DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Jurnalismul auto din Romanica, topic de comentarii pentru relaxare

slider2
post 29 Dec 2010, 22:19
Post #1

doar membru si atat

Group: Members

In ultima perioada nu prea am mai fost prezent pe forum dat fiind faptul ca nu prea mai am suficient timp la dispozitie. Prin urmare un topic n-am mai deschis de nu stiu cand, deci uite ca-l fac acum.

In acest topic se va discuta despre profesionalismul jurnalistilor pe domeniul auto din tara noastra. Atentie a nu se include aici si nu stiu ce stiri prezentate pe la stirile din sport in care se dau informatii eronate despre anumite autoturisme. Aici discutam doar despre articole din reviste sau de pe siteuri, bloguri auto.

Pana acum as zice eu ca favoriti la titlul de jurnalistii lui peste prajit sunt cei de la promotor care au o gramada de articole facute doar de dragul de a face. Pe mine cel mai mult ma deranjeaza comparativele facute total aiurea. Ca sa intelegeti mai exact o sa exemplic.

1. articol otto aspirat vs otto turbo
Acest articol ar fi putut sa fie chiar bun si chiar foarte interesant daca s-ar fi comparat 2 motorizari (una turbo si una aspirata) echivalente ca si putere livrata, dar pe acelasi model de masina. Mai exact sa se fi comparat Octavia 1.2tsi cu Octavia 1.6mpi.

2. articol diesel vs hibrid
Din nou parea promitator testul, dar doar parea. Ideea este buna dar daca se ia la comparat un hibrid, adica o masina conceputa pentru consum de carburant si emisii cat mai reduse, de ce mama logicii se compara cu un model propulsat de o motorizare mai mare cu 600cmc, ce produce cu 50% mai multi cp si cam 100% mai multi nm?????
Nu era logic si profesionist sa compare cu un diesel apropiat ca si putere dezvoltata, respectiv ceva in zona 90 - 110cp??

La ambele articole am trimis comentarii, la ultimul vad ca inca nu a aparut. Si chiar daca apare autorii articolelor raspund foarte foarte rar. Pana acum mie mi-au raspuns o singura data cand din nou le-am reprosat ceva intr-un articol. Mai exact un anume jurnalist din asta a spus intr-o despre viitoarea Dacia City ca pentru o masina conceputa exclusiv pentru oras nu este nevoie de aer conditionat, deoarece in oras distantele parcurse sunt reduse si se parcurg foarte repede blink.gif blink.gif
Cred ca v-ati dat seama ca este un dobitoc, insa el nu cred ca a ajuns la performanta de a realiza acest lucru.

This post has been edited by slider2: 29 Dec 2010, 22:23

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 29 Dec 2010, 22:35
Post #2

Când aud de "jurnalism auto din România" îmi fuge gândul la 2 entități în domeniu: haymann cel echipat cu retarder, și... ssilviu.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
slider2
post 29 Dec 2010, 22:36
Post #3

doar membru si atat

haymann iz "za oan end onli" radmasa.gif

--------------------
symboala neagra 2008
+
dr_mKe
post 30 Dec 2010, 00:29
Post #4

Membru cu stetoscop

From: Deva

Exista comparativ intre Octavia 1.2 TSI si 1.6 TDI cu o concluzie de mult asteptata de mine. Dieselul nu merita nici pentru consum, nici pentru performante.

Te intreb daca mai exista Octavia 2 cu 1.6 mpi. Eu stiu ca locul lui in gama a fost luat de 1.2 TSI.

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
Arhimede
post 30 Dec 2010, 01:47
Post #5

Membru inferior, lung si tare

Cei mai petarda sunt aia de la top gear. Afoni total. Da capo al fine.Hai ca prin alte parti mai gasesti ceva acceptabil.

Ba nene dar cu cat se simt mai emancipati si mai liberi in ce scriu cu atat se indeparteaza mai mult de ce iti doresti sa citesti. imi aduc aminte si acum un test facut de un nene de la top gear, Costin Giurgea parca, cu porsche 911 turbo. Deci omu asta a plecat in nu stiu ce tara sa faca test.Si tot ce puteai sa citesti in paginile revistei era ce gaseai in fisele tehnice. De obicei o introducere figuranta, apoi niste date din fisa tehnica inghesuite.

Daca lua un om normal, conducator de logan, sau de megan, si il punea sa scrie 5 propozitii despre masina aia tot transmite mai multe.

Exemplu: http://www.topgear.ro/stiri/458-challenge-...at-in-libertate

La asta am pus vreo 20 de comenturi cu informatii noi despre masina aia pe care le puteau gasi si ei. Ca sa nu mai zic ca sunt date false. (asta e ultimul pe care l-am citit in tg ca nu ma mai risc)

This post has been edited by Arhimede: 30 Dec 2010, 01:55

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
slider2
post 30 Dec 2010, 17:23
Post #6

doar membru si atat

QUOTE(dr_mKe @ 30 Dec 2010, 00:29)
Te intreb daca mai exista Octavia 2 cu 1.6 mpi. Eu stiu ca locul lui in gama a fost luat de 1.2 TSI.
*

Da mai exista octavia 2 cu 1.6mpi, chiar ieri am fost cu un prieten la avia motors sa ne interesam de octavia 1.2tsi si in oferta aparea si varianta aspirata. Sau chiar daca nu mai exista acum, la momentul la care a fost facut testul de promotor, respectiv la introducerea variantei 1.2tsi inca mai era in oferta 1.6mpi.

@Arhimede aia de la top gear de obicei pun pe site articole de pe top gear uk, singura lor contributie ar fi ca le traduc.

This post has been edited by slider2: 30 Dec 2010, 17:24

--------------------
symboala neagra 2008
+
Alex4u
post 30 Dec 2010, 20:14
Post #7

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

invidiaaaa...

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 10:14
Forum Renault