Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
![]() ![]() ![]() |
Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
rodi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
|
||
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|||
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(rodi @ 10 Dec 2010, 00:37) Acum in miez de iarna, padurea este o feerie... Hai zi sa-ti moara ....la intrare. Te fac o vizita prin codrii Vlasiei?? Sa vezi matale feerie acolo. Cum bagi 100 m garduri printre movile de ingraseminte naturale de origine umana, slalom printre bucati de cur-papir si eschive printre tampoane?? Vrei sa vezi ce frumos balteste apa prin codrii ce strajuiesc plaiurile Snagovului (btw....din caligrafia pe care o faceam la gradinita, am invatat ca miezul iernii e ceva mai incolo.....asa....peste cam o luna). Vrei sa vezi peturile din padurile Pietrei Craiului? Sa mirosi gratarele de peste tot (mai la primavara?). La Multi Ani Rromania! |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
din ciclul: o imagine face cit o mie de cuvinte, va prezint viziunea poetului:
QUOTE(rodi @ 10 Dec 2010, 00:37) Acum in miez de iarna, padurea este o feerie... M. Eminescu Revedere - Codrule, codruțule, Ce mai faci, drăguțule, Că de când nu ne-am văzut (pic. 0) Multă vreme au trecut (pic. 1) Și de când m-am depărtat, Multă lume am umblat. (pic. 2) - Ia, eu fac ce fac de mult, Iarna viscolu-l ascult, (pic. 3) Crengile-mi rupându-le, Apele-astupându-le, (pic. 4) Troienind cărările (pic. 5) Și gonind cântările; (pic. 6) Și mai fac ce fac de mult, Vara doina mi-o ascult Pe cărarea spre izvor Ce le-am dat-o tuturor, Umplându-și cofeile, Mi-o cântă femeile. (pic. 7) This post has been edited by kaspersky: 10 Dec 2010, 01:14 Attached thumbnail(s) pic0.jpg ( Size: 31.29k ) Number of downloads: 498 pic1.jpg ( Size: 54.16k ) Number of downloads: 469 pic2.jpg ( Size: 291.93k ) Number of downloads: 477 pic4.jpg ( Size: 26.8k ) Number of downloads: 453 pic5.jpg ( Size: 48.32k ) Number of downloads: 434 pic6.jpg ( Size: 35.19k ) Number of downloads: 41 pic7.jpg ( Size: 19.18k ) Number of downloads: 44 pic3.jpg ( Size: 137.57k ) Number of downloads: 44 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
rodi |
![]()
|
Eu vin de la malul râului Gange
de Ady Endre Eu vin de la malul râului Gange cu visu-mpletit din raze de soare, mi-e inima biată o floare de lotus cu fine petale tremurătoare. Ce chiot și larmă la iaz lângă moară, ce mâini noduroase lovesc din topoare și cum mă ucide sărutul sălbatic… La marginea Tisei ce caut eu oare? (traducere de Octavian Goga; Ady Endre (n. 22 noiembrie 1877, Érmindszent, comitatul Sălaj, azi Ady Endre, județul Satu Mare – d. 27 ianuarie 1919, Budapesta) a fost un poet maghiar, considerat a fi unul dintre cei mai importanți poeți ai secolului XX, și ai literaturii maghiare în special. În literatura maghiară este primul care rupe legătura cu stilurile vechi, creând un stil modern. Între Ady și Octavian Goga s-a format , la vremea lor, o prietenie sincera) (web) This post has been edited by rodi: 10 Dec 2010, 02:31 |
--------------------
---
---
---
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
@rodi
Uite, ti-as trimite volumele astea (imaginea 1), doar ca sa revii pe forum DUPA CE le citesti. Dar nu poti cauta cu google, nici cu wiki, ci doar cum se indica in poza a 2-a. Iti poti imagina asa ceva? 10122010873.jpg ( Size: 261.7k ) Number of downloads: 52 10122010874.jpg ( Size: 194.04k ) Number of downloads: 53 LE. Sorry, retrag oferta, am uitat ca esti ecologist(a), iar cartile sunt de hartie....... In plus, sunt uzate de atata frunzarire si nu dau bine in bibliotecile de coperti. This post has been edited by DannyY: 10 Dec 2010, 10:33 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cea cu scoarte verzi e versiunea mentolata? Light n-ai?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
Nu, ca nu-mi plac alea light, am intoleranta.
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
Sonet
de ve@nu blajan Mi-e greu să pot să spun că scriu o poezie Când golul plămădește doar pustiu Presar în versuri dor, precum se stie Mă-neacă plânsul - dor, de când ma știu ... Și ce-am să scriu, imi pun o întrebare, În versuri eu vaslesc spre dor mereu Și vad o insulă, speranța-i oare? Și-not spre malul rimei, ...în plonjeu! Dar multi nu văd salvare, colac de rimă Al erosului ritm și tact sublim Trăiesc și scriu și am o stimă Luceafărului - dor apus, la el... mă-nchin! 31 Octombrie 2006 (poezii.biz) |
--------------------
---
---
---
|
|
DannyY |
![]()
|
Frumos.
Acum cauta definitia sonetului si pune-te singur(a) la bula. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
Adrian Păunescu
Motorul greșit Și dacă după cum s-a auzit și dacă după cum un simț o spune întregul drum e o deșărtăciune și chiar motorul e croit greșit! Mașina e din ce în ce mai grea, o-mpingem năzuind la zile bune și așteptăm s-apară o minune să ne putem urca și noi în ea. Tu nu auzi constructor de motoare, că ți l-am da pe-acesta înapoi? E un motor prea leneș, prea greoi nu poartă, ci-i purtat de fiecare. Și zi de zi motorul nostru moare și-n loc să meargă el, l-împingem noi. 1983 |
--------------------
---
---
---
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Gata ma? Doar atat poti?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
ce faci ma?...vorbesti singur ?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Era un pom pe linga drum
Si-am dat in el, habar n-am cum Link de Mihai Poezescu |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Cris_Kgs |
![]()
|
![]() "Ăla cu Dacia" Group: Members Posts: 41 Joined: 21 December 08 From: Pitesti ![]() |
Stau si plang in apa rece
Unde-i Leana sa ma frece... Ma gandesc ca viata-mi trece Unde-i Leana sa ma frece... Plang cu lacrimi cate zece In zadar astept, apa-i tot rece. Indianu talpa iute...... ![]() This post has been edited by Cris_Kgs: 17 Dec 2010, 19:43 |
--------------------
Dacia / Skoda
Solenza 1.4/Octavia 2 facelift
2005 / 2011 Posesor de Solniță fără turometru, deci feriți-vă.
|
|
kxz |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
L'hiver sur la ulitza
A-nceput de ieri să cadă Câte-un rrom, pe urmă doi. Franța pusă e pe sfadă, Și ni-i dă pe toți grămadă, Înapoi. Nu e cușer, dar e bine Pentru Sarkozy, acum; Taberele-s toate scrum, Dar năvalnic vuiet vine De pe drum. Sunt țigani și barabuste, Vin la Otopeni, țipând, Și se-mping și sar râzând, Și se-mpiedică de fuste, Vrând-nevrând. Cei mai mari, acum, din sfadă, Stau, pe-ncăierare puși, Cei mai mici, de foame-aduși, Se scâncesc și stau grămadă Lângă uși. Colo-n colț, acum răsare Un țigan mai mărunțel, Chinuindu-se să care O sacoșă mult mai mare Decât el. Opt cercei într-ânsa are, Cinci brățări și-un portofel, De la niște trecătoare, Pe sub turnul ăla mare, Zis Eiffel. Altul, zău, cu dânsul, n-are Nici bagaje, nici nimic, Doar un lanț, cu-o cruce mare, Care saltă în mișcare Pe buric. Trei țigănci cu burta mare Și cu rochii fistichii, Nu au loc ca să coboare, C-alăptează fiecare Doi copii. Un reporter vine-n grabă Să le ia un interviu Și se-nvârte în pustiu Până când răspunde-o babă, Cam târziu. Se-oțărăște rău bătrâna Către cel cu microfon, Și-l înjură francofon, Fi'ncă nu mai e româna De bonton. Zice: -"Merde, cam mare graba, N-am făcut nimica rău, Uite-aici, îți spune baba, Ne băgară pe degeaba La bulău. Și, degeaba ne-au dat banii Că, mai șmecheri suntem noi. Într-un an sau maxim doi, Ne întoarcem, toți țiganii Înapoi. Nu e mare socoteală Că acasă ne-ați trimis, Ne-adunăm la repezeală Și să vezi atunci ciordeală La Paris"! |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
cristyz |
![]()
|
![]() Doar 0%... Group: Members Posts: 114 Joined: 3 December 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Spovedanie - de Mihai Eminescu
O gasiti voi. |
--------------------
Nu
am
1900
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Cultura nu gluma.
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
DannyY |
![]()
|
Mda... il preferam pe rodi...
De unde nu e... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 17 Dec 2010, 19:33) ,, Sunt mar de langa drum si fara gard, la mine-n ramuri, mere rosii ard, drumetule, sa iei fara sfiala caci n-ai sa dai la nimeni socoteala, iar daca vrei sa zici cuiva multam, spune-i taranei ce sub mine - o am..." (M. Beniuc) |
--------------------
---
---
---
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Adevarata vorba aia: "ai grija ce-ti doresti..." |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rodi |
![]()
|
nu, nu, este un exercitiu de ... poezie
![]() ,,Pe langa plopii fara sot adesea am trecut (Eminescu)... This post has been edited by rodi: 17 Dec 2010, 21:54 |
--------------------
---
---
---
|
|
DannyY |
![]()
|
Pentru mine e 'topic closed'.
Un ultim sfat: sterge dracului virgula de dupa 'sot' |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
rodipet, ce repede ti se valideaza postarile!
![]() ![]() 17 Dec 2010, 21:54: E interesant ca din momentul postarii lui rodipet pana in prezent niciunul dintre moderatorii de la cafenea nu a fost activ pe aici! Foarte interesant! Cam seamana a praf in ochi marca Liviu! This post has been edited by Richelieu: 17 Dec 2010, 21:54 |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
rodi |
![]()
|
|
--------------------
---
---
---
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Aoleu, rodipet! In urma cu un minut scriai, iar acum postul tau este validat si a devenit vizibil!
![]() QUOTE(rodi @ 17 Dec 2010, 21:57) Si nimic nou sub soare! Limba romana nu o cunosti, dar esti poet. Cica sunt bolnavi adeptii teoriei conspiratiei! Cum naiba sa crezi ca rodi ii calca pe toti pe bataturi pentru a avea Liviu motiv sa arda scursorile? E doar o teorie aberanta. Liviu a aplicat o sanctiune corecta: un moderator preview de 3 zile pentru cel care ne-a porcait pe multi de aici! Felicitari, Liviu! Eu te sustin si sunt de parere ca toti adepti acelei teorii conspirationiste sunt invidiosi pe tine si pe integritatea ta! ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Richelieu: 17 Dec 2010, 22:19 |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Lasa-l pe rodipet în pace. Pare sa se fi metamorfozat într-o stare relativ normala. Poate ca a înteles cate ceva, eu asa sper. Oricine are dreptul la a doua sansa, nu?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Cris_Kgs |
![]()
|
![]() "Ăla cu Dacia" Group: Members Posts: 41 Joined: 21 December 08 From: Pitesti ![]() |
amin
|
--------------------
Dacia / Skoda
Solenza 1.4/Octavia 2 facelift
2005 / 2011 Posesor de Solniță fără turometru, deci feriți-vă.
|
|
rodi |
![]()
|
Rodi tot nu are un pet ca sa fie
![]() |
--------------------
---
---
---
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dac o tii tot asa o sa ajungi petu` nostru chiar daca moderatorii o sa-si piarda un deget
![]() Markos. Singurele metamorfoze ca lumea erau alea ale unuia Ovidiu. ![]() Dar me rog daca zici tu psichy mu ca e sperantze de recuperare. PS Io tot simt miros de soparla(darla,darla...) A spus "iarna nu-i ca vara" Și "Bă! Aici sunt banii voștri", Iar noi, care iubim gargara, Am crezut că... e de-ai noștri. Paul Constantin |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
rodi |
![]()
|
My home = my castle, my nick = my name, no pet = no flame (pe englezeste)
Adica, Asa cum casa mea e-a mea, nick-ul meu este numele meu, daca nu mai ziceti rodipet, nu mai bagati flame (pe romaneste). Alexandru Andrieș Blues de sezon Mă scol dimineața, dar mi-e frig, Așa că geamul nu-l deschid... Mă duc să mă spăl că poate-mi trece Și-am noroc, e doar apă rece. Mă spăl Și-mi trece!... Mă-mbrac și fug repede în stație, Troleibuzul vine, da-i aglomerație. Reușesc să ajung înăuntru Și constat cu uimire că și-aici bate vântu'... Avem calorifer la școală Da' nu ne-avem bine cu cei de la centrală. Așa că primim pe țeavă, ferm și logic, Buletinul meteorologic: La munte ninge, La mare ninge, La vară ninge! This post has been edited by rodi: 18 Dec 2010, 15:07 |
--------------------
---
---
---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 15:17 |