DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Garantie - defectiuni repetate

T.rac3Er
post 10 Mar 2013, 00:53
Post #31

cr8or

Group: Members

din poze nu se vede nimic concludent.

eu am avut exact aceeasi situatie cu un foto compact nikkon.
utilizat de mama. mama face de zeci de ani poze si are aparate foto pe mana si multe mii sau zeci de mii de poze la activ (ca amator, dar are o pasiune de pozat. avem la negative en-gros de pe vremurile de demult) deci poate fi numit power-user in ceea ce priveste utilizarea unui aparat foto compact.

ma suna ca nusce floare ii apare pe ecranul din spate. eu uimit ii zic sa il pozeze cu camera, cumva sa vad si eu ce drqa floare ii apare si nu mai dispare. ii zic ca poate a activat modul "demo".

cand colo ecraul era spart. si ma refer la substrat, caci la suprafata era perfect, ca si acest laptop. nu l-a utilizat in mod iesit din comun, nimic.

problema rezida in modul de constructie al acelui model de ap.foto coroborat cu low-costingul si deci ecrane subtiri ieftine si predispuse stricarii. cand apesi pe butoanele de navigare & restul ecranul incepe sa fie distorsionat.
desi utilizarea mereu a fost decenta si de bun simt, acele flexiuni i-au creat deces prematur la nici 6 luni.
l-am trimis la service si binenteles ca am primit aceeasi replica. totusi costul a fost de 40 lei, si pt atata i-am bagat in origini si m-am lasat pagubas.

este clar ca e defect de fabricatie, conceptie, materiale proaste, caci am un DSLR sony A200 si face la fel. desi distanta intre butoane si ecran e suficient de mare totusi il vezi cum distorsioneaza. dar asta nu a patit nimic.

este nevoie de expertize si contraexpertize prin care tu sa demonstrezi ca acea carcasa a ecranului este subtire sau construita deficitar si induce distorsiuni ale planului in care se afla acel display. de asemenea calitatea displayului, subtire/ieftin, inferioara, s-a adaugat nefast la un rezultat fatal.

dar pt asta iti trebuie experti din serviceuri specializate, cu background solid care sa stie sa iti compare diversele tehnici folosite la construire si prin analiza materialelor sa poti demonstra ca e vina producatorului si sa ti-l inlocuiasca.
adica ceea ce omul obisnuit nu are acces.
e ca si cum o benzina proasta iti strica motorul. nu ai cum demonstra asta, mai ales daca ai alimentari din diverse statii. tot tu ramai pagubitul.

imi pare rau de tine, sper sa ai parte de succes. e complet neplacut ce s-a intamplat.

PS: eu zic sa te gandesti la ultima inchidere a ecranului de unde ai apucat si ce miscare ai facut. evntual daca ai o obisnuita sa il misti dintr-o anumita locatie vezi cu ecranul spart (daca e aprinde) incercand sa il tensionezi putin mai mult) pe unde se ducacele valuri de distorsiune.

m-as mai gandi la o judecata contra producatorului pt neprevederea monitorului cu o portiune normala de inchidere. adica la usi avem clanta pt a inchide / deschide. daca eu apuc usa de laterala si mi-o lovesc de toc e vina mea.
dar nici un laptop nu are o portiune dedicata de utilizare pt a se plia. astfel se creeaza confuzie in randul utilizatorilor de unde poate fi inchis. deci ti se ofera sansa sa iti strici aparatul prin neinformare (eroare prin omisiune).

nah, arunc si eu diverse idei, poate cu un avocat bun reusesti sa iti aperi dreptul.

PPS: OPC iti arunca o replica asa in scarba (sunt inspectorii aia atat de indolenti si lenesi numa-numa. doar sa le dai tu totul mura in gura isi bat capul.

EDIT:
@kosfunny
exista ceva care se numeste prezumtia de nevinovatie. in mod normal tu esti nevinovat. ei trebuie sa demonstreze vina. chiar daca ecranul e spart, exista o multitudine de cauze care pot duce la acel incident. nu neaparat o utilizare defectuosa.

This post has been edited by T.rac3Er: 10 Mar 2013, 00:56

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paul_p
post 10 Mar 2013, 01:06
Post #32

Membru autentic

From: psd=evil

Ciudate aparate ai tu. Eu nu am vazut nici un aparat foto la care la o apasare normala pe butoane sa se deformeze display-ul si acest lucru sa conduca la distorsionarea imaginii afisate.

Un display nu are cum sa se sparga de unul singur in vecii vecilor.

--------------------
Fara roti - 2010 fara ipocriti
+
quick
post 10 Mar 2013, 11:00
Post #33

Membru autentic

From: bistrita

QUOTE(nWo @ 8 Mar 2013, 16:19)
Multumesc pt sfaturi si incurajari. Am sa incerc sa iau legatura si cu cei de la SKIN, nu mai am nimic de pierdut.
Eu, am tangenta cu multi juristi si avocati care ma indruma catre instantele de judecata.
*

e normal ca un avocat sa te indrume spre instanta, el de acolo isi castiga painea indiferent daca castiga procesul sau nu.

QUOTE(T.rac3Er @ 10 Mar 2013, 00:53)
exista ceva care se numeste prezumtia de nevinovatie. in mod normal tu esti nevinovat. ei trebuie sa demonstreze vina. chiar daca ecranul e spart, exista o multitudine de cauze care pot duce la acel incident. nu neaparat o utilizare defectuosa.
*

aci faci o confuzie, el fiind cel ce da in judecata, de prezumptia de nevinovatie beneficiaza firma de service (sau pe cine da el in judecata)...totusi nici nu stiu daca intr-un proces civil exista asa ceva....conteaza ce poti demonstra prin fapte, ca spui tu ca nu l-ai scapat pe jos, asta nu conteaza in instanta.....singura ta sansa in instanta este ca acel defect chiar sa fie un defect de fabricatie, dar pt asta trebuie sa mai fie si altii, care au laptocu asta, in acceiasi situatie....

This post has been edited by quick: 10 Mar 2013, 11:01

--------------------
dacia super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp /suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
+
T.rac3Er
post 16 Mar 2013, 16:10
Post #34

cr8or

cand serivceul oficial zice ca e defect de utilizare te face pe tine vinovat. daca tu stii ca nu ai facut nimic in neregula te duci la contraexpertiza si vezi exact ce si cum.
si da, cauti pe net alte cazuri asemanatoare. aceeasi situatie se intampla la masini (doar ca aici numarul de utilizatori e mult mai mare si comunicarea globala mult mai buna, astfel ca vei reusi sa gasesti circumsante asemanatoare tie). n-ai fost nicioadata in service cu masina in garantie si sa fii facut "nebun" ca ti se pare, si sa le demonstrezi prin insistenta si verificare (pe baza a ceea ce ai gasit ca s-a intamplat si in alte tari) ca aveai dreptate?

mie si multora da, caci inteserul lor e sa isi ascunda bubele si sa puna prostul de client sa plateasca greseala lor.

deci, e nevoie de un service calitativ dar independent, cu experienta in domeniu. nu stiu daca gasesti in rromania asa ceva.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 16:41
Forum Renault