DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme Dacia faza scurta, Faza scurta

toracliviu
post 26 Dec 2010, 15:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare tuturor.Am o dacie 1310 pe injectie...si de vreo 2 zile nu imi mai merge faza scurta...am tot schimbat sigurantele si cand schimb pe faza scurta imi ard.De ce?cred ca e vreun scurt circuit undeva dar unde poate fi?

--------------------
Dacia 1310 pe injectie 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rodi
post 26 Dec 2010, 16:31
Post #2

Membru autentic

Mai intai, scoate pe rand unul dintre becuri sa vezi la care circuit iti face scurt...
Apropo si ce becuri ai, releul daca face scurt ? Pune altul, sa tatonezi unde este scurtcircuitul...

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
vallyyy
post 26 Dec 2010, 18:27
Post #3

Dacia Clubber

From: Pitesti

Vezi sa nu patesti si tu cum am patit si eu ....am schimbat sigurante ,becuri peste becuri si tot nu mi-a mers ,mi-a fost retinut si talonul pentru treaba asta ca sa aflu dupa vreun an ca erau capetele alea (unde bagi sigurantele) oxidate ...le-am curata bine cu putin smirghel si gata

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
fsilviu86
post 26 Dec 2010, 19:43
Post #4

Membru autentic

From: Buzau

pe faza scurat nu exista releu din cate stiu eu .... releu este doar pt faza lunga, verifica ca nu cumva pe semi aripi exista niste fire prinse, acelea sunt masele becurilor, sa nu fie oxidata sau vreun fir rupt, din ce an este masina??? daca ai umblat al sigurante si toate sunt in regula, uitate si la tabloul de lumini sa nu fie problema si acolo sau cum am patit si eu firul care venea de la tabloul de lumini si intra in mufa nu facea contact bine si in timp sa topit mufa si nu mai aveam deloc, si problema am remediato prin punerea unei riglete ce se foloseste la instalatii electrice si bagat firul in ea, cel mai sigur.

--------------------
Renault clio 2005 - BZ 05 LDT
+
adaniel69
post 26 Dec 2010, 19:58
Post #5

Membru autentic

nu cumva ai becuri de 90/100W?
daca nu, scoate mufele de la becuri si aprinde faza scurta(lumina de intalnire dupa lege), vezi daca mai arde sigurantele! daca da, inseamna ca ai scurt pe undeva! daca nu, inseamna ca sunt becurile prea mari! pune normale! de 55/60W!

eu am patit sa ma trezesc ca nu mai merge faza scurta din cauza ca s-a impuscat un fir din cauza ca vechiul proprietar a avut becuri de 100W! cel putin asa cred ca eu le-am schimbat!

uita-te la volan pe dedesubt dupa ce faci ce ti-am spus mai sus!

--------------------
Dacia 1310 1999-berlina
+
mihai7575
post 28 Dec 2010, 16:36
Post #6

Membru autentic

From: SLATINA

sigur ai becuri de putere mare gen 12v /75w.....punei unele cum scrie la carte 12v/45w si vei vedea ca se rezolva prb ta.schimbai si releul de protectie bec far,si verificai blocul de lumini.

--------------------
Dacia 1300, dacia solenza, 1981,2004
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 15:48
Forum Renault