Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
![]() ![]() ![]() |
Poezia care ne place, sa aiba ce citi tot tax-tristu'
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Mai putin si e gata, mai putin si-ncepe,
Mai putin si vom fi ceva nou, mai putin si vechiu-n-spate va fi, Mai putin si iveste-se ocazia transformarii, mai putin si altcumva vom fi, Putin mai intelepti, putin mai omenosi, putin mai frumosi, Putin ne mai desparte de multul ce urmeaza! La multi ani! |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Vine iarna. Bine-mi pare!
In gradina am o floare Care-ngheata la racoare. Eu ma uit la ea cum moare. Vine iarna. Bine-mi pare! |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Mai grea ii pare coasta acu', c-o ia la vale
Mergind peltic si-n opturi, tinindu-se de sale, Se-ntoarece Marty-n gindu-i zicind ceva cu "pfoot, Sa-mi bag, sa-mi scot, minca-mi-ar, valeu ce m-a durut !" De-mi trec alea trei coaste si junghiul din spinare Al dracu' daca miine nu cad din nou, mai tare! This post has been edited by corbex: 30 Dec 2010, 17:32 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 30 Dec 2010, 14:05) O adevarata extensie spre noul an, ![]() (excelsior = mereu mai sus (exp. lat.) O viziune Macedonski asupra noptii de artificii la revelion: Excelsior fragment Sub luna plină, Cu farmecul ce-n jos se lasă, Oricare coperiș de casă E baltă de lumină. Albastra noapte E toată ploaie argintie, Un vis de-naltă poezie, De cântec și de șoapte. This post has been edited by rodi: 30 Dec 2010, 15:33 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pen`ca am vazut un documentar f. bun despre WWII mi-am amintit de ...
Das Lied eines jungen Soldaten auf der Wacht Hans Leip Vor der Kaserne Vor dem großen Tor Stand eine Laterne Und steht sie noch davor So woll'n wir uns da wieder seh'n Bei der Laterne wollen wir steh'n Wie einst Lili Marleen. Unsere beide Schatten Sah'n wie einer aus Daß wir so lieb uns hatten Das sah man gleich daraus Und alle Leute soll'n es seh'n Wenn wir bei der Laterne steh'n Wie einst Lili Marleen. Schon rief der Posten, Sie blasen Zapfenstreich Das kann drei Tage kosten Kam'rad, ich komm sogleich Da sagten wir auf Wiedersehen Wie gerne wollt ich mit dir geh'n Mit dir Lili Marleen. Deine Schritte kennt sie, Deinen zieren Gang Alle Abend brennt sie, Doch mich vergaß sie lang Und sollte mir ein Leids gescheh'n Wer wird bei der Laterne stehen Mit dir Lili Marleen? Aus dem stillen Raume, Aus der Erde Grund Hebt mich wie im Traume Dein verliebter Mund Wenn sich die späten Nebel drehn Werd' ich bei der Laterne steh'n Wie einst Lili Marleen. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Markos |
![]()
|
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
|
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
rodi |
![]()
|
Eugen Jebeleanu
Rugăciune Tatăl nostru carele ești în ceruri, coboară, de ești, pe pământ și oprește viforul morții și fă din căști, pălării și mângâie fețele morților păstrându-i în viață pe cei vii și stai printre noi de ne ești tată din sângele scurs făcând vin și fă din oricare armată alaiuri civile. Amin. |
--------------------
---
---
---
|
|
yhattori |
![]()
|
|
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
Poezia de care ziceam io a fost adoptata de toti combatantii WWII ca si cantec , a aparut in WW I si nu are legatura cu propaganda vreunei parti.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
yhattori |
![]()
|
d-aia o cinta marlene dietrich la spectacolele USO.
https://www.cia.gov/news-information/featur...e-dietrich.html LE: mosule, lili marleen ar trebui sa fie printre primele chestii care-ti vin in minte cind auzi propaganda+aliati. This post has been edited by yhattori: 3 Jan 2011, 10:36 |
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
Marilena aia cu picioare lungi a cantat si ea canticelu dar din motive de origine a taiat-o la timp la Moritzii de peste ocean unde a fost cooptata in programele de propaganda.Cam toata ovreimea de la holiud a participat la razboi cantand si saltindu-si picioarele pe scenele de campanie. Canticelu a devenit f. cunoscut (cantat de alta tanti) pen`ca toti combatantii ascultau seara music by request la RADIO DONAU care emitea pentru Wehrmacht de la Belgrad.Tinereii manati la macel s-au simtit loviti la sentiment de cantec care nu mai era cantat ca un Gaensemarsch ci ca o balada.Fritzu care l-a scris era in transee in 1915 si a scris o poezie de dor si jale pentru el si-un kameraden. Daca esti curios surogatul de cultura al new wave WIKIPEDIA iti poate oferi cred si varianta ruseasca.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
yhattori |
![]()
|
eu mi-am dat cu parerea punctual asupra zicerii tale ca lili marleen n-are legatura cu propaganda. cine a scris-o, de ce a scris-o, cine a cintat-o si cine a dat-o la radio, toate sint interesante si in acelasi timp irelevante in acesc context.
|
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
Io ma referam la latura sentimentala a pustilor manati la abator. Ca aliatii au speculat asta si succesul cantecului e alta mancare de peste.Asa si inglejii decat sa interzica Rosamunde au facut din el un fel de foxtrot care nu lipsea din salile de dans.
Se mai intampla cand WWII e invatat din filmele americane dar vae victis ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
yhattori |
![]()
|
aha, vas'ca atunci cind ziceai ca nu are legatura cu propaganda de fapt nu ziceai ca nu are legatura cu propaganda...
|
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
O calitate o ai sigur. Unii o numesc perseverenta.
Tu vrei sa te certi si sa pari doxa dar nu iti ies iambii ![]() Hai pa ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
yhattori |
![]()
|
te dai frunce si snobezi pe miticeasca.
|
--------------------
*
*
*
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Tataie, te cobori la mintea tuturor frustratilor care sufera de lipsa de atentie?
![]() |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
yhattori |
![]()
|
ma mai ia si pe mine valul.
|
--------------------
*
*
*
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Pacat ca nu e valul intelegerii!
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
yhattori |
![]()
|
pai atunci inlocuieste repede tataie cu bion si anihileaza-mi mirsava provocare.
na ca te-am mai fericit cu 3 pomposenii. |
--------------------
*
*
*
|
|
bion |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Sa cante muzica
Am scapat de rodica QUOTE rodi pe lc Somnoroase pasarele Pe la cuiburi se aduna, Se ascund in ramurele — Noapte buna! Doar izvoarele suspina, Pe cand codrul negru tace; Dorm si florile-n gradina — Dormi in pace! Trece lebada pe ape Intre trestii sa se culce — Fie-ti ingerii aproape, Somnul dulce! Peste-a noptii feerie Se ridica mandra luna, Totu-i vis si armonie — Noapte buna! Mihai Eminescu This post has been edited by ady77: 5 Jan 2011, 20:36 |
--------------------
|
bion |
![]()
|
Sezi bland ca el e menestrel ,bantuie din poarta-n poarta
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu intelegi, acolo are succes, e aplaudata in picioare, vor sa o declare membrul anului
![]() |
--------------------
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 5 Jan 2011, 21:06) QUOTE(bmwh548 @ 5 Jan 2011, 21:08) Nu intelegeti, acolo are succes, va aplauda cu niste picioare in spate - jos, unde simtiti ca sunteti caraghiosi... Ploaie urbana de Ion Minulescu In orasul nostru romanesc Ploua asa cum stim cu toti ca ploua — Ploua “gris” ca-ntr-o estampa japoneza... Pietonii pe trotuare se raresc, O trasura cu un “Chrysler” in viteza, Trec in sens invers Si se ciocnesc... Iar un popa cu sutana noua Sta lipit de chioscul de ziare, Ca un Crist de abanos intr-o vitrina Plina Cu tot felul de obiecte rare... Ploua... Si-n orasul nostru ploaia canta, Canta ca un fonograf stricat... De trei zile si trei nopti, neincetat, Un tenor cu vocea falsa se framanta Si pe strazi, Si-n curte la palat... Un tramvai se-ntoarce de la gara, Si-n tramvaiul plin de pasageri Toata lumea canta-n cor pe dinafara, Ce-a cantat si ieri, Si-alaltaieri... This post has been edited by rodi: 5 Jan 2011, 21:27 |
--------------------
---
---
---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 22:38 |