Berlina - treapta a V-a
![]() ![]() ![]() |
Berlina - treapta a V-a
mihai_t |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L
- 1
|
|||
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
cam asa se manifesta ambreiajul uzat, de la 90 nu mai creste viteza...
|
--------------------
-
-
-
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
aha..deci asta era si la mine....de la 90 urca foarte foarte greu...am crezut ca-i semn de batranete la motor
![]() |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
mihai_t |
![]()
|
Bun , e de la ambreiaj.Dar de ce patesc numai in treapta a V-a ? si de ce nu apar problemesi cand schimb vitezele ? Iluminati-ma daca aveti si niste explicatii mai tehnice va rog ...
![]() A, si cam cat ma costa sa schimb discul de ambreiaj si placa de presiune ? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
- 1
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
iti spun eu sambata seara cam cat costa...ma duc sambata dimineata la mecanic sa o desfaca si iti dau detalii in legatura cu ceea ce trebuie schimbat la mine,poate iti faci o idee
![]() |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
mihai_t |
![]()
|
Ai fost la service ? Ca eu am auzit ca ar costa vreo 5 milioane distractia cu schimbatul placii de presiune si al ambreiajului
![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
- 1
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
manopera te costa cam 1,5 mil, la care adaugi piesele (max 2 mil)
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Dyda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
mihai_t
Test pentru verificare uzura disc ambreiaj, In tr a 4 reduci viteza pina la 40 km/h dupa care accelerezi brusc, fenomene : Daca motorul are tendinte de a se opri , da in nas , gituieli, ansamblu mecadism -disc sunt ok Daca motorul se tureaza destul de tare iar masina nu ia viteza , mai mult ca sigur discul ambreiaj este uzat si trebuie inlocuit. Alt fenomen ce apare la uzura accentuata a discului este un zgomot destul de puternic la plecarea de pe loc tr a 1 a - o vibratie f puternica a discului. Daca masina ta se incadreaza la aceste fenomene, schimbi discul, daca nu, cauti in alta parte defectul. |
-------------------- Kox
|
|
mihai_t |
![]()
|
Multumesc de sfaturi. O sa incerc ce a zis Dayda. Oricum si daca e de la ambreiaj, mai merg cu el asa cat ma mai tine sau pana fac rost de bani ...
![]() Bafta ! |
--------------------
Dacia
1310 L
- 1
|
|
TAI |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 8 March 05 From: Hunedoara ![]() |
Tatal meu are o Dacia '98 pe care nu a prea fugarit-o, adica nu ia dat viteza a V-a niciodata de cand o are (merge cu max. 60 km/ora).
Fiind nevoit recent sa o conduc am constatat cu stupoare ca intra foarte greu in viteza a V-a dupa multa chinuiala si doar la viteze de peste 90 km/ora. Este normal fenomenul pt. o Dacie Berlina 1400 cm3 ? Ce probleme poate avea ? |
--------------------
Dacia
Nova GT-1999
Dacia 1100-1970
- Alfa Romeo 75-1987
|
|
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
1) Nu are cum sa coste 1,5 mil de schimbat placa si discul.E undeva in jur la 500.000.
2)Si dacia mea cand era noua primea greu a V a. Faza e ca mai mult ca sigur motorul si cutia nici " nu si-au dat drumu ". Cam cati km are masina? This post has been edited by adumitrachy: 31 May 2005, 19:11 |
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
Adica in bucuresti e ieftin 1.500.000?Mamaaaaa.Nu as vrea sa stau in bucuresti.Mai bine vine omu pana la bacau pe undeva sa schimbe discul si placa.Il ajunge mai ieftin cu tot cu gaz si cu manopera.
![]() |
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
TAI |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 8 March 05 From: Hunedoara ![]() |
Dacia lui tata are cam 30.000 km la bord.
Daca nu se sincronizeaza cutia cu motorul ce s-ar putea face? Trebuie "umblat" in cutie? |
--------------------
Dacia
Nova GT-1999
Dacia 1100-1970
- Alfa Romeo 75-1987
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 01:08 |