Anvelope cu santuri asimetrice, cum se monteaza?
![]() ![]() ![]() |
Anvelope cu santuri asimetrice, cum se monteaza?
melinte_lucian |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- BT 02 TMZ If it works, don't fix it!
|
|||
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
vezi ca trebuie sa existe o sageata cu sensul de rotatie care e si sensul de rulare
|
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
VEzi ca asimetricele sunt altceva decat directionalele. Adica in afara de faptul ca au un sens de rulare in care trebuie montate, exista anveliope pe stanga si pe dreapa.
Din ce vad aici: http://www.tyre-shopper.co.uk/article.asp?...stone-Multihawk , cred ca a facut cineva misto de tine. Multihawk sunt directionale, dar nu asimetrice (pot fi montate atat pe stanga cat si pe dreapta, respectand sensul dat de sageata de pe ele). In plus, elimina apa pe ambele parti.Asimetrice ar fi astea: http://www.etyres.co.uk/glossary-tyre-term...rm=asymmetrical si in general nu prea se fac in dimensiuni de LOgan. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
melinte_lucian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 June 07 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 25 Mar 2008, 08:23) VEzi ca asimetricele sunt altceva decat directionalele. Adica in afara de faptul ca au un sens de rulare in care trebuie montate, exista anveliope pe stanga si pe dreapa. Din ce vad aici: http://www.tyre-shopper.co.uk/article.asp?...stone-Multihawk , cred ca a facut cineva misto de tine. Multihawk sunt directionale, dar nu asimetrice (pot fi montate atat pe stanga cat si pe dreapta, respectand sensul dat de sageata de pe ele). In plus, elimina apa pe ambele parti.Asimetrice ar fi astea: http://www.etyres.co.uk/glossary-tyre-term...rm=asymmetrical si in general nu prea se fac in dimensiuni de LOgan. Ai dreptate, cred ca am gresit termenul. Ce am vrut sa zic e ca santurile de pe anvelopa nu sunt simetrice stanga-dreapta , nu sunt in V ci mai degraba un S orizontal. De exemplu pe exteriorum masinii, anvelopa din dreapta are santurile orientate in fata iar cea de pe stanga are santurile orientate spre spate. Pe anvelope nu scrie sensul de rulare. Cred totusi ca e ok cum le-au montat, m-am uitat si la alte masini si tot asa sunt montate ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- BT 02 TMZ If it works, don't fix it!
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Firestone Multihawk nu sunt nici asimetrice si nici unidirectionale.
Le poti monta linistit cum vrei tu. Indiferent de roata pe care o vei monta, anvelopa va calca la fel pe asfalt. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca are sageata cu sensul pe el, pneul e directional. Daca are marcajul "outside" e asimetric. daca nu are de niciunele, e un pneu clasic si-l pui in ce sens vrei si in ce pozitie vrei.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Scenic83 |
![]()
|
![]() Membru DaciaClub Group: Members Posts: 31 Joined: 2 April 08 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 25 Mar 2008, 12:43) Daca are sageata cu sensul pe el, pneul e directional. Daca are marcajul "outside" e asimetric. daca nu are de niciunele, e un pneu clasic si-l pui in ce sens vrei si in ce pozitie vrei. Nici eu nu am pe ale mele sageata. Cel putin eu nu gasesc. M-am tot uitat. Sunt continental (ContiWinterContact). http://www.conti-online.com/generator/www/...ro;tabNr=3.html Cum ar trebui sa arate acel marcaj "outside" ? Sau pur si simplu scrie pe anvelopa?: outside. mersi |
--------------------
Logan
kissfm
2007
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
cupartea din dreapta (asa cum apare in pozele din link-ul dat de tine) spre interior.
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
cat ai dat pe anvelope ?
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Eu am mikelin energy si la fel nu am nici o sageata pe ele.
Recomand cu caldura tuturor celor care fac drumuri de mii de kilometri fara oprire sa nu puna pe masina Matador.Am ovalizat 4 cauciucuri in mai putin de un an.Acum a trebuit sa le skimb iar pe toate 4.Cu michelin de data asta ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Fuldele EcoControl au pe flancuri scris "latura externa" si "latura interna"
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
modelul asta cum e la profil
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
E simetric.
|
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Un prieten vrea sa-si ia astea http://www.falkentire.com/Tires/Passenger-...owinter-HS439-5 pe dimensiunea 195/65R15. Intrebarea este daca au sens de rotatie, pentru ca mie imi par directionale. Pe flanc scrie doar OUTSIDE, insa daca sunt si directionale conteaza unde le pui, pe stanga sau dreapta.
In descrierea produsului pe site scrie unique UHP-inspired asymmetric tread pattern, dar mai jos scrie si SYMMETRIC TREAD DESIGN. Ce sa cred? Am vazut gumele live si e destul de clar ca sunt directionale, desi nu exista marcat sensul pe ele... |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
spielbergl |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 16 August 11 From: Hunedoara ![]() |
Firestone Multihawk este simetric. Vorba ta este ca un S, daca il intorci tot S ramane nu ai cum sa faci Z din el oricum l-ai monta.
This post has been edited by spielbergl: 14 Nov 2011, 17:26 |
--------------------
Dacia SupeRNova 2002
Opel Astra Classic III 2012
2002
- HD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:25 |