problema la plecare dupa loc, zgomot
![]() ![]() ![]() |
problema la plecare dupa loc, zgomot
yon |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 2 February 08 From: slatina ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|||
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Felicitari pentru achizitie si multi km fara probleme!
Verifica pentru inceput bieleta rasucita(antibasculare),tampoanele motorului sa nu fie rupte. This post has been edited by BoR: 13 Oct 2010, 20:13 Attached thumbnail(s) suport_motor.JPG ( Size: 27k ) Number of downloads: 851 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
yon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 2 February 08 From: slatina ![]() |
Multumesc frumos! Am sa verific dar nu prea stiu bine ce sa verific si mai ales pe unde....orice ce idee si sfat al vostru sunt binevenite pt mine
![]() |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Am atasat mai sus si poza cu respectiva bieleta.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
planetara face un simplu cloncanit, si ca sa faca asemenea zgomot in cat sa se auda tare ar trebuie sa bata planetara in linie dreapta.
cand schimbi vitezele face un zgomot 'gloncanit'tacanit' din grup din cutie sau cand ridici ambreajul mai repede decat este normal. |
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
aceeasi problema am avuto si eu la solenza ,verdict suport bieleta anti rasturnare destrans ,el este prins cu 4 (nu mai stiu exact cate is 3 sau 4 ) suruburi de 8 (cheie 13) chiar sub caseta de, directie ,lam strans in februarie de atunci nu se mai aude de fel
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
yon |
![]()
|
QUOTE(powertodacia @ 13 Oct 2010, 21:33) planetara face un simplu cloncanit, si ca sa faca asemenea zgomot in cat sa se auda tare ar trebuie sa bata planetara in linie dreapta. cand schimbi vitezele face un zgomot 'gloncanit'tacanit' din grup din cutie sau cand ridici ambreajul mai repede decat este normal. pai da, ai dreptate pe portiunuile drepte si in curbe nu se aude absolut nimic, problema vine doar la debraiere si nu tot timpul si la reducerea vitezei mai brusc, grupul cutiei nu este de vina deoarece daca un astfel de sunet venea de acolo cred ca aceea cutie era praf pana acum. sunetul se aseamana cu o bufnitura mai mult, nu prea stiu cum sa explic, chestia este ca se simte socul si in caroserie si in schimatorul de viteze |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
E bieleta antibasculare, cum au spus si colegii mai devreme. Verifica daca mai e bun cauciucul dinspre partea care se prinde de caroserie
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
yon |
![]()
|
Am sa incerc sa verific zilele astea, poate gasesc cateva ore libere sa verific suporti la motor si acea bieleta.
|
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Ai nevoie de 5-10 minute.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Eu as verifica si capetele de planetare, ca si de acolo se aude clonc-clonc, chiar daca jocul e mic, acesta apare la accelerare brusca sau la frana de motor, succes.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
corect ce zice serviccom!!
This post has been edited by powertodacia: 14 Oct 2010, 21:51 |
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
yon |
![]()
|
Pe vremea asta Maskatu-le fara o rampa sa un canal nici gand sa ma pot baga sub masina
![]() |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eh, o ridici pe cric, si pui presurile pe jos, te descurci tu.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
yon |
![]()
|
ehhhh...uite ca am prins cateva ore in care nu a mai plouat si am verificat si schimbat bieleta antibasculare(52 ron), problema este ca nu sa rezolvat nimic, fapt pt care am mers cu masina la mecanic, care spre dezamagirea mea mi-a dat o veste mai mult decat proasta, grupul cutiei de viteze are joc
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
Schimba masina.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
yon |
![]()
|
bine spus maskat-ule, problema sunt bani, o cutie la slatina din dezmebrari se vinde cu 800 de ron
![]() ![]() This post has been edited by yon: 20 Oct 2010, 16:34 |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
Maskatu |
![]()
|
Intai vezi exact de unde este problema si daca se poate remedia. Nu te apuca sa cumperi aiurea cutie. Si oricum este exagerat de scump 800 ron... pai samsarii au luat-o cu 1500-2000 si dau cutia si motorul cu 1500 nu? Mai bine iti cumperi tu un cazan cu cutia si motorul bune si apoi vinzi restul de piese. Iesi mai ieftin....
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
yon |
![]()
|
Pai nu, momentan nu cumpar nimic, mecanicul a zis ca exista posibilitatea sa mai mearga strans cu niste saibe dar probabiliatea este f mica. Ramane sa fac rost de bani sa merg sa desfaca si sa vada daca se poate repara, daca nu...alta cutie, ce ma enerveaza cel mai tare e faptul ca pe fosta 1300 a tatalui meu jocul in grup a aparut abea dupa vreo 20 ani, pe cand la asta....
![]() |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
eu zic totusi sa schimbi mai intai mecanicul... poate vine altul cu o idee mai buna... ca asa la luat bani toti se arunca...
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
yon |
![]()
|
Ai si tu dreptate, voi mai cere si alte pareri
|
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Offtopic- citind titlul nu pot să mă minunez: după care loc?
![]() Ontopic: la scut a avut curiozitatea să se uite cineva? Că dacă e într-adevăr din cutie, înseamnă că mașina a văzut liniuțe la greu la viața ei. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
yon |
![]()
|
Scutul e intreg si la locul lui, masina sta f bine din punct de vedere al motorului si al caroseriei, rugina este inexistenta iar motorul toarce f frumos, singura problema fiind unele jocuri la directie si problema de la grup. Referitor la ce spui tu, si eu cred ca a fost omorata cu demaraje f puternice pt ca altfel nu se explica.
This post has been edited by yon: 20 Oct 2010, 20:20 |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Schimba repede mecanicul ca te pune la cheltuieli fara rost. Jocul ala la cutie e absolut normal, mai bine se verifica planetarele. Ii baga niste saibe auzi, pai unde sa-i bage domne, ca grupul are joc fix, adica mai pe inteles, el se baga in cartere si se strange, iar prin strangerea carterelor (carcaselor) diferentialului (grupului), dispare orice joc anormal, ramanand jocul pentru care a fost proiectat.
Sa ii aduci aminte ca ai cutie de renault si nu de dacie. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
yon |
![]()
|
@serviccom crede-ma ca la cutii de viteze nu ma pricep, daca pe cea de la berlina o mai stiam, la astea habar nu am. o sa merg sa cer mai multe pareri, tocmai ce vb si cu fostul propietar pe mess si se jura ca lui mecanicii
de la service i-au zis sa schimbe planetara ca aia ar fi de vina ![]() This post has been edited by yon: 20 Oct 2010, 20:21 |
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
serviccom |
![]()
|
Deja parca discutam altfel. Poti ridica ORICE masina pe cric si misti roata fata-spate, vei vedea ca la fel are jocul ala. "Jocul" ala defapt nu e joc, ci asa se manifesta diferentialul can invarti una din roti. Cine a vazut cum arata si a incercat sa inteleaga cum functioneaza, isi da seama despre ce vorbesc.
This post has been edited by serviccom: 20 Oct 2010, 20:29 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
yon |
![]()
|
Tu vad ca te pricepi, sincer din cate masini am condus si la cate cunosc eu despre masini, eu am impresia ca daca un diferential scotea sunetul ala pana la momentul actual deja trebuia sa sara bucatii din cutia de viteze, dar cum am zis mai sus nu sunt f in tema. Parera ta este ca expropietarul ar putea sa aiba dreptate in legatura cu planetara?
|
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
serviccom |
![]()
|
Am reparat cateva cutii pana acum, 13xx, SN, Solenza,Logan. Da, zic sa verifici bine planetarele, sa nu aiba nici pic de joc, daca are foarte putin, se manifesta cu zgomot.
MI-am adus aminte de ceva ce trebuie spus, diferentialul se uzeaza in momentul cand se patineaza, in special iarna cand o roata se invarte si una sta pe loc, iar patinarea se face abuziv, adica vezi ca nu mai poti sa pleci de acolo, dar accelerezi, cu cat accelerezi mai tare cu atat e ma daunator pentru diferential. Deci feriti-va de patinari. This post has been edited by serviccom: 20 Oct 2010, 20:38 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
yon |
![]()
|
problema este ca pe drum drept sau in curbe nu se aud batai de la planetare pt ca stiu cum suna o bataie de planetara, si asta de la care am luat masina spune ca problema a aparut cam de 3 luni, imediat dupa ce a schimbat discurile de frana
|
--------------------
Dacia
1310/Supernova
1995/2003
|
|
serviccom |
![]()
|
Am spus mai sus, planetara daca are putin joc, face sa cloncane la accelerari bruste si frana de motor, cand jocul se accentueaza apare si bataia in curbe. Tot editez ca din cauza oboselii mai mananc litere si nu e prea citet.
This post has been edited by serviccom: 20 Oct 2010, 20:44 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:34 |