Dacia Papuc & PFA
![]() ![]() ![]() |
Dacia Papuc & PFA
jaf |
![]()
|
||
![]() Membru din mijloc Group: Members Posts: 641 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
trotineta
tri roti
2012 ful vidaut chiele "ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
|
|||
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
chiar vorbesc in cunostiinta de cauza
![]() eu nu stiu cum dracu sa fac sa ma mai extind ![]() nu vorbesc neaparat de transporturi de mare tonaj, ci in general... banii intr-adevar intra cam cu intarziere. si eu astept de ceva vreme dupa o firma da asta e... da si cand intra toti deodata... ![]() This post has been edited by ipiq: 25 Oct 2010, 17:30 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
LeSage |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 4 August 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
iti dai seama ca daca fac chestia asta, astia de la Primarie impreuna cu Registru comertului abia asteapta sa ma puna sa fac si atestat de transport marfa si pentru persoane si mai ghicesc ei un PFA care e obligatoriu si cu toate actele aferente ajung la frumoasa suma de 1000 euro ;(
25 Oct 2010, 20:48: Am citit legea 38 mai ales articolul 25, dar eu nu inteleg aici scrie de operatorii de transport astia pot fi doar firme sau pot fi si PFA. Asa nu cred ca se poate ceva nu e in regula, pentru ca daca eu am un tarif mai mic de mers decat taximetristii o sa am clienti cu duiumul This post has been edited by LeSage: 25 Oct 2010, 20:48 |
--------------------
Dacia 1300
Dacia 1300
1982
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
-nu ajungi la 1000 de euro orice ai face... undeva la 3-400 de euro si multa bataie de cap te duce toata afacerea...
1. cursul de taximetriest + eliberarea certificatului 170+60=230 lei 2.curs coordonator transport marfa + eliberare certificat 630+50=680 lei 3. test psiho + vizita medicala 100+100=200 lei (astea trebuie refacute periodic) 4. toate prostiile de care ai nevoie la finante si dupa aia(registru unic de control+facturier+chitantier+stampila) aprox 100 RON 5. maruntisuri (eliberare cazier judiciar+cazier auto+timbre+extras de carte funciara etc etc etc ). aprox 100 RON -taximetristii merg cu aparat de taxat. taxarea se face PE KILOMETRU, cu bon. tu la regim de inchiriere nu ai voie asa ceva. tu dai factura pe baza unui contract (pe perioada de timp sau pe ruta prestabilita) -doar la transportul de marfa peste 3.5t si cel de persoane peste 8+1 locuri esti obligat sa fii SRL nu ai voie sa fii PFA. asta pentru ca trebuie sa faci dovata de capacitate financiara de 9000 de euro pt primul vehicul (ansamblu) si 5000 pt restul de vehicule (ansamble) ca sa iti desfasori activitatea legal. repet: doar ce depaseste 3.5t sau 8+1 locuri! (NU e cazul tau) -ce bani frumosi as scoate daca mi-as deschide o firma de consultanta in deschiderea unui PFA ![]() This post has been edited by ipiq: 25 Oct 2010, 23:25 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
LeSage |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 4 August 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, asa e:) Dar nu stiu daca as avea clienti... dar as putea teoretic sa stau prin centru si sa-mi tatuez masina cu niste tarife mai ieftine decat au masinile de taxi
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1300
Dacia 1300
1982
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:01 |