DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prioritate in trafic, split de la "soferii care ne enerveaza"

MAS
post 23 May 2005, 12:14
Post #61

Le Bubulateur

Group: Members
From: Bucuresti

1. Cunosc bine locul si daca totul s-a petrecut conform schitei lui AND, el a avut tot dreptul sa intre in trafic
2. Daca ai avut timp sa te incadrezi in banda si sa mai si parcurgi o distanta pe banda respectiva si apoi ai fost lovit din spate, vina apartine exclusiv celui care te-a lovit deoarece nu a adaptat viteza la conditiile de trafic(conditiile de trafic sunt create de catre participantii la trafic si nu neaparat de meteo, adica tu ca si conducator poti influenta conditiile de trafic in bine sau in rau), nu a pastrat distanta regulamentara, si nu a adoptat o conducere preventiva
3. Daca se baga "peste" tine din paralel si te "strangea",iar tu iti pastrai banda pe care circulai si directia, si se ajungea la accident, asta se poate interpreta in mai multe moduri, si unul ar fi atentat la viata ta asa cum i s-a intamplat lui Dantes:

"3. La un moment dat, mergeam printr Lumina, si vazusem la ducere radaru'... Eu am mers incet, pac in spate un jeep cu peste 100 cred... Eu am pus avariile sa mai reduca bou'..ca am zis ca sa fiu finut...El sufletu'..flashuri etc...eu am facut semnale din frana..nimic...Trece pe langa mine, mai sa dea in mine, trage de volan dreapta spre mine sa ma sperie..chestii d-astea... SURPRIZA! Politia ne opreste pe amandoi! SI? I-a luat lu' ala carnetu' iar eu martor...hihihi... Ce bine m-am simtit dupa aia! Si mai mult politaiu' vroia sa declar ca a atentat la viata mea si alea alea sa-i faca dosar...In prima faza nu am vrut dar dupa ce am vazut ca ala e un beeeeeep de om (animal), am declarat tot ce trebuia...Urmarea ala dosar penal, nu stiu ce au mai facut cu el, cert e ca am fost la sectie ptr. plangeri etc.... Sper sa se fi potolit specimenu'..." (post-ul lui dantes se gaseste la pagina 29)

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
raig
post 23 May 2005, 12:21
Post #62

Membru incepator

problema cu notiunea de prioritate are doua fete , prima e ce zice regulamentul pentru acordarea prioritatii si a doua ce zice regulamentul pentru cazul de accident pentru neacordare de prioritate , pentru ca eu ma gandesc ca trebuie sa fie un prag pana la care e vinovat cel care trebuie sa acorde prioritate dupa care vinovat este cel care are prioritate.
Sa presupun ca iesi de pe o strada fara prioritate si peste 20m te loveste unul in spate , vei fi vinovat pentru neacordare de prioritate?
Cred ca regulamentul e destul de rezonabil si se refera la a nu-i deranja flagrant pe cei care au prioritate , adica nu le tai fata , dar daca trebuie sa incetineasca in spatele tau dupa ce esti si tu pe strada cu prioritate nu mai are de-a face cu neacordarea de prioritate.
Pai daca as presupune ca mie masina imi ia 150 metri sa accelerez la 50/h inseamna ca astept pana nu vine nimeni pe strada ca sa nu il deranjez?
Poate gresesc , dar eu asa stiam ca se stabileste vinovatul in acest tip de accident : daca masina s-a inscris pe strada nu mai este neacordare de prioritate . Daca nu-i asa, lamuriti-ma voi.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dci 48 kW nov 2003
RaiG
+
Sony
post 23 May 2005, 12:29
Post #63

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(raig @ 23 May 2005, 13:21)
Pai daca as presupune ca mie masina imi ia 150 metri sa accelerez la 50/h  inseamna ca astept pana nu vine nimeni pe strada ca sa nu il deranjez?
*

Asta inseamna ca ai nevoie de 160 metri ca sa iesi in fata unuia care vine tot cu 50 km/h.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
raig
post 23 May 2005, 12:32
Post #64

Membru incepator

cred ca nu pricepi nimic smile.gif
prioritatea se da in intersectie , nu se mosteneste dupa aia pana la nepoti si stranepoti tongue.gif

--------------------
RaiG
+
Sony
post 23 May 2005, 12:45
Post #65

Membru autentic

Iti recomand lecturarea Regulamentului!

--------------------
+
neumann
post 23 May 2005, 12:58
Post #66

Membru autentic

From: Spermezeu

Daca ala cu matizul n-avea ce sa caute pe banda 1 ?!
Si chiar daca avea voie sa circule pe banda 1, din politete si bun simt si conduita preventiva te duci pe banda 2 daca poti, pentru a-l lasa si pe-ala sa intre, nu accelerezi si te duci cat mai aproape de el, sa-i arati tu cine e sefu' pe sosea. La fel cu banda 3, pentru cei ce doresc sa se inscrie pe principala din stanga, evident in masura posibilitatilor (care se pare ca existau in cazul de fata).
PS: si eu trec din cand in cand pe-acolo, de fapt cred ca e foarte aproape de fostul loc de intalnire de la Academia Militara.
PS2: @AND, nu conteaza ca e doar un pieton pe trecere, tre' sa opresti. Consider ca in cazul de fata ai avut dreptate, totusi nu imi place cum argumentezi, probabil un pic la nervi. Oricum, daca ala cu matizul e idiot, cel mai bine il feresti si il lasi in plata Domnului, nu neaparat ca-l feresti pe el, te feresti pe tine in primul rand.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
vv
post 23 May 2005, 13:01
Post #67

dilbert.com

Sony, poate dai chiar tu un pasaj sa stim la ce te referi. ca si eu sunt de acord ca "prioritatea se da in intersectie , nu se mosteneste dupa aia pana la nepoti si stranepoti ". Cred ca daca il lovesti pe unu' in spate, nu mai sta nici un politai sa te asculte cum zici ca el venea de fapt de pe un drum fara prioritate si deci el e de vina.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Sony
post 23 May 2005, 13:06
Post #68

Membru autentic

Se da in intersectie, dar se considera lipsa de prioritate atunci cand il obstructionezi pe cel care vine.

--------------------
+
Cib
post 23 May 2005, 13:33
Post #69

fost posesor de Solenza

From: Iasi

MAS, chiar daca acum locuies in Iasi nu inseamna ca nu cunosc acea intersectie. Am locuit si circulat zi de zi aproape in Bucuresti timp de 7 ani. ceva gen distributie.
Nu contest ca trebuie sa faci diverse manevre la limita regulamentului ca sa poti circula. Dar de aici pana la ce spune AND, unde nu ne bazam decat pe afirmatiile lui care sa fim seriosi nu stim cat de exacte sunt, e diferenta mare. Cum poti sa afirmi ca daca e un singur pieton nu ii dau prioritate? E infantilism cel putin. Iar faza cu 100 la ora... acolo cu un matiz destul de greu ajungi la viteza aceea. 100 m? cam mult nu ti se pare. Cred ca era masina in Cotroceni in cazul acesta. Sau sa exagerez mai mult poate pe la Apaca, dar s-a teleportat si a ajuns in spatele lui... Saracul AND.
RAIQ sa stii ca te inseli putin... Cele mai multe si grave accidente in orasele mari nu se produc datorita vitezei ci datorita neatentiei si neacordarii de prioritate. Ca eu circul cu masina de 5 stele sau cu un trabant trebuie sa fiu constient ca pot termina o depasire in conditii de siguranta.
Tu vezi gunoiul din ochii celorlalti, dar tu ca nu te-aia sigurat ca poti face depasirea cum e? cred ca la asta nu te-ai gandit. daca masina e un punct cand incepi depasirea si pe urma trebuie sa-i faci loc atunci cred ca tu vrei sa depasesti o masina care merge mai repede cu 2km/h decat tine, sau nu stii sa depasesti..
Hai sa fim putin cu picioarele pe pamant. Oricum suntem offtopic de mult. Poate reuseste cineva sa faca un split

--------------------
Nissan Almera Tekna Oltcit 12TRS 2005 - B-43-ZGO, SV-02-SST
Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii
+
maddan
post 23 May 2005, 13:46
Post #70

Speedy Gonzales

Banana split? 38.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Cib
post 23 May 2005, 13:56
Post #71

fost posesor de Solenza

banana o dau eu, restul sa dai tu Maddan:))

--------------------
+
AND
post 23 May 2005, 14:03
Post #72

Membru autentic

Mai ..cib , nu e nevoie sa ma iei peste picior. Ajungi cu 100 la ora in zona aia extrem de usor! Venind dinspre razoare cobori la vale catre fata academiei , si daca nu incetinesti poti iesii din viraj cu vreo 70-80 la ora multumita drumului in VALE! Ce crezi ca n-am acordat prioritate , si am venit si am scris povestea tocmai invers doar ca sa scriu ceva? Eu am scris exact ce s-a intamplat si am incercat sa descriu si exact ce s-a intamplat! Se pare ca doar MAS a inteles exact cum a stat treaba.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Sony
post 23 May 2005, 14:05
Post #73

Membru autentic

@AND, nu te pune pe ganduri ca doar o singura persoana te-a inteles? Este grav atunci cand te consideri neinteles.

--------------------
+
MAS
post 23 May 2005, 14:15
Post #74

Le Bubulateur

QUOTE(Sony @ 23 May 2005, 14:05)
@AND, nu te pune pe ganduri ca doar o singura persoana te-a inteles? Este grav atunci cand te consideri neinteles.
*

O singura persoana, care trece zi de zi pe-acolo si stie intersectia, o persoana care stie cam la ce distanta este straduta de pe care iesea AND..
Aveau timp sa intre 2 masini, daca totul s--a petrecut conform schitei lui AND
O singura persoana care are destul de multi km astfel incat sa stie cand esti vinovat si cand nu de ceva

--------------------
+
Cib
post 23 May 2005, 14:40
Post #75

fost posesor de Solenza

QUOTE(AND @ 23 May 2005, 16:03)
Mai ..cib , nu e nevoie sa ma iei peste picior. Ajungi cu 100 la ora in zona aia extrem de usor! Venind dinspre razoare cobori la vale catre fata academiei , si daca nu incetinesti poti iesii din viraj cu vreo 70-80 la ora multumita drumului in VALE!  Ce crezi ca n-am acordat prioritate , si am venit si am scris povestea tocmai invers doar ca sa scriu ceva? Eu am scris exact ce s-a intamplat si am incercat sa descriu si exact ce s-a intamplat! Se pare ca doar MAS a inteles exact cum a stat treaba.
*

and:
eu ti-am explicat cf regulamentului ca erai vinovat. Acum hai sa-ti distrug si scuzele pe care le invoci si practic:
100 m inseamna ca masina abia aparea la coltul dinspre Academia Militara. Dupa cum stii e o distanta care poate fi apreciata destul de usor eronat. Dupa cum ai spus tu nu era singur Matizul ci l-ai vazut impreuna cu alte masini. In timpul in care tu ai dat prioritate celorlalte masini au mai trecut cateva secunde, timp in care matizul bineinteles ca nu a stat pe loc. Deci nu mai erau cat zici tu (distanta metrica). Deci distanta prezentata de tine cade(100 m)

dupa cum stii si ai spus si singur, in acea intersectie se circula destul de tare, pentru a prinde unda de verde pana in Eroilor, asa ca trebuia sa prevezi ca acel matiz o sa fie incomodat de tine.

el venea pe banda 1 (cf desenului), deci tu nu prea aveai unde sa te strecori.

Dupa cum stau lucrurile(cei care cunosc intersectia pot aproba sau nu) tu l-ai incomodat pentru ca nu ai fost in stare sa apreciezi corect distantele si ai fost taxat ca atare. Ideea era ca cu putina atentie si gandire aveati loc amandoi pe 2 benzi(in cazul in care nu erau si alte masini care veneau odata cu el).

--------------------
+
maddan
post 23 May 2005, 15:00
Post #76

Speedy Gonzales

Hai ma, de parca voi n-ati iesit niciodata "la limita", daca l-ati vazut pe unu' mai departe.

Eu unul n-am de gand sa fac pe radaru' - daca il vad pe ala la 100 de metri, ba chiar la 50, si daca in prima secunda apreciez viteza ca fiind ok, ma bag.

Daca situatia era la fel ca in desenul lui AND, si avand in vedere ca stiu si eu intersectia aia, as fi facut oarecum la fel ca el. Cu precizarea ca as fi evitat sa fiu pe aceeasi banda cu respectivul, ca sa il las sa se duca.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
AND
post 23 May 2005, 15:13
Post #77

Membru autentic

exact

--------------------
+
Ant
post 23 May 2005, 15:39
Post #78

Utilizator resuscitat

Ceva de genul am patit sambata cand veneam spre Bucuresti de la 30 Decembrie (inainte de Jilava) . Depasesc o masina si cam la 300 m in fata o tanti cu o Skoda intoarcea in drum. Aveam cam 120 km/h dar am presupus ca o sa intre si ea pe banda 1 si o sa trec fara probleme . Ete, ghinion, cucoana a intors linistita si cam cu 20-30 km/h s-a instalat in fata mea. Nu va spun ce frane si claxoane si-a luat, ca nici pe prima banda nu aveam cum sa intru (nu stiam ce avea de gand in continuare bovina) si nici pe contra sens nu aveam cum (linie continua + masini din fata) . Eu daca ma suiam pe ea cine era vinovat ? (cu masina obscenilor biggrin.gif)

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
AND
post 23 May 2005, 16:14
Post #79

Membru autentic

Nu cumva erai pe drum national? ..cu 120 la ora? unsure.gif . In fine , daca tu circulai cu viteza regulamentara , ea era de vina deoarece nu s-a incadrat pe prima banda.

--------------------
+
Cib
post 23 May 2005, 17:33
Post #80

fost posesor de Solenza

indiferent de ce viteza circula ea era de vina pentru ca a intors pe linie continua si nu s-a asigurat

--------------------
+
raig
post 23 May 2005, 21:22
Post #81

Membru incepator

QUOTE(Cib @ 23 May 2005, 14:33)

RAIQ sa stii ca te inseli putin... Cele mai multe si grave accidente in orasele mari nu se produc datorita vitezei ci datorita neatentiei si neacordarii de prioritate. Ca eu circul cu masina de 5 stele sau cu un trabant trebuie sa fiu constient ca pot termina o depasire in conditii de siguranta.
Tu vezi gunoiul din ochii celorlalti, dar tu ca nu te-aia sigurat ca poti face depasirea cum e? cred ca la asta nu te-ai gandit. daca masina e un punct cand incepi depasirea si pe urma trebuie sa-i faci loc atunci cred ca tu vrei sa depasesti o masina care merge mai repede cu 2km/h decat tine, sau nu stii sa depasesti..

*

Acum n-o sa desenez ce inseamna un punct dar sunt convins ca stii ce vreau sa subliniez si iti place sa te contrazici laugh.gif .
Hai sa discutam si punctul de vedere al celui care depaseste sau acorda prioritate : astia nu au voie sa fie deranjati?
Daca eu intru intr-o depasire si o masina vine din fata cu 90 am nevoie de o anumita distanta pe care o pot aprecia destul de usor (in cazul in care respectivul NU INCALCA LEGEA SI VINE CU 180) .
Eu , ca sofer prudent , consider ca la fiecare depasire trebuie sa las marja de siguranta ca si cand masina ar veni cu viteza maxima (LEGAL ADMISA) de 90 km/ora.
Daca (prin reducere la absurd) ala vine cu 180 e evident (matematic) ca marja mea de siguranta nu mai are valoare , la viteza dubla drumul parcurs e dublu , consecintele , in caz de accident , sunt multiplicate.
Prin analogie ceea ce am scris e valabil si pentru acordarea de prioritate.
Si acum as vrea sa te intreb : crezi ca nu ar fi normal sa conducem asa cum am spus mai sus? Crezi ca nu m-am asigurat suficient ca pot face depasirea?
Sunt convins ca da , pentru ca si eu cred la fel .

Pentru ca pe strazi exista acel gen de soferi "ucigasi" prin inconstienta care iau prioritatea in mana dreapta , claxonul si flashul in stanga si se cred zeii soselelor , acestia sunt cei care lasa cadavrele in urma pe sosele , astia ma enerveaza pe mine cel mai tare , si vad ca sunt destui si pe forumul asta sad.gif .
Cele mai multe tamponari or fi de la neacordarea de prioritate , de la neindemanare (femei , batranei) dar oamenii mor de la depasirea vitezei , si asta o fac marii asi ai volanului , astia ma enerveaza pe mine .

Nu ti se pare normal ca eu sa fiu deranjat ca nu pot sa fac o depasire normala sau in deplina siguranta pentru ca un dezaxat vrea sa vada la cat ii mere masina? Eu care de vreo 4-5 ani ma straduiesc sa circul in limitele vitezei legale si vad ca ma pot lasa de mania vitezei si pot sa fiu detasat si relaxat la volan , fara sa ma enervez , fara sa taxez imediat pe cei care gresesc .

Ma repet : pentru unii care scriu aici se pare ca viteza legala e optionala. Daca tu stii ca esti pe o strada cu prioritate si presupui ca EU O SA RESPECT LEGEA si o sa-ti acord prioritatea de ce nu puteti vedea reciproca:
"eu trebuie sa acord prioritate si presupun ca TU RESPECTI LEGEA si circuli cu viteza legala si vad ca am timp si spatiu sa intru " , in schimb tu vii cu 90/ora in localitate si ma iei in plin pentru ca ai prioritate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oricat incercati sa va scuzati ca faceti asta , chiar daca organul va face scapati tot VINOVATI sunteti!!!!!!!!! SI de aceea ma enervati VITEZOMANILOR! tongue.gif tongue.gif tongue.gif

--------------------
RaiG
+
AND
post 23 May 2005, 22:35
Post #82

Membru autentic

bine zis raig ! smile.gif

--------------------
+
ashu
post 24 May 2005, 00:39
Post #83

Membru erectil

QUOTE(AND @ 20 May 2005, 00:15)
Insa am considerat ca am timp sa ma bag in fata lui , si el are suficient timp sa incetineasca ( deoarece cand m-am bagat era la vreo 100m de mine )
*

QUOTE(AND @ 20 May 2005, 18:24)
Pot recunoaste ca in momentul cand l-am vazut ca vine cu mult peste limita legala , o parte mai justitiara din mine a fost cea care a decis sa se bage
*

Bai oameni buni, nu e evident? Omu a recunosc de la bun inceput ca si-a dat seama ca o sa-l incomodeze, dar batmanu din el l-a facut sa se bage ca sa-l sileasca p-ala sa incetineasca. Daca nici asta nu e incalcare de prioritate, io nu stiu ce sa mai zic.
Bai, nu viteza ucide, ci tampenia. Daca lumea ar circula corect, daca pietonii ar trece numai pe verde, daca s-ar acorda prioritate, daca s-ar semnaliza din timp, etc atunci s-ar putea face viteza legala in oras si 100 km/h si tot nu ar fi accidente.

MAS, la treaba cu autostrada nu te-am inteles. Pe autostrada exista obligatoriu banda de accelerare. Cand intri pe autostrada tre sa accelerezi puternic pe aceasta banda, a.i. sa intri pe banda intai cu viteza celorlalti, neincomodand pe nimeni. N-are nici o legatura cu ce vorbim noi da?

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
AND
post 24 May 2005, 01:51
Post #84

Membru autentic

ashu , am vazut batsemnalul si a trebuit sa actionez! ph34r.gif Bineinteles ca am realizat ca la ce viteza are tampitu , daca nu incetineste si nu se incadreaza imediat ce trece de intersectie pe banda a 2-a , il voi incomoda! Dar asta nu schimba faptul ca avea suta la ora si a venit direct spre mine care ma incadrasem regulamentar pe banda I! ..deh eu fiind batman si el conducand ca un joker laugh.gif
Nu stiu de cate ori are sens s-o mai spun ... oricare dintre voi ati fii actionat la fel ca mine! Problema este ca nu intelegeti cat de clara era ca am timp , drept si spatiu sa ma bag fara sa-l incomodez ( pacat ca n-am stiut care are de gand sa vina direct spre mine ). Dupa cum arata soseaua , dupa ce-a trecut de intersectie , putea sa se incadreze la fel de usor pe prima sau a II-a banda..si era logic s-o aleaga pe a doua. Presupun ca asta ar putea fii singura mea "vina"! Adica faptul ca am presupus ca-l duce capul si isi va pastra traiectoria!

This post has been edited by AND: 24 May 2005, 01:54

--------------------
+
raig
post 24 May 2005, 06:48
Post #85

Membru incepator

QUOTE(ashu @ 24 May 2005, 01:39)

Bai, nu viteza ucide, ci tampenia. Daca lumea ar circula corect, daca pietonii ar trece numai pe verde, daca s-ar acorda prioritate, daca s-ar semnaliza din timp, etc atunci s-ar putea face viteza legala in oras si 100 km/h si tot nu ar fi accidente.

*

--------------------
RaiG
+
raig
post 24 May 2005, 07:01
Post #86

Membru incepator

QUOTE(ashu @ 24 May 2005, 01:39)

*

astea sunt argumente clare de VITEZOMAN
Daca toata lumea ar respecta legea as putea sa o incalc eu linistit.
Io raman perplex : Prioritatea =lege de circulatie (LEGEA 1)
Limitarea vitezei =lege de circulatie (LEGEA 2)
Vitezomanii urla sus si tare : aia nu respecta LEGEA 1 , dar cand vine vorba de LEGEA 2 minimalizeaza tot ceea ce se intampla , asta e o lege nesemnificativa , e o lege second-hand , daca vreau o respect daca nu treaba mea.
Io nu am auzit inca de masini care la 50 in oras sa doboare stalpi sau sa rada 5-6 masini in fata. Cred ca si daca ar fi 100 viteza in oras nu ti-ar ajunge si ar trebui sa circuli cu 130. Poate ar trebui sa se limiteze la 10km/ora si ai fi happy ca circuli cu de 5 ori viteza legala.
Oricine depaseste viteza legala isi risca viata , dar daca o face pe acelasi drum cu mine o risca si pe a mea si pe a familiei mele si asta ma deranjeaza si ma enerveaza la culme mad.gif !!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------
RaiG
+
MAS
post 24 May 2005, 08:00
Post #87

Le Bubulateur

QUOTE(ashu @ 24 May 2005, 00:39)
Bai oameni buni, nu e evident? Omu a recunosc de la bun inceput ca si-a dat seama ca o sa-l incomodeze, dar batmanu din el l-a facut sa se bage ca sa-l sileasca p-ala sa incetineasca. Daca nici asta nu e incalcare de prioritate, io nu stiu ce sa mai zic.

MAS, la treaba cu autostrada nu te-am inteles. Pe autostrada exista obligatoriu banda de accelerare. Cand intri pe autostrada tre sa accelerezi puternic pe aceasta banda, a.i. sa intri pe banda intai cu viteza celorlalti, neincomodand pe nimeni. N-are nici o legatura cu ce vorbim noi da?
*

Ashule, pina acum nu am avut polemici cu tine si nici nu vreau sa am,pentru ca vad ca esti unul dintre putinii oameni care intr-adevar gandesc... dar ma vad silit sa te rog sa folosesti un alt ton, cel putin cand mi te adresezi mie, pentru ca nu cochetez cu ideea de a fi pus la punct de o persoana cu care "nu am nici inclin nici in maneca" din moment ce nu am gresit cu nimic fata de de ea/el.

In ceea ce priveste autostrada, la ABSOLUT toate intrarile pe autostrada, corect, exista banda de accelerare, dar, daca iti aduci aminte, exista si semnul CEDEAZA TRECEREA ceea ce inseamna ca tu nu ai drept de prioritate fata de cei care circula pe autostrada. Logic, daca tu nu ai prioritate fata de cei care circula pe un drum, ce inseamna? Inseamna ca trebuie sa acorzi prioritate...
Conform spuselor lui Cib, "a acorda prioritate" inseamna sa acorzi prioritate la ABSOLUT TOATE masinile care circula in acel moment pe drumul pe care vrei sa intri, iar o autostrada, sa ne fie cu iertare, este foarte foarte aglomerata, si sa faci ceea ce a spus Cib ar insemna fix ceea ce am scris mai sus in post-ul adresat lui.
Din fericire nu se face exact cum spune Cib, si se face asa cum spui tu, adica accelerezi pina ajungi la viteza celor care circula pe drumul respectiv, si te incadrezi in banda.
Automat cel in fata caruia te vei incadra, va reduce viteza atit pentru a-ti face loc cat si pentru a crea distanta de siguranta care trebuie sa fie intre masini.

--------------------
+
Lexy
post 24 May 2005, 08:24
Post #88

Just ME

Si macar daca am intelege de aici ceva ar fi bine...

El nu murea daca-l astepta pe ala sa treaca scobindu-se in nas sau schimband postul de radio si ala cu matizu nu murea daca incetinea sau sa treacea pe langa el....

Nimeni nu e mai bun ca mine, si eu nu's mai buna ca nimeni....

Nu se dau medalii pentru magarii/stupiditati/ambitii si bravuri la volan...decat in cel mai "bun" un cosciug de calitate asa ca ar fi bine sa ne gandim si la asta inainte sa-i demonstram boului ala cu jafu' ala ce tare sunt eu ....

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
vv
post 24 May 2005, 08:47
Post #89

dilbert.com

Daca eu intru intr-o depasire si o masina vine din fata cu 90 am nevoie de o anumita distanta pe care o pot aprecia destul de usor (in cazul in care respectivul NU INCALCA LEGEA SI VINE CU 180) .
Eu , ca sofer prudent , consider ca la fiecare depasire trebuie sa las marja de siguranta ca si cand masina ar veni cu viteza maxima (LEGAL ADMISA) de 90 km/ora.

Hai ca aici ai comis-o. Tu ca sofer prudent trebuie sa te asiguri ca la fiecare depasire ai timp sa te bagi la loc, indiferent cu ce viteza vine ala din fata.
Limita de viteza exista fiindca se poate demonstra statistic ca atunci cand se circula cu viteze mai mari, exista mai multe accidente. Acestea fiind spuse, ar trebui totusi sa atragem atentia si asupra faptului ca limitele de viteza sunt puse arbitrar de multe ori. DE FOARTE MULTE ORI. De fapt, sunt sigur ca daca ar fi puse cu cap, 90% dintre soferi le-ar respecta.

Trecand peste asta, regula e regula. Dar spune, un sofer care circula beat turta e la fel de vinovat ca si unul care da cu spatele mai mult de 50m? Ca amandoi incalca legea. Ei vezi, cam la fel e si cu viteza vs. prioritate: daca nu dai prioritate, sansele de accident sunt MUUUULT mai mari decat daca mergi ceva mai repede prin oras.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
tase
post 24 May 2005, 09:03
Post #90

Membru incepator

From: Timisoara

pe mine ma enerveaza falusurile care n-au rabdare sa stea in spatele meu la un cedeaza
si se vira cite unul in dreapta si in stinga sa nu mai vad nimic. e peste puterile mele
de intelegere acest comportament. lasind la o parte faptul ca isi blocheaza cimpul vizual
cu masina mea sau intra cu ea pe drumul cu prioritate daca se vira cit sa vada in ambele
directii, ca mai totdeauna trebuie sa se vire pe contrasens sau cu mine pe banda pentru
asemenea manevre, ma rog, o fi grabit omul si io-s prea mulcom pentru graba lui; dar
atunci de ce mama naibii nu ma depaseste inainte de intersectie? sa fie primul! nu, retardul
circula in spate cu 30 la ora si cind ajung la cedeaza se pozitioneaza frumos linga mine. pe
dreapta sau pe stinga sau pe ambele parti daca-s gemeni....

--------------------
dacia 1310 tx
Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
+
9 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 03:34
Forum Renault