Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
![]() ![]() ![]() |
Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Chapeau! (raspuns rapid, fara diacritice)
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
![]() |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Deci..... Linie, Bingo, Game, Set, Match! Neeeeeext!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Intr-o parte pui condensatori la bobine, in alta scrii poezii! Cine esti dumneata, domnule Sorge?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
Sa vezi cand bag miezu'n reactoru' nuclear!
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Marin Sorescu
Adiacente Adiacentele la ce-am de spus Erau acolo si acuma nu-s, Ia-le de unde nu-s, adiacente, Căci nici în gusile fosforescente Nu mai gasesti nimic de luat, de pus. Visul mi-e plin de oarba cutezanta Cu care musca greul din distanta, Greul pamintului, pe sub pământ. Si tot aduna rime si aluzii Ca intamplarile la coltul buzii, Fumand tigara si-afumand un gând. Comentariu: Cum fumatul este un obicei rau, cele bune sa se adune, cele rele, sa se spele. (proverb auzit si de la mama mea) |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Marin Condeescu
Izlazu-i mic, cireada mare Sa pasti in liniste nu-i chip Ca vine-un taur dispre vale Ti-o trage de inghiti nisip This post has been edited by corbex: 9 Dec 2010, 14:59 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
Taicule, nisip pe izlaz? Pai e la Dabuleni?
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
corbex |
![]()
|
Nici apa nu e pe izlaz, n-am avut de unde sa scot rima.
Rodica v-a pus la bula si va bate aproponturi. This post has been edited by corbex: 9 Dec 2010, 15:32 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
Am vaz't. Io ma bucur pentru ea. E fericita. Mai mult ce-i trebuie?
Rima la chip: slip |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
QUOTE(Marty @ 9 Dec 2010, 14:56) Da, scuze, ai dreptate, mi-a scapat! Autorul este imparatul chinez Mao Tse Tung. Deontologic? Ai habar ce-nseamna? stai linistit ca nu mi-am propus sa fiu mai bun la romana sau la istorie decat tine, dar m-a surprins faptul ca ai scris o poezie si nu ai mentionat ca ai citat din spectacolele vechiului grup Vacanta Mare, sau oricare ar fi autorul, credeam ca e vorba aici de productii proprii... This post has been edited by danciusergiu84: 9 Dec 2010, 15:51 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
corbex |
![]()
|
Cenaclul e tot pe holul asta, dupa colt, a doua usa.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Corbex, aici e ma cenaclu'! Unde-l trimiti tu e fie camera de spiritism, fie sezatoarea cu vorbe de duh.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
corbex |
![]()
|
M-a derutat Rodica, incepusem sa cred ca aici e scoala de declamatie, reclamatie, peroratie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
corbex, vezi ca l-ai trimis in birou la regele Kim Ir Sen, nu la imparatu' Mao Tse.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
corbex |
![]()
|
Asta aveaq escendenta irlandeza, nu-si punea numele egzact in actele oficiale, da; sigur il chema O'Lae Tse !
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DannyY |
![]()
|
Acu este trilema, ca intra si nelu'n schema
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
Moartea dacilor
“Prea se-ntinde veselia tot cu praznic si desfrau! Veti taia cu totii via si veti duce toti la rau Vinu-n sticle ori in vase sa-l varsati pe apa tot: Cel ascuns de voi prin case cu putere am sa-l scot. Asa vreau. Asa veti face ca-i tai capul cui nu-i place!” Fost-a jale-n tot regatul si la munte, si la ses; Planse-orasul, vai, si satul, carciumarii mai ales. Si varsat-au lacrimi dese, popii si poetii lor, Cele doua tagme-alese care la orisice popor Sunt apostoli ai multimii, deci la vin de-a pururi primii. La cetatea Buridava, ei facut-un miting. Nu stiu care-a fost isprava, caci de-acestea nu m-ating. Stiu ca cinci senatul dete, camera pe altii cinci, Delegati, cu mandre plete, bernevici avand si-opinci, Sa supuie majestatii, plansul tarii si-al dreptatii. Unul singur avea cizme (primul dac ce le-a purtat) Si vorbea cu galicisme, ca-n Paris trei ani a stat De-a invatat geologie, si-avea “Talkowa” pe piept, Il chema Sarailie, de spun cronicele drept, Iar in mana-avea cravasa, semn distins, ca bulibasa. Zise el: - “De vrei, ne-arunca, peste-un milion de scari, Dar cinstita ta porunca, prea ne scoate din rabdari! Cand nu-i strop de vin in tara, ce sa bem noi? Petroleu?” - Regele cu vorba rara: - “Oh, Sarailie-al meu! Tu cunosti pe Leon papa, vorba lui mereu e: Apa!” - “Rege mare! Mai cu-ncetul! Apa-i lucrul cel mai bun, Dupa cum Pindar poetul, popa Kneip si multi o spun, Insa dacii, ca paganii, nu beau apa, nici sa-i pici. Zic si ei, cum zic romanii Cei ce-urmandu-ne pe-aici, ce stramosi ne-or recunoaste: Apa-n burta face broaste! La o mie doua sute, dupa Crist! Iar noi suntem Morti detot, cand ni-e ulciorul gol o zi, ca la golani, Cum deci ii vom duce dorul, treisprezece sute de-ani! Pan-atunci ne ia tatarul, tot cu gand ca-i gol paharul.” Ascultand aceste spuse, regele-a zambit perfid. Dete-un semn si-un serv aduse zece cupe c-un lichid. - “M-am gandit fara-ncetare; Ceva trebuie sa beti - Iat-aici zece pahare. Iar dincoace-aveti pesmeti Spuneti, principi, de va place si cum vreti, asa voi face!” Sar fruntasii daci cu ura! Sa ia toti paharul plin, Caci aveau ca focul gura de cand nu baura vin. Insa care cum inghite da sa scuipe mai curand Si cu fete-ngalbenite se privesc pe rand, pe rand. - “Rege, asta-i vrajmasie! Ce ne dai sa bem, lesie? Auzim ca mult li-e draga celor scoborati din Crum - Un lichior ce-i zice braga si si-o-mpart de cinci pe drum. Da! Intai cand am vazut-o, am crezut ca sunt laturi, Dar pe Zeus, ma jur, pe Pluto: Taina astei bauturi N-o-nteleg - s-asculti de mine - decat cei cu gusturi fine!” - “O, fruntasi cu mandre coame! Asta-i braga! si se bea Si de sete si de foame.” - “Mama dracilor s-o ia! Acest soi de bautura Nu-i de noi! Ne vara-n draci. Sa le-o torni cu sila-n gura N-au s-o-nghita bietii daci. Parca-i terciul cu lamaie De-oblojeli pe la calcaie!” - “O veti bea! raspunse tare Si-n manie Deceneu, Daca nu-mi dati ascultare Si-agitati poporul meu, Am s-o-mpun, Sarailie, Astazi prin decret regal, Toti s-o bea! A, terci sa fie, Insa terci national! Hai sa bem, uitand trecutul Beti, sa-i facem inceputul”. Pe feresti sarira printii Care si-ncotro vazu! Unu-n goana-si rupse dintii, Altul intr-un put cazu. Cel cu cizme, dand din coate, Se izbea de boi si vaci, Tropaind cele ciuboate, Ca-l bagase braga-n draci! Si-au ramas cei printi de-ocara Apasand popor si tara. N-au fost insa lucruri bune Ce-acest rege-a faptuit, Caci istoria ne spune Cum ca dacii au pierit: Ori de dor de bautura, Ori de cazna-n ciuda lor, - Deci luati invatatura, Regilor, in viitor: Dac-aveau ce soarbe dacii, Poate si-azi traiau, saracii! (web) This post has been edited by rodi: 9 Dec 2010, 22:46 |
--------------------
---
---
---
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
o stiam.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ki tudja merre, merre visz a végzet
Göröngyös úton, sötét éjjelen. Vezesd még egyszer győzelemre néped, Csaba királyfi csillagösvényen. Maroknyi székely porlik, mint a szikla Népek harcának zajló tengerén. Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja, Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk! rodi, cheama-l pe Ion sa faca traducerea! (sau pe Márton ![]() This post has been edited by kaspersky: 9 Dec 2010, 23:21 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Markos |
![]()
|
p-asta n-o stiam
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
O stie Marton. A avut-o la examenul de grad.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 9 Dec 2010, 23:18) Ki tudja merre, merre visz a végzet Göröngyös úton, sötét éjjelen. Vezesd még egyszer győzelemre néped, Csaba királyfi csillagösvényen. Maroknyi székely porlik, mint a szikla Népek harcának zajló tengerén. Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja, Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk! rodi, cheama-l pe Ion sa faca traducerea! (sau pe Márton ![]() Nem tudom ! (Nu stiu, nu vorbesc maghiara) ![]() (la latina mai traduci cit ?) On: La noi sunt codri verzi de brad si campuri de matasa... (La noi , de O. Goga, frag. ) |
--------------------
---
---
---
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
rodi |
![]()
|
Acum in miez de iarna, padurea este o feerie...
M. Eminescu Revedere - Codrule, codruțule, Ce mai faci, drăguțule, Că de când nu ne-am văzut Multă vreme au trecut Și de când m-am depărtat, Multă lume am umblat. - Ia, eu fac ce fac de mult, Iarna viscolu-l ascult, Crengile-mi rupându-le, Apele-astupându-le, Troienind cărările Și gonind cântările; Și mai fac ce fac de mult, Vara doina mi-o ascult Pe cărarea spre izvor Ce le-am dat-o tuturor, Umplându-și cofeile, Mi-o cântă femeile. - Codrule cu râuri line, Vreme trece, vreme vine, Tu din tânăr precum ești Tot mereu întinerești. - Ce mi-i vremea, când de veacuri Stele-mi scânteie pe lacuri, Că de-i vremea rea sau bună, Vântu-mi bate, frunza-mi sună; Și de-i vremea bună, rea, Mie-mi curge Dunărea. Numai omu-i schimbător, Pe pământ rătăcitor, Iar noi locului ne ținem, Cum am fost așa rămânem: Marea și cu râurile, Lumea cu pustiurile, Luna și cu soarele, Codrul cu izvoarele. |
--------------------
---
---
---
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 15:15 |