Biserica si Armata, pe primul loc la increderea romanilor
![]() ![]() ![]() |
Biserica si Armata, pe primul loc la increderea romanilor
madalina |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|||
bolt |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 16 March 05 From: Tulcea ![]() |
![]() Da' aici n-am prins-o, cum adica "gradul de informare este invers proportional cu gradul de informare" ? ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
bolt, mi se pare mie sau tu ai fi adeptul a ceva gen "vot cenzitar"? Nu ca n-as fi de acord.....dar mi se pare prea radical
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
aa, uite ca madalina mi-a zis ce gandeam io.. pai ma lasa rece atunci cercet. cantitative.. e ca si cum imi zice mie fi-miu ce buni sunt chipsii...(mie nu-mi plac)...
bai ce dreptate a avut mosiil cu fraza aia.. si ce usor manipulezi cu sondajele astea.. |
-------------------- |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Aseara cand am ajuns acasa nevasta-mea se uita la stiri, si era revoltata ca a vazut un sondaj din care reiesea ca 25% din romani cred ca suntem in UE! Deci 25% nici nu stiu pe ce lume se afla. q.e.d.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(brunner @ 30 May 2005, 12:53) Biserică Președinție Guvern Parlament Justiție Armată Poliție Primăria localității Sindicate Bănci Mass media (TV, radio, presă) Organizații neguvernamentale Dintre astea, care credeti ca sunt mai demne de incredere (pentru romanul de rand) decat armata si biserica? 1. Banci. 2. Unele ONG (pe scurt, astea se impart in 2 categorii, unele muma, altele ciuma). |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
bolt |
![]()
|
@Ake,
![]() @Vv, da, am vazut si eu. Na, cultura, na raspundere, na bun simt ! ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
bolt, din pacate, dupa cum a explicat madallina.... cam asta e "tot tabloul"
![]() Altfel spus: 25% din romani cred ca suntem in UE. Asta e Romania, chiar asa arata 1 din 4 romani - si nu, cercul tau de prieteni nu e reprezentativ, la fel cum nici forumul asta nu e. O alta cifra similara pe care am vazut-o recent, si care ma bucura ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
bolt |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
vv |
![]()
|
deja e un pic offtopic, dar uite citatul:
QUOTE(www.hotnews.ro) Desi doresc vot uninominal, 52% nu isi cunosc parlamentarii pe care i-au ales in judet. Mai mult, 25% dintre romani nu cunosc numele actualului premier, iar 1% cred ca acesta este in continuare Adrian Nastase. In ceea ce-l priveste pe ministrul de Externe, 74% nu au nici cea mai mica idee cine este, 23% il cunosc, in timp ce 2% cred ca acesta este in continuare Mircea Geoana. Toate acestea in conditiile in care un sfert din populatie crede ca Romania este deja membra a UE. articolul complet - http://www.hotnews.ro/articol_23496-Un-sfe...e-e-premier.htm This post has been edited by vv: 31 May 2005, 11:47 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai era o chestie 33% cred ca votul este obligatoriu. Ghiciti cine? Daca s-ar da un test minim de cunostinte civice inainte de a intra in cabina de vot, rezultatele votului ar fi complet diferite.
In privinta institutiilor, oamenii nu trebuiau sa le clasifice intr-o anumite ordine, trebuiau sa spuna la fiecare cata incredere au in respectiva institutie. Puteai pune la fel de bine foarte multa la toate sau deloc. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
bolt |
![]()
|
![]() ![]() ![]() Mai, eu inteleg ca prostii sunt de dorit pt. jigodiile care vor sa-i mute cum vor, dar oare nu vine un moment si pt. nenorocitii aia, in care sa-si dea seama ca ceea ce seamana aia culeg. Si ca o mare parte din vina le apartine. |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
cabanos ticalos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 June 05 ![]() |
Pai e simplu, si Armata si Biserica sunt institutii care aparent aduc ordinea si mantuirea. Cred ca mai degraba Armata aduce mantuirea vesnica atunci cand proaspatul recrut apasa cu degetul de la picior tragaciul armei atunci cand e in garda si peste 2 ore intra iar pe mana gradatului. Iar Biserica trimite un mail la Portile Raiului cu CV-ul tinarului.
|
--------------------
El Camino
El Camino
- El Camino
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
da asa este Militia si Guvernul trebuie sa fie pe primele locuri ,adica cei mai cinstiti oameni
![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
O intrebare. pentru Madalina in mod special, pentru ca mai cunoaste cate ceva. Se uziteaza strecurarea printre intrebarile unui sondaj a unuio set din care sa reiasa cat de cat IQ-ul subiectului?. Daca nu, de ce? Stim cu totii ca rubrica de "studii" nu este 100% in concordanta si cu nivelul de inteligenta.
Eu cred ca ar fi obligatoriu ca in absolut orice sondaj sa fie pe langa aceste intrebari gen IQTest si altele din care sa reiasa si palierul de educatie al subiectului . Cam asa ![]() - de cate ori pe zi ascultati "Pe la spateee, pe la spateee..." - va uitati la "Ciao Darwin?" - Aveti si alta actrita preferata in afara de Oana Zavoranu ? |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
madalina |
![]()
|
Depinde care este scopul sondajului. Daca faci un sondaj politic, nu te intereseaza IQ-ul, te intereseaza cantitatea, bazandu-te pe principiul sufragiului universal.
De obicei, sondajele pentru persoane cu IQ peste valoarea v se face numai in cadrul unei cercetari stiintifice, nu pentru publicul larg, nu in cercetarile sociologice "comerciale" si numai pe comunitati restranse numeric (exemplul cel mai des intalnit este cel al studentilor dintr-o universitate, din motive lesne de inteles), permiotandu-se astfel testarea succesiva. In sondajele (sau orice alta forma de cercetare sociologica) se pun intrebari ce stabilesc categoria sociala caruia apartine respodentul (venit, conditii de locuit, situatie maritala, situatie locativa, studii etc) si gradul de informare (sursele de informare, cat de des apeleaza la ele, tipul de emisiuni urmarite, tipul de ziare citite, gradul de cunoastere a institutiilor statului sau a subiectelor larg dezbatute - de geul Romania e membru UE) Apoi, din baza de date, poti face ce corelatii vrei. De exemplu, eu am corelat votantii lui Vadim cu prezenta sau lipsa unui minoritar etnic in vecinatate. Foartye interesant este sa faci o proba de limba. Sa te duci intr-un sat, unde exista cablu TV si sa alegi 30-40 de subiecti sa ii intrebi ce inteleg prin "coruptie" sau orice. Sa vezi atunci raspunsuri... |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
cabanos ticalos |
![]()
|
Toate sondajele se fac dupa un esantion reprezentativ si apoi se extrapoleaza rezultatele.
Rezultatul depinde insa nu de cantitate, aici existand formule pentru abateri de 1-10%, depinde mult de intrebarile puse. Fiind un sondaj social nimanui nu-i pasa. Sondajele adevarate de marketing pentru firme mari sunt uneori adevarate capodopere de creatie, insa si marketingul firmelor mari poate da chix uneori. |
--------------------
El Camino
El Camino
- El Camino
|
|
madalina |
![]()
|
QUOTE(cabanos ticalos @ 2 Jun 2005, 06:18) Rezultatul depinde insa nu de cantitate, aici existand formule pentru abateri de 1-10%, depinde mult de intrebarile puse. Fiind un sondaj social nimanui nu-i pasa. Sondajul depinde foarte mult de esantionul ales. Daca aleg 100 de oameni ce locuiesc pe aceeasi strada in acelasi oras, au aproximativ acelasi statut social, rezultatele nu valoreaza nimic. Esantionul trebuie sa respecta, la o anumita scara, caracteristicile populatiei reprezentate. Nu exista un numar standard sau un procent standard, insa exista niste limite minime. Iar despre sondajele sociale, cum poti spune ca nimanui nu-i pasa? Barometrul de opinie publica este platit de Fundatia pentru o Societate Deschisa. Acest barometru influenteaza activitatea unor organizatii internationale, a ONG-urilor, a politicilor publice. Crezi ca un partid ce plateste un sondaj de opinie, nu este interesat sa afle adevarul? Ca publica sau nu rezultatele reale, asta e altceva, insa rezultatele pentru uzul intern trebuie sa aiba eroarea standard cat mai mica. Despre sondajele de marketing, am vazut unele facute de Coca Cola si tuborg. Tare prost facute. Intrebarile nu erau corecte la cel de la Coca Cola, iar la Tuborg, intrebarile erau ok, insa operatorii erau extrem de slab pregatiti si au influentat foarte mult rezultatele. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
cabanos ticalos |
![]()
|
QUOTE(madalina @ 2 Jun 2005, 09:41) Sondajul depinde foarte mult de esantionul ales. Daca aleg 100 de oameni ce locuiesc pe aceeasi strada in acelasi oras, au aproximativ acelasi statut social, rezultatele nu valoreaza nimic. Esantionul trebuie sa respecta, la o anumita scara, caracteristicile populatiei reprezentate. Nu exista un numar standard sau un procent standard, insa exista niste limite minime. Iar despre sondajele sociale, cum poti spune ca nimanui nu-i pasa? Barometrul de opinie publica este platit de Fundatia pentru o Societate Deschisa. Acest barometru influenteaza activitatea unor organizatii internationale, a ONG-urilor, a politicilor publice. Crezi ca un partid ce plateste un sondaj de opinie, nu este interesat sa afle adevarul? Ca publica sau nu rezultatele reale, asta e altceva, insa rezultatele pentru uzul intern trebuie sa aiba eroarea standard cat mai mica. Despre sondajele de marketing, am vazut unele facute de Coca Cola si tuborg. Tare prost facute. Intrebarile nu erau corecte la cel de la Coca Cola, iar la Tuborg, intrebarile erau ok, insa operatorii erau extrem de slab pregatiti si au influentat foarte mult rezultatele. Daca vreau sa aflu ce gandesc oamenii de pe o strada iau 100 de oameni de pe strada aia. Exista procent standard, numar standard, exista formule d ecalcul l abaterilor. Poate ca am uitat eu multe din facultate, insa atunci cand faci marketing cu Valerica Olteanu sau Catoiu care reprezinta scoala romaneasca de marketing, sigur mai tii minte cate ceva si dupa ce au trecut anii. |
--------------------
El Camino
El Camino
- El Camino
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu am incredere in Biserica si nici in Armata.
In biserica nu am incredere, nu pot sa sufar pe cei care cer pe la colturi bani pt. reconstructia unei biserici, de fapt nu am vazut un popa catolic sau protestant sa ceara pe la colturi bani pt. o biserica.Nu cred ca daca ma duc la biserica regulat ma incarc de energie pozitiva sau de credinta.Pt. mine credinta in Dumnezeu este exista ma rog la El , dar nu pot sa accept un popa sa imi bage pe gat slujbe trunchiate, cu proverbe si vorbe mari cand respectivul bea, manca, f*** tot ce prinde, si ceea ce mi se pare si mai grav accepta spaga(fie ca ai botez,nunta, imormantare...etc) Aramata romana este saraca si folosita in scopuri pur politice influntate de relatiile internationale, Politia nici atat, de altfel aceste 2 institutii sunt cele mai parsive dintr-o tara, sunt pline de corupti si isi aduc si isi fac spate cu rude si prieteni.Sunt prea pasnic si prea ,,las'' ca sa trag cu arma. Guvern si primarii, se schimba din 4-4 ani si nu mai stiu unii de altii .... |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
madalina |
![]()
|
QUOTE(cabanos ticalos @ 22 Jun 2005, 07:24) Daca vreau sa aflu ce gandesc oamenii de pe o strada iau 100 de oameni de pe strada aia. Exista procent standard, numar standard, exista formule d ecalcul l abaterilor. Poate ca am uitat eu multe din facultate, insa atunci cand faci marketing cu Valerica Olteanu sau Catoiu care reprezinta scoala romaneasca de marketing, sigur mai tii minte cate ceva si dupa ce au trecut anii. Corect, depinde ce populatie te intereseaza si in functie de aceasta iti alegi esantionul, iar calculul abaterilor, devierilor etc se face dupa anumite formule fixe, dar valoarea numerica depinde de anumite variabile. Nu discutam de marketing, ci de cercetari sociologice, iar numele profesorilor nu inseamna neaparat ceva. Am facut unul din cursurile fundamentale pentru sociologie cu unul din monstrii sacrii ai sociologiei romanesti. A venit la vreo 5 cursuri, in care ne-a dictat mot-a-mot din cartea dumnealui. Fara explicatii. Daca aveam intrebari, raspunsul era invariabil: dar eu explic foarte clar in cartile mele. A trebuit ca o alta profesoara, tanara, ce nu este (inca) un nume in sociologia romaneasca sa faca doua cursuri intr-unul semestrul urmator pentru a intelege si noi ce trebuia sa ne explice "monstrul sacru". |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:41 |