DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Permis suspendat pentru depasire linie continua

Marian66
post 20 Mar 2011, 00:16
Post #181

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti, Pantelimon

QUOTE(luck33ro @ 18 Mar 2011, 12:38)
Mariane, cine a vorbit de blocat intersectia ? Tu macar stii ce e aia sa blochezi intersectia, sau incerci sa faci conversatie inteligenta?!  tongue.gif
*

hai vezi ca devii obraznic, ti-am mai aratat si alte dati ca nu prea le ai cu subiectul legislatie si tot tii coada sus. zona aia galbena hasurata din intersectie pt ce e? daca te prinde rosu pe zona aia ce se intampla? daca esti pe zona aia cand ceilalti au verde si tu esti acolo, ce faci, nu-i incurci?

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luck33ro
post 20 Mar 2011, 10:42
Post #182

Membru autentic

radmasa.gif tinere lasa-te de limba romana ca nu o pricepi, tu doar iti imaginezi chestii radmasa.gif

--------------------
+
Marian66
post 20 Mar 2011, 13:59
Post #183

Membru autentic

s-au terminat argumentele ??

--------------------
+
SandelBS
post 20 Mar 2011, 15:15
Post #184

Membru autentic

In Bucuresti se intampla des sa se blocheze intersectia de catre cei care au verde doar ca sa mearga cu 1 m mai in fata chit ca tot in timpul ala ajung. Cel mai bun exemplu e dupa ora 18 intre P-ta Romana si Universitate. Daca nu e vreun politist prin intersectie e vai si amar, cand am vrut sa nu blochez intersectia , adica aveam verde insa era blocata (fata de masina din fata era un mic spatiu, dar nu ma puteam baga ca sa ma prinda rosu acolo si apoi sa-i blochez pe cei din dreapta) m-am trezit claxonat de un autobuz ca sa merg mai in fata. Aia nu a fost singura data, mereu se intampla asa, nu inteleg de ce nu se gandesc astia ca tot acolo ajung. Asta ca o paranteza.
In cazul lui Luck, depinde de cum a stat situatia, am avut o patanie la intersectia Calea Grivitei cu Ghe Duca (intersectie destul de mare) am trecut pe VERDE (posibil sa mai fi fost 1-2 s pana la galben), un tampit ce facea stanga spre gara era sa-mi iasa in fata, am incetinit, ocolit si pana sa ajung la trecerea de pietoni vad ca se arunca unul pe trecere, intr-adevar avea verde pietonul, asta insemnand ca m-a prins rosu in intersectie. Retineti ca dinspre grivitei nu era blocata intersectia deloc (stateau aiurea aia care faceau stanga).
Asa ca depinde de intersectie si ce nebuni iti ies in fata. Cele mai bine sunt semafoarele cu temporizator, mai ales in intersectiile mari.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
luck33ro
post 20 Mar 2011, 19:11
Post #185

Membru autentic

A bloca intersectia inseamna sa ramai ca prostul in mijlocul ei eventual in curul altor masini care si ele sunt blocate acolo din cauza de aglomeratie. Nu are nici o legatura cu expunerea mea.
Faptul ca traversezi o intersectie care nu e bine temporizata (si pana sa o traversezi se face verde la ceilalti) nu inseamna ca ai blocat-o. Un exemplu de astfel de intersectie ar fi la Rm. Sarat cu Camil Ressu.
Daca citeai atent nu era nevoie sa imaginezi scenarii hazlii. Acum 10 ani inca nu se punea problema blocajelor in trafic si nici nu existau linii galbene (hasuri) in intersectii. Nici acum nu sunt in toate intersectiile! wink.gif

--------------------
+
SandelBS
post 20 Mar 2011, 20:33
Post #186

Membru autentic

Ce imi plac oamenii care imi spun sa citesc cu atentie ca am scris ceva diferit si culmea ca am scris in postul meu " asa ca o paranteza" -hmz, deci cine citeste atent?
Cred ca am scris ca nu era blocata si nu am blocat-o. Imaginare scenariu hazliu? Mergi si incearca acea intersectie si apoi revino cu impresii.

--------------------
+
Marian66
post 21 Mar 2011, 01:15
Post #187

Membru autentic

lasa l ma ca el se invarte numai printr-un singur cartier si eventual prin patarlagele, n-are treaba cu romana si ce ai zis tu smile.gif)

--------------------
+
tribunul
post 21 Mar 2011, 08:15
Post #188

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(luck33ro @ 20 Mar 2011, 19:11)
Faptul ca traversezi o intersectie care nu e bine temporizata (si pana sa o traversezi se face verde la ceilalti) nu inseamna ca ai blocat-o.
*

Cred ca daca te prinde in intersectie cand se face verde la ceilalti, ai fortat semaforul, sau mai corect zis ai trecut pe ROSU.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Dan73
post 21 Mar 2011, 11:20
Post #189

Membru autentic

Mai sunt intersectii pe care daca le treci mai incet din diverse motive te poate prinde pe rosu...sau verdele celorlati smile.gif
Una de ex e intresectia Pache Protopopescu cu Matasari/Agricultori. Cand vii dinspre Protv semaforul e inainte de Agricultori. Trebuie sa fii foarte atent ca verdele la Matasari se pune foarte repede. Astia nu au tinut cont ca ai de parcurs o distanta bunicica intre Agricultori si Matasari. Eu cand vin de pe Matasari si plec pe verde, ma uit de fiecare data in stanga, spre protv ..de foarte multe ori mai trece cate un intarziat. La inceput (dupa ce au modificat astia timpii la semafoare), am crezut ca trec pe rosu..dar erau prea multi ca sa fie asa. La fel se intampla daca faci stanga din Matasari spre protv...stai sa dai prioritate la aia care vin din fata si daca ai ghinionul sa astepti pana cand se pune rosu pe Matasari sigur te impiedici apoi de cei care vin din Agricultori ...nu ai timp sa treci.
Si intersectii din astea mai sunt..au redus timpii la semafoare pt fluidizare dar in unele cazuri au facut-o fara cap...si cel putin in situatia descrisa mai sus e chiar periculos.

This post has been edited by Dan73: 21 Mar 2011, 11:22

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
tribunul
post 21 Mar 2011, 11:25
Post #190

Nu vorbeam de cei care vor sa faca stanga, si asteapta in intersectie sa dea prioritate.

--------------------
+
Dan73
post 21 Mar 2011, 11:30
Post #191

Membru autentic

Nici eu nu vorbeam numai de cazul in care faci stanga. Am zis ca la fel se intampla si cand faci stanga..verdele pe Agricultori (care urmeaza semaforului verde de pe Matasari) vine intr-un interval de timp prea scrurt si nu ai timp sa treci spre protv. Tu ai extras din context pt ca eu discutam in primul rand de cazul in care vii dinspre protv si mergi spre centru (deci mergi inainte, nici la stanga si nici la dreapta laugh.gif ). Te poate surprinde rosu in intersectie daca treci mai incet pt ca verdele pe Matasari se pune foarte repede, timpul pe care-l ai sa parasesti intersectia in care ai intrat perfect regulamentar e foarte scurt.

This post has been edited by Dan73: 21 Mar 2011, 23:24

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
luck33ro
post 21 Mar 2011, 19:49
Post #192

Membru autentic

QUOTE(tribunul @ 21 Mar 2011, 08:15)
Cred ca daca te prinde in intersectie cand se face verde la ceilalti, ai fortat semaforul, sau mai corect zis ai trecut pe ROSU.
*

Crezi gresit. Trecutul pe rosu inseamna sa intri pe culoarea rosie in intersectie. Daca faci stanga si te prinde rosu cand dai prioritate nu inseamna ca ai blocat intersectia si nici nu ai trecut pe rosu. E acelasi lucru cu expunerea mea ! Mai invatati copii ca nu e rusine wink.gif

--------------------
+
tribunul
post 21 Mar 2011, 20:08
Post #193

QUOTE(luck33ro @ 21 Mar 2011, 19:49)
Crezi gresit. Trecutul pe rosu inseamna sa intri pe culoarea rosie in intersectie. Daca faci stanga si te prinde rosu cand dai prioritate nu inseamna ca ai blocat intersectia si nici nu ai trecut pe rosu. E acelasi lucru cu expunerea mea ! Mai invatati copii ca nu e rusine wink.gif
*

QUOTE(tribunul @ 21 Mar 2011, 11:25)
Nu vorbeam de cei care vor sa faca stanga, si asteapta in intersectie sa dea prioritate.
*

..... blink.gif

--------------------
+
Marian66
post 21 Mar 2011, 21:03
Post #194

Membru autentic

QUOTE(luck33ro @ 21 Mar 2011, 20:49)
Crezi gresit. Trecutul pe rosu inseamna sa intri pe culoarea rosie in intersectie. Daca faci stanga si te prinde rosu cand dai prioritate nu inseamna ca ai blocat intersectia si nici nu ai trecut pe rosu.
*

deci e ok, nu? nu incurci pe nimeni daca ramai acolo cand se pune verde, si te asteapta ceilalti? nu e nicio contraventie sau ceva?

--------------------
+
luck33ro
post 22 Mar 2011, 08:21
Post #195

Membru autentic

Tu cumva vii din Pitesti ? huh.gif

--------------------
+
Tamango
post 22 Mar 2011, 09:56
Post #196

Biciclist

From: Bucuresti

QUOTE(Marian66 @ 21 Mar 2011, 21:03)
deci e ok, nu? nu incurci pe nimeni daca ramai acolo cand se pune verde, si te asteapta ceilalti? nu e nicio contraventie sau ceva?
*

NU, din contra, ceilalti SUNT OBLIGATI sa astepte altfel ii costa 6-8 puncte ...

Art.101 - (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:

7. nerespectarea obligației de a permite părăsirea intersecției conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia;

PS - mai deschide si tu o carte de legislatie ...

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
luck33ro
post 22 Mar 2011, 11:23
Post #197

Membru autentic

Eu ma ingrozesc cand ma gandesc cati viteji din astia circula pe strazi... ph34r.gif
mai ieri am constatat ca exista prostie si mai mare: nu numai ca nu te lasa de eliberezi intersectia dar unii chiar se arunca la intimidare spre tine.... radmasa.gif
Surpiza lor va fi atunci cand vor plati amenda si isi vor repara singuri masina in situatia data wink.gif

22 Mar 2011, 11:27:
QUOTE(SandelBS @ 20 Mar 2011, 20:33)
Ce imi plac oamenii care imi spun sa citesc cu atentie ca am scris ceva diferit si culmea ca am scris in postul meu " asa ca o paranteza" -hmz, deci cine citeste atent?
Cred ca am scris ca nu era blocata si nu am blocat-o. Imaginare scenariu hazliu? Mergi si incearca acea intersectie si apoi revino cu impresii.
*

Eu as spune sa formulezi altfel fraza ca nu prea se intelege ideea principala...
Oricum eu nu am postat pentru tine, daca incercai sa-mi dai mie replay smile.gif

22 Mar 2011, 11:58:
QUOTE(Marian66 @ 20 Mar 2011, 00:16)
hai vezi ca devii obraznic, ti-am mai aratat si alte dati ca nu prea le ai cu subiectul legislatie si tot tii coada sus. zona aia galbena hasurata din intersectie pt ce e? daca te prinde rosu pe zona aia ce se intampla? daca esti pe zona aia cand ceilalti au verde si tu esti acolo, ce faci, nu-i incurci?
*

Tamango, mai e ceva de comentat?! tongue.gif Fa-te tata avocat, vorba lu Chilian...

This post has been edited by luck33ro: 22 Mar 2011, 11:58

--------------------
+
Tamango
post 22 Mar 2011, 12:45
Post #198

Biciclist

QUOTE(luck33ro @ 22 Mar 2011, 11:23)
Tamango, mai e ceva de comentat?!
*

Ce sa mai zic frate, unii nu stiu ca nu intri intersectie nici pe verde, daca exista riscul sa o blochezi, fie ea hasurata sau nu! Deci NU intri! Ce este atat de greu de inteles? Trebuie sa te opresti la semafor pe verde ca poate nu ai timp sa treci si o sa ramai pe zona hasurata, asta e dar unii nu vor sa inteleaga. E vorba pana la urma de bun simt, sa nu te bagi daca vezi ca cei din fata ta nu au trecut dar nu, la romani le trebuie bici. ph34r.gif

--------------------
+
luck33ro
post 22 Mar 2011, 15:42
Post #199

Membru autentic

Unii nu stiu ce e aia sa treci pe rosu si tu ai pretentii cu disciplina, civilizatie si bun-simt... radmasa.gif

--------------------
+
ionutctn
post 22 Mar 2011, 15:53
Post #200

Membru cu TDI

Eu nu inteleg de ce va aprindeti atat in discutiile astea. Nimeni nu respecta toate regulile. Da, aia cu blocatul intersectiei e deranjanta intr-adevar dar pe mine ma deranjeaza si mai mult aia cu blocatul strazii cand te vede ca stai sa faci stanga de pe o straduta intr-un bulevard cu linie de tramvai pe mijloc si stai cu semnalul pus si el vine si se aseaza la semafor in curul aluia din fata fara sa iti lase loc sa iesi si tu pentru stanga de parca s-ar mai misca pana se da verde dar de ce sa te lase si pe tine atata timp cat el tot sta la semafor.

This post has been edited by ionutctn: 22 Mar 2011, 15:54

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
luck33ro
post 22 Mar 2011, 16:07
Post #201

Membru autentic

Ca sa nu patesti asta exista o smecherie: te duci pana la limita intersectiei langa trecerea de pietoni si acolo blochezi patrunderea masinilor care fac stanga, in momentul in care nu mai exista loc de intrare in intersectie ptr. ei. Practic blochezi banda lor la intrarea in intersectie cand aceasta se umple de masini. Nu stiu cat de clar am fost smile.gif Poate o schema e mai buna ... happy.gif

--------------------
+
ionutctn
post 22 Mar 2011, 16:21
Post #202

Membru cu TDI

@luck33ro
Esti prima straduta de la coltul intersectiei si coada s-a format la semafor dar nu ar lasa neam acolo 2 metri intre el si ala din fata sa iasa si sa intre masini desi ei stau pe loc la semafor. N-a zis nimeni ca atunci cand opresti in coloana la semafor sa stai cu ochii pe stradutele laterale dar daca unul de pe straduta sau unul din contrasens vrea sa faca stanga pe straduta aia si sta cu semnal pus pai il lasi nene ca tu oricum o sa stai la semaforul indiferent ca stai 2 metri mai in spate sau mai in fata.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
luck33ro
post 23 Mar 2011, 13:28
Post #203

Membru autentic

Am inteles si stiu exact la ce te referi. Poti sa-i fortezi tu pe nesimtiti, sa lase acei 2 metri - cam asta iti explicam eu tongue.gif

Tu fiind masina rosie !

This post has been edited by luck33ro: 23 Mar 2011, 13:50

--------------------
+
Marian66
post 23 Mar 2011, 16:24
Post #204

Membru autentic

daca nu apuci sa bagi coltul masini nu rezolvi nimic, ala vine acolo in curul primului care face stanga si stai acolo pana pleaca toti, ca unu n-ar lasa loc sau daca e bulevardul lat sa se duca pe dupa celalalt..
ca sa nu mai zic ca blocat intersectia e si cand esti pe un bulevard maaaare cu o coada uriasa la semafor, si tie iti vine randu sa te opresti in dreptul unei stradute, si nu lasi si tu o lungime de masina pentru ceilalti

--------------------
+
luck33ro
post 23 Mar 2011, 21:19
Post #205

Membru autentic

Desi conform lui Marian iar blocam intersectia, nu ?! radmasa.gif

--------------------
+
SandelBS
post 23 Mar 2011, 22:29
Post #206

Membru autentic

bine luck, scuze, am crezut ca era pt mine mesajul
Ionutctn, imi poti da un exemplu de o intersectie cu o straduta care da intr-un bulevard si cu linie de tramvai si iti da voie sa faci la stanga? (straduta fara semafor).

--------------------
+
Marian66
post 23 Mar 2011, 23:25
Post #207

Membru autentic

QUOTE(luck33ro @ 23 Mar 2011, 22:19)
Desi conform lui Marian iar blocam intersectia, nu ?!  radmasa.gif
*

deci daca avem o strada mai mare, sa luam sos. iancului, care se intersecteaza cu un bulevard mai mare, mihai bravu, iar inainte avem o intersectie nesemaforizata, inainte de semafor, cum e cea cu str. magura vulturului (am dat numele ca sa cautati pe google streetview sau maps sa vizualizati exact), si mergem pe iancului inainte spre mihai bravu, si ajunge coada la intersectia cu magura vulturului, si randul nostru sa oprim e fix in dreptul strazii aleia, nu blocam intersectia? cei care circula pe magura vulturului mai au pe unde sa treca de noi?

--------------------
+
luck33ro
post 24 Mar 2011, 08:32
Post #208

Membru autentic

Am observat ca de cate ori oprim celelalte masini trebuie sa ne ocoleasca. E normal? ohmy.gif

--------------------
+
tribunul
post 24 Mar 2011, 08:43
Post #209

QUOTE(Marian66 @ 23 Mar 2011, 23:25)
deci daca avem o strada mai mare, sa luam sos. iancului, care se intersecteaza cu un bulevard mai mare, mihai bravu, iar inainte avem o intersectie nesemaforizata, inainte de semafor, cum e cea cu str. magura vulturului (am dat numele ca sa cautati pe google streetview sau maps sa vizualizati exact), si mergem pe iancului inainte spre mihai bravu, si ajunge coada la intersectia cu magura vulturului, si randul nostru sa oprim e fix in dreptul strazii aleia, nu blocam intersectia? cei care circula pe magura vulturului mai au pe unde sa treca de noi?
*

O sa-ti raspunda ca nu-i hasurata intersectia. Sau ca aia nu-i intersectie.

Apropo, o alta discutie la fel de interesanta, este cu prioritate in intersectiile de pe stradutele dintre blocuri.

--------------------
+
Tamango
post 24 Mar 2011, 08:50
Post #210

Biciclist

Da, topicul inceput de mine aici: http://www.reno.ro/Problema-prioritate-t179270.html
Din pacaate a fost inchis sad.gif

--------------------
+
11 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 17:07
Forum Renault