va pricepe desigur ce ii explicati... smile.gif Faceti excursii "tematice": "Astazi vizitam sau vedem unde lucreaza tati sau mami sau nanu sau nana... Saptamana urmatoare vizitam o stana ca sa vedem cum se face branza sau smantana... Sau vizitam o ferma de struti etc. etc.

This post has been edited by dragoselu: 1 Oct 2010, 16:33

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
adip
post 1 Oct 2010, 16:41
Post #46

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(apunake @ 1 Oct 2010, 23:04)
On topic: având în vedere calitatea învățământului național, ideea de home schooling  mi se pare din ce în ce mai atrăgătoare. Din păcate, trebuie să înregimentezi copilul de mic, nu cumva să scape cu creierul nespălat și nu cumva să dea faliment industria națională a meditațiilor [...] Îmi pare rău, dar decât să meargă la o grădiniță care are poza lui Decebal pe perete mai bine stă acasă.
E o prostie sa tii copilul acasa, trebuie sa intre in colectivitate cat mai repede. Spiritul de competitie, lucrul in echipa, capacitatea de a prezenta ceva in fata celorlalti, de a-ti face prieteni, toate astea nu le inveti acasa, ci la scoala. Mai ales in primii ani de scoala e mai putin important ca puradelul sa fie cel mai bun la toate materiile, cat mai degraba sa socializeze cu succes, sa fie dezinvolt.
Pentru cei cu dilema 6 vs. 7 ani: ma gandesc ca exista niste teste in functie de rezultatul carora se poate decide daca cel mic e bun de scoala sau nu, atat dpv intelect cat si afectiv.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Stefan.A
post 1 Oct 2010, 16:54
Post #47

Membru autentic

si in afara de evaluarea copilului (pe care un educator de gradi bun o poate face in grupa mare - are si instrumente pt asta), conteaza si grupa de gradi in care e..

..adica, daca 25 de copii de la gradi pleaca la scoala in anul x, ar trebui sa o cam dau si pe fiica-mea, chiar daca de abea face 6 ani (repet, daca are si evaluarea ok).

poate sa fie frustrant pt ei sa ramana in gradi in timp ce colegii din ultimii 3 ani merg la scoala

oricate luni peste 6 ani conteaza, la mine e mai la fix asa, ca s-a nascut in sept....deci va fi 6 sau 7, clar

--------------------
+
tribunul
post 1 Oct 2010, 19:06
Post #48

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(adip @ 1 Oct 2010, 17:41)
E o prostie sa tii copilul acasa, trebuie sa intre in colectivitate cat mai repede.
*

Este discutabila.

Daca dai un copil de 3 ani la gradinita si este intr-o grupa cu peste 40 copii crezi ca este un lucru bun?

Ce crezi ca poate sa faca o educatoare cu 40, cu o ingrijitoare la 2 grupe.

Nici macar afara nu-i scoate, iar daca face pe el nu-l schimba, il tine asa.

Sa nu mai zic de mancare, ca nu sta nimeni sa-i ajute, daca mananca singur bine, daca nu ... ramane flamand, nu sta sa-l ajute sa manance.

Cum crezi ca face ordine educatoare? URLAND.

Sa nu mai zic ca o sa imbolnaveasca, o sa fie mai mult racit dacat sanatos.

This post has been edited by tribunul: 1 Oct 2010, 19:07

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Richelieu
post 1 Oct 2010, 19:17
Post #49

altă scursură umană

From: Scursureștii de Pădure

QUOTE(dragoselu @ 1 Oct 2010, 17:29)
al meu cand aude muzica populara, danseaza pe rupte!  biggrin.gif  , sau ii place sa vorbeasca incontinuu in franceza, engleza sau rusa, imi pune intrebari pana "ma blocheaza" si are abia 2 anisori impliniti.
*

Eu zic sa le ceri adminilor sa infiinteze frenci cornăr si sa postezi numai acolo impreuna cu ala micu.

--------------------
0.00 % :((
Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
+
apunake
post 1 Oct 2010, 19:19
Post #50

Membru incepator

QUOTE(Merced @ 1 Oct 2010, 15:13)
Tie ti-ar fi convenit sa stai un an degeaba la 25 de ani? Altii aveau copii de scoala generala la varsta aia.  happy.gif
*

De exemplu eu corespund la ambele criterii: am stat niste ani "degeaba" acasa si la 25 de ani aveam si copii de scoala generala. Din cate vad faci parte dintre persoanele care considera ca a avea servici este esential in viata. N-ai servici, n-ai viata si, horribile dictu, stai degeaba.

Iar parerea mea despre sistemul scolar s-a format in toti anii astia in care a trebuit sa stau sa inghit toate ineptiile unui sistem osificat si incapabil sa deschida pofta de cunoastere. Atentie, vorbesc despre sistem nu despre faptul ca exista unii educatori merituosi (si rari, din pacate) care merita toata stima noastra si care inteleg ca cel mai important este sa formezi capacitatea de invatare iar nu sa favorizezi memorarea mecanica si descarcatul de referate de pe net.

Desigur ca este preferabil ca un copil sa stea in colectivitate din multe motive pe care nu le discutam aici. Dar sistemul romanesc, imi pare rau dar nu e chiar optiunea mea de pe primul loc.

Asa ca lasati copii sa se joace cu alti copii si nu ii mai bombardati cu optionale.

De exemplu perla perlelor: sa ceri copiilor de clasa a VIIa sa vorbeasca despre mitul erotic din Calin file de poveste. DE CLASA A VIIA. Stiti care a fost concluzia unui elev: a venit Fat Frumos si i-a rupt panza fetei de imparat. Si a luat insuficient, desi a fost genial.

--------------------
+
dragoselu
post 1 Oct 2010, 19:33
Post #51

SB-12-UST

QUOTE(Richelieu @ 1 Oct 2010, 20:17)
Eu zic sa le ceri adminilor sa infiinteze frenci cornăr si sa postezi numai acolo impreuna cu ala micu.
*

Mai baiatule, daca tu crezi ca limba franceza e "frenci cornar", iti inseli amarnic asteptarile! Te plang de mila, nu te supara! blush.gif
Limba franceza este, inainte de toate, o limba a culturii, engleza nu! O fi ea mai vorbita (dar inaintea ei este limba chineza sa stii, mai degraba "ciainiz cornar"), dar nu se ridica la inaltimea culturii franceze! Inca 1000 de ani de acum incolo, bat la pariu cu tine! icon_mrgreen.gif

This post has been edited by dragoselu: 1 Oct 2010, 19:37

--------------------
+
Richelieu
post 1 Oct 2010, 19:35
Post #52

altă scursură umană

Cum se spune usturoi in franceza? Da' bisnitar?

--------------------
+
Muttley
post 1 Oct 2010, 19:38
Post #53

From: -

Usturoi e "ail", bisnitar e "musio le plopeteol".

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
dragoselu
post 1 Oct 2010, 19:39
Post #54

SB-12-UST

QUOTE(Richelieu @ 1 Oct 2010, 20:35)
Cum se spune usturoi in franceza? Da' bisnitar?
*

Noi acum vorbim de scoala, de educatie, nu de usturoi sau de bisnitar: ce are de-a face una cu alta? La scoala sunt PROFESOR, la Giurgiulesti BISNITAR, ai ceva impotriva? Nu te impaci cu cele doua extreme? Potoleste-te!

--------------------
+
Richelieu
post 1 Oct 2010, 19:42
Post #55

altă scursură umană

QUOTE(dragoselu @ 1 Oct 2010, 20:39)
Potoleste-te!
*

Calm, nene! Nu-mi taia castile cu unghiera!

--------------------
+
Merced
post 1 Oct 2010, 19:44
Post #56

QUOTE(apunake @ 1 Oct 2010, 20:19)
De exemplu eu  corespund la ambele criterii: am stat niste ani "degeaba" acasa si la 25 de ani aveam si copii de scoala generala. Din cate vad faci parte dintre persoanele care considera ca a avea servici este esential in viata. N-ai servici, n-ai viata si, horribile dictu, stai degeaba.

*

Pai avand copii, eu as zice ca nu stateai degeaba.
In niciun caz nu consider ca-i esential sa ai servici, ca n-ai viata, dar nici sa copilaresti la infinit. Acum depinde si ce situatie ai. Unii-si permit, altii nu prea.
Am un prieten care din nou nu mai lucreaza, nu ca ar fi lucrat foarte mult, nu e nici student, nu are deloc o situatie materiala buna si nu stiu cum poate sa nu-si caute de munca. Mi-ar fi jena sa ma milogesc la prieteni aproape zi de zi dupa o tigara, sau la o bere sa intreb mai mereu cine imi face si mie cinste, ca n-am bani. Stiind ca i-ar prinde bine, sau ma rog, crezand asta, prin primavara i-am pus impreuna cu un alt amic o vorba buna la o firma care avea nevoie de un om tanar si energic. Ne-a zis ca n-ar vrea sa se angajeze acum, ca nu-i mai da concediu in vara si cum se duce el in Bulgaria la mare. huh.gif Ca mai vrea sa aiba o vara pentru el.
Sa mor eu, nici eu nu-s un om pretentios, probabil daca mi-ar da acum cineva bani cat sa-mi ajunga de toate facturile, de mancare si de distractie ocazionala, as sta degeaba acasa, dar astuia ii taiau curentu' periodic, avea datorii mari la intretinere, taica-sau fusese dat afara si chiar si cand lucra era greu sa faca fata. Si zici ca sa mai ai o vara pentru tine. In trecut un alt prieten, care lucra atunci la un magazin de piese auto unde castiga foarte bine pentru orasul nostru "inainte de criza", i-a zis sa vina sa invete cum a invatat si el, cateva luni pe bani mai putini, sa faca si pe soferul, ca ii place sa conduca si n-are masina, sa raspunda la telefoane, si la fel, a refuzat invocand un motiv foarte stupid si pueril.
Toate astea ca sa ma intalnesc cu un dement de unchi de-al lui pe care-l stiam din pura intamplare, de la o bauta unde aparuse si el, sa-mi zica ca ce prieteni suntem noi, ca nepota-sau vrea sa isi caute de lucru si noi nu-l ajutam deloc. Iti dai seama cum m-am simtit, mai ales ca nici nu puteam sa zic "Pai putza ala de nepot al tau a refuzat vreo doua locuri de munca aproape sigure, si de cautat nu-si cauta in alta parte ca viseaza la Bulgaria".

Scuzati offtopicul, dar nu cred ca vrea nimeni sa ajunga asa copilul lor. Nici reversul, copil tinut pe banii parintilor pana la adanci batraneti nu mi se pare normal, sunt deja destui copii de bani gata prin tara asta, care n-au altceva de facut decat sa alerge Range-urile, sa bea sa se distreze. P-astia daca-i lasi fara bani cred ca isi pierd total directia.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Alex4u
post 1 Oct 2010, 20:56
Post #57

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

eu zic sa il dai de la 7 ani...asa am fost dat si eu si asa este normal...dc sa ii rapesti un an de copilarie...ca oricum scoala il strica:(

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
adip
post 2 Oct 2010, 03:01
Post #58

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(tribunul @ 2 Oct 2010, 03:06)
Daca dai un copil de 3 ani la gradinita si este intr-o grupa cu peste 40 copii crezi ca este un lucru bun?
[...]
Cum crezi ca face ordine educatoare? URLAND.
Asta e o problema, e clar ca sistemul e grav subdimensionat. Fiu-meu al mare, cand eram in Ro, s-a adaptat foarte greu la gradinita. Educatoarele erau exact asa cum spui: lipsite de tact, intelegere, empatie, parca erau puse acolo ca sa faca pe gardienii intr-o puscarie. Dar parca si pe vremea noastra erau aceleasi probleme, de exact aceleasi lucruri (putine educatoare, multi copii, neglijenta) se plangeau parintii nostri. Deci nimic nou, as zice.
QUOTE(tribunul @ 2 Oct 2010, 03:06)
Sa nu mai zic ca o sa imbolnaveasca, o sa fie mai mult racit dacat sanatos.
Asta nu-i nici o problema, sistemul imunitar se dezvolta intrand in contact cu mediul. Basca, are toate sansele sa faca bolile copilariei atunci cand e copil si nu ca adult.
Cand eram in Ro si noi eram cam nervosi cand vedeam ca unii parinti isi trimit copiii la gradinita si scoala cu mucii la nas. Aici unde suntem acum asta e regula. Basca, sa vezi cum vin astia mici la scoala in maneca scurta si pantaloni scurti cand afara sunt 7-8 grade dimineata. Sau sa le vezi pe fetele de pe aici cum stau in fustele mini de scoala pe jos pe peron, turceste, asteptand trenul spre / de la scoala, cand tie ca adult iti trece vantul de Antarctica prin toate oasele.
Ii distingi imediat pe copiii de emigranti de cei nascuti aici: emigrantii (in special est-europeni si asiatici) isi infofolesc copiii, astia de pe aici nu. Cand am ajuns in Au eram obisnuiti ca, daca temperatura scade sub 15 grade, sa-i punem aluia mic caciula. Aici refuza sa poarte pe cap orice i-ar tine de cald fiindca "australienii nu poarta". Celui mic, nascut aici, ii punem caciula mult mai rarsi doar cand e foarte rece si vant. Surpriza: nu racesc mai des fiindca stau fara caciula sau ca sunt imbracati mai subtire.
QUOTE(apunake @ 2 Oct 2010, 03:19)
Desigur ca este preferabil ca un copil sa stea in colectivitate din multe motive pe care nu le discutam aici. Dar sistemul romanesc, imi pare rau dar nu e chiar optiunea mea de pe primul loc.
E vorba de a alege intre doua rele. Eu prefer intotdeauna colectivitatea pentru ai mei.
QUOTE(apunake @ 2 Oct 2010, 03:19)
Asa ca lasati copii sa se joace cu alti copii si nu ii mai bombardati cu optionale.
Foarte adevarat.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
tribunul
post 2 Oct 2010, 07:21
Post #59

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Imaginati-va cum este la grupa mica unde au putin peste 3 ani.
La gradinita unde l-am inscris pe al meu erau 42 pe lista si 46 neoficial. Nu aveau nici paturi, trebuiau sa cumpere pliante, sa nu mai zic ca nu au loc in clasa si scot paturile pe hol cand ii culca.
Nu stiu daca o fi la toate gradinitele asa.
Eu am renuntat anul asta sa-l mai dau.

http://observator.a1.ro/social/Gradinite-f...onal_20566.html

This post has been edited by tribunul: 2 Oct 2010, 07:21

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
vijelie
post 2 Oct 2010, 08:30
Post #60

membru violet

Tu vorbesti de o gradinita de stat, sper, nu?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 06:20
Forum Renault