Zgomot esapament?
![]() ![]() ![]() |
Zgomot esapament?
cosminsz |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 22 November 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
LOGAN
Dec. 2008 Laureat 1.6 MPI
|
|||
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
SA nu fie zgomot de la planetara. Verifica mai bine in zona respectiva, cu un mecanic. Plimba-l cu masina si arata-i ce zgomot face.
|
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
cosminsz |
![]()
|
pai... acum la 20,000 km am facut a 2a revizie si s-au uitat baietii bucse, planetare si au spus ca nici nu poate fi vorba... nu sunt uzate...
AN MARE GRIJA DE GOLAN... |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 19 December 08 From: navodari ![]() |
Exact aceleasi zgomote le-am remarcat si eu , la verificarile din service , explicatia fiind : "asa face toate" astea ph2 datorita modificarilor suferite de ansamblul arcuri-amortizor (alte arcuri , cu mai putine spire si mai dure si fara protectii de cauciuc pe spirele care sunt in contact cu talerele) si lipsei barii stabilizatoare. Desi mi-au schimbat o caseta si arcurile(punand tot fara protectie) Uzina Dacia acum refuza orice interventie. Acum astept raspuns de la OPC , dar nu am mari sperante...
This post has been edited by tzeegunoo: 20 Dec 2010, 09:46 |
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
cosminsz |
![]()
|
hhh doar amandoi avem logan:)) din decembrie 2008, trebuie sa avem si aceleasi zgomote... ( probabil suntem printre primi beneficiari Ph2... )
Dar... 100% sunt facute mai ok decat modelul precedent... Acel zgomot " de esapament" desprins si "bucsa" te-a facut sa mergi la OPC? Cand mai sti ceva nou te rog anunta-ma si pe mine |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
eu n-am bagat de seama de vreo modificare la arcuri , amortizoare , sau de vreo protectie pe arcuri...doar de bara antiruliu . Daca vrei o poti monta tu optional , ca doar n-o sa ti-o dea Opc-ul sau altcineva.
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
cosminsz |
![]()
|
asteptam:) orice e bine venit
nici eu nu am obs nimc la arcuri, amortizoare... dar ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cosminsz |
![]()
|
CREDETI VOI CA E ASA MARE PROBLEMA?
Zgomotul ala stanga dreapta? UNEORI se aude! |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
Mucifer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 14 February 09 From: Timisoara ![]() |
Cosmin, am avut aceeasi problema si vinovatul a fost pivotul. Mi l-au schimbat cu brat cu tot. Nu mai stiu cat a costat, dar imi aduc aminte ca masina o vazusera mai multi mecanici, printre care si unii care ajunsesera sa-mi spuna ca trebuie schimbata caseta de directie.
Zgomotul se manifesta numai la viraj, pe drum drept totul era ok |
--------------------
Renault
Austral
1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
|
|
cosminsz |
![]()
|
masina e inca in garantie... o mai las ca nu cred ca e vreo problema majora...
daca se agraveaza situatia ma voi duce cu ea la service. Momentan aud si eu cred prea multe... acel zgomot se aude rar... dar totusi se aude:)) si cel de esapament desprins ce poate fi? ( la revizie s-au uitat la ea ... au verificat toate suruburile.... ) si nimic ( si ala se aude fff silentios un joc stanga dreapta de ceva....) |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(cosminsz @ 20 Dec 2010, 14:50) hhh doar amandoi avem logan:)) din decembrie 2008, trebuie sa avem si aceleasi zgomote... ( probabil suntem printre primi beneficiari Ph2... ) Probabil asa credeti voi, eu am ph2 din noiembrie 2008, nu am nici un zgomot si am bara stabilizatoare dar am motor de 1,6 8v (nu ma refer la tine cosminsz am vazut ca ai 1,6 si tu) Eu am mai spus ca nu-i de la caseta de directie, dar unii tot insista... This post has been edited by bobo77: 20 Dec 2010, 22:06 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 19 December 08 From: navodari ![]() |
![]() |
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
cosminsz |
![]()
|
astept sa vad ce faci ... ce va fi:D
sper sa imi mai zici cand sti ceva nou |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
Ceva foarte ciudat s-a intamplat zilele astea : la o temperatura de -8 grade , nu a mai troncanit deloc, desi am circulat cativa km pe un drum pietruit. La temperatura asta cauciucul se rigidizeaza(deci o piesa de cauciuc ar scoate zgomote mai puternic , nu mai slabe) si lichidele devin mai vascoase. Singurele care pot reduce zgomotele pe suspensie sunt viscozitatile uleiului din amortizoare(dc sunt pe ulei) si a lichidului de servodirectie. Oare asta sa fie? Schimbarea lichidului de servodirectie cu altul mai vascos o fi solutia?
O sa mai testez in urmatoarele zile , atunci cand temperatura va scadea , sa vedem dc se repeta fenomenul. |
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
cosminsz |
![]()
|
hhh... voi fi si eu atent la acest aspect... pentru ca nu il mai bagasem in seama... am inceput sa ma impac cu ideea...
|
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Eu zic pentru inceput sa schimbi lichidul de sevo cu alta "firma" decat a venit masina, cine stie poate vei vedea niste rezultate si sa ne spui si aici...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu zic sa vezi daca zgomotul dispare atunci cand circuli in conditii de umiditate. Am patit si eu ceva asemanator...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
In conditii de umiditate nu am observat nimic schimbat.
Off topic : Legat de umiditate am avut alte zgomote : un scartait la trecerea peste denivelari ample , gen limitatoarele de viteza de la trecerile pt pietoni , care disparea in caonditii de umiditate(s-a rezolvat in service prin ungere cu sprayu') , si un alt scartait care apare in conditii de umiditate la fiecare accelerare si decelerare pe primii 100 de metri parcursi dupa o stationare lunga(nerezolvat inca , pt ca nu il pot demonstra in service). |
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
cosminsz |
![]()
|
La un drum mai lung am obs ca nu mai am acea bataie in (arc, planetara sau de unde Dzo provine zgomotul)... Afara erau 8 grade...
eu am facut legatura cu schimbul anvelopelor de iarna... si in bord... la mine se aude ceva RAR cum s-ar lovi fier pe fier... dar rar... cat timp nu se aude des nu este nici un fel de problema... |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
Tocmai am primit raspuns de la opc. Pe scurt , cei de la opc ii cred pe cei de la dacia, fara sa vada masina, pentru ca nu au expert auto autorizat. Cica sa caut eu unul , sa fac o expertiza cu care sa ma duc la ei, in cazul in care imi da mie dreptate. Sa vad dc gasesc vreunul , ca nu stiu unde sa caut.
|
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
cosminsz |
![]()
|
cauta un alt serivce autorizat care sa iti scrie buba pe o foaie ...
La mine nu se mai aude acea bataie de bucse( cel putin nu am mai sesizat-o) ... dupa ce am schimbat cauciucurile ( anvelope de iarna, mai moi, mai inalte... CE LEGATURA SA FIE?) ... dar in schimb acel zgomot stanga-dreapta care seamana cu un esapament desprins se aude in continuare |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
QUOTE(cosminsz @ 19 Dec 2010, 20:52) de obicei cand cobor o panta si masina este scoasa din viteza Off topic: asta era pentru teste, nu? Presupun ca, de obicei, nu mergi asa, nu? |
--------------------
.
.
.
|
|
cosminsz |
![]()
|
da pentru test pentru ca atunci motorul este la relanti si se aude orice zgomot:)
... daca asta este cel mai important |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
cosminsz |
![]()
|
CONCLUZIA:
loviturile la virajele puternice nu se mai aud dupa schimbul anvelopelor... sunt de iarna... mai moi... ( chiar nu stiu ce legatura are... dar nu se mai aude) zgomotul de esapament... isi mai face simtita prezenta CATEODATA! This post has been edited by cosminsz: 25 Jan 2011, 20:17 |
--------------------
Dacia
LOGAN
|
|
zaqwsxcderfvbgtyhn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 2 January 08 ![]() |
daca se aude de la puntea spate ar putea fi si de la repartitorul de frana. ii trebuie vaselina pe tija
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 dCi
- XX-XX-XXX Diesel... a state of mind
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:27 |