DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Moral, legal, in interesul cui?, Yet another shite topic by Marty

Marty
post 1 Oct 2011, 10:43
Post #61

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

Multumim, giorgica!

--------------------
Gillette De unica folosinta - B 999 NAM 2011
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Executron
post 1 Oct 2011, 11:00
Post #62

Membru fan UAP

From: Bucuresti

Daca vreti un raspuns teoretic la situatia prezentata si opinia curenta vi-l pot da. Analizati voi daca este just sau nu.

Se considera ca accidentul este conditie "sine qua non" pentru urmare : moartea victimei. Astfel daca accidentul nu ar fi avut loc niciunul dintre evenimentele ulterioare nu vor fi avut loc.

Aceeasi este situatia in care ambulanta are un accident de circulatie si victima care era in drum spre spital moare... Va fi omor din culpa fata de sofer.

Nu stiu cum un avocat poate argumenta ca este EXCLUSIV alegerea familiei/victimei sa aiba loc o interventie chirurgicala cand datorita culpei soferului s-a ajuns in situatia in care viata victimei este pusa in pericol... SI cat timp exista o culpa de partea soferului INDIFERENT CAT DE MICA, atunci el va fi tras la raspundere pentru urmarea produsa.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
Merced
post 1 Oct 2011, 11:26
Post #63

om al munților

QUOTE(Marty @ 1 Oct 2011, 11:43)
Multumim, giorgica!
*

Cu placinta!

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is online!Galerie FotoPM
+
Han Solo
post 1 Oct 2011, 15:21
Post #64

Potiphar Breen

From: Arstotzka

QUOTE(Executron @ 1 Oct 2011, 11:00)
Daca vreti un raspuns teoretic la situatia prezentata si opinia curenta vi-l pot da. Analizati voi daca este just sau nu.

Se considera ca accidentul este conditie "sine qua non" pentru urmare : moartea victimei. Astfel daca accidentul nu ar fi avut loc niciunul dintre evenimentele ulterioare nu vor fi avut loc.

Aceeasi este situatia in care ambulanta are un accident de circulatie si victima care era in drum spre spital moare... Va fi omor din culpa fata de sofer.

Nu stiu cum un avocat poate argumenta ca este EXCLUSIV alegerea familiei/victimei sa aiba loc o interventie chirurgicala cand datorita culpei soferului s-a ajuns in situatia in care viata victimei este pusa in pericol... SI cat timp exista o culpa de partea soferului INDIFERENT CAT DE MICA, atunci el va fi tras la raspundere pentru urmarea produsa.
*

Esti judecator? Eu zic ca nu, dar daca da, sa ne fereasca Dumnezeu pe toti.

De vina e ma-sa, 'sine qua non' nu avea cine sa treaca strada.

--------------------
White Star Titanic - 131428 1912 - un an bun sa fii iceberg
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
+
neumann
post 1 Oct 2011, 15:36
Post #65

Membru autentic

From: Spermezeu

nasol moment.. insa, daca unu are cancer in faza terminala, sau vreo boala la inimia, iar accidentul ii pune capac definitiv... Asa si cu martorii astia a lui J. Hoover, practica sufera de o boala psihica, da daca il lovesti cu masina, il platesti de nou. Asta e interpretarea pe care o vad eu sistemului. Nu subscriu da nici nu ma dezic, ce e, e, vorba filozofului bulgar.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
corbex
post 1 Oct 2011, 15:39
Post #66

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Mai inainte de ma-sa, e tac-su, sine qua non ma-sa n-ar fi fost mama. Ori o luam cronologic, ori nu!

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
neumann
post 1 Oct 2011, 15:48
Post #67

Membru autentic

From: Spermezeu

si daca a fost facut cu materie prima congelata?

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
volint
post 1 Oct 2011, 17:57
Post #68

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

Se contrazice cu Ierbova...

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr - B-22-YFL / 2000 / 2011
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
ionut.tanase
post 1 Oct 2011, 20:01
Post #69

Can't Stop Me!

From: PITESTI

din punctul meu de vedere doctorii ar trebui sa isi vada de treaba (aka sa isi salveze pacientul) iar cretinoizii aia din secta "martorilor pwlii mele" ar trebui inchisi ori la nebuni ori la puscarie ... la alegere (cu toate ca personal i-as acuza de "tentativa de omor" si i-as aresta pe cale de consecinta).

mi se rupe mie de religia lor idioata ...

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
Marty
post 1 Oct 2011, 20:06
Post #70

Vezi ca-s cam multi membri si cam bine-nfipti prin societate.

--------------------
+
ionut.tanase
post 1 Oct 2011, 20:12
Post #71

Can't Stop Me!

pai daca sunt bine imfipti sa stea imfipti bine wink.gif . oricum ... de cand se cere acordu cuiva sa salvezi o viata??? in astfel de cazuri in care viata cuiva depinde de o perfuzie cred ca este ANORMAL si IMPTRIVA FIRII sa intrebi rudele daca sunt de acord wink.gif . nici in gluma acele rude nu ar fi trebuit sa refuze tratamentul. eu i-as acuza de CRIMA doar daca s-ar fi pronuntat impotriva tratamentului (perfuziei).

This post has been edited by ionut.tanase: 1 Oct 2011, 20:12

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
ady77
post 1 Oct 2011, 20:18
Post #72

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(ionut.tanase @ 1 Oct 2011, 21:12)
pai daca sunt bine imfipti sa stea imfipti bine wink.gif . oricum ... de cand se cere acordu cuiva sa salvezi o viata???
*

Dintotdeauna, pana acum am semnat pentru mama si de vreo trei ori pentru golanul ala mic.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Victoras2001
post 1 Oct 2011, 20:18
Post #73

Membru autentic

QUOTE(cdadan @ 1 Oct 2011, 10:49)
Acu intreb si eu: martorii aia sunt ceva cult recunoscut in Ro? Acu' pe aia care nu pun mana pe arma as putea sa-i mai inteleg, da' pe asta cu transfuzia, scuze, da cum plm sa-i intelegi si sa-i ocrotesti prin lege?
*

Prin legalizarea eutanasiei.

Parca-mi amintesc de un pisdolog care n-a vrut sa intrerupa o sarcina pentru ca nu-i permitea religia si parc a victima a dat coltul.

This post has been edited by Victoras2001: 1 Oct 2011, 20:19

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
ionut.tanase
post 1 Oct 2011, 20:21
Post #74

Can't Stop Me!

stai frate, poate a fost o situatie speciala ... nu cred ca iti cere cineva acordul sa pui o perfuzie . si daca tu zici ca nu esti de acord aia nu o pun ca tu crezi in balauri roz .. hai mah ce dracu.

in astfel e cazuri nici nu trebuie discutat cu rudele. pui perfuzia si gata.

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Victoras2001
post 1 Oct 2011, 20:22
Post #75

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 1 Oct 2011, 21:18)
Dintotdeauna, pana acum am semnat pentru mama si de vreo trei ori pentru golanul ala mic.
*

Pai una e sa-ti puna, de exemplu, o teava de plastic la imima, fara de care ai putea muri, dar ai putea si trai, iar organismul o poate respimge si s-a terminat, si alta sa dea trenul peste tine si singura sansa la viata sa fie un transplant, de creier in cazul martorilor alora.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
ionut.tanase
post 1 Oct 2011, 20:24
Post #76

Can't Stop Me!

exact! wink.gif .

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Marty
post 1 Oct 2011, 20:29
Post #77

din cite stiu eu se cere acord pentru transfuzie.

--------------------
+
bucatzel
post 1 Oct 2011, 20:32
Post #78

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Pai tare mi-i mie ca fix din cauza unor asemenea defecti se cere acordul in cazuri de-astea banale.

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Victoras2001
post 1 Oct 2011, 20:32
Post #79

Membru autentic

Noi ne putem da cu parerea despre partea morala a situatiei. Despre cea legala ar trebui s-o faca cineva avizat.

Banuiesc ca aia fara apartinatori sau fara acte la ei, victime ale unor accidente grave, sunt lasati sa moara pe holul spitalului. Sau lasati sa zaca-n agonie pana afla politia romana (aprox. 3-4 luni) daca n-au vreo ruda martora lu cucu' prin Banglades.
Adica te ia SMURD-ul cu elicopterul, te baga direct in operatie si apoi vin penticostalii ssau cine dracu' ziceati si fac spume? Sau cum? Dau medicii in judecata si castiga? De cand trebuie sa termine medicii si teologia? Io, ca medic, de unde stiu ca ala e de nu stiu ce religie si ca asta-i spune lui? Ma apuc de lecturat biblia in sala de operatie? De unde stiu ca ala apartine nu stiu carui cult sau religii? Are legitimatie cu poza, sau astept pana vine cu popa de mana sa se jure pe rosu?

This post has been edited by Victoras2001: 1 Oct 2011, 20:40

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
ionut.tanase
post 1 Oct 2011, 20:46
Post #80

Can't Stop Me!

apai daca trebuie sa ti se cere acordul pentru o perfuzie care iti poate salva viata este cat se poate de tragic.
sincer .... victoras are 1000% dreptate ...

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
ady77
post 1 Oct 2011, 20:52
Post #81

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(Marty @ 1 Oct 2011, 11:14)
E vorba despre exact si fix aceeasi Biblie, dar interpretata in mod diferit. Si se pare ca-n varianta lor interpretativa sunt interzise transfuziile/perfuziile, operatiile transplanturile, etc. Sunt privite ca si acte ale diavolului, viata ta apartinind exclusiv lu' Iehova (cred), ala fiind unicul care decide daca meriti sa traiesti sau sa sari gardu'.
*

Astora ar trebuie sa le spuna cineva bancul asta:

Într-un an, un oraș din centrul SUA, situat în valea dintre două râuri a fost inundat. Ambele râuri au ieșit din matcă iar ploaia continua să cadă zi și noapte în acea zonă. Nu se întrezărea nici o urmă de speranță în oprirea ploii, așa că orașul urma să fie inundat din plin. Toată lumea a fost evacuată, cu excepția unui singur om care refuza să își părăsească casa – care, în curând urma să fie complet acoperită de apă.

“Eu am credință în Dumnezeu că mă va scăpa,” spunea bătrânul celor care îl implorau să meargă cu ei spre terenuri mai înalte. Omul credea în puterea rugăciunii și se încredea în Dumnezeu ca să fie salvat.

Apa a acoperit drumurile, făcându-le de netrecut pentru mașini. Totuși, un om într-o mașina de teren s-a oprit la casa bătrânului și a strigat: “Grabește-te, vino cu mine! Te voi duce la un loc sigur! Nu mai ai mult timp! ” Dar bătrânul continua să se roage. Nu vroia să își părăsească casa.

În câteva ore apa s-a ridicat cu peste un metru, inundându-i complet casa. Ploaia continua. Bătrânul s-a urcat pe masa de bucătărie și a continuat să se roage. Apa îi ajunse-se la călcâie, în momentul în care un om cu o barcă a venit la casa lui și l-a strigat prin fereastră: “Domnule, veniți cu mine! Vă voi duce la un loc sigur!”

“Nu”, a răspuns bătrânul.“Dumnezeu mă va scăpa din această inundație!”
Apa s-a ridicat tot mai mult, și curând bătrânul a trebuit să se cațere pe acoperiș. Ploaia torențială persista. În timp ce se ruga a auzit sunetul unui elicopter. A privit în sus și a văzut un elicopter deasupra casei sale. O scară a fost coborâtă din elicopter pentru el.
Dar el a strigat: “Pleacă! Mă faci să cad de pe acoperiș! Dumnezeu mă va salva! Tu du-te și salvează pe altcineva!”

Elicopterul n-a putut sta acolo toată ziua, așa că a plecat, lăsându-l pe bătrân pe acoperiș. În final, apa a acoperit casa iar bătrânul a murit înecat. Când acesta a ajuns la porțile raiului, el a cerut să i se înlesnească o întâlnire cu Dumnezeu. A fost dus la tronul harului.

“Doamne, m-am rugat cu atâta ardoare să mă salvezi de inundație. Dar m-ai lăsat să mă înec. Nu înțeleg!”

“Copilul Meu, am auzit rugăciunile tale. Ți-am trimis o mașină de teren, o barcă și un elicopter. De ce le-ai respins pe toate?”

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
daniM
post 1 Oct 2011, 20:53
Post #82

Membru autentic

From: Gugulania

-Pentru ca sunt martorul tau!

--------------------
. . - Skoda Octavia .
+
Han Solo
post 1 Oct 2011, 23:41
Post #83

Potiphar Breen

From: Arstotzka

In familia mea restransa exista o tanti doctor care s-a ... pe istericalele lor si i-a pus pacientei (sub anestezie) sange: 'mie nu-mi moare nimeni pe masa'.

pacienta adusa la operatie cu cantec, semnat ca nu vor transfuzie, insistente, presiuni etc.

ceva a mers prost si a fost nevoie de perfuzie.

eee, seara o acuzau cu toate instantele, omensti si divine, dimineata cand a facut tanti ochi au tacut din gura, a doua seara se faceau ca ploua.

intra in categoria 'eu nu-mi vaccinez copilul' 04.gif

--------------------
White Star Titanic - 131428 1912 - un an bun sa fii iceberg
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
+
dizzy
post 2 Oct 2011, 07:45
Post #84

Work smart not hard!

Din partea mea, sa-si tatueze pe piept: "Sunt martorul lui Jehova si refuz transplant, perfuzie, grefe, interventii chirurgicale, taiat de unghii, suflat de muci.
In momentul in care refuzi un tratament, moral vorbind nu mai poti acuza pe cineva de moartea acelei persoane. Nu zic ca ar trebui sa nu mai fie pedepsit dar ar trebui acuzat numai de vatamare corporala din culpa, nu de lovituri cauzatoare de moarte, nu de omor.
Printre prietenii mei din copilarie este si un Martor a lui Jehova. Cand a fost nevoie sa-si trateze tatal printr-o operatie pe inima, a inchis-o pe ma-sa in casa, ma-sa fiind o persoana foarte religioasa si care se opunea transfuziei, a semnat actele si l-au operat. Omul a mai trait vreo 5 ani dupa aia. Asa ca stati linistiti ca printre Martori exista si persoane absolut normale.
Eu as actiona in avans la problema asa, as pune un avocat sa scrie un act prin care rudele isi asuma tot ce se intampla cu bolnavul si tot ce decurge din refuzul tratamentului. Astfel o sa scape de acuzatiile cele mai grave.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan - B zzz SXX 2005
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Marty
post 2 Oct 2011, 08:05
Post #85

QUOTE(dizzy @ 2 Oct 2011, 08:45)
Eu as actiona in avans la problema asa, as pune un avocat sa scrie un act prin care rudele isi asuma tot ce se intampla cu bolnavul si tot ce decurge din refuzul tratamentului. Astfel o sa scape de acuzatiile cele mai grave.
*

I-auzi!
1. Melitia se autosesizeaza in cazurile astea, nu e vorba de o sesizare prealabila.
2. Eu cred ca te poti prezenta si cu o mare hirtie, semnata in prezenta mai multor martori, dintre care Iliescu, Constantinescu, mwyeBasescu, George W. Bush, Obama, Kofi Annan si de cine mai vrei tu, in fata citor avocati si notari vrei tu, prin care sa dovedesti ca tu si victima ati avut o intelegere si ca ala e de acord sa dai cu masina peste el pe trecere. Crezi ca ti-o ia cineva-n seama?

--------------------
+
dizzy
post 2 Oct 2011, 08:14
Post #86

Work smart not hard!

Marty, pana acum m-am ferit de tribunal si de spital ca de draq.

--------------------
+
Marty
post 2 Oct 2011, 08:23
Post #87

Sa-ti ajute cine vrei tu sa-ti reuseasca cit mai mult!

--------------------
+
daniM
post 2 Oct 2011, 08:41
Post #88

Membru autentic

From: Gugulania

E si in sat la ai mei un batut in cap, de religie poc(ă)nit,fara tv,radio,telefon,etc,si e veterinar,deci are ceva studii.Tatal meu,fost agronom ,a observat ca nu-si trateaza recoltele cu nici un ingrasamant,sau contra daunatorilor.-Mai,pai tu nu ai grija de cartofi ,de alealalte?-Nuuu,are grija Domnul Isus.
Bineinteles ca s-a ales praful.Raspunsul a fost-Asa a vrut Domnul!

2 Oct 2011, 09:48:
Apropo,daca ma gandesc bine,pe Sabau nu l-am niciodata vorbind la mobil....

This post has been edited by daniM: 2 Oct 2011, 08:48

--------------------
. . - Skoda Octavia .
+
dizzy
post 2 Oct 2011, 08:58
Post #89

Work smart not hard!

Paratraznet au pe casa? Atata timp cat vezi paratraznet si pe biserica mi-e clar ca intai trebuie sa te feresti tu cat poti si cat te pricepi mai bine, apoi sa te adresezi lui Dumnezeu.
Cum era aia cu boxerul care isi face cruce inainte de lupta:
- Ce inseamna asta? intreaba preotul
- Absolut nimic daca nu stie sa boxeze! raspunde rabinul.

--------------------
+
DannyY
post 2 Oct 2011, 09:08
Post #90

Marele plictisit

Paratrasnetul ala e teapa pentru dracii in picaj, nimic nu stii biggrin.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 06:16
Forum Renault