DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia Papuc & PFA

jaf
post 25 Oct 2010, 14:51
Post #31

Membru din mijloc

Group: Members
From: Cluj-Napoca

QUOTE(ipiq @ 24 Oct 2010, 16:32)
transporturile inca mai merg... si inca foarte bine!!!
*

Vorbesti din proprie experienta sau ai auzit de la prietenu unui prieten? Mai degraba gasesti de lucru la o firma de curierat, numai ca vezi banii la Paste si Craciun. In transportul de marfa preturile sunt de rahat momentan si banii sunt mai mult virtuali. sleep.gif

--------------------
trotineta tri roti 2012 ful vidaut chiele
"ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ipiq
post 25 Oct 2010, 17:26
Post #32

The transporter

From: RO

chiar vorbesc in cunostiinta de cauza smile.gif
eu nu stiu cum dracu sa fac sa ma mai extind smile.gif
nu vorbesc neaparat de transporturi de mare tonaj, ci in general...

banii intr-adevar intra cam cu intarziere. si eu astept de ceva vreme dupa o firma da asta e... da si cand intra toti deodata...biggrin.gif

This post has been edited by ipiq: 25 Oct 2010, 17:30

--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
+
LeSage
post 25 Oct 2010, 17:45
Post #33

Membru incepator

iti dai seama ca daca fac chestia asta, astia de la Primarie impreuna cu Registru comertului abia asteapta sa ma puna sa fac si atestat de transport marfa si pentru persoane si mai ghicesc ei un PFA care e obligatoriu si cu toate actele aferente ajung la frumoasa suma de 1000 euro ;(

25 Oct 2010, 20:48:
Am citit legea 38 mai ales articolul 25, dar eu nu inteleg aici scrie de operatorii de transport astia pot fi doar firme sau pot fi si PFA. Asa nu cred ca se poate ceva nu e in regula, pentru ca daca eu am un tarif mai mic de mers decat taximetristii o sa am clienti cu duiumul

This post has been edited by LeSage: 25 Oct 2010, 20:48

--------------------
Dacia 1300 Dacia 1300 1982
+
ipiq
post 25 Oct 2010, 23:23
Post #34

The transporter

From: RO

-nu ajungi la 1000 de euro orice ai face... undeva la 3-400 de euro si multa bataie de cap te duce toata afacerea...
1. cursul de taximetriest + eliberarea certificatului 170+60=230 lei
2.curs coordonator transport marfa + eliberare certificat 630+50=680 lei
3. test psiho + vizita medicala 100+100=200 lei (astea trebuie refacute periodic)
4. toate prostiile de care ai nevoie la finante si dupa aia(registru unic de control+facturier+chitantier+stampila) aprox 100 RON
5. maruntisuri (eliberare cazier judiciar+cazier auto+timbre+extras de carte funciara etc etc etc ). aprox 100 RON

-taximetristii merg cu aparat de taxat. taxarea se face PE KILOMETRU, cu bon.
tu la regim de inchiriere nu ai voie asa ceva. tu dai factura pe baza unui contract (pe perioada de timp sau pe ruta prestabilita)

-doar la transportul de marfa peste 3.5t si cel de persoane peste 8+1 locuri esti obligat sa fii SRL nu ai voie sa fii PFA. asta pentru ca trebuie sa faci dovata de capacitate financiara de 9000 de euro pt primul vehicul (ansamblu) si 5000 pt restul de vehicule (ansamble) ca sa iti desfasori activitatea legal. repet: doar ce depaseste 3.5t sau 8+1 locuri! (NU e cazul tau)

-ce bani frumosi as scoate daca mi-as deschide o firma de consultanta in deschiderea unui PFA radmasa.gif

This post has been edited by ipiq: 25 Oct 2010, 23:25

--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
+
LeSage
post 25 Oct 2010, 23:34
Post #35

Membru incepator

Da, asa e:) Dar nu stiu daca as avea clienti... dar as putea teoretic sa stau prin centru si sa-mi tatuez masina cu niste tarife mai ieftine decat au masinile de taxi smile.gif)) poate asa ar merge ceva numai ca mi-ar da toti taximetristii in cap cand m-ar vedea smile.gif) Glumeam. Oricum cred ca tarifele sunt stabilite de cei de la RAR sau cei de la Primarie nu cred ca m-ar lasa pe mine ca PFA sa-mi stabilesc tarifele.biggrin.gif

--------------------
Dacia 1300 Dacia 1300 1982
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:01
Forum Renault