DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am o problema ..., Cu DVD RW ul

GeorgeB
post 3 Jun 2005, 08:59
Post #1

the 7 stars of Pleiades constellation

Group: Members
From: Bucuresti

Se da urmatoarea problema :

XP+2000 , 768MB RAM, K7-VA Gigabyte si un Plextor 716A/T3 wub.gif .

problema este ca nu imi accepta toate DVD urile , spre exemplu eProformance urile, le scrie , cam in timp dublu daca nu mai bine (ii dau sa scrie la 4x si mi-l scrie in 23 - 24 de minute) ca apoi sa-l citeasca o singura data.

acum am incercat sa scriu un memorex , pe care i-am dat sa-l scrie la 8x si l-a scris in 9 minute si ceva (am scris 1.4gb de info pe el doar).

da , dvd urile sunt 4x si respectiv 8x.

este inca in garantie, dar vroiam sa stiu daca se poate sa fie de vina OS ul sau e de vina plextorul .

in timp ce scrie imi tine procul la 100% , ceea ce e enervant ! ca nu pot face mai nimic .

exemplu :

10:03:07 Processor info: AMD Athlon™ XP 2000+ (1674MHz)
10:03:07 Memory Available to Windows: 785 908 KB
10:03:07 Memory Buffer size: 128 MB
10:03:07 Image file loading: E:\-----\----.iso
10:03:07 DVD Source Info: Session: 1, Track: 1, Length: 3.61 GB / 420:06:64
10:03:11 (F:) PLEXTOR DVDR PX-716A(1:0): Recording Method/Speed
10:03:11 Recording - DVD DAO - 6.0X (8310 KB/Sec)
(F:) PLEXTOR DVDR PX-716A(1:0) - Media format:DVD-R
10:23:18 Image file loading completed!
10:24:15 (F:) PLEXTOR DVDR PX-716A(1:0): Recording completed successfully!
10:24:15 Elapsed Time: 00:21:03, Average speed: 2.2X
10:24:17 All recording procedures have been completed!
10:24:17 Elapsed Time: 00:21:07

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Gabi
post 3 Jun 2005, 09:08
Post #2

Preacuvincios moderator

Mie unu imi suna a problema de OS.
Da mai multe detalii: OS, program cu care arzi dvd-urile etc etc

--------------------
Renault Megane 2 bicorp 2004 - 1.5 dci Conf Exp - XXXXXXX
+
Doru
post 3 Jun 2005, 09:17
Post #3

Membru autentic

Din experienta iti spun ca eproformance-urile,desi sunt facute pe matrita buna(mitsubishi sau tayo yuden parca), sunt proaste.Ma rog mie mi le scria la 4x in timpul corespunzator,insa la sfarsit se citeau f. greu discurile . Nici memorexurile nu sunt pre grozave.La inceput si memorexurile faceau figuri la citire insa de curand am scris vreo 10 si au mers bine,deci e posibil sa se mai fi lucrat la ele.Oricum astea aduse de Pro-data nu sunt facute la(de) mama lor.Faza cu procesorul la 100 % totusi imi zice ca e o problema de sistem(un worm eventual)...Cred ca stii cum faci diferenta:iei dvd rw-ul ,il pui pe alt sistem si faci proba...
P.S.: ca blancuri iti recomand tot ce e facut pe matrita Ritek (traxdata,ridata,prime disc,arita) plus binecunoscutele verbatim,tdk etc facute pe matritele lor insa ceva mai scumpe.

This post has been edited by Doru: 3 Jun 2005, 09:19

--------------------
VW PASSAT TDI 4 MOTION - B-05-TIE
Keep It Real!!
+
driverx
post 3 Jun 2005, 09:22
Post #4

--- Membru cu ralanti ---

Am si eu o "problema" Am un DVD RW LG GSA-4163B si asta imi citeste de vreo 2 ori mai lent decat la scriere. Suna ciudat. Dar un CD nu il citeste mai repede de 3 megi/s in schimb scrie in veselie la 6megi/s. Valorile sunt date de NERO. E o problema sau ce mama ciorilor ii cu el? Nu am manual la el, deci doar l-am bagat in tractorul meu si i-am dat drumul biggrin.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
GeorgeB
post 3 Jun 2005, 09:38
Post #5

ok , in lipsa de altceva , am mers pe www.plextor-europe.com , si am facut un firmware upgrade cu firmwarul 1.07 , ultimul ce l-am gasit .

zicea pe acolo ca firmwarurile mai vechi puteau da erori de scriere pe unele media . asa ca ...

acum se pare ca merge ok blink.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
Liviu M
post 3 Jun 2005, 09:41
Post #6

Membru

From: Germania

@driverx - la LG-ul tau, daca nu l-ai facut deja, e recomandat un upgrade de firmware.

Se pare ca si GeorgeB a ajuns la aceeasi concluzie cu Plextorul lui.

--------------------
Ford Mondeo
+
driverx
post 3 Jun 2005, 09:45
Post #7

Livium M

Gizas. Multumesc de raspuns. Nu stiu, dar am groaza mare la prostii dinastea. O sa fac. Ca si timpu de recunoastere a unui CD e IMENS. Altfel imi place cum merge. Culmea...merge mai bine la scriere. Inca asa ceva nu am mai vazut.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
GeorgeB
post 3 Jun 2005, 09:49
Post #8

driverx , eu nu am vrut sa fac un firmwre upgrade pt ca gandesc la fel ca tine biggrin.gif

dar mers la situl producatorului , luat ultimul firmware , are un install al lui , dai doua clickuri se instaleaza , iti cere restart . dupa restart zice ca a gasit un nou device , ala de i-ai facut upgradul tongue.gif si gata .

la mine e o diferenta uriasa.

acum procul sta la 18-20% , scrie la cat ii zic eu ! ! ! pe aceeasi media ca mai devreme.

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
driverx
post 3 Jun 2005, 09:56
Post #9

Mda, dar la upgradeul meu zice in readme ca impruvaneste partea de scriere de DVD-uri, ca am citit intr-un review ca e excelent deviceul asta, dar la DVD-uri la viteze mici e fitos. Eu am mai mult cu cititu probleme smile.gif Dar o sa fac si asta smile.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Liviu M
post 3 Jun 2005, 10:27
Post #10

Membru

QUOTE(GeorgeB @ 3 Jun 2005, 09:49)
dar mers la situl producatorului , luat ultimul firmware , are un install al lui , dai doua clickuri se instaleaza , iti cere restart.

Din pacate un up-grade de firmware la LG nu e chiar asa de usor. Si eu am acelasi model, am ultimul firmware pe un cd, dar pentru ca e destul de pretentios - vrea singur pe un cablu IDE (la mine cablurile sunt toate full si ar insemna sa desfac calculatorul), sa fie master... - si pentru ca am si un DVD player pe care-l folosesc de obicei la redat si pentru ca nu m-a deranjat inca functionarea lui, nu i-am facut.

--------------------
Ford Mondeo
+
driverx
post 3 Jun 2005, 10:35
Post #11

La mine e singurul pe cablu, ca mai am un HDD care e S-ATA. Sper ca e si master. Am citit prostiile astea. Sper sa nu intervina altceva care sa il buleasca. Cand ajung acasa poate il fac. Daca reusesc ceva, va anunt.

Multumesc.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Al Cap0nE
post 3 Jun 2005, 11:35
Post #12

Lex talionis

Putin offtopic, legat de upgrade de firmw. La un fost sony 48x48x24 care nu scria decat vreo doua marci de cd-uri, in rest busea in draci, am gasit pe un forum strain pe cineva care a facut update cu un firmw. de la o versiune mai noua. Am zis what the hell si l-am incercat si eu. Rezultatele? Am obtinut un fel de overclocking, writerul devenind 52x52x24, ledul care era mereu verde acum la scriere se facea rosu smile.gif si cea mai buna chestie a fost ca de atunci (pana si-a dat duhul) nu a mai busit aproape nici un cd.

--------------------
Dacia 1310 84 - KPN
+
Liviu M
post 3 Jun 2005, 12:26
Post #13

Membru

Din cauza timpului scurt dintre "generatiile" de produse, producatorii n-au timp sa testeze prea mult produsele, in special pe partea de soft. Asa ca le dau drumul cat mai repede cu soft limitat si nu lipsit de bug-uri, urmand sa remedieze bug-urile si sa adauge facilitati pe parcurs. De aia e bine ca, din cand in cand, sa fie vizitat site-ul producatorului in cautare de updateuri. Si asta e valabil pentru majoritatea produselor care au nevoie de soft ca sa functioneze (si nu ma refer numai la componente de calculatoare).

--------------------
Ford Mondeo
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 03:42
Forum Renault