DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Puncte de penalizare, Puncte de penalizare/altcineva la volan...

kdf
post 7 Mar 2011, 20:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Treaba sta in felul urmator... eu am vandut o masina cuiva si i-am lasat-o inmatriculata pe numele meu... Si azi (7 martie) primesc prin posta o notificare de la "Serviciul Impozite si Taxe Locale" in care zice "va prezentam situatia dvs, conform evidentelor fiscale din data de 25-02-2011." ...

dupa care un tabel scurt din 2 linii...

http://img218.imageshack.us/img218/7222/37060620.png
Amenzi Auto [obligatii de plata an 2011] aici nimic..[bonificatie] tot nimic.. [restante] 120.00 [majorari de intarziere] nimic... [total] 120.00
Mijloace de transport [obligatii de plata an 2011] 64.00 [bonificatie] 6.40 [restante] 64.00 [majorari de intarziere] 11.23 [total] 134.00
le-am scris in caz ca nu se intelege din poza.... camera vga...

Nu stiu pentru ce este amenda... am vorbit cu el si cica nu stie nimic... mi-a zis ca are rovinieta deci asta nu e... o fii de la radar probabil...

Ma intereseaza 2 lucruri:

1.Ma afecteaza cu ceva amenda asta... mi-se iau mie cumva puncte de pe permis deoarece masina este pe numele meu...?!?!?

2.In acel tabel la amenda la [obligatii de plata an 2011] nu este nimic.. apare decat la [restante] , asta inseamna ca amenda de radar sau ce o fii... a fost emisa candva anul trecut?

Daca e amenda radar ar fi trebuit sa vina prin posta un plic cu o invitatie sa trimit datele persoanei care a fost la volan in acea zi cu pricina, nu ?(cu nume prenume adresa cnp serie si numar permis)... dar nu am primit nimic... ce inseamna asta ?

PS: cum pot sa aflu daca e vorba doar de puncte de amenda sau daca e vorba si de puncte de penalizare... ? totodata si care este situatia punctelor mele..

--------------------
Dacia Nova GTI 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 7 Mar 2011, 21:47
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

tipul are o amenda neplatita (poate e platita dar nu a ajuns confirmarea , si eu de cite ori am luat amenda aparea ca neplatita cu toate ca era platita am scanat chitanta si am trimis-o via mail la taxe si impozite s-a rezolvat fara deplasare) restul este impozitul la masina de anul trecut si anul asta , daca inca masina este pe numele tau si nu ai radiat-o de la financiar taxele vin pe numele tau

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
kdf
post 8 Mar 2011, 17:38
Post #3

Membru incepator

Mda... alta este defapt faza... e ceva de genul "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL" ...

Am fost azi la circa financiara sa le cer detalii despre amenda in cauza si imi arata o amenda (procesul verbal) mai veche de a mea (de acum 1 an si ceva...) de altfel si singura mea amenda pe care am luat-o vreodata...

Amenda era pt ca nu ma "incadrasem din timp in trafic pentru manevra dorita" mai pe intelesul tuturor... ca am fortat putin semaforul la culoarea galbena... o amenda de tot **** parerea mea... pt ca dupa cum stiti daca ai viteza cand semaforul trece pe culoarea galbena ai voie sa ii dai inainte... dar daca ai viteza mica si poti oprii la semafor, atunci trebuie sa o faci.... eu cam am avut si nu prea am avut viteza... in fine...

Pt aceasta infractiune primisem o amenda de 120 lei respectiv 60 lei in 48h... iar gaborul care mi-a facut pv mi-a zis ca pot platii amenda la orice CEC sau la taxe si impozite de unde apartin, dupa ce m-a lasat sa plec chiar la cativa metri de locul unde sa petrecut "marea infractiune", era un CEC... m-am dus.. am achitat amenda de 60lei in 48h... am primit chitanta... totul ok... (am pastrat in portofel acea chitanta cateva luni... dupa care am aruncat-o)

La circa financiara mi-au zis ca trebuie sa ma duc la CEC-ul unde am platit amenda si sa iau o dovada de la ei pe care sa o aduc pe urma la circa financiara ca sa ma stearga din evidenta lor.... m-am dus pana la CEC-ul unde platisem amenda... le zic ca vreau o dovada de la ei pt o amenda care am platit-o... si ei imi zic ca trebuie sa fac o cerere... imi da o foaie si un pix si imi zice sa trec numele, adresa... etc plus tot ce era pe amenda(procesul verbal) ... mi-a dat perversa de mi-a tiuit cand am auzit....si m-am tirat acasa neavand acele date...

Maine trebuie sa ma duc din nou la circa financiara... sa le cer o copie dupa PV... pe urma din nou la CEC unde sa fac o cerere pentru dovada platii (care m-au informat ca dureaza 10 zile magnifice pt procesarea cereri) si dupa 10 zile sa ma duc iar la CEC sa ridic dovada.. dupa care iar la circa financiara sa le arat dovada de la CEC si sa ma stearga din evidenta lor...

Chiar n-aveam ce face....e o placere totala sa stau pe drumuri si sa rezolv imbarligaturile statului... pe langa faptul ca, cu toate drumurile pe care le fac dus-intors plus taxa de 15 lei pt eliberarea chitantei de la CEC platesc pur si simplu ca fraierul de 2x amenda (60 lei+60 lei= exact cat era amenda daca nu o plateam in 48h)... cum sa nu iubesti romania ?

LA CE "IUBITA" ROMANIE M-AU INDRUMAT GABORII CEI "DESTEPTI" SA PLATESC LA CEC AMENDA ??

Sper sa nu apara alte probleme dupa ce depun la circa financiara acea dovada de la cec... ma tot gandesc deoarece in notificare e vorba de 120 lei... dar eu platisem jumatate deoarece am fost in 48h... la ce birocratie avem nu m-as mira sa imi faca si figura asta...

Daca nu mi-se va inchide topicul intre timp o sa revin peste 2 sapt. sa va spun si finalul povestii... unul cu happy end sper eu...

LE: Am gasit asta pe net: http://www.superschimb.ro/index.php?contor=433 (EXACT, EXACT SITUATIA MEA..."FOARTE TARE"... )

This post has been edited by kdf: 8 Mar 2011, 22:08

--------------------
Dacia Nova GTI 1999
+
klaus
post 9 Mar 2011, 13:07
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

1. Nu e vina politistilor ca tu nu ai transmis, conform legii, dovada platii amenzii la sectia de politie din care facea parte agentul constatator.
2. Nu e vina politistilor ca tu nu ai pastrat chitanta 5 ani de zile (termenul de prescriptie)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bucatzel
post 9 Mar 2011, 13:16
Post #5

Membru plictisit

From: Timisoara

Eu unul mi-am facut prostul obicei sa scanez absolut orice prostie de genul asta.

Dar cand m-am dus lunile trecute sa depun si la politie dovada platii unei amenzi, mi-au cerut (si era afisat maricel pe un perete acolo) sa predau PV-ul si chitanta originala, si sa pastrez eu copiile.

Am pastrat scan-urile, ca si-asa copiile erau scoase la imprimanta dupa scan-uri, dar desi nu vreau sa aflu, sunt curios daca mi-ar accepta scan-urile ca si dovada ca totusi am platit.

In plus... numai mie mi se pare anormal sa imi ceara sa predau o chitanta originala si nu o copie a ei?

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
klaus
post 9 Mar 2011, 13:53
Post #6

步步

QUOTE(bucatzel @ 9 Mar 2011, 13:16)
sa predau PV-ul si chitanta originala, si sa pastrez eu copiile.
*

Asta scrie la ei, dar nu inseamna ca trebuie si facut asa.
Chitantele si PVurile originale nu le dai, chiar daca ei sustin ca da, ca sunt ale tale, nu ale lor, si sunt mijloace de proba.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
b76bgaarh
post 9 Mar 2011, 14:05
Post #7

Membru autentic

eu am depus copie proces verbal ( ei oricum au un original) si original chitanta.

nu stiu daca e bine sau daca nu, dar pana acum nu a venit nici una neplatita. si am trimis si prin posta, sau depuse direct la udriste.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
kdf
post 9 Mar 2011, 14:08
Post #8

Membru incepator

@klaus

1. gaboru ca mi-a dat amenda mi-a zis sa ma duc sa o platesc la cec si ATAT... am fost la cec.. am achitat.. mi-a dat chitanta si nu mi-a zis nimic altceva ca ar trebuii sa duc chitanta mai departe sau ceva de genul... am presupus ca odata ce mi-am platit datoria si am primit o chitanta totul s-a terminat... de unde sa stiu eu toate legiile tampite din tara asta ??? uitate si tu in reportajul ala de pe protv din link-ul care l-am pus mai tarziu... sa te convingi ca pana si cec-ul recunoaste ca e de rahat treaba... cu ce sunt eu de vina ca in anul 2011 cand totul este asa simplu pe calculator CEC-ul nu poate sa comunice un simplu lucru (plata unei amenzi) cu circa financiara...
2. huh.gif inca o lege superba a romaniei de care nu stiam... foarte tare...

altceva ce ma freaca la cap acum e cererea asta de chitanta... mai dureaza si 10 zile... cand am fost sa platesc amenda am vazut ca din calculator mi-a scos chitanta... nu a desenat-o cu manuta ei domnisoara de la birou... deci.. inca o data.. nu pricep pt ce este "cererea" asta si acele 10 zile... ca nu cauta chitanta intr-o incapere plina de chitante..... cand ar putea sa ma caute in arhiva datelor pe calculator........ o gramada de tampenii si complicatii inutile... ar trebuii sa pot sa ma duc doar cu buletinul si sa ii cer sa imi dea o copie dupa acea chitanta din arhiva datelor pe numele meu.... nu sa ma duc cu buletinul plus datele de pe PV... plus sa fac o cerere si sa astept 10 zile... plus taxa pt chitanta... dao dracu ca pana si un copil de 10 ani si-ar da seama ca e o porcarie totala treaba asta...

ajung sa pierd aproape dublu bani amenzii originale cat o platisem (60lei)... pe drumuri dus-intors benzina plus taxe si timp pierdut... ca sa nu platesc 120lei la circa financiara adica cat era amenda daca nu o plateam in 48h ... sunt plin de spume... sa mai facut si benzina 6 lei si cica tot mai creste... neaparat trebuie sa fug din tara asta. death.gif

--------------------
Dacia Nova GTI 1999
+
cj98czh
post 9 Mar 2011, 14:48
Post #9

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Ca nu cunosi tu legea este fix problema ta ... nu te scuteste de raspundere ... eu unul nu le trimit nimic ... dar am un dosar acasa cu ele ... ma intreaba vreodata cineva ... sunt acolo ... de 12 ani ... fiecare PV cu chitanta atasata .... si asta numai pt. ca nu vreau eu sa le trimit ... dar am dovada daca am nevoie ... tu in schimb faci gura de pomana ...

This post has been edited by cj98czh: 9 Mar 2011, 14:58

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
kdf
post 9 Mar 2011, 15:13
Post #10

Membru incepator

Ce legii sa nu cunosc ?? cunosc tot ce am nevoie ca cetatean obisnuit... daca eram gabor sau lucram la cec invatam si stiam si legile astea... doar nu stau sa invat legile pt orice chestiune din tara asta... pt ca 1 e imposibil... si 2 e inutil... gaborul sau cei de la cec trebuiau sa ma informeze intru totul.... ca sa nu mai zic ca problema asta nici nu ar trebuii sa existe in primu rand.... punct

This post has been edited by kdf: 9 Mar 2011, 15:34

--------------------
Dacia Nova GTI 1999
+
cielo99
post 9 Mar 2011, 15:39
Post #11

Membru autentic

Nici eu nu am trimis si cand am mers dupa un an sa platesc impozitele ma intreaba casiera de la taxe si impozitedaca platesc si amenda de circulatie.O intreb ce amenda si imi zice numarul procesului verbal.Verific si o anunt ca e platita si ii aduc chitanta sa o vada.Imi zice ca trebuie sa-i dau originalul la chitanta pe care chiar ei au emis-o cu un an in urma, moment in care i-am transmis sa-si caute chitantierul ca are o copie la cotor.

This post has been edited by cielo99: 9 Mar 2011, 15:40

--------------------
Daewoo/Peugeot Cielo/307 1999/gle 2003/break - de cluj
[COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
+
klaus
post 9 Mar 2011, 16:20
Post #12

步步

In procesul verbal scrie negru pe alb: "Chitanta si copia procesului-verbal se transmit in termen de 15 zile de la comunicare unitatii din care face parte agentul constatator"
Acuma chiar sa cerem de la politist sa ne citeasca si procesul verbal ca noi nu suntem in stare, mi se pare un pic cam mult...
Deci se invoca degeaba, zic eu, necunoasterea legii, pentru ca pur si simplu scrie acest lucru fix pe hartia inmanata de politist.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 06:57
Forum Renault