poze boxe
![]() ![]() ![]() |
poze boxe
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
|
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
geamuri eletrice
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
tuti |
![]()
|
![]() wum, wum Group: Members Posts: 131 Joined: 11 January 10 From: Bucuresti ![]() |
si eu am de 16.5 si sunt cu capacele originale.
incap, trebuiesc 4 distantiere mici sub difuzor daca nu ma insel. |
--------------------
Dacia
SRN-Confort
2001
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AdiZ @ 19 Jan 2011, 13:47) In ceea ce priveste rationamentul tau despre un woofer in portbagaj, eu, de exemplu, am un blaupunkt mk1200 in portbagaj, pe fata se componente ground zero, pe spate boxele originale si pot sa spun ca sunt foarte multumit de ce a iesit. Ce am vrut sa obtin : - La un volum decent( rezonabil, fara sa zboare luneta de la loc) sa fie prezente toate frecventele ( inainte era lipsa bas). Sunt constient ca e un woofer sub entry level ![]() ![]() TU ai asa ceva si esti multumit ! Respectivul paote nu are aceleasi gusturi cu tine si nu vrea sa puna woofer numai ca sa se auda decent ! Daca ai fi facut isonorizarea decenta de care se tot vorbeste ai fia vut medii si joase decente din difuzoare , fara woofer . Este normal ca 4 difuzoare normale instalate corespuznator sa-ti dea destul bas pentru o masina ca SLZ ! Daca nu le faci nici o isonorizare , izolatie cu aluband si alt material normal ca nu ai bas . Se va auzi decent si al tine cand vei face difuzoarele sa se auda decent si abia peste ele , wooferul sa dea o putere SPL mai mare . Odaca ce mi-ai spus ca nu ai bas fara woofer iti spun sigur ca vocea la tine in masina se aude aiurea si daca opresti wooferul e doar galagie , nu sunet ! Am trecut si eu prin asta , am mai muncit , am mai schimbat difuzoarele , am mai scos bani din buzunar , iar modificari si intr-un final sunt multumit . Pentru Bolidu sau ceilati : un difuzor cu o diagolana mai mare intotdeauna se va auzi mai bine/clar/fidel decat unul cu un diametru mai mic ! Vorbesc despre aceeasi marca/model , iar trecerea de la 10 - 13 - 16,5 se simte imediat ! Daca nu intra difuzorul , inseamna ca trebuie sa folosesti un distantier , daca nu se taie masca de plastic cu cutter-ul si altii au reusit totusi sa o taie , folosesti un "soricel" incet si cu rabdare ! Nu uita ca acel plastic este estetic si taieturile si lipiturile se vad foarte aiurea ! Te deranjeaza ca fata de plastic nu se fixeaza corect pe fata de tabla ? Foloseste holsuruburi sanatoase si fixeaza fifuzorul direct in TABLA , nu numai in plastic ! Nu ai bas , medii , sunet care sa-l auzi ? Isonorizeaza usa , intareste suprafata pe care este montat difuzorul , intareste plasticul fetei de usa , lipeste si sigileaza fata de plastic de cea de tabla . Daca folosesti distantier , fa-l in unghi astfel incat difuzoarele sa nu mai fie indreptate la picioare , ci spre om , cat mai in sus . Daca montezi corect nu ai treaba cu macaraua si manivela . Difuzoarele de 16,5 intra ecat in locul difuzorului normal , NU mai poti folosi grila originala care oricum era o porcarie , dar o folosesti pe cea originala a difuzorului care arata oricum mai bine . Daca folosesti twetere pe bord , NU mai folosi difuzoare pe mai multe cai pentru usile fata , acele cai suplimentare nu iti iau decat din putere , tu avand sunetele inalte in twetere , cele din usi nu trebuie sa dea decat mediile si cel mult joasele , cat permit . Folositi alte cabluri audio pentru difuzoare , cele originale fiind prea subtiri pentru 50-80 W rms . Folositi traseu separat pentru alimentarea playerului , minus de la bord , plus de la baterie , inseriat cu o siguranta de 10-20A ( depinde de consumul / puterea lui ) . Puteati avea difuzoare de 60-80 W pe player , dar acestea trebuie sa aiba sensibilitatea cat mai mare , astfel incat sa fie gandite de producator ca sa lucreze neamplificate ! Sensibilitatea sa fie mai mare sau egala cu 93 dB . Nu va aruncati la marci scumpe numai pentru marca , cititi cu atentie specificatiile tehnice ale difuzoarelor ! Un difuzor de 60-70W 93dB se aude MULT mai tare decat unul de 120-150 W la 91 dB pe player ! O instalatie audio decenta NU are nevoie de woofer ! Daca dupa toata munca nu aveti bas in masina , mai aveti de lucru , mai intrebati , mai lucrati ! Nu uitati ca playerul are si el o functie destul de importanta , mai ales la selectarea filtrelor . Sunetul trebuie sa se auda OK cu filtrele pe FLAT , modificarea lor nu trebuei decat sa adauge un nuanta de personalizare a sunetului , altfel sunetul trebuie redat corect de player si difuzoare . Difuzoarele din spate sunt numai pentru cei de pe bancheta din spate , dar "scena" trebuie creata in fata de catre cele 2 medii si twetere ! Mai multe difuzoare nu inseamna o calitate mai mare , nici macar o putere mai mare , cel mult distorsiuni mai multe , de asta insist sa puneti un sistem audio decent pe usile fata si renuntati la woofer ! De acum chiar astept poze ale vostre , nu de la concursuri internationale sau alte chestii facute acum cativa ani de nu stiu cine ! Macar sa vb pe ce ati facut si nu va reuseste ! Scrieti ce difuzoare vreti sa puneti , ce player aveti .... |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
madarfacar |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 24 January 09 ![]() |
marius_eugen, lasand "altercatia" de mai-nainte la o parte, poti sa pui niste poze cu difuzoarele tale?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
Marius , ajuta'ma si pe mine la un sony Xplode GT620U , ce combinatie de boxe sa pun astfel in cat sa nu'mi distorsioneze volumu , momentan am primele modele de sony xplode pe fata de 13 , pe spate ovale , volumu se duce undeva la 34 , dar deja la 22 se aude infect.
This post has been edited by shake: 20 Jan 2011, 13:46 |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
211CFL |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 147 Joined: 21 November 10 From: bucuresti ![]() |
daca vrei sa ai sunet puternic si clar pe usile din fata poti sa faci ce am facut eu...foarte usor cu un "soricel" si o bormasina
![]() daca nu te multumesti cu "print-urile" am pus si video asta... ma astept si la pareri de gen "ce taran de bucuresti"...da nu ajungeau doar doua ![]() This post has been edited by 211CFL: 21 Jan 2011, 00:30 Attached thumbnail(s) bscap0029.jpg ( Size: 266.81k ) Number of downloads: 350 bscap0030.jpg ( Size: 222.12k ) Number of downloads: 380 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- B-211-CFL sofer din nou :)
Vand roata sandero |
|
madarfacar |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 24 January 09 ![]() |
al doilea set, puse pe buzunar ce dimetru au?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
|
|
211CFL |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 147 Joined: 21 November 10 From: bucuresti ![]() |
nu stiu...sunt la fel ca cele de pe spate... 16-17 cred
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
Vand roata sandero |
|
AdiZ |
![]()
|
![]() Membru' Citit Group: Members Posts: 313 Joined: 2 November 06 From: Zalau ![]() |
Marius, nu ai cum sa insonorizezi usile, si sa nu faci incinta la difuzoare( te rog sa ma contrazici daca gresesc), pentru ca un difuzor nu o sa redea sunetul la potential maxim, prins in fata de usa( din nou, te rog sa ma corectezi daca gresesc). Te asigur ca daca opresc wooferul, am medii si inalte, si nu numai galagie. Astept sa vad ce solutii ai adoptat tu in solutionarea problemei. Vorbeam de solutii convenabile si ca pret dar si ca rezultat. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- TBR La inceput de drum. (in a face din Solenza masina)
|
|
A539 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 228 Joined: 22 April 09 ![]() |
QUOTE(211CFL @ 21 Jan 2011, 00:18) daca vrei sa ai sunet puternic si clar pe usile din fata poti sa faci ce am facut eu...foarte usor cu un "soricel" si o bormasina ![]() daca nu te multumesti cu "print-urile" am pus si video asta... ma astept si la pareri de gen "ce taran de bucuresti"...da nu ajungeau doar doua ![]() ai incercat pe cele ovale sa le pui in locul celor rotunde?as vrea sa le scot si eu pe cele de pe spate (am ovale pe polita) si sa le pun pe usile fata pentru ca cele de pe fata ale mele de 13 sunt slabe rau.In plus ovalele pe spate nu se mai aud pentru ca rupe subwooferul ...cele de 13 rotunde nu se pot pune pe portierele spate? Scaunele fata nu acopera sunetul dat de acele boxe ovale puse pe portierele fata? |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
211CFL |
![]()
|
n-am incercat si nici nu o sa incerc,nu se potrivesc deloc invers,acopera o parte din sunet...simti vibratii pe scaun,dar totusi...fac o mare diferenta.te-ai gandit sa lasi basu mai usor,si sa dai inaltele mai tare?fa niste reglaje la cd player sau casetofon,sau pick-up ce ai in masina
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2005
Vand roata sandero |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
In usile fata trebuie difuzoare fara twetere in ele , pentru ca tweterele trebuei sa stea pe bord , cat mai sus , nu jos la picioare . Nu ma apuc sa fac poze pentru nimeni . Fiecare poate sa citeasca si are destula imaginatie sa-si faca propriile instalatii la difuzoare .
Daca toti copiam unul de la altul nu ajungeam nicaieri , nici un progres ! Improvizati , incercati , modificati , progresati , ajustati ! shake - am mai spus ca iti trebuie difuzoare cu sensibilitate mare , mai mare sau egale cu 93dB ! Ce ai tu sunt cam "nesimtite" si vor putere mai mare decat poate da playerul . Nu sunt fan Sony , dar nu el este de vina in primul rand , ci difuzoarele . Scapa de marca Sony din masina ! Ce e bun e foarte scump si ce e ieftin e foarte prost . ( asta e Sony ) Se aude infect pt ca difuzoarele de la un anumit volum incep sa primeasca distorsiuni mai mari decat semnalul curat , pt ca difuzoarele necesita putere mare , iar playerul nu are de unde sa le-o dea . Cand difuzoarele se vor multumit cu putere mai mica ( sensibilitate mare a lor ) atunci vor merge perfect si clar pana la puterea lor maxima ( indiferent daca este de 40 de W rms sau 80 W rms ) 211CFL - intotdeauna vor fi carcotasi , deci nu-i baga in seama . Daca tu esti mandru ca ti-a reusit e f bine . Totodata daca stii ca se poate sa arate ca aspect si mai bine , atunci lucreaza la asta . Cauta gliza difuzoarelor , imprivizeaza si totul va arata MULT mai bine . Incearca sa folosesti holsuruburi lungi sa prinzi macar 2 direct in tabla , nu doar in plastic ! Pe viitor cauti difuzoare pe o singura cale , fata twetere incluse , pui separat twetere cu filtre sau chiar fara daca ai la player filtre si vei ramane uimit cum se poate auzi de la acelasi player sunetul ! Adiz - ideal ar fi ca din incinta usii sa faci o incinta la difuzoare , problema mare este ca acea incinta este mai mare decat are nevoie acel difuzor si mai mult este o "incinta" variabila , pentru ca se modifica odata cu miscarea geamului . Poti face din usa o incinta , dar este mult de modificat la ea , ingreunezi usa foarte mult si o dai in diverse complicatii . A539 - NU are rost sa strici aspectul usii cu difuzoare ovale ! NU are rost nici sa pui difuzoare in usile spate ! Scaunele chiar acopera acele difuzoare suplimentare de pe usile fata montate la extremitatea usii ! Greseala asta este aproximativa cu ce vrei sa faci tu ... Daca puneti maximul puterii playerului intr-un set audio de difuzoare pe fata ( 2 medii , 2 twetere si filtrele corespunzatoare ) NU este nevoie de alte difuzoare in usile fata sau usile spate ! Mai multe difuzoare nu inseamna mai multa putere reala ( SPL ) in masina ! Mai mult de 2 difuzore de 16,5 fata si 2 x 16x9 polita spate NU are rost sa puneti pe un player ! Daca nu ati auzit ce se paote scoate din aceste difuzoare "maxime" atunci cautati si ascultati , dar bagati banii in difuzoare calitative , NU in mai multe difuzoare proaste ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
A539 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 228 Joined: 22 April 09 ![]() |
tot ce am pe masina e o linie xpload plus amplificator si subwoofer blaupunkt singura problema e ca boxele de pe fata nu le mai aud deloc..dar de loc.chiar daca scot subwooferul (la inceput nu il aveam) cele de pe spate acopera total..cred ca le-am luat prea puternice,diferenta e prea mare(45w fata si 90w spate)
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
211CFL |
![]()
|
ai incercat sa vezi daca e vreun fir scos?
marius am si doua tweetere care vin pe bord,da a fost problema cu firele,nu mai stiam unde sa mai leg...si asa pe fata am doua boxe pe un canal,deci se aud cam la jumatate.ce spui tu am vazut la un prieten care are o 1310 din 2000 a cumparat'o foarte intretinuta cu sistem audio bine pus la punct.tweetere pe bord,boxele de 13 pe fata si doua ovale pe spate,se auzea super ![]() This post has been edited by 211CFL: 23 Jan 2011, 00:30 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005
Vand roata sandero |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
A539 - difuzoarele tale sunt puse numai ca sa iasa la numar , nu ca le-ai calculat cumva sau le-ai gandit ca sa se "inteleaga" intre ele . Probabil ca cel de pe spate au sensibilitatea mai amre si , desi au putere RMS mai mare, tot pot sa beneficieze mai mutl de puterea reala a playerului , apoi e clar ca difuzoarele de pe fata nu sunt instalate corespunzator , usa nu este isonorizata si nici playerul setat astfel incat sa se auda normal in masina .
211CFL - Nu vad ce legatura are audio cu starea acelei masini . Daca primul proprietar a avut grija de masina si a doilea nu a avut ... asta e , se mai intampla . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 13:07 |