Gradinita si Cand sa-l dau la scoala pe pitic?, La 6 ani + 3 luni+ 2sapt sau 7 ani+3 luni +2 sapt
![]() ![]() ![]() |
Gradinita si Cand sa-l dau la scoala pe pitic?, La 6 ani + 3 luni+ 2sapt sau 7 ani+3 luni +2 sapt
OAP |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|||
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nairam @ 6 Oct 2010, 14:27) Vă propun să încercați următorul program: 1. mergeți 8 ore pe zi la job. 2. două (doar două) ore pe săptămână pian 3. două (doar două) ore oră pe săptămână arte marțiale 4. două (doar două) ore oră pe săptămână engleză 5. două (doar două) ore oră pe săptămână franceză 6. două (doar două) ore oră pe săptămână înot Și asta în fiecare săptămână lăsată de Dumnezeu. Peste trei luni vă aștept pe forum cu impresii și cu răspunsul la întrebarea: chiar poate un copil de 7 ani să ducă toate astea? Asta e un pic off, dar se leagă tare de subiectul principal al forumului. |
-------------------- |
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(nairam @ 6 Oct 2010, 14:27) Avem o cunostinta care a lucrat in Anglia (la nus ce banca) casatorit cu o cetateanca Finlandeza. Fetitei lor inca de la nastere i-au fost turnate in cap urmatoerele limbi straine: Finlandeza mama, romana tatal, engleza la gradinita/cresa... De curand respectivii s-au mutat in Paris cu serviciul si au inceput si cu franceza. Ei bine respectiva fetita VORBESTE (am spus ca vorbeste nu ca intelege sau bolboroseste) toate cele 4 limbi si are momentan cam 5 ani si jumatate. ...evident stie sa vorbeasca 4 limbi dar n-a invatat inca alfabetul. Sau intra direct la liceu? ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
@nairam Intrebare.Cand ai ajuns TU la scoala cate activitati aveai pe cocoasa (gen alea care le-ai enumerat)?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Intra direct la banca.
Bai, e limpede ca cei mai multi parinti isi doresc ca (,) copilul lor sa faca tot ceea ce NU au facut ei. Da' mi se pare culmea sadismului sa chinui un prescolar cu atatea balarii, aia o copilarie dopata. Cu ce scop, doar parintii stiu. This post has been edited by vijelie: 6 Oct 2010, 16:56 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(nairam @ 6 Oct 2010, 15:27) Limbile straine: Avem o cunostinta care a lucrat in Anglia (la nus ce banca) casatorit cu o cetateanca Finlandeza. Fetitei lor inca de la nastere i-au fost turnate in cap urmatoerele limbi straine: Finlandeza mama, romana tatal, engleza la gradinita/cresa... De curand respectivii s-au mutat in Paris cu serviciul si au inceput si cu franceza. Ei bine respectiva fetita VORBESTE (am spus ca vorbeste nu ca intelege sau bolboroseste) toate cele 4 limbi si are momentan cam 5 ani si jumatate. Este drept ca nu stie toate cuvintele dar sa fim seriosi multi adulti nu stiu multe cuvinte din limba materna... Innot trebuie sa faca pentru ca ii place foarte mult in piscina. Pian sau chitara trebuie sa faca pentru ca trebuie sa ne edificam daca are sau nu ureche muzicala si nu strica sa stie cateva acorduri muzicale. Arte martiale .... Daca nu foloseste zilnic limbile alea la ce ii trebuie sa le stie de pe acum? Eu am facut 7 ani franceza intensiv in scoala si inca 4 in liceu, stiu mai multa franceza decat majoritatea, in schimb nivelul de limba engleza il am mai bun, pentru ca folosesc zilnic limba asta. Asadar, la ce bun sa faca limbi straine? Daca are nevoie de un cuvant in engleza sigur va intreaba el pe voi, nu-i nevoie sa-l pisati la cap cu astea. Daca traieste in mai multe medii, oricum invata limbile singur, la fel cum am invatat limba romana de la parinti. Inot sa faca doar cat are chef, daca nu are chef intr-o zi de mers la piscina, eu zic sa nu-l fortati, ca oricum nu da bacaloriatul din asta. De ce trebuie sa va edificati daca are ureche muzicala sau nu? La ce ii foloseste? Daca nu o are va fi o tragedie in familie? Daca tot vreti sa dati banii pe asta, cumparati o chitara, i-o dati celui mic sa zdrangane la ea si vedeti daca il pasioneaza sau nu. Dar nu-l chinuiti cu cursuri. Arte martiale pentru ca are multa energie...dar batutul mingii pe maidan si cataratul in copaci nu-i suficient ca sa consume energie? Eu personal n-am auzit de nimeni pe lumea asta care in acelasi timp sa practice arte martiale, sa vorbeasca multe limbi straine, sa stie sa cante la chitara si la pian si sa mai faca si inot de performanta? Asa ca, la ce bun? Va inteleg, voi ca parinti, aveti un program incarcat, dar copilul ce vina are? @apunake: mie uneori imi erau prea mult si 2 ore de iesit in carciuma (preferam sa stau la calculator, daca ma asezam la televizor la un film sigur adormeam in jumatate de ora ca sa ma trezezc la 11 noaptea si sa nu mai am somn) si baut 8-5-3 beri dupa alea 9 ore de servici, d-apai sa ma mai si duc sa trag de fiare sau la nustiuce curs. |
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Am avut un bunic care a fost muzician intr-o orchestra de jazz in Oradea, a murit in WW2. Sotia lui, bunica mea a fost surda din tinerete, nu se punea problema de aptitudini muzicale. Fratele mamei mele a cantat binisor la vioara. Cand am inceput clasa I, m-au dus ai mei la scoala de muzica. Profesorul care m-a testat, le-a spus parintilor mei ca, ca, probabil, am sanse sa practic multe meseriii in viata, dar, in niciun caz vreuna legata de muzica fiindca sunt afon 100%. Nicio data nimeni nu mi-a reprosat nimic pe chestia asta dar fiindca idiotul ala de profesor si-a dat cu pararea de fata cu mine, ani de zile am avut un sentiment de vinovatie ca nu am "ureche muzicala"...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Claxoanele le distingi?
This post has been edited by corbex: 6 Oct 2010, 19:55 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Doar in Logan. In Espero, nici vorba.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(nairam @ 6 Oct 2010, 22:27) Am decis sa-l dam la scoala de la 7 ani si 3 luni De-asta tineti copilul acasa inca un an? Sa-l indopati cu optionale? Ziceti ca e bine asa?[...] O sa incercam sa facem cat mai multe activitati pentru ca pe de o parte are energie foarte multa pe de alta parte trebuie sa ne dam seama inca de mic ce aptitudini, talente si talant (atractie) are pentru a putea mai apoi sa i le canalizam si dezvoltam. E drept ca toate activitatile trebuie facute in asa fel incat sa nu i se para o corvoada. Tocmai de aceea deocamdata nu il stresam. Il lasam sa se obisnuiasca cu gradi si cu limbile straine engleza si franceza si apoi o sa incepem si cu alte activitati, probabil ca la inceput activitatile or sa fie facute tot in cadrul gradinitei urmand ca mai tarziu sa mearga si extragradinita. Eu as zice sa va mai ganditi si sa mai cereti si alte pareri. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ai uitat de calculator?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Chiar, ce dracu' cauta calculator in gradinite? Ca sa poti folosi un calculator trebuie sa stii sa citesti, totusi.
|
--------------------
.
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si educatoarele al ce sa chatuiasca?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 8 Oct 2010, 20:58) Chiar, ce dracu' cauta calculator in gradinite? Ca sa poti folosi un calculator trebuie sa stii sa citesti, totusi. Falsh.Tre sa te duca un pic bibilica si sa ai o memorie vizuala buna. Aste calitati le au astia mici. Nepotul meu are 4 1/2 ani si butoneaza in draci computadorul ca a retinut exact iconurile si ce tre` sa faca.La citit stie numai cifrele si o parte din alfabet ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(bion @ 8 Oct 2010, 22:32) Falsh.Tre sa te duca un pic bibilica si sa ai o memorie vizuala buna. Aste calitati le au astia mici. Nepotul meu are 4 1/2 ani si butoneaza in draci computadorul ca a retinut exact iconurile si ce tre` sa faca.La citit stie numai cifrele si o parte din alfabet ![]() Hmpf. La aceeasi varsta, praslea familiei citeste cursiv povesti. Calculator nema deocamdata, am avut odata o incercare (niste jocuri) si cand mi-am dat seama e patima poa' sa manifeste pentru c_a_c_a_t_u_r_i_l_e alea, am evitat sa-i trezesc interesul. Fiti atenti ca jocurile sunt ca drogurile, dau dependenta. Sunt proiectate de asa natura, sa dea dependenta. Calculatorul nu e bun. Matematica, fizica, asta e altceva. Dar jucatul la calculator de la 4 ani o consider o prostie imensa. |
--------------------
-
-
-
|
|
bion |
![]()
|
Hmpf. La aceeasi varsta, praslea familiei citeste cursiv povesti.
Si cand o face scrisu si cetitu la scoala o sa se plictiseasca si-si pierde interesul. Toate la vremea lor.Butonatu cateva minute pe zi la PC nu cred ca face rau dimpotriva le dezvolta atentia distributiva memoria si anumite jocuri interactive pentru varsta loazelor pun sinapsele la treaba. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(bion @ 9 Oct 2010, 00:34) ![]() Cam asta vroiam si eu sa zic mai devreme. Si pe mine m-au "imbuibat" cu informatie in copilarie, am niste filmari de pe la aproape doi ani pe care mereu cand le vad ma inchin, recitam niste poezii, il corectam si pe frate-meu la ale lui, el avea aproape 8 ani. Pe la 5 ani citeam dintr-o carte a fratilor Grimm care era populara atunci dupa revolutie, nu gasesc o poza cu editia respectiva pe net. La aproape 6 ani ma duceam la o vecina profesoara de engleza pentru meditatii cica, coleg de grupa cu un baiat care era cu vreo trei ani mai mare, si o fata care avea vreo doi ani peste. Eu pe vremea aia scriam cu litere de tipar, si destul de incet, iar profesoara ma facea sa ma simt de rahat pentru faza asta, si mereu ma enerva ca nu faceam, adica nu apucam sa scriu, 20 de propozitii in acelasi timp cu aia care erau clasa a doua si a treia. ![]() Primii ani la scoala mi s-au parut floare la ureche, singurele note proaste le-am luat pe la matematica pentru niste "scurtaturi" prin care vroiam sa ma "dau rotund" si nu mi-au iesit. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(hash @ 9 Oct 2010, 00:05) Mai, da' numai genii pe acilisea. Unu vorbeste 2 limbi straine si limba materna cursiv la 2 ani si pune intrebari de sta mata-n coada si tac-su cu ochii beliti la neon, altu' citeste cursiv povesti la 4 ani juma', care mai de care! Eu inteleg ca fiecare cioara-si lauda puiu, da' nici chiar asa... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai sa cauti topicuri mai vechi ai sa vezi ce povesteam eu de fiumeu. Bine, el a confirmat si cand s-a marit. Bafta lui a fost ca a gasit o invatatoare care sa-l hartaneasca. Acuma are o profa de mate care a recunoscut sincer ca e cam depasita de situatie. Bine, eu sunt convins ca n-o sa-l mai tina mult. Mai e putin si o sa-i iasa testosteronu pe urechi si atunci o sa-si bage picioarele in ea de mate si o sa-si canalizeze energia pe gagicareala.
Klaus, la 4 ani jumate nu e ceva neobisnuit sa citeasca . Cam toate colegele de joaca ale fica-mii am vazut ca citeau de mici. Asa s-a apucat si ea, si n-a fortat-o nimeni. A invatat singura. In prima zi de scoala, absolut toti copii din clasa citeau binisor. Asta pentru ca acum ii invata sa citeasca in grupa pregatitoare de la gradinita (5-6ani). |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Una e sa citeasca si alta e sa citeasca cursiv o poveste...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 6 Oct 2010, 18:44) Daca nu foloseste zilnic limbile alea la ce ii trebuie sa le stie de pe acum? Eu am facut 7 ani franceza intensiv in scoala si inca 4 in liceu, stiu mai multa franceza decat majoritatea, in schimb nivelul de limba engleza il am mai bun, pentru ca folosesc zilnic limba asta. Asadar, la ce bun sa faca limbi straine? Daca are nevoie de un cuvant in engleza sigur va intreaba el pe voi, nu-i nevoie sa-l pisati la cap cu astea. Daca traieste in mai multe medii, oricum invata limbile singur, la fel cum am invatat limba romana de la parinti. e o vorba in limba maghiara: QUOTE Ahany nyelvet tudsz, annyi ember vagy. in traducere libera inseamna: cite limbi vorbești - atitia oameni valorezi (sau ca sa ne intelegem valoarea mea, valoarea mea e cam cite limbi parlesti ![]() Uite, io n-am copii, am doi nepoti (unul de 8 si celalalt de 6 ani) pe care, din pacate ii vad destul de rar, dar vorbesc mult cu ei la telefon. i-am urmarit cum au crescut. limba mea materna a fost maghiara. am vorbit numai maghiara pina m-am dus la gradinita, unde, pe atunci, se vorbea numai romana, asa ca am invatat-o lejer, cred ca a oarecum a venit de la sine, a fost foarte simplu. oarecum s-a intimplat si cu nepotii mei. daca acu vreo 3-4 ani vroiam sa discutam ceva fara sa inteleaga ei vorbeam in romana, azi nu se mai poate ![]() cit eram la facultate, in vacanta, vorba aia la tara, dadeam lectii de utilizare a calculatoarelor (pe vremea aceea: MS-DOS si Win95) la elevi din clasele IV-VIII, carora le ofeream diverse premii (tot atunci aveam si o retea de distributie a pieselor din Ungaria ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() <span class='edit'>9 Oct 2010, 02:19:</span> QUOTE(Laurentziu83 @ 8 Oct 2010, 20:58) Chiar, ce dracu' cauta calculator in gradinite? Ca sa poti folosi un calculator trebuie sa stii sa citesti, totusi. ![]() ![]() sint si aplicatii industriale, unde nu trebuie sa stii sa citesti ci doar sa dai cu brandu' pe un icon (icon nu e icoana, e un fel de imagine, pictura) anume pe "televizor" si iete, ordinatorul face o anumita operatiune. deh, calculatorul e si altceva in afara de mesengiar ![]() kkt. iar am bagat un post prea lung pe care nu-l citeste lumea, oricum, esenta e sa nu va dati copchilu' la balet ![]() PS: pt. dragoselu: daca as avea copchil sigur nu l-as pune sa invete franceza, oricit de limba culturala ar fi, mai bine sa invete eschimosa (dac-o fi), rusa, chineza sau malay! Semoga hari anda menyenangkan! PS2: am recitit topicul si ceea ce am scris io si mi-am adus aminte ca acum vreo 5-6 ani am fost la o paranghelie pe undeva prin Satu-Mare. ma intorceam luni dimineata spre cluj si treceam prin ceva sate, nu mai tin minte cum se numeau. era dimineata, spre ora 8. copiii mergeau spre scoli, gradinita, pe marginea drumului, habar aveau cam tot acelasi echipament ca si pe vremea noastra: genti de alea de gradinita tari, in care bagai un sandwich si o sticla de ceai, caciuli cam cum erau atunci pe vremea lui ceasca, etc. am tras atunci pe dreapta si m-am gindit cum era atunci cind eram eu la gradinita, cind nu aveam nici o grija, toate grijile erau ale parintilor, oarecum e naspa sa stii ca nu se mai intorc acele vremuri si de acum incolo tu vei avea de suportat aceste griji. This post has been edited by kaspersky: 9 Oct 2010, 01:50 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu cred ca n-o sa-l las la calculator pana la vreo 10 ani, cel putin pana acum m-am tinut de promisiune.
Doua lucruri vreau sa le evit cat mai mult din viata copilului calculatorul si televizorul. This post has been edited by tribunul: 9 Oct 2010, 05:30 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
radian |
![]()
|
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Merced |
![]()
|
Nu neaparat ca am stationat, dar muuult timp am trecut prin scoala pe baza "sclipirilor" si cunostintelor luate din zbor sau din alte surse. Si asta merge, dar pana la un punct.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
hash |
![]()
|
Bine, mai tai din coada pisicii, dar, pe mine m-a surprins ca fara s-o invete nimeni, doar citindu-i povesti (ea uitandu-se pe carte), e in stare sa citeasca - adica nu turuie ca un adult, si se poticneste in cuvintele mai lungi, pe care sta si le silabiseste, dar citeste (asa cum mi-aduc aminte ca citeam io in clasa I) si intelege ce-a citit.
|
--------------------
-
-
-
|
|
bion |
![]()
|
Ii isteata nu ca tac`su
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
hash |
![]()
|
O iau ca pe un compliment
![]() Totusi, scoala/gradinita tb sa fie ca un fel de distractie, daca ala mic o percepe ca pe o corvoada, s-a dus naibii procesul educativ. This post has been edited by hash: 9 Oct 2010, 12:03 |
--------------------
-
-
-
|
|
bion |
![]()
|
Pai tineretu` se pare ca e de acord cu tine caci la scoala distractia e in toi: sex, baut, fumat,mardeala, bishnitza. prafuri.Mai sunt unii care strica distractia;li se spune profesori
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(hash @ 9 Oct 2010, 07:05) Calculator nema deocamdata, am avut odata o incercare (niste jocuri) si cand mi-am dat seama e patima poa' sa manifeste pentru c_a_c_a_t_u_r_i_l_e alea, am evitat sa-i trezesc interesul. QUOTE(tribunul @ 9 Oct 2010, 13:29) Doua lucruri vreau sa le evit cat mai mult din viata copilului calculatorul si televizorul. Nu-i lasati acum la calculator ca oricum la 8-9 ani o sa se dea cu curu' de pamant ca vor Wii, sau mai stiu eu ce console or mai aparea, fiindca toti prietenii lor au, numai ei nu. Presiunea sociala.This post has been edited by adip: 9 Oct 2010, 15:05 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 09:13 |