GPL, protectie la rateu in carb?
![]() ![]() ![]() |
GPL, protectie la rateu in carb?
Komissar |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 30 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
comutatorul gaz benzina ar trebui sa ai un montaj electronic in el , din el da alimentarea electrovalvelor , rolul comutatorului cu montajul din el este de a opri alimentarea cu gaz cind motorul se opreste
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Komissar |
![]()
|
Am un comutator stil vechi, "analogic" - este cel din poza. El coordoneaza direct electrovalvele, iar tot sistemul de gaz (electrovalve, comutator, etc) este independent de electrica masinii pus cu releu si siguranta de la baterie si este activat de contact (adica releul da curent sistemului GPL doar cand e contactul pus) .
Comutatorul are 4 pozitii: OFF total (sunt inchise electrovalvele de gaz si de benzina) GAZ GAZ+BENZINA (pt reamorsarea pompei de benz si a carburatorului) BENZINA Intrebarea mea este legata de comportamentul plamanului. Este normal sa se auda acel fasait? (intreb asta deoarece la vechiul plaman nu se auzea (dar erau marci/producatori diferiti) This post has been edited by Komissar: 23 Jul 2011, 12:12 Attached thumbnail(s) buton.jpg ( Size: 317.2k ) Number of downloads: 180 |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
atita timp cit electrovalva de pe plamin este alimentata va iesi gaz spre motor , eu zic sa schimbi comutatorul cu unul de generatie mai noua (ceva asemanator) , e bine si pentru siguranta ta
This post has been edited by bygy007: 23 Jul 2011, 14:24 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Komissar |
![]()
|
Se intampla sa ai (sau altcineva poate) o schema a acestui comutator de stil nou ? Ma refer la schema de conectare la electrovalve si restul echipamentelor masinii (bobina, poate ? )
Intrebarea 2: La alimentare, oprirea fluxului de GPL in momentul in care s-a ajuns la 80% din capacitatea rezervorului se face strict prin comanda plutitorului din multivalva, sau este un sistem bazat pe altceva , mai sigur (presiune maxima admisa) ? Intreb asta deoarece mi se pare ca indicatorul multivalvei de pe instalatia mea este foarte imprecis, si mi-e cam frica sa alimentez pana la plin ![]() This post has been edited by Komissar: 23 Jul 2011, 16:08 |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
bygy007 |
![]()
|
oprirea la plin se face mecanic cu ajutorul plutitorului daca rezervorul e asezat in pozitia corecta uite aici schema de conectare This post has been edited by bygy007: 23 Jul 2011, 19:16 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Komissar |
![]()
|
Merci mult
![]() |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
Cioby92 |
![]()
|
![]() Membru fara semnalmente Group: Members Posts: 402 Joined: 22 December 09 From: Brasov ![]() |
Ca sa nu mai deschid alt topic legat de gpl, intreb aici: as dori sa montez o instalatie de gpl pe o dacia cu carburatie. Vreau sa stiu daca busonul de alimentare se poate monta undeva in portbagaj deoarece nu vreau sa gauresc tabla caroseriei. Ce ziceti se poate?
|
--------------------
Dacia
1300/1976
cu elemente de 1310
- BV 01 EMP Dacia Logan 1.4 MPI Laureate GPL 2008 B 12 ZVK
I'll Make You an Offer You Can't Refuse |
|
bygy007 |
![]()
|
problema e alta , ca sa faci revizia trebuie omologata , iar astia de la RAR nu prea da voie la asta , in rest nici o pb
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Lyvyu88 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 28 July 11 ![]() |
sal sunt nou pe acest forum si vreau sa va zic bine vam gasit
legat de locul unde se poate pune busonul in porbagaj de la gpl am vazut la unii ca il aveau asa in aer dar singura prb o sa fie la alimentare ca trb sa tii cu mana de el sa nu se rupa conducta, o alta chestie ar fi sal pui pe coltul de la portbagaj langa cheder am vazut la cativa dar presupune gaurirea tablei, oricum ideea e ca gaura nu este la exterior This post has been edited by Lyvyu88: 28 Jul 2011, 20:34 |
--------------------
dacia
1310
1995 berlina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:26 |