DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asiguratorul sau politia, Cine-i vinovat?

Marian66
post 15 Nov 2010, 22:58
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti, Pantelimon

Politistul se refera la faptul ca BCR nu te despagubeste daca tiristul ar contesta PVul, si daca, evident, ar castiga. Daca nu castiga, doar te amana.
Semnand amiabila, nu si-a recunoscut nicio vina, pur si simplu v-ati pus de acord referitor la cum s-a intamplat tot. Vinovatia, la amiabila, o stabileste asiguratorul. In cazul tau, vinovatia nu e stabilita.

O idee ar mai fi se se faca PV pe baza amiabilei, adica sa tina loc de declaratia aluia amiabila, fiind semnata, dar slabe sanse pentru ca PVurile sunt reglementate bine de og2/2001...

Deci, ori scapi de amiabila, ori te duci in civil pe art.998 si 999.
Costurile vin cam asa: ai dauna de vreo 12-13000 de lei (3000 de euro, aprox), deci vreo 900 de lei taxa judiciara si taxa de timbru, plus avocatul, care probabil te va taxa pt fiecare termen, si la astea e bine sa se duca. Ti-am zis, va dura cam un an si ceva, deci ar trebui sa faci rost de bani s-o repari si pt cheltuieli, si dupa o sa ii iei inapoi

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 16 Nov 2010, 06:34
Post #32

Membru autentic

Pai bun. Dar atunci politistul, dupa ce am vorbit la Inspectorat, de ce vrea sa-mi dea autorizatie de reparatie fara sa mai anulez amiabila? Daca iau autorizatia de reparatie de la politie, nu inseamna ca au sarit peste amiabila? Chestia asta o pot face oricand. Doar il sun si ne intalnim. A spus ca nu imi cere decat sa dau o declaratie pe propria raspundere. D-aia ziceam sa astept si raspunsul scris de la Inspectorat.

Tiristul nu contesta PV-ul atata timp cat nu-i ia nimeni permisul. Problema e cu politistul care o tine ca nu-mi poate da PV, cand eu stiu ca se da pe baza marturiei unui martor. Iar din cate am inteles eu, s-a inteles cu politistul in sensul asta. Ceva de genul da-i aluia PV sa-si faca masina, iar mie gaseste-mi altceva ca sa nu-mi iei permisul. Astea au fost cuvintele tiristului, iar politistul nu le-a negat.

Politistul mi-a spus asa: chiar daca va dau PV, exista o rubrica in care ala trebuie sa scrie ca recunoaste ca-i vinovat si accepta sa-mi repare asigurarea lui masina. Altfel asigurarea nu ma despagubeste. Iar ala nu e de gasit ca sa scrie asta acolo.

PS. Stiam ca s-a scos taxa de timbru.

This post has been edited by Victoras2001: 16 Nov 2010, 06:39

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
BZN
post 16 Nov 2010, 08:55
Post #33

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(Victoras2001 @ 16 Nov 2010, 06:34)
...de ce vrea sa-mi dea autorizatie de reparatie fara sa mai anulez amiabila? Daca iau autorizatia de reparatie de la politie, nu inseamna ca au sarit peste amiabila?[/b] Chestia asta o pot face oricand. Doar il sun si ne intalnim. A spus ca nu imi cere decat sa dau o declaratie pe propria raspundere. D-aia ziceam sa astept si raspunsul scris de la Inspectorat.

...
*

De ce vrea sa-ti dea autorizatie, nu stiu.
Atentie. In declaratia aia pe care ti-o cere, specifici pe propria raspundere ca n-ai semnat nicio constatare amiabila!

Bine faci ca astepti raspunsul scris, si asa ai facut destule greseli. Nu mai ai nevoie si de alte complicatii.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
Madriann
post 16 Nov 2010, 11:35
Post #34

Membru autentic

From: Tunisia

Victoras...din punctul in care ai avariat respectivul stalp, proprietatea drumarilor sau a primariei, amiabila incheiata de voi e nula, cum ti s-a spus/scris...asa ca uita si de art. 14.

Situatia ta nu e foarte roza, din cate am citit, esti singurul vinovat pentru situatia asta complicata, vina ta fiind necunoasterea legii. Pe chestia asta, nu prea vad ce succese vei avea la tribunal, pozitia BCR e corecta, a politiei idem (l-au amendat, din cate am vazut).

Nu vad alta cale decat aceea de a continua adresele la politie in vederea eliberarii PV. Mai e o problema - termenul in care trebuie solutionat dosarul, din momentul producerii accidentului - ce spune polita BCR legat de asta?

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
Victoras2001
post 16 Nov 2010, 11:51
Post #35

Membru autentic

Politia a spus ca-l amendeaza pentru ca nu se prezinta la sectie, nu pentru accident.
Nu stiu ce spune polita lui de la BCR.

Incep sa inteleg. Pentru faptul ca n-am stiut cu exactitate ce prevede amiabila si am mers pe mana unui politist si a unui inspector al unei societati de asigurari, mi-am pierdut dreptul de a-mi repara bunul propriu si totodata si dreptul de a-l mai folosi vreodata. In rest nu mai e nimeni vinovat. Toata lumea si-a facut datoria si s-a spalat pe maini.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Madriann
post 16 Nov 2010, 12:01
Post #36

Membru autentic

Nu renunta, inca blush.gif
Politia l-a invitat la sectie pentru clarificari si intocmirea PV. Nu s-a prezentat, l-au amendat, dar nu se termina aici...

Ai putea sa incerci o audienta la BCR Bucuresti, in care sa le explici toata tarasenia. Cu pseudo-constatarea aia, copie dupa polita RCA a vinovatului, adresele de politie care arata ca s-au inceput demersurile pentru incheierea PV, s-ar putea sa gasesti putina intelegere.

Intre timp, insista cu adresele la Politie, ma intreb daca nu au un termen/o posibilitate in care sa incheie dracia aia de PV.

--------------------
+
Victoras2001
post 16 Nov 2010, 16:00
Post #37

Membru autentic

Mda. Tocmai ce m-a sunat iar politistul. Interesant cat de des o face(dupa memoriu facut catre Inspectorat) si ce stresat e ca nu merg la Buzau sa-mi dea autorizatia de reparatie. Zic interesant pentru ca timp de 5 luni trebuia sa ma duc la politie, ca la telefon nu-mi prea mai raspundea.

Acum ce sa mai inteleg? Daca imi da autorizatie de reparatie, nu inseamna ca politia recunoaste ca amiabila nu este valabila?

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Madriann
post 16 Nov 2010, 16:27
Post #38

Membru autentic

Mie imi da impresia ca ala vrea sa inchida sesizarea de la inspectorat.
Spune-i ca nu faci doua drumuri separate, sa te cheme cand are si PV-ul gata, sa le iei pe amandoua biggrin.gif.

--------------------
+
Victoras2001
post 16 Nov 2010, 16:31
Post #39

Membru autentic

Pai saptamana viitoare se fac 30 de zile in care ar trebui sa-mi raspunda Inspectoratul. Astept sa vad daca o va face, apoi sunt la avocat. Ciudat e ca pe ala l-au contactat de aproape doua saptamani in timp ce eu n-am primit inca raspunsul lor.
Aaaa. I-am zis ca mi-a spus avocata ca se poate elibera PV si pe baza marturiei unui martor. L-am cam prins fara replica. Dar e important raspunsul alora. Ca ori ii dau politistului in cap cu el, ori merg la proces.

This post has been edited by Victoras2001: 16 Nov 2010, 16:34

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
bion
post 16 Nov 2010, 18:59
Post #40

Membru autentic

From: TM

Da ZKRul il mai ai?

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Victoras2001
post 16 Nov 2010, 19:26
Post #41

Membru autentic

Da. Cred ca-l paste o dezmembrare de la primavara.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Marian66
post 16 Nov 2010, 21:20
Post #42

Membru autentic

QUOTE(Victoras2001 @ 16 Nov 2010, 07:34)
. A spus ca nu imi cere decat sa dau o declaratie pe propria raspundere.

Tiristul nu contesta PV-ul atata timp cat nu-i ia nimeni permisul. Problema e cu politistul care o tine ca nu-mi poate da PV, cand eu stiu ca se da pe baza marturiei unui martor. Iar din cate am inteles eu, s-a inteles cu politistul in sensul asta. Ceva de genul da-i aluia PV sa-si faca masina, iar mie gaseste-mi altceva ca sa nu-mi iei permisul. Astea au fost cuvintele tiristului, iar politistul nu le-a negat.

Politistul mi-a spus asa: chiar daca va dau PV, exista o rubrica in care ala trebuie sa scrie ca recunoaste ca-i vinovat si accepta sa-mi repare asigurarea lui masina. Altfel asigurarea nu ma despagubeste. Iar ala nu e de gasit ca sa scrie asta acolo.

PS. Stiam ca s-a scos taxa de timbru.
*

- declaratie pe proprie raspundere ca ce?
- tu ai vazut vreo amenda cum arata? ca formularul e acelasi pt toate contraventiile aplicate de Politie si Jandarmerie. unde e rubrica minune in care trebuie sa fie ala de acord? iti spunem noi, nu exista, pt ca ala nu trebuie sa fie de acord si nu trebuie sa recunoasca, pt ca de aia face Politia dreptate si stabileste vinovatul. cum sa credeti asa ceva, asa nu ne-am mai da toti acordul, fara sa contestam, si am avea daune 0 pe RCA smile.gif))
- o sa se scoata taxa de timbru cand o sa fie TVA-ul 5% si accize 0 pt tutun si alcool; orice cerere se timbreaza, cu mici exceptii (de ex. contestarea amenzilor, alea sunt scutite de taxa de timbru)

QUOTE(Madriann @ 16 Nov 2010, 13:01)
Nu renunta, inca  blush.gif
Politia l-a invitat la sectie pentru clarificari si intocmirea PV. Nu s-a prezentat, l-au amendat, dar nu se termina aici...
Intre timp, insista cu adresele la Politie, ma intreb daca nu au un termen/o posibilitate in care sa incheie dracia aia de PV.
*

Eu mai am o veste proasta, pe 26.12.2010, se cam termina treaba... Se fac 6 luni de cand s-a petrecut tarasenia, si Politia nu mai poate completa PVuri la mai mult de 6 luni de la savarsirea contraventiei... asa ca, mai ai vreo 6 saptamani sa rezolvi cazul cu Politia. Nu ti-a spus avocatul si de asta?

--------------------
+
Victoras2001
post 16 Nov 2010, 21:38
Post #43

Membru autentic

Nu mi-a spus prea multe, ca asteptam sa vedem ce face politia. A ramas sa vorbim ulterior.
Cat despre PV, inseamna ca a decartat bine soferul daca o tot tine politistul ca nu-mi poate elibera decat autorizatie de reparatie. Probabil ca face tot posibilul ca sa treaca termenul de sase luni.
Sincer sa fiu nu mai retin exact daca a zis ca rubrica respectiva e in PV sau in nu stiu ce anexa.
Raspunsul de la Inspectorat ar trebui sa ajunga pana pe 26. 11. 2010. Ma gandeam sa merg la avocat la inceputul saptamanii viitoare.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Filip
post 16 Nov 2010, 23:34
Post #44

Forumist

Si acu mai aveti masina cu care sa va plimbati? sad.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
DragosP
post 17 Nov 2010, 08:23
Post #45

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Victoras, parerea mea e că aștepți prea mult.
Pune naibii mâna pe telefon și sună avocatul.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Marian66
post 13 Dec 2010, 14:15
Post #46

Membru autentic

Colegul, mai sunt mai putin de 2 saptamani pana cand se prescrie contraventia tiristului si Politia nu prea mai poate face nimic in mod normal. vreo veste?

--------------------
+
Victoras2001
post 13 Dec 2010, 14:26
Post #47

Membru autentic

Am vorbit acum 5 minute cu aia de la Buzau. Au spus ca mi-au trimis deja constatarea aia a lor, sau ce dracu e, cu tot cu anexa 2. Ce-o mai fi si asta!?
Ar trebui sa ajunga pana la sfarsitul saptamanii.
Am povestit AICI
Ideea e ca a mers mai greu din cauza faptului ca subcomisarul care a lucrat dosarul era la Politia Municipiului si-a durat ceva pana l-a trimis la Rutiera. Dar m-a asigurat ca trebuie sa ajunga saptamana asta.
A doua zi dupa ce primesc raspunsul ma duc la BCR cu el.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Marian66
post 13 Dec 2010, 18:27
Post #48

Membru autentic

anexa 2 este cu datele asiguratorilor, soferilor etc., este de fapt ce le trebuie celor de la RCA pt dosarul de dauna. e bine, ma bucur ca s-a rezolvat

--------------------
+
Victoras2001
post 13 Dec 2010, 21:37
Post #49

Membru autentic

Sa te auda Dumnezeu.
Insa iti spun eu daca s-a rezolvat, ca dupa cate am tras nu mai cred nici in mama.
Tare-mi doresc sa se rezolve, pentru ca nu mai vreau alt proces. Iar daca nu se rezolva, nu-i las nici mort, pt ca pe asta se si bazeaza. Ca nu se complica lumea.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
DrAg0nX
post 3 Apr 2011, 19:10
Post #50

Membru

From: Ploiesti / Bucuresti

Salutare, am lovit si eu pe cineva in cursul zilei de azi... o tamponare usoara, am mers la politie am completat amiabila aceea impreuna cu desenul accidentului, ne-a facut politistul proces verbal, adeverinte de reparatie la amanadoi. I-am facut copie de pe RCA-ul meu. Eu ca parte vinovata mai am vreo obligatie? ceva de facut? adica vreau sa il ajut pe om in caz ca as mai putea face ceva...in afara de platirea amenzii pentru nerespectarea distantei regulamentare?

This post has been edited by DrAg0nX: 3 Apr 2011, 19:20

--------------------
Renault Megane Classic 2002 1.6 16v Expression
+
Smiley
post 3 Apr 2011, 20:54
Post #51

Membru autentic

From: Bucuresti

obligatii legale nu.
daca te roade constiinta, te poti oferi sa-i platesti spaga din service

--------------------
+
Marian66
post 3 Apr 2011, 20:55
Post #52

Membru autentic

QUOTE(DrAg0nX @ 3 Apr 2011, 20:10)
am completat amiabila aceea impreuna cu desenul accidentului, ne-a facut politistul proces verbal, adeverinte de reparatie la amanadoi.
*

bai nene, ori ati fost la Politie, ori ati completat formularul?? hotaraste -te smile.gif))
oricum, orice ati completat, fata de celalalt sofer nu mai ai nicio obligatie. daca ati fost la Politie, o sa mai ai o obligatie sa platesti o amenda smile.gif

--------------------
+
DrAg0nX
post 3 Apr 2011, 21:50
Post #53

Membru

From: Ploiesti / Bucuresti

Nu stiu cum se numeste acel formular de la politie in care pe verso desenez accidentul si explic cum s-a intamplat.. seamana cu amiabila de la asigurare.

--------------------
Renault Megane Classic 2002 1.6 16v Expression
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 20:15
Forum Renault