Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
![]() ![]() ![]() |
Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
cosmin_2300 |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|||
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ai inteles tu gresit
![]() El a vrut sa spuna faptul ca "durerea, placerea, bucuria, plictiseala, teama, agresivitatea" nu sunt sentimente specific umane ele fiind comune tuturor fiintelor. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Nu am înțeles nimic greșit.
Mi-am dat seama ce a vrut să spună, dar vreau să știu unde a văzut/auzit el că animalele nu au aceste "sentimente". |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Pai el zice ca au!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu conteaza
![]() |
--------------------
|
cosmin_2300 |
![]()
|
QUOTE(radian @ 8 Jun 2011, 22:27) Bre Pictoras, daca-l fortezi nitel cu lesa n-are ce sa-l doara, eventual orgoliul de adolescent alintat. Abordezi chestiunea prea sentimental. Nu-i atribui sentimente umane. Este totusi un animal, care isi urmeaza simturile. Si indicatiile stapanului... QUOTE(Marty @ 9 Jun 2011, 11:42) Da mă, știu că el a zis că au! Vreau doar să știu care e ăla de a zis că NU au sentimente, că nu simt durere, frică și alte drăcii de a simțit el nevoia să spună că SIMT toate astea. Presupun că s-a referit la postul lui radian (deși nici el nu a zis că poți să-l omori și nu simte). |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Azi dimineata, dupa ce s-a opus formal, a luat-o din loc in lesa. Am ramas mut.
![]() QUOTE(Markos @ 8 Jun 2011, 21:21) Na cameai pola b1__1600x1200_.JPG ( Size: 96.29k ) Number of downloads: 335 b2__1600x1200_.JPG ( Size: 117.44k ) Number of downloads: 339 b3__1600x1200_.JPG ( Size: 99.87k ) Number of downloads: 338 b4__1600x1200_.JPG ( Size: 92.67k ) Number of downloads: 334 Pentru cine zice ca e doar un caine, asa e. E doar un caine. Doar un caine care urla, se tavaleste pe jos, se pisa pe el, cand ma vede dimineata, doar un caine care n-o sa ma vorbeasca niciodata pe la spate, doar un caine care ma iubeste neconditionat cate zile are el, doar un caine care mi-e mai loial decat toti oamenii de pe pamant adunati gramada, doar un caine... Mai are mult omul sa ajunga la statutul de "doar un caine". ![]() This post has been edited by Victoras2001: 9 Jun 2011, 11:03 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 9 Jun 2011, 11:53) Da mă, știu că el a zis că au! Vreau doar să știu care e ăla de a zis că NU au sentimente, că nu simt durere, frică și alte drăcii de a simțit el nevoia să spună că SIMT toate astea. Presupun că s-a referit la postul lui radian (deși nici el nu a zis că poți să-l omori și nu simte). Bre, nu mai poate omu' sa "filozofeasca", ca il iei tu la puricat(ca tot e topicul despre caini) ![]() This post has been edited by ady77: 9 Jun 2011, 11:04 |
--------------------
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Nu trebuie sa-l fortezi cu lesa. Lasa-l sa se obisnuiasca cu ea. Leag-o de zgarda si lasa-i-o libera sa se obisnuiasca cu ea. Nu trage tu de el. Lasa-l pe el sa te urmeze din proprie initiativa, eventual stimulat cu mancare, chemat. Lauda si recompensa sunt absolut necesare. In principiu trebuie sa ai o lesa lunga. O scurtezi cand mergi cu el la picior si o lasi lunga cand ii dai comanda de "liber", joaca..., dar vrei totusi sa-l ai sub control.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Doamne... am vrut sa zic ca sentimentele nu sunt specific umane, atata tot. Le au si cainii, le mai au si alte animale.
De fapt perceptia nu este specific umana. Daca lovesti un caine, devine agresiv. Daca ameninti un caine fara sa-l lovesti, aceeasi reactie (generalizez). La fel si la om. Se prelucreaza niste informatii si se realizeaza o imagine unitara, pe care o numim perceptie. Asta poate sa o faca si omul si cainele, deci nu e tocmai exact sa atribuim aceasta capacitate doar omului. Pana la un nivel, omul si cainele reactioneaza la fel. Nu stiu cum sa explic sa intelegeti ce vreau sa spun. Nu le am cu exprimarea coerenta. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 9 Jun 2011, 10:53) ... Presupun că s-a referit la postul lui radian (deși nici el nu a zis că poți să-l omori și nu simte). Ma voi cautati nod in papura. Eu m-am referit strict la "sentimente umane". Iar Piliful a dezvoltat ideea referinduse la niste stari emotionale comune gen frica, bucurie, care evident sunt intalnite si la caini si multe alte vietuitoare. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 9 Jun 2011, 12:09) Nu trebuie sa-l fortezi cu lesa. Lasa-l sa se obisnuiasca cu ea. Leag-o de zgarda si lasa-i-o libera sa se obisnuiasca cu ea. Nu trage tu de el. Lasa-l pe el sa te urmeze din proprie initiativa, eventual stimulat cu mancare, chemat. Lauda si recompensa sunt absolut necesare. Dadada. Exact asa am facut si-a dat roade. L-am lasat cu ea legata de gat ieri. Seara i-am lasat-o sa se joace cu ea in voie. Azi dimineata m-am jucat cu el si apoi l-am pus in lesa. A plecat sre mine aproape instinctiv, foarte putin incomodat de lesa. Da acum nu mai vrea nici mort. Il las in pace. Maine o iau de la capat, profitand de bucuria lui ca ma vede. Il invat io pana la urma. Ideea e ca merge, si d-asta-s bucuros nevoie mare. ![]() 9 Jun 2011, 12:18: Mi-a mai venit o idee. Il sui in masina si-l cobor intr-un loc necunoscut. Cand ma dau io jos el face ca toate alea sa-l iau cu mine. Atunci ii pun lesa si vad ce iese. Ar trebui sa mearga. De fapt eu de asta am nevoie, nu sa stea legat in curte sau sa-l plimb cu lesa prin ea. This post has been edited by Victoras2001: 9 Jun 2011, 11:18 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Filip |
![]()
|
"Bre Pictoras, daca-l fortezi nitel cu lesa n-are ce sa-l doara, eventual orgoliul de adolescent alintat. Abordezi chestiunea prea sentimental. Nu-i atribui sentimente umane. Este totusi un animal, care isi urmeaza simturile. Si indicatiile stapanului..."
Mi-am adus aminte de ce am reactionat la chestia asta... deci daca un pui de caine si un pui de om se simt bine cand sunt lasati de capul lor, de ce sa spui ca daca fortezi cainele sa faca ceva ce nu vrea, il afectezi mai putin decat daca ai forta omul? Perceptia negativa poate sa fie asemanatoare cu a omului, poate chiar amplificata. Daca are sau nu ratiune, asta nu cred ca schimba perceptia. La caine reactia la perceptie nu mai trece prin filtrul gandirii, reactioneaza mai direct decat omul. Dar nu despre asta vorbim aici. Ideea e ca daca iti pasa de caine, nu-l forta mai mult decat ai forta un om de care iti pasa, doar pentru ca e caine si n-are ratiune. Ratiunea e un filtru. Asta nu inseamna ca nu simte. Mama ce abrambureala am scos! ![]() ![]() |
--------------------
Renault
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Bineinteles ca daca ii atragi atentia cu altceva, o jucarie, un activitate care ii place, nu il va mai stresa lesa. Oricum, trebuie sa fii constient ca lucrurile astea necesita timp, repetitie. Nu se deprind peste noapte. Sunt caini si caini, rase si rase, temperamente si temperamente. El saracu, fiind maidanez, o imbarligatura de rase, caractere si temperamente, e predispus la devieri comportamentale si labilitati (no offence). E predispus, nu inseamna ca trebuie sa si fie asa. De asta trebuie sa fii mult mai atent si grijuliu cu el. Tot timpul trebuie incurajat, laudat, sa se simta in siguranta. Pe masura ce se va obisnui cu tot mai multe situatii si ipostaze va fi mai usor.
QUOTE Il sui in masina si-l cobor intr-un loc necunoscut Nu recomand, ca sa folosesc o expresie cunoscuta. Din contra, trebuie sa fie intr-un loc cunoscut, unde sa fie cat mai degajat, si mediul inconjurator nou sa puna o presiune in plus pe el. This post has been edited by Steel Tormentor: 9 Jun 2011, 11:28 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Asa e, la oi nu prea se fac imbarligaturi de-astea. Prostia ancestrala le caracterizeaza si acum.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(Steel Tormentor @ 9 Jun 2011, 12:26) El saracu, fiind maidanez, o imbarligatura de rase, caractere si temperamente, e predispus la devieri comportamentale si labilitati (no offence). Io cred ca tu dai in profesor. ![]() 9 Jun 2011, 13:38: Ca rasa, da, e maidanez/tomberonez. Ca afectiune si recunostinta fata de stapan, stau altii pe lista de tomberonezi/maidanezi. Piticu e treaba de treaba, ca sa ma exprim asa. Pentru pitic as sari-n garla, da-s o gramada de oameni pentru care n-as face-o. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 9 Jun 2011, 12:38 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 9 Jun 2011, 12:32) Io cred ca tu dai in profesor. ![]() <span class='edit'>9 Jun 2011, 13:38:</span> Ca rasa, da, e maidanez/tomberonez. Ca afectiune si recunostinta fata de stapan, stau altii pe lista de tomberonezi/maidanezi. Piticu e treaba de treaba, ca sa ma exprim asa. Pentru pitic as sari-n garla, da-s o gramada de oameni pentru care n-as face-o. ![]() Se zice "te dai la antrenor" ![]() Poate ai dreptate cu afectiunea si recunostinta. Ce-i drept au mai multa nevoie de ea decat altii mai de rasa. Eu m-am referit la trasaturi generale de comportament. Cand iei un caine de rasa cam stii la ce sa te astepti, in linii mari, ca si temperament. Pe cand la maidanezi, e ca la kider cu surprize. De-aia am spus ca trebuie sa ai grija cu el. Nu inseamna ca nu va fi un caine de toata isprava. Ca un fapt divers, la anumite rase deja se transmit genetic unele deprinderi. De ex. o sa fii surprins cand un pui de ciobanesc german se va aseza instictiv cand va auzi comanda sezi, desi nu a mai avut unde sa o auda si nu l-a pregatit nimeni in acest sens. Si faptul ca sunt foarte usor de dresat, si la prima vedere par mai inteligenti decat alte rase, se datoreaza selectiei riguroase a exemplarelor in timp. Un caine nu primeste drept de reproductie decat daca a luat minim un calificativ foarte bun intr-un concurs de "frumusete" si unul intr-o proba speciala de dresaj. This post has been edited by Steel Tormentor: 9 Jun 2011, 13:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 9 Jun 2011, 13:30) Un caine nu primeste drept de reproductie decat daca a luat minim un calificativ foarte bun intr-un concurs de "frumusete" si unul intr-o proba speciala de dresaj. Nici tu nu crezi ce spui. De aia e plina piata canidelor de tot soiul de pursange la preturi de ciorapi chinezesti. Bine ar fi daca s-ar aplica si la valahi. Dar exista riscul de extinctie ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Eu iti spun de cum trebuie sa fie. Nu ma intereseaza cu ce e plina piata si la ce preturi. Si nu ma refeream numai la Romania. Ca nu s-a inventat ciobanescul german in Romania. Si am dat un exemplu ca sa se inteleaga diferenta intre un caine de rasa cu certificat de origine si un maidanez. Din punctul meu de vedere daca patrupedul nu poseda pedigree are valoare chinologica 0, la fel ca a unui tomberonez. E adevarat ca sunt pline petshop-urile de astfel de rase, si oborurile sau rubricile de anunturi. In Romania inca se imperecheaza caini dupa ureche si cf. zicalei mostenite de la geto-daci: trebuie sa faca si el pui. Ce-i mai grav este ca se aplica si la oameni
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 9 Jun 2011, 14:30) Si faptul ca sunt foarte usor de dresat, si la prima vedere par mai inteligenti decat alte rase, se datoreaza selectiei riguroase a exemplarelor in timp. Un caine nu primeste drept de reproductie decat daca a luat minim un calificativ foarte bun intr-un concurs de "frumusete" si unul intr-o proba speciala de dresaj. Perfect adevarat. Io, pe blanoasa mea, am dat decat 600 de iepuroi. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bion |
![]()
|
Sa vorbesc cu moldobozgoroaica poate ne apucam iar de crescut javre.
![]() This post has been edited by bion: 9 Jun 2011, 18:24 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Filip |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 9 Jun 2011, 11:01) Pentru cine zice ca e doar un caine, asa e. E doar un caine. Doar un caine care urla, se tavaleste pe jos, se pisa pe el, cand ma vede dimineata, doar un caine care n-o sa ma vorbeasca niciodata pe la spate, doar un caine care ma iubeste neconditionat cate zile are el, doar un caine care mi-e mai loial decat toti oamenii de pe pamant adunati gramada, doar un caine... ![]() |
--------------------
Renault
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(Steel Tormentor @ 9 Jun 2011, 19:08) ca sa se inteleaga diferenta intre un caine de rasa cu certificat de origine si un maidanez. Din punctul meu de vedere daca patrupedul nu poseda pedigree are valoare chinologica 0, la fel ca a unui tomberonez. E adevarat ca sunt pline petshop-urile de astfel de rase, si oborurile sau rubricile de anunturi. In Romania inca se imperecheaza caini dupa ureche si cf. zicalei mostenite de la geto-daci: trebuie sa faca si el pui. Ce-i mai grav este ca se aplica si la oameni ![]() Aici te contrazic. Am fost, prin '92, sa cumpar un catel. Ideea era asa, 200 $ fara pedigri, 400 $ cu pedigri. Era labrador si-l luam. Numai ca jegosul de medic a plusat. Aaaaaaa, vrei negru? E 400 fara pedigri. Mi-am bagat ... Ma duc cu piticu' la vaccin. Moooamaaa. Bon fiscal. Normal ca incepand cu al doilea vaccin s-a stricat casa de marcat. Pe cat faci pariu ca luni iti aduc carnet de sanatate in care scrie ca piticul meu e ciobanesc de berna? 9 Jun 2011, 22:11: b1__1600x1200_.JPG ( Size: 58.77k ) Number of downloads: 125 b2__1600x1200_.JPG ( Size: 69.4k ) Number of downloads: 65 b3__1600x1200_.JPG ( Size: 66.01k ) Number of downloads: 63 b4__1600x1200_.JPG ( Size: 75.32k ) Number of downloads: 60 b5__1600x1200_.JPG ( Size: 73.51k ) Number of downloads: 56 b6__1600x1200_.JPG ( Size: 76.49k ) Number of downloads: 53 This post has been edited by Victoras2001: 9 Jun 2011, 21:11 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Ala e directorialul lui Merced?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 02:49 |