DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 16 17 18 19 20 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?

rodi
post 6 Nov 2010, 11:46
Post #511

Membru autentic

Group: Members

Este bine daca se fac eforturi de catre ambele parti -oficiali care raspund de legi si reguli - pe de o parte - cetatenii care platesc impozite si taxe pentru a circula nu pentru a stationa la rigola cu autoturismul, surprinsi fiind de legea (LEGE !!!) anvelopelor de iarna; o solutie de criza este calea de mijloc, rotile motrice cel putin.

Imparteala platitorilor de taxe si impozite iin circulanti sau non-circulanti din cauza unor cheltuieli brusc impuse este... Adica, asta e...

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 6 Nov 2010, 11:47
Post #512

Membru autentic

From: TM

Timisoara e locuita de o gramada de fraieri ( conform unor coforumisti). Am dus doua din jentile de la limou sa le schimb gumele de iarna cu altele noi. Era o coada de auto ca la benzina pe vremea lu ciuruitu`.Pe traseu am mai trecut pe langa cateva vulcanizari si serviceuri unde fraierii stateau la rand sa-si incalte masinile.In loc sa -si ia mici si bere si sa mearga la iarba verde ca e cald ca vara ei aruncau banii pe niste rahaturi de anvelope. Ce tampiti( ca si mine de altfel numai ca eu sunt mai tampit ca arunc banii pe gume de sezon de mai multi ani) wacko.gif
Gumele fabricate in RO pe vremea lui ceasca erau all season. Prin 1978 au adus gume rusesti de import mai ieftine ca ale romanesti. S-a repezit tucanii sa cumpere din alea fara sa se uite ce coduri erau pe ele. Erau gume de vara din causugiuc sintetic. Avem un vecin sarb care era falos propetar de gume sovietice. La prima zapada a lipit limou de un autobuz.Gumele lui erau tepene ca de bachelita puteai sa le ciobesti cu ciocanu biggrin.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
sorin1983
post 6 Nov 2010, 11:51
Post #513

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Nu e vorba de care e fraier... e vorba ca asa e la romani...cand se anunta o sanctiune dau navala sa fie legali smile.gif nu ca s-ar gandi 2 secunde la ce avantaj constituie cauciucurile de iarna ci doar ca le e frica de amenda.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
dandee
post 6 Nov 2010, 11:52
Post #514

Membru autentic

daca sunt echipat corespunzator si totusi blochez drumul mai platesc ceva? care este vina mea ca l-am blocat? drumarii (care iau milioane de euro chiar daca ninge sau nu) ce pazesc? a, nu eu sunt vinovat! am lunecat pe gheta ca voi nu ati dat cu antiderapant! probabil imi voi lua cauciuce de iarna da second... o sa ma incadrez in lege, dar siguranta....

--------------------
dacia berlina 1999
+
bion
post 6 Nov 2010, 11:57
Post #515

Membru autentic

From: TM

Daca iti pui sh e ca si cum ai f u t e cu un prezervativ resapat si te-ai mira ca ai luat un virel de HIV

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
psychoo
post 6 Nov 2010, 11:59
Post #516

Membru

From: Timisoara

„28 indice 1. conducerea autovehiculului pe drumurile publice în perioada 1 noiembrie-31 martie, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone fără ca acesta să fie dotat pe axa/axele de tracțiune cu anvelope de iarnă".

Pe spate sau pe fata, sau chiar pe roata de rezerva... Obligativitatea de a avea roti de iarna pe puntile motrice este doar pentru masinile cu o masa mai mare de 3.5 tone, dar nu zice ca pe toate rotile...si daca ar vrea sa imbunatateasca siguranta rutiera ar trebui sa fie mai specifici...

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
rodi
post 6 Nov 2010, 12:03
Post #517

Membru autentic

Si cine circula mult si cine nu circula mult trebuie sa cumpere, second-hand speculeaza preturile, chiar daca se cer mai multe - se cer brusc- asta este la noi..

--------------------
--- --- --- - ---
+
sorin1983
post 6 Nov 2010, 12:04
Post #518

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

mie mi se pare ca se specifica exact: autoturisme cu cauciucuri de iarna, masini mari doar pe axele care trag.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
cdadan
post 6 Nov 2010, 12:17
Post #519

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Suntem in noiembrie iar afara sunt 20 de grade. De ce sa-mi pun gumele de iarna? Le mai las pe astea de vara, ca nu ma roade. Conform guvernantilor, as fi ilegalist. huh.gif
Gume de iarna doar pe puntea motoare? Mai mare prostie nu puteau debita.
In decembrie or sa dea legea cu aplicare din noiembrie.

Bioane, gumele de pe vremea lui ceasca nu aveau vreo treaba cu all season. Daca-ti aduci un pic aminte profilele. Erau niste petarde de toata jena, in ton cu rablele de pe vremea aia. Habar nu aveam noi ce-s alea gume de iarna. Iar dupa revolutie, cu invazi sh, sa trezeau cate unii sa umble cu cuie, vara.

--------------------
pegas de dame 1986
+
ciush
post 6 Nov 2010, 12:38
Post #520

Membru autentic

From: Timisoara, Bocsa

@bion, in Timisoara am putea circula linistiti cu cu slic-uri, noaptea ninge si se topeste instant zapada.
In ultimii 10 ani a fost zapada pe carosabil maxim 5-7 zile/an, cu cauciuri all sezon se circula foarte bine.
Ar trebui sa specifice in lege sa se poata folosi si cauciucuri mixte.

This post has been edited by ciush: 6 Nov 2010, 12:39

--------------------
dacia logan 1.4 Mpi 2005 laureate - TM 10 ***
Cand ai incercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 13:14
Post #521

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(cdadan @ 6 Nov 2010, 13:17)
Suntem in noiembrie iar afara sunt 20 de grade. De ce sa-mi pun gumele de iarna? Le mai las pe astea de vara, ca nu ma roade. Conform guvernantilor, as fi ilegalist.  huh.gif
Gume de iarna doar pe puntea motoare? Mai mare prostie nu puteau debita.
In decembrie or sa dea legea cu aplicare din noiembrie.

*

Lunile noiembrie si martie sunt incluse absolut degeaba. Cred ca au facut copy&paste din reglementerile unor tari cu o clima care impune asa ceva.. Pentru RO inseamna doar uzuri aiurea la anvelope + risc in trafic(daca tot se insista atata cu aspectul siguranta in trafic...), pentru ca anvelopele de iarna la temperaturi de genul asta au un comportament semnificativ mai slab decat cele de vara.. Practic un pneu de iarna la (+) 15-20-25 grade C se comporta mult mai slab pe asfalt uscat decat un pneu de vara intr-un interval de (-)3-4 - (+)7 grade tot pe asfalt uscat... Referitor la all season eu tin minte ca sunt asimilate la categoria cauciucuri de iarna dpdv legal in tari care impun utilizarea de cauciucuri de sezon. Deci normal nici in RO nu ar trebui sa fie probleme cu ele.

This post has been edited by PaulT: 6 Nov 2010, 13:18

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
cristio_79
post 6 Nov 2010, 13:37
Post #522

Membru autentic

From: CONSTANTA

Legea asta e facuta pe genunchi, ca mai toate legile bocului, de unii care habar nu au pe ce lume traiesc si nu au nici o legatura cu realitatea. Se copiaza pasaje din legile unor tari si se aplica la noi, chiar daca nu au nici un fel de legatura. Dar trebuie sa vanda unii la greu ca e criza si trebuie sa-si scoata parleala.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 13:46
Post #523

Membru autentic

Este o idee buna/excelenta, repet. Dar degeaba daca legea va fi prost conceputa si prost aplicata. Pe langa intervalului de obligativitate absurd, mai este si problema sanctiunilor..

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
george_scala_2004
post 6 Nov 2010, 14:11
Post #524

Membru autentic

http://think.hotnews.ro/video-urmarire-pe-...e-un-bizon.html

la prima vedere nu are legatura cu topicul...dar, daca va uitati mai atenti o sa vedeti ca are ! ce anume ? soseaua - in Yellowstone a nins iar soseaua este curata ca-n palma ! si in parcul national sa fim seriosi ce circulatie auto intensa poate fi ?

ce vreau sa spun ? daca soselele ar fi curatate nu s-ar mai pune problema blocarilor, inzapezirilor sau mai stiu eu ce. si atunci se poate scoate si legea anvelopelor de iarna. pentru ca anvelopele de iarna sint bune pe asfalt ! pe zapada sau pe gheata nu au nici o valoare: pe zapada mare tot ramii intepenit (am patit-o iarna tercuta) iar pe gheata aderenta mica, un pic mai mare decit ale celor de vara.

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
cdadan
post 6 Nov 2010, 15:15
Post #525

Georgica, gumele de iarna sunt clar mai bune, insa in conditii de iarna. Adica polei, gheturi si ceva zapada. Si poate putin pe asfalt uscat, la temperaturi negative.
Cand te prinde vâjul pe drum, cum s-a intamplat iarna trecuta pe la Braila, nu te mai scoti nici cu mama gumelor de iarna. Pentru simplul fapt ca drumul se bocheaza. Daca nu e deblocat de utilaje, nu mai circula nici dracu. Indiferent de gume. Iar baiatul care a stat 16 ore in sant fara benzina, a stat acolo fiindca drumul era blocat. Daca se circula, lasa masina acolo si pleca linistit.
Dar ma intreb, daca tot i-a frecat pe astia sa dea lege, de ce nu au trecut anvelope de iarna sau lanturi? Daca e de intepenit pe drum, lanturile te scot mai bine decat gumele.

--------------------
pegas de dame 1986
+
bossake
post 6 Nov 2010, 16:34
Post #526

Membru autentic

eu as include in lege si o obligativitate a unui dot al anvelopei nu mai vechi de 4-5 ani. Nu de alta dar daca chiar se da legea o sa se umple Romania de anvelope de iarna SH aduse din afara.

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
Ampt
post 6 Nov 2010, 17:37
Post #527

Membru autentic

From: București

QUOTE(OAP @ 6 Nov 2010, 11:41)
E l-am atacat pe Marty pentru cele scrise mai sus. Baiatu` asta rede ca e miezul din dodoasca...
*

Si nu stii cum sa-i iei locul, nu-i asa ?! tongue.gif

P.S "La Multi Ani" in avans, am vazut ca peste exact 4 zile schimbi prefixul la 40 ! smile.gif

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
rodi
post 6 Nov 2010, 17:57
Post #528

Membru autentic

Cate tipuri de anvelope sunt pe lume, de iarna, de gheata -de zapada, de vara sau de ce-or mai fi, cu metoda obligativitatii de azi pe maine le creste pretul de achizitie, se umfla artificial si aceasta, in timp de criza cu situatiile dificile, care le stim cu totii.

--------------------
--- --- --- - ---
+
mk2
post 6 Nov 2010, 18:09
Post #529

Membru autentic

Eu am o vaga suspiciune ca la baza acestei legi nu se afla o grija netarmuita pentru binele cetatenilor, ci mai degraba o mica spaga de la asiguratori.
Practic, daca acesata lege este adoptata, cei mai iesiti in castig sunt societatile de asigurare care vor gasi inca un pretext pentru a nu plati daunele in eventualitatea unui accident, care poate sau nu sa aiba ceva de-a face cu conditiile meteorologice.

Si inca o data nu pot sa nu observ cum cei care eludeaza legea (masini inmatriculate in BG) vor fi din nou avantajati fata de cei care platesc ca prostii taxe si impozite fara numar in minunata noastra tara.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006 Laureate - BxxXXX
Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
+
bossake
post 6 Nov 2010, 18:20
Post #530

Membru autentic

Sa stii ca si masinile inm. in BG sunt obligate sa fie dotate cu cauciucuri de iarna. De fapt orice autovehicul ca are circula in tara noastra. Indiferent care numere de BG sau orice altceva.
Asa cum si eu daca ma duc in austria sunt obligat sa am anvelope de iarna chiar daca am masina inm in RO.
Amenda se da celui care conduce smile.gif

This post has been edited by bossake: 6 Nov 2010, 18:21

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
mk2
post 6 Nov 2010, 18:24
Post #531

Membru autentic

Da. dar daca face accident asigurarea din BG va plati, pe cand cea din Romania nu.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006 Laureate - BxxXXX
Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
+
Merced
post 6 Nov 2010, 18:24
Post #532

No fear. No limit. No equal.

In FINLANDA daca te duci iarna cu masina ta, NU esti obligat prin lege sa ai cauciucuri de iarna.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
kum
post 6 Nov 2010, 19:15
Post #533

Banat

Group: Banned
From: Galati

In Finlanda daca circuli fara cauciucuri de iarna se cheama ca esti handicapat! De aia nici nu au dat lege pentru asa ceva!

This post has been edited by kum: 6 Nov 2010, 19:16

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
OAP
post 6 Nov 2010, 19:24
Post #534

Membru autentic

QUOTE(Ampt @ 6 Nov 2010, 18:37)
P.S "La Multi Ani" in avans, am vazut ca peste exact 4 zile schimbi prefixul la 40 !  smile.gif
*

Multumesc Frumos! cheers.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
kog
post 7 Nov 2010, 00:39
Post #535

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

QUOTE(kum @ 6 Nov 2010, 19:15)
In Finlanda daca circuli fara cauciucuri de iarna se cheama ca esti handicapat! De aia nici nu au dat lege pentru asa ceva!
*

printre altele cam ce nivel de trai au Finlandezii? nedumerire.gif

Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva legii asteia. Totusi nu cred ca a fost data din grija pe care ne-o poarta statul noua si automobilelor noastre. Sunt absolut sigur ca sunt vreo 2-3 sus pusi cu firme ce importa cauciucuristransi de criza ca nu mai au vanzare, destui politisti care abia asteapta sa te prinda fara cauciucuri de iarna si care o sa aiba o privire tare dezamagita cand vad ca esti echipat cum trebuie, si sa nu vorbim de firmele de asigurare care in caz ca s-ar da lege ca sa avem toti cruce atarnata la oglinda nu ar ma despagubi pe nimeni daca nu ar avea cruci. Se mai adauga si continua inrobire a cetateanului de rand, eu nu vad ca statul(roman) sa ajute cetateanul, sa incerce sa ii faca viata mai usoara, sa il ajute sa se descurce, sa isi deschida o firma, sa nu il lase sa stea ca tampitul la o coada pentru a obtine programare la o alta coada etc. Ajutoarele alea infecte nu se pun, ca dau 2-3 kg de faina, zahar si ulei unor amarati. Solutia la orice problema e inca o taxa, inca un bir, inca un lucru trecut din carca statului in carca cetateanului. Nu cred ca e un mod prea corect de a proceda.

Ce se face un om care castiga o suma x de bani din care isi permite sa isi intretine familia si o masina de care chiar are nevoie (locuind sa zicem intr-o zona unde transportul in comun e sublim dar lipseste cu desavarsire si chiar sunt destule zone d-astea) in timp ce salarul lui stagneaza, sau dupa caz pierde 25% si preturile cresc, benzina se scumpeste, asigurarile cresc, pretul alimentelor creste, iar statul ce face? Il ajuta? NU, ii mai f*** o taxa, il mai pune sa isi cumpere cauciucuri de iarna, pentru ca daca nu o sa le aiba risca o amenda frumoasa si il falimenteaza pe saracul om. Unii oameni chiar sunt la limita, au o masina cu care isi castiga painea intr-un fel sau altul iar o chestie d-asta il pune pe butuci. Nu iti lasa ragaz de nimic. Nu cred ca se supara cineva daca se dadea legea in primavara sa aiba si amaratul timp sa isi cumpere niste cauciucuri de iarna. Peste tot se intampla asta, am patit-o si cu taxa de permis auto unde am fost asigurat ca odata ce am platit-o poa sa coboare si Cristos din cer ca nu mai platesc nimic in plus chiar daca se majoreaza. Normal ca la vreo doua luni s-a decis majorarea taxei inclusiv pentru cei ce au platit-o deja. Sincer e o tara condusa cu cenzuratul

This post has been edited by kog: 7 Nov 2010, 00:41

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
bucatzel
post 7 Nov 2010, 01:11
Post #536

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(kog @ 7 Nov 2010, 00:39)
printre altele cam ce nivel de trai au Finlandezii? nedumerire.gif
*

n-are a face. PE langa Oulu, iarna astia nu mai iau vaporul pana pe nush ce insula la cati va km in larg. Se duc cu masinile. Cum zicea altu' mai sus (Marty, cred) astia au inventat iarna.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
cdadan
post 7 Nov 2010, 09:25
Post #537

Kog: +1 up.gif

Desi pentru unii colegi discursul tau e mai demagogic si mai populist decat al meu. unsure.gif Si realitatea e altfel, ai tu o vedere obtuza asupra ei. tongue.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
dr_mKe
post 7 Nov 2010, 09:50
Post #538

Membru cu stetoscop

From: Deva

Adevarat si ce spune Kog, insa realitatea este ca sunt necesare.

Despre modul in care se modifica legile in tara asta voi chiar nu are sens sa va plangeti, pana nu vedeti din interior cum merg treburile in sistemul sanitar. Daca a-ti sti, treaba cu gumele de iarna vi s-ar parea o bagatela !

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
Maskatu
post 7 Nov 2010, 11:03
Post #539

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Politistii ce vor da amenzi, au anvelope de iarna la logan? Lor cine le da amenda?

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
OAP
post 7 Nov 2010, 11:19
Post #540

Membru autentic

Ma bucur sa vad cxa mai sunt oameni ce vad adevarata realitate....

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
28 Pages « < 16 17 18 19 20 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 04:33
Forum Renault