Nivel ulei motor
![]() ![]() ![]() |
Nivel ulei motor
balcanic |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 15 February 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault, Dacia
Megane, Duster
1.6 16V 2005, 1.5 dci 4x4 2010
|
|||
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 28 Dec 2010, 19:50) este foarte posibil ca intre schimburi nivelul de ulei sa scada dar asta nu inseamna ca e grav. ORICE motor consuma ulei nu trebuie sa te ingrijorezi. In general motoarele frantuzesti au o mare calitate. Consuma atat cat sa NU pui nimic intre schimburi. In rest e normal. La cele nemtesti sau japoneze manualele sunt mai generoase si explica cum ca pot consuma pana la 2 litri intre schimburi iar proprietarii trebuie sa stie si sa umble cu bidoanele prin portbagaj. e o chestiune de obisnuinta sau acceptare. Personal Nu as accepta asa ceva de la o masina de zeci de mii de euro cum sunt in general cele nemtesti. Pe unii nu ii deranjeaza. Exemplu: Amic, Bani multi, Tuareg, mers Vl - Brasov, oprit pe marginea drumului sa puna juma de kil de ulei. Eu, Duster, l-am asteptat sa-si puna uleiul , am continuat. Diferenta: El masina smechera, stat in ploaie, pus ulei, Eu masina normala, stat la caldurica, comod. Ai dreptate, motoarele renault nu prea consuma ulei in comparatie cu cele germane. Valabil mai ales la turbodiesele. Pe de alta parte caii nemtesti au copita mare si forta multa livrata acolo unde trebuie. Cei frantuzesti seamana cu cei coreeni, mai anemici, de multe ori te intrebi daca sunt toti. Cu Touaregul, e de rahat, sunt de acord cu tine, daca-l compari cu Dusterul . Nu conteaza ca e mai puternic, merge mai bine arata mai bine interior si exterior si are dotari despre care la Dacia nu vor fi posibile nici in 10 ani. ![]() Sa fim seriosi acum, Touaregul nu a consumat jumate de litru de ulei in distanta mentionata de tine decat daca era defect. Cred ca ia cantitatea in cauza la cateva mii de km. Cu toate astea, o consuma. Culmea ca turbinele de la ambele firme (vw si reno) sint Garett, si ele sunt vinovate in principal de consumul de ulei. This post has been edited by valioglu: 29 Dec 2010, 18:21 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Nu te contrazic pentru ca fiecare are dreptate in felul sau sau fiecare vede lucrurile in felul sau. eu incercam sa subliniez un aspect de necontestat: motoarele frantuzesti NU consuma ulei (nu consuma cat sa completezi) ceea ce creeaza un confort pe care unii il apreciaza precum subsemnatul. Adik eu nu as da 50.000 de eur pe o masina la care PERIODIC (nu am spus ca a consumat juma de kil vl - bv) TREBUIE sa faci tu oficiul de a completa cu ulei. Mi se pare o chestiune ciudata si atat. Si NU UITA ! Ce ai mentionat tu ca are Tuaregul si nu are Dusterul e 100 % adevarat. Dar CAT costa una si cat costa alta???? Gandeste -te bine inainte sa le compari. Eu zic ca nu e cazul.....
Vad ca ai Solenza. Am avut si eu. In jur de 4-5000 de eur la achizitie. Cu banii astia luai o nemteasca dotata cum nu e dacia nici in 10 ani cum spui tu. Eu am preferat Solenza noua decat o nemteasca sh si ceva bidoane de ulei la portbagaj ! |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Eu nu mai am Solenza, care a fost insa foarte buna. Am trecut la o nemteasca care consuma ulei asa cum spui tu, dar are alte calitati (multe). Am in schimb si un Logan dci de care sunt tare multumit (ma duc acum sa ii trag un scuipat in parbriz sa nu se deoache).
Si chestia asta cu uleiul, e adevarata, dar in realitate nu e esa de deranjanta, eu pun cam 400 ml la 4-5 luni, iar masina te anunta cand e cazul sa completezi. La dci nu bag deloc in schimb. |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
vimp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 25 October 04 From: Bacau ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 29 Dec 2010, 20:28) motoarele frantuzesti NU consuma ulei (nu consuma cat sa completezi) Eu la Clio (am 105.000Km) nu am pus niciodata ulei (nici nu am fost nevoit). Mie mi se pare aiurea sa trebuiasca sa completezi cu ulei intre revizii, la o masina noua cel putin. |
--------------------
Renault/Dacia
Clio Symbol/Duster
2003/2010 1.6 4x4 Dacia Duster 1.6, Laureate, 2010
Renault Clio Symbol 1.4 8V, Expression, 2003 |
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 28 Dec 2010, 20:50) este foarte posibil ca intre schimburi nivelul de ulei sa scada dar asta nu inseamna ca e grav. ORICE motor consuma ulei nu trebuie sa te ingrijorezi. In general motoarele frantuzesti au o mare calitate. Consuma atat cat sa NU pui nimic intre schimburi. In rest e normal. La cele nemtesti sau japoneze manualele sunt mai generoase si explica cum ca pot consuma pana la 2 litri intre schimburi iar proprietarii trebuie sa stie si sa umble cu bidoanele prin portbagaj. e o chestiune de obisnuinta sau acceptare. Personal Nu as accepta asa ceva de la o masina de zeci de mii de euro cum sunt in general cele nemtesti. Pe unii nu ii deranjeaza. Exemplu: Amic, Bani multi, Tuareg, mers Vl - Brasov, oprit pe marginea drumului sa puna juma de kil de ulei. Eu, Duster, l-am asteptat sa-si puna uleiul , am continuat. Diferenta: El masina smechera, stat in ploaie, pus ulei, Eu masina normala, stat la caldurica, comod. Pai tu nu stii de ce papa un Tuareg ulei? - Pentru ca isi permite ![]() |
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
balcanic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 15 February 06 ![]() |
Salutari.
referitor la consumul de ulei. La primul schimb de ulei a consumat cam 200 ml - 300 ml. Este normal? La cei care au mai facut schimbul de ulei ati constatat usor scaderi a nivelului de ulei? |
--------------------
Renault, Dacia
Megane, Duster
1.6 16V 2005, 1.5 dci 4x4 2010
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
pai am scris....e normal 200 - 300 de ml nu se vad si nu trebuie completat intre schimburi. deci linistit gaz si talpa.
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:15 |