Stiri pe scurt, -auto-
![]() ![]() ![]() |
Stiri pe scurt, -auto-
aphophis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|||
aphophis |
![]()
|
astazi a fost o mini expozitie auto in fata la palatul culturii in iasi. Participanti: kia, renault, suzuki, toyota, honda,seat. Cateva impresii:
- am vrut sa vad (inspirat de un coleg) la cate masini se misca bordul, in partea laterala dinspre bord, inspre volan (si nu numai). Cel mai naspa a fost la toyota aygo (se misca carcasa si partea laterala a bordului intr-o veselie) , suzuki splash, suzuki swift , suzuki grand vitara , noua toyota avensis, kia sportage. S-a mai miscat si la un civic si un accord, si mirat am constat ca pana si legend-ul are parte de asa ceva (desi nu avea un joc foarte mare) - noua toyota avensis e o dezamagire, pur si simplu materialele din ea erau mult mai proaste comparativ cu vechea generatie (aveau si un avensis vechi acolo, diferenta ca de la cer la pamant), mult mai fain si mai primitor si mai calitativ vechiul avensis - faina honda accord la interior,a veau una cu interior crem, piele, navigatie etc. , pacat ca au uratit-o la exterior fata de vechiul acord. Nota 10 pentru un reprezentant de vanzari de acolo, foarte prompt.. - super si noul legend, mama mama, dotari una peste alta, ce mai te simti pasha in interiorul masinii asteia, ce m-a mirat insa (pe langa chestia aia din bord care se misca) e ca spatiul interior din spate, dupa ce l-am reglat cum vroiam eu, era cat in laguna, in aceleasi conditii. Desi legendul cred ca e mai mare. Insa in rest.. nota 10, nu degeaba costa peste 50.000 de euro (daca imi aduc bine aminte). Pacat ca si pe asta l-au uratit la exterior. - absolut penibil aygo-ul, tabla la vedere pe portiera , schimbatorul are o portiune in care se vede tija lui, plasticul din zona climatizarii e de 2 lei, controlul climatizarii e complet nepractic, zona dintre scaune mi-a adus aminte de solenza, - honda civic, acelasi miscat al bordului, mi s-a intamplat o faza penibila , stateam in spate si nu am mai putut iesi pe usa pe care am intrat in spate , de a trebuit sa ies pe usa opusa, care nu avea nimic. Desi nu i-am facut nimic, nu am fortat-o etc - seat leon, pozitie faina, bord foarte trist si cu materiale slabe - seat ibiza, unele zone cu materiale slabe, foarte foarte inghesuita in spate. - suzuki swift sport, zicea cineva ca are materiale bune la interior. Mie unuia nu mi s-a parut, doar volanul e super + scaunele.. - renault symbol, mi se pare mie sau noul symbol are oglinzi mai mici ca cele de logan? IN rest, mi s-a parut o evolutie buna a vechiului model.Nu inteleg insa de ce podeaua nu e plana in locul din spatele soferului. - noul renault kangoo.. mama.. cat spatiu e in masina aia. Si nici nu are un interior care sa tipe toata ziua utilitara, mi-a placut ,mai ales "mansa" de inspiratie m2 pt frana de mana. Pacat insa ca trebuie sa te "intinzi" ca sa ajungi la comenzi, chiar si intr-o pozitie normala la volan - renault laguna3, fain, nu mi-a placut insa faptul ca daca stai in spate si lasi scaunul din fata mai jos, nu mai ai spatiu la picior, nu ramane foarte mare distanta intre laba ![]() - renault laguna coupe.. superb pur si simplu, pacat ca era inchisa masina. stiu ce imi doresc de la mosu ![]() - renault koleos, iarasi.. materiale k, spatiul k (surprinzator, se sta bine in fata, desi la precedenta expozitie, avusesem impresia ca spatiul e mic). NU mi-a placut zona de sub radiocd, butoanele alea patrate mi s-au parut cam din topor. Insa in rest, nu am nici un repros - noul renault megane. o imbunatatire fata de cel vechi. Schimbator scurt si cu cursa scurta, sta foarte bine in palma. buton de start/stop ceva mai jos decat ar fi trebuit. Materiale de buna calitate in interior si pe bord si pe fetele de usa. Pozitie joasa la volan, mi-a placut ca "cobori " in masina putin, oricum cine prefera pozitia mai inalta pare-mi-se ca poate regla scaunul pe inaltime. Misto comenzile climatizarii si afisajul climatizarii, iar afisajul radiocd-ului e supek. Se misca si la asta bordul , insa mult mai putin decat la celelalte marci. Spatiu destul de mic in spate, daca l-am pus ca pentru mine in fata. Portbagaj destul de mare ochiometric. La design insa mi-a placut mai mult vechiul hatch megane, nu mai are nota aia de nebunie pe care o avea m2. Arata bine, te poate convinge sa o iei, insa nu mai are designul atemporal al m2-ului hatch. Insa in cazul coupe-ului, lucrurile se schimba, designul noul m3 hatch 3u mi se pare peste cel al modelului precedent, pot sa zic ca e unul dintre cele mai aratoase hatch-uri in 3u de pe piata. Si mi-a mai placut inca un lucru: vitezometrul si zona bordului. Mi-a palcut cum au combinat analogul cu digitalul pe bordul ala. Pacat insa ca nu mai are "cojorocul" in stilul m2-ului. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Hai aphophis ca iar ai laudat numai reno-urile si-ti pui lumea in cap
![]() Da oglinda de la noul Symbol este mai mica decit cea de ph2 si totusi vezi mai bine in ea... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Lasa, bravo aphophis, ai gusturi omule
![]() |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Modus |
![]()
|
La cee'd nici nu e de mirare ca asa stau lucurile. Da, eu am afirmat ca intr-un comparativ Laguna 3 a fost sub A4 dar a batut uratania aia de seria 3, comparativ facut de nemti. Si tot nemtii de la ADAC recunosc suprematia absoluta a Lagunei 3 in ceea ce priveste fiabilitatea si calitatea.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
La ce capitol a batut Serie 3 si cu ce motorizare, man ca daca au comparat 2.0/170 sau GT cu 316i inteleg si eu ca e peste, daca te ridici in gama cred ca se cam schimba lucrurile.
Pana la urma lamureste-ma si pe mine, ce ai cu Cee'd-ul? |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Modus |
![]()
|
Motorizari diesel de 2.0 l si 140 de cai la A4, 143 parca la seria 3 si 150 la Laguna. Din pacate nu mai gasesc filmuletul pe youtube cu testul. L-am mai postat eu mai demult.
Cu cee'd nu am nimic, doar ca nu inteleg de ce o tot comparati cu M3ul. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Mercedes SLS 65 AMG
Mercedes-Benz-SLS-AMG-Prototype-5-lg.jpg Mercedes-Benz-SLS-AMG-Prototype-2-lg.jpg Mercedes-Benz-SLS-AMG-Interior-8-lg.jpg Data lansare: Primavara 2010 Motorizare: AMG 6.3L V8 571cp 650Nm Acceleratie: 0-100km/h - 3.8 sec / Viteza max 310km/h Cateva poze legate de constructie: Mercedes-Benz-SLS-AMG-Space-Frame-1-lg.jpg Mercedes-Benz-SLS-AMG-Space-Frame-2-lg.jpg Mercedes-Benz-SLS-AMG-Chassis-lg.jpg QUOTE The SLS AMG is the first car developed in-house by the Mercedes-Benz performance brand. The ideal front/rear weight distribution of 48 / 52 percent and the vehicle's low centre of gravity For the first time, Mercedes-Benz and AMG are presenting a car with an aluminium chassis and body. Compared with the traditional steel design, this results in a significant weight saving, clearly illustrated in the projected kerb weight of 1,620 kilograms. The newly developed bodyshell comprises an aluminium spaceframe. Despite the low sitting position in typical sports car fashion, the wide-opening gullwing doors make it easy to get in and out of the vehicle. The fine-tuned AMG 6.3-litre V8 engine achieves a peak output of 420 kW/571 hp at 6800 rpm, thus turning the SLS AMG into one of the most powerful sports cars in its segment. Mercedes-Benz SLS AMG Space FrameA power-to-weight ratio of 2.84 kg/hp comes courtesy of the low vehicle weight. The eight-cylinder naturally-aspirated engine delivers maximum torque of 650 Nm at 4750 rpm. The 'Gullwing' accelerates from 0 to 100 km/h in 3.8 seconds, before going on to a top speed of 315 km/h (all figures are provisional). The V8 high-revving engine has been reengineered: the principal measures in increasing output include the all-new intake system, the reworked valve train and camshafts, the use of flow-optimised tubular steel headers and the dethrottling of the exhaust system. This results in much better cylinder charging, which feeds through into an increase in output to 420 kW/ 571 hp with maximum torque of 650 Nm. Mercedes-Benz SLS AMG Space FrameThe use of high-strength components compensates for the increased engine load associated with the higher output. Forged pistons, a reinforced crankshaft bearing, optimised crankcase structure, along with improved lubrication thanks to an ondemand high-performance oil pump ensure optimum durability. Despite these higher loads, the engine weight for the M159 has been further reduced. The forged pistons as oscillating masses play a particularly valuable role in this respect. Thanks to targeted weight optimisation, the weight of the engine has been reduced further, resulting in a kerb weight of 206 kilograms and a power-to-weight ratio of 0.36 kg/hp. The AMG 6.3-litre V8 engine is coupled with an ultra-light carbon-fibre driveshaft at the rear axle – similar to the set-up used on the DTM CClass racing touring car. Mercedes-Benz SLS AMG PrototypeThe transmission is mounted at the rear (transaxle principle) and is connected to the engine housing via a torque tube. The advantages of this sophisticated solution are associated with the rigid link between the engine and transmission and, in turn, the optimum support for the forces and torque generated. A new AMG dual-clutch transmission with seven gears boasts fast gear changes and offers the driver a choice of four different driving modes, ranging from comfortable to extremely sporty, as well as a RACE START function. A mechanical differential lock is integrated in the compact transmission casing. The chosen solution with a front-mid engine plus transaxle configuration ensures an ideal front/rear weight distribution of 48 to 52 percent. Mercedes-Benz SLS AMG PrototypeThe suspension system adopts double wishbones and hub carriers made of lightweight forged aluminium. Electronic controls include 3-stage ESP as standard, providing the driver with access to the three "ESP ON", "ESP SPORT" and "ESP OFF" modes at the push of a button. The braking system features ceramic composite brakes, while the wheels are 9.5 x 19 inch (front) and 11.0 x 20 inch (rear) in size and are based on the innovative flow-forming principle reduce the unsprung masses while increasing driving dynamics and suspension comfort. They are combined with 265/35 R 19 (front) and 295/30 R 20 (rear) tyres developed exclusively for the SLS AMG. |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Modus @ 27 Apr 2009, 08:14) Pentru ca e aceeasi clasa, chiar daca nu-ti place sa admiti! ![]() Cee'd, i30, Mazda 3, Golf 6, Astra, Leon, chiar si Bravo, toate intra in aceeasi "oala" a hatch-urilor compacte. A, ca unele-s mai sus in gama decat altele de acord, dar asta nu inseamna ca nu exista, si "Hyundai who" or not, se vinde, pana la urma asta e ideea. |
--------------------
No
Reno
|
|
Gescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
Nu spune chiar si Bravo...fiindca bravo chiar este din aceeasi clasa si in unele cazuri net superioara
This post has been edited by Gescu: 27 Apr 2009, 11:18 |
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Modus @ 27 Apr 2009, 14:46) nemtii de la ADAC recunosc suprematia absoluta a Lagunei 3 in ceea ce priveste fiabilitatea si calitatea Réveille-toi, mon garçon, despre fiabilitate mai vorbim peste 3 ani.Renault trebuie sa faca eforturi supra-omenesti sa stearga imaginea L2 si M2. Nu au un istoric de calitate si fiabilitate in urma, din pacate pentru ei. Faptul ca folosesc si ei in sfarsit niste materiale mai de Doamne-ajuta nu inseamna nimic pe termen lung dpv fiabilitate a masinii. As I said, mai vorbim despre fiabilitatea Laguna 3 peste 3 ani. Nu mai trambita atata prostia aia copiata din pliantele promotionale cu fiabilitatea la un model de-abia aparut. Imaginea de marca ce produce masini de calitate, durabile si fiabile (imi vin in minte Subaru si Honda) se consolideaza in timp, dupa mai multe generatii de modele scoase pe piata. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Modus |
![]()
|
Laguna 3 nu e chiar nou aparuta, octombrie 2007 parca. Iar Laguna are rezultate foarte bune in ceea ce priveste fiabilitatea de la aparitia laguna 2 phase 2 in 2005, deci se contureaza deja o traditie.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Laguna 2 sau Laguna 3, ca m-ai ametit cu fiabilitatea asta.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
Din 2005 si pana astazi tu conturezi deja o traditie ?!
|
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Modus, care sunt sansele sa scoti o masina cu putine probleme din prima, daca tie iti ia cinci ani ca sa scoti un "phase 2" care de fapt e un set de patch-uri care repara o groaza de probleme la versiunea precedenta?
Intrebarea e retorica, nu te obosi sa-mi raspunzi. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Modus |
![]()
|
4 ani doar. Laguna 2 a aparut in 2001, iar faceliftul in 2005.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(adip @ 27 Apr 2009, 13:16) Réveille-toi, mon garçon, despre fiabilitate mai vorbim peste 3 ani. Renault trebuie sa faca eforturi supra-omenesti sa stearga imaginea L2 si M2. Nu au un istoric de calitate si fiabilitate in urma, din pacate pentru ei. Faptul ca folosesc si ei in sfarsit niste materiale mai de Doamne-ajuta nu inseamna nimic pe termen lung dpv fiabilitate a masinii. As I said, mai vorbim despre fiabilitatea Laguna 3 peste 3 ani. Nu mai trambita atata prostia aia copiata din pliantele promotionale cu fiabilitatea la un model de-abia aparut. Imaginea de marca ce produce masini de calitate, durabile si fiabile (imi vin in minte Subaru si Honda) se consolideaza in timp, dupa mai multe generatii de modele scoase pe piata. imaginea de marca? ![]() ![]() http://www.adac.de/Auto_Motorrad/pannensta...fault.asp?TL=2# |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ba aphophis
Daca tot urasc io atata Mitsubishi...nu mai bine ma pun si io pe laudat Renaultul? Da-mi te rog persoana de contact de la Reno ca sa stiu cui sa ii trimit si io factura. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
aphophis |
![]()
|
roaga-i pe cei de la adac sa-ti dea contul, ca se pare ca ei is vanduti renault-ului ![]() This post has been edited by aphophis: 27 Apr 2009, 15:03 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Stiri pe scurt ... asa ca va rog sa lasati discutiile "fara rost". Multumim,
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Arata fain
Attached thumbnail(s) Lancia_Delta_Martini_Racing_1.jpg ( Size: 35.04k ) Number of downloads: 629 Lancia_Delta_Martini_Racing_2.jpg ( Size: 41k ) Number of downloads: 657 |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
si un calup de stiri ceva mai maricel:
- si spyker vrea sa construiasca un rival pentru porsche panamera si celelalte modele care din aceasta clasa de nisa detalii - se pare ca toata lumea reinvie coupeurile de legenda. ford are de cand sa "relanseze" capri detalii - facelift la fiat sedici, se pare ca se doreste o oarecare diferentiere intre acest model si fratele geaman suzuki sx4 detalii - un grup de cercetatori britanici au creat airbag-uri externe detalii - la 19 ani si-a permis sa rupa in doua un f430 detalii - o companie americana cica ar avea o solutie pentru a elimina fumul produs de motoarele diesel detalii - daimler a anuntat oficial ca renunta la pachetul de actiuni detinut la chrysler, poate pana la urma ii cumpara fiat, acesta anuntand oficial ca si-ar dori acest lucru detalii - noul x3 va fi mai mare, mai exact cat vechiul x5 detalii - grupul daimler are o scadere cu 34% a vanzarilor pe primul trimestru detalii - marca australiana holden va pierde aproximativ 1 miliard de dolari anul din cauza inchiderii pontiac detalii - s-a lansat clio3 facelift (sau ph2) cu preturi de la 8990 in Romania detalii - bmw lanseaza o carte cu istoria marcii detalii - s-a lansat oficial pe piata, noul grup de uleiuri de la exxonmobil, conceput in functie de vechimea masinii detalii - nou motor diesel pe noul ibiza detalii - grupul gm inchide pe langa pontiac, saturn si hummer detalii - pilotajul poate fi periculos si fara coliziuni. lui fenardo alonso nu i-a functionat sistemul de hidratare de la inceputul cursei, iar la final era aproape mort detalii - bugatti pregateste un concept cu 4 usi pentru salonul auto de la frankfurt detalii - 1.4 tce si 2.0 dci disponibile pe noul megane 3, doar ca nu si la noi. in romania mai avem de asteptat cel putin pana la toamna detalii This post has been edited by slider2: 28 Apr 2009, 18:50 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
QUOTE(slider2 @ 28 Apr 2009, 18:49) Si pentru fanii bolizilor( care uita ca suntem "casabili").Daca nu e potrivita poza rog sa ma scuzati dar sper s-o lasati.Intre fiare e fratele soferului. 3ca293114d3d.jpg ( Size: 75.82k ) Number of downloads: 565 Si masina lovita.a3e7d0cd28b9.jpg ( Size: 69.3k ) Number of downloads: 579 |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
s-a lansat c3 picasso in Romania detalii
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
aphophis |
![]()
|
incet , incet honda ramane fara dealeri, datorita vanzarilor extrem de proaste:
QUOTE Un dealer Honda din Cluj a renuntat la activitate dupa ce a vandut doar 4 masini in 3 luni Conducerea companiei Merch Auto, dealer Honda si importator al autocarelor Yutong, in Cluj, a anuntat ca va renunta sa mai comercializeze autoturisme, in conditiile in care in primul trimestru a vandut un singur autocar si doar 4 automobile. Dealerul a anuntat ca va renunta sa mai comercializeze autoturismele Honda pe piata clujeana si ca a reziliat contractul cu Honda Trading Romania, reprezentantul constructorului nipon pe piata romaneasca. Deci zia a fost luata pe de o parte din cauza scaderii drastice a vanzarilor de autoturisme Honda in ultima perioada de timp, iar pe de alta parte din cauza faptului ca importatorul Honda Trading a cerut dealerului clujean sa demareze in acest an constructia unui nou centru auto in Cluj-Napoca, investitie in valoare de aproximativ 4 mil. euro, amanata de conducerea Merch Auto pentru urmatorii doi ani. Vanzarile de masini din import au scazut in primele trei luni ale anului cu 52%, fata de perioada similara a anului trecut, conform celor mai recente date publicate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Cititi mai mult despre problemele dealerilor auo de pe piata locala in ZIARUL FINANCIAR de maine. http://www.zf.ro/zf-24/un-dealer-honda-din...3-luni-4250941/ 30 Apr 2009, 14:48: QUOTE Test de fiabilité ADAC L'association automobile allemande ADAC a publié son bilan fiabilité. Les marques allemandes reviennent au top. Et puis, Renault et smart ont très nettement progressé. L'ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), le plus grand dépanneur d'Europe, publie chaque année ses statistiques d'interventions. Ainsi, les pannes les plus courantes en 2008 sont liées à un problème électrique (40 % des 3,7 millions d'interventions). Le problème vient souvent de la batterie de plus en plus sollicitée. Ensuite, les pannes répertoriées concernaient l'allumage (10 %), le système d'injection (8 %) et le moteur (8 %). L'ADAC doit également dépanner 7 % d'automobilistes pour des soucis de pneumatiques ou de roues. Mais ces données-là ne sont pas intégrées dans l'étude modèle par modèle. Car la force de l'ADAC est, par le nombre d'interventions, de pouvoir déterminer un bilan de fiabilité des différents modèles sur la route. On voit aussi l'évolution bonne ou mauvaise des constructeurs selon les années modèle. Ainsi, l'information la plus intéressante pour cette étude sur les pannées de 2008 touche Renault. Pointée du doigt en 2003-2004 pour le taux de panne extrêmement élevé des Mégane et Laguna, la marque française a remarquablement redressé la barre. Ainsi, les nouvelles Mégane se classent parmi les meilleures. La Laguna a bien progressé aussi. De plus, la Scenic se place devant les Citroën Xsara et C4 Picasso, et l'Opel Meriva dans le segment des monospaces. Ces modèles français se placent dans le sillage du trio Audi, BMW et Mercedes qui briguent les premières places. Volkswagen est dans leur sillage avec Renault. Pointons aussi les bons scores des Fiat Panda et Punto ainsi que la remontée des Smart fortwo qui avaient aussi connu de nombreuses mésaventures il y a 5-6 ans et qui se placent maintenant dans le haut du tableau. S'il y a des gagnants, il y a forcément des perdants. C'est du côté japonais qu'il faut se tourner. Le taux de fiabilité des Honda, Toyota et Suzuki est tout juste satisfaisant, à l'exception de la Toyota Aygo, excellente. Chez Mazda, la 3 (en fin de carrière) a posé plus de soucis que les autres modèles de la marque. Chez Honda, le bilant est carrément mauvais pour la Civic. C'est plus dramatique encore pour Ford, en particulier avec les Mondeo et S-Max qui montrent un nombre de pannes supérieur à la moyenne. Ceci dit, l'ADAC a constaté une diminution globale du nombre de pannes. Cela est peut-être aussi dû à la météo clémente de 2008 et à une diminution du nombre de kilomètres parcourus. This post has been edited by aphophis: 30 Apr 2009, 14:48 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Secþia de Poliþie Autostrãzi din cadrul Inspectoratului General al Poliþiei Române va primi spre testare un autoturism SEAT Leon Cupra de 240 CP pentru patrularea pe Autostrada Soarelui.
![]() |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
slider2 |
![]()
|
doar pana in luna noiembrie, cel putin eu asa am gasit stirea. detalii
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
Garett |
![]()
|
Mi se pare absolut normala ideea ca pe autostrada sa patruleze masini de politie mai rapide, in Olanda am vazut M5 masina de patrulare, ii mai tempereaza pe unii care confunda A2 cu pista 2 de la Otopeni (ma rog, in unele locuri asfaltul e la fel de prost!). Problema e sa-i si amendeze, ca daca doar fac liniute cu ei, degeaba!
|
--------------------
No
Reno
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
STIRI PE SCURT!!!
FARA COMENTARII!! |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 16:17 |