DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece

Uniforma scolara - obligatorie?

Nu [ 18 ] ** [18.75%]
Clasele primare, model unic [ 1 ] ** [1.04%]
Clasele primare, model ales de scoala [ 2 ] ** [2.08%]
Inclusiv gimnaziu, model unic [ 14 ] ** [14.58%]
Inclusiv gimnaziu, model ales de scoala [ 13 ] ** [13.54%]
Liceu, model unic [ 9 ] ** [9.38%]
Liceu, model ales de scoala [ 28 ] ** [29.17%]
Nu-mi pasa [ 11 ] ** [11.46%]
Total Votes: 96
Guests cannot vote 
Shush
post 26 Jan 2011, 13:02
Post #31

٩(Ś̯Ś)۶

Group: Members
From: Brasov

QUOTE(bion @ 26 Jan 2011, 12:49)
Shush esti moldo? unsure.gif Trelingu de fash si adidasii e viatza mia biggrin.gif
*

Unde am zis de "treling de fash" si "adidasi" ?

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dragoselu
post 26 Jan 2011, 13:04
Post #32

SB-12-UST

From: Sibiu

QUOTE(Marty @ 26 Jan 2011, 13:14)
Mbre, aici exista doua puncte de vedere: al parintelui si al elevului.
- dpdv al parintelui, uniforma e best thing since sliced bread (scrisesem "breath" in viteza 04.gif ), tinind cont de faptul ca le usureaza apasarea de pe buget, nemaitrebuind sa cumpere 50 de mii de toalete pentru scoala, hainele uzindu-se mai putin, etc.
- dpdv al elevului e cam nasoala situatia, trebuind sa imbrace aceleasi toale zilnic, fara sa epateze prin tinuta. Dar poate epata prin accesorii (aifanfaru' fiind la loc de cinste), camasile, pantalonii si sacourile de firma (de aceeasi culoare) atragind un plus de atentie.

Ar mai exista posibilitatea ca fiecare unitate de-nvatamint sa aiba uniforma proprie, combinatia de culori facind distinctia intre respectivele unitati de invatamint.
*

De acord cu Marty, de fapt el a scris exact ceea ce as fi dorit si eu sa scriu: Marty nu cumva ti-ai gresit cariera, ai fi fost bun de profesor? smile.gif

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
Laurentziu83
post 26 Jan 2011, 13:05
Post #33

Membru autentic

Eu zic ca e o tampenie uniforma.

Nu de alta, dar am avut un cretin de prof in liceu care voia sa vin la camasa neaparat alba, cravata, pantofi, sacou, etc. Ce PLM, eram director? Inca am vazut o groaza de afaceristi de succes care umbla in adidasi si blugi.
Pe ala pe care il mai prind ca ma pune sa vin la servici cu cravata ii zic sa si-o puna el invers, sa se urce pe un scaun, sa lege capatul subtire de o grinda si sa sara de pe scaun.
Faceam vreun sfert de ora pe jos din statia de autobuz pana la liceu, eventual mai ma faceam si de noroi, iar ei voiau uniforma... Nu mai zic ca liceul era in varful dealului si mecla caldura in el.
Daca vrei sa faci ceva bun, impui sa nu se vina cu tinute obscene si ai rezolvat problema, nu trebuie sa impui un kkt de sacou care dupa 2-3 ani va fi numai bun de curatat troaca porcilor.
Ar fi si culmea acum sa fii dat afara de la ore pentru ca esti in pantofi, blugi si la camasa, dar nu ai uniforma.

--------------------
. . .
+
DannyY
post 26 Jan 2011, 13:10
Post #34

Marele plictisit

QUOTE(namidee @ 26 Jan 2011, 12:39)
Personal, nu cred ca se rezolva problema abandonului scolar prin introducerea uniformei, nici nu se estompeaza diferentele sociale - cel mult sunt mai putin vizibile. Se vor gasi tot timpul detalii care sa faca diferenta intre unul avut si altul mai putin avut, incepand cu aifonu, ceasul de la mana si ochelarii de soare si terminand cu parfumul, bijuteriile si masina pe care o conduc (in cls. 12). Mie toata povestea asta imi suna cunoscuta: cineva si-a deschis o fabrica de textile si asteapta cu carnetul de partid intr-o mana si spaga de rigoare in cealalta ceva contracte cu statul.
*

Hai sa vedem de ce nu se mai duc boracii la scoala:
1. Nu vor ei (n-avem ce sa le facem, asta e)
2. N-au bani de carti, haine, transport, mancare. Aici e de discutat.
Hainele costa mult. Un ajutor de genul asta echivaleaza cu a-l imbraca pe copil gratis! Cu singura obligatie de a-l trimite la scoala.
Cartile, iarasi avem prostia cu manualele alternative, care costa o avere TOCMAI pentru ca nu sunt standardizate. Un singur manual la nivel national ar putea fi, din nou, subiect de gratuitate.

Acestea doua fiind asigurate (cu conditia deplasarii obligatorii a loazei la scoala) inseamna de fapt economii la bugetul sarac al familiei. Pretul - pentru parinti - e prea mic fata de obligatia simplista pe care ar avea-o.

Diferentele sociale iti garantez ca se estompeaza foarte tare! Aveam in clasa colegi cu parinti milionari (pe vremea lu' Ceausescu!) si colegi de la tara, unde traiau intr-o saracie lucie. Eram toti o apa si-un pamant la scoala.

Laurentiu83, vezi ca a aparut volumul 2 din "Razboi si Crima". Stii tu, Tolstoievski. P'orma vorbim si de scoala. wink.gif
LE: Poate proful ala si-a dorit sa ajungi director. El doar te antrena un pic.

This post has been edited by DannyY: 26 Jan 2011, 13:17

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
Steel Tormentor
post 26 Jan 2011, 13:18
Post #35

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(Laurentziu83 @ 26 Jan 2011, 13:05)
Inca am vazut o groaza de afaceristi de succes care umbla in adidasi si blugi.
*

Afaceristi a la dragoselu ?? Ce dracu`..sa fim seriosi...

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
corbex
post 26 Jan 2011, 13:19
Post #36

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Afaceristii e ceva aparte de oamenii de afaceri. icon_mrgreen.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
bion
post 26 Jan 2011, 13:21
Post #37

Membru autentic

From: TM

Laurentiu si cine zice ce e obscen wacko.gif
Sa te vad cand esti cu foamea-n gat si dai interviu de angajare cum zbori cand ii zici scarbossului sa se spanzure cu cravata icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
namidee
post 26 Jan 2011, 13:26
Post #38

Membru autentic

From: Frankfurt

@bion: Nu generaliza, nu in toate tarile cu WC exista uniforme, de fapt sunt convins ca in majoritatea nu exista. Da-mi voie sa ma indoiesc ca exista in tot vestul Europei (mai putin UK); de fapt cred ca doar in Commonwealth si tarile comuniste sunt de gasit.

@DannyY: teoria e frumoasa, practica ne omoara. In primul rand, in zonele sarace cam toti copiii vin imbracati la fel si acum, diferenta se face cand la o scoala mai "spalata" ajunge unul dintr-o zona mai defavorizata (nu de putine cu mari sacrificii pt. parinti - ex mutat de la tara la oras), dar in cazul asta diferentele se fac oricum si fara toale dupa cum am scris mai sus: ceasul, parfumul, masina, mobilul etc, o banala uniforma nu poate opri chestia asta. Ce scrii tu ca se intampla inainte de 89 cred ca era mai degraba un spirit al vremii, in care toti oamenii (nu doar elevii) erau egali intre ei - chiar daca n-aveau uniforma.

Acum, ce vreu eu sa zic e ca in zonele defavorizate uniforma o sa mareasca abandonul scolar si asta pt ca uniforma costa; chiar de-ar fi subventionata de stat (chiar gratuita) birocratia lenta si spagile de pe traseu o fac impracticabila. Daca sistemul va lucra la modul "cumpara tu ca parinte uniforma acum si-ti decontam noi mai incolo dupa ce aduci nu stiu cate hartoage) esecul e garantat. Despre ideea cu a primi ajutorul doar daca plodul apare la scoala, cand ma gandesc ca un profesor prost platit e ala care decide si la abuzurile inerente ma ia groaza.

Sincer, nu vad un argument suficient de convingator in directia uniformei.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
Laurentziu83
post 26 Jan 2011, 13:28
Post #39

Membru autentic

QUOTE(DannyY @ 26 Jan 2011, 13:10)
Hainele costa mult. Un ajutor de genul asta echivaleaza cu a-l imbraca pe copil gratis!
Laurentiu83, vezi ca a aparut volumul 2 din "Razboi si Crima". Stii tu, Tolstoievski.
LE: Poate proful ala si-a dorit sa ajungi director. El doar te antrena un pic.
*

Eu nu inteleg un lucru. Cum adica sa faci economii la haine daca se opteaza pentru uniforma? Copilul ala altfel nu iese din casa si nu are haine? Cu ce haine iese afara, cu alea se poate duce foarte bine la scoala.

Proful ala a regulat-o pe o colega de-a mea ca sa o treaca in clasa a 11-a. La sfarsitul clasei a 11-a s-a facut lista de semnaturi prin care respectivul a fost zburat de la clasa noastra. Era prea dobitoc.

Cat despre Tolstoievski, va sugerez sa vi-l bagati cu totii in c*r data viitoare cand mai pomeniti de el. dry.gif

--------------------
. . .
+
corbex
post 26 Jan 2011, 13:28
Post #40

Daca iei 50 de ploade, cam pe la 16 ani asa, cite dintre ele ar putea sa-ti identifice un parfum?
Necazul utilizatorilor e ca eticheta e doar pe sticla, dupa ce te dai, nu se mai stie ce-a fost.

--------------------
+
kxz
post 26 Jan 2011, 13:29
Post #41

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

Uniforma e un lucru excelent, numai sa fie cu cap. La fiumeu la scoala baietii au uniforma standard, fetele o variatie a uniformei normale. La ele costa in jur de un milion. Sa spunem ca e acceptabil.

Este insa o alta scoala unde au uniforme mov cu o cravata galbena imensa (are juma de metru lungime si e si foarte lata. Unu, ca arata oribil si, doi, scoala a luat doua milioane fara un pic pe uniforma.

Si poti iesi si cu uniforma in evidenta, de exemplu camasa curata, calcata in fiecare zi.

QUOTE(Laurentziu83 @ 26 Jan 2011, 13:05)
Eu zic ca e o tampenie uniforma.
Nu de alta, dar am avut un cretin de prof in liceu care voia sa vin la camasa neaparat alba, cravata, pantofi, sacou, etc.
*

Ai ramas complexat...

Proful ala a regulat-o pe o colega de-a mea ca sa o treaca in clasa a 11-a. La sfarsitul clasei a 11-a s-a facut lista de semnaturi prin care respectivul a fost zburat de la clasa noastra. Era prea dobitoc.

Macar a apucat sa incheie mediile, sau a ramas aia si fututa si corigenta?

This post has been edited by kxz: 26 Jan 2011, 13:31

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
Shush
post 26 Jan 2011, 13:35
Post #42

٩(Ś̯Ś)۶

Nici avantajul economic nu exista !
Sa fim serios, nu poti sa ai doar un sacou, o singura pereche de pantaloni si o camasa ! Pentru o saptamana de scoala e nevoie de minim 3 camasi, ca nu cred ca sta cineva sa spele si sa calce camasa in fiecare zi ! O camasa ieftina e mult mai scumpa decat un tricou ieftin.
O pereche de pantofi e si ea mai scumpa decat una de tenesi. Mai ales la clasele mici pantofii aia se rup destul de repede deorece copii se mai si joaca in pauze.

--------------------
+
corbex
post 26 Jan 2011, 13:45
Post #43

Camasile n-au facut parte din uniforma nici pe vremea lui ceasca. Nu ele-s problema.

--------------------
+
xcss
post 26 Jan 2011, 13:46
Post #44

Born to Be Epic

Ba cum nu.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
kxz
post 26 Jan 2011, 13:51
Post #45

Membru autentic

daca vrei, ii dai tricou sub uniforma. cui nu-i plac camasile.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
C@talin
post 26 Jan 2011, 13:53
Post #46

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(corbex @ 26 Jan 2011, 13:45)
Camasile n-au facut parte din uniforma nici pe vremea lui ceasca. Nu ele-s problema.
*

laliceu te duci in celemai scumpe haine ,cumperipantofi de piele de leopard ciocate neaparat.si le aratipitipoancelor ca ai stifa de ele laugh.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
Laurentziu83
post 26 Jan 2011, 15:31
Post #47

Membru autentic

QUOTE(kxz @ 26 Jan 2011, 13:29)
Ai ramas complexat...
*

De ce? Daca vreau sa ma imbrac la camasa, ma imbrac la camasa, daca vreau sa vin la pulover, vin la pulover. Nu inteleg de ce un c.a.c.a.t. de regulament trebuie sa ma oblige sa vin la camasa, cravata, sacou, etc. Poate n-am chef in fiecare seara sa-mi calc o camasa doar ca asa vrea scoala care nici macar nu-mi asigura caldura in clase si nici transport in comun decent nu am. Daca eu invat si am note bune, de ce ar conta ca vreau sa vin la tricou?

Invatamantul romanesc are probleme muult mai mari de rezolvat la ora actuala decat amarata de uniforma. Uniforma pentru invatamantul romanesc e o problema la fel de mare cum e o zgarietura pe tabla unei masini fara frane si careia ii cad rotile. Nu reparam franele si suspensia, da' reparam zgarietura. Mdaa...

Si, serios acum, chiar crede cineva ca, daca obligi elevii sa poarte uniforma, cei saraci nu se vor simti in continuare complexati fata de cei bogati?

--------------------
. . .
+
Shush
post 26 Jan 2011, 15:40
Post #48

٩(Ś̯Ś)۶

Complexele nu se creaza atat de mult datorita diferentelor in vestimentatie... De exemplu, mai mult se va simti complexat un copil cand vede ca el mananca la pauza de masa un sandwich cu parizer si ala de langa trufe belgiene, chiar daca sunt imbracati exact la fel !
Hai sa spunem ca telefoanele mobile, mp3 palyer-ele, ochelarii de soare si bijuteriile se pot interzice prin regulamentul scolii, dar nu poti impune ca toti elevii sa manance sandwich-uri cu salam ieftin.

This post has been edited by Shush: 26 Jan 2011, 15:41

--------------------
+
DannyY
post 26 Jan 2011, 16:00
Post #49

Marele plictisit

QUOTE(namidee @ 26 Jan 2011, 13:26)
1. teoria e frumoasa, practica ne omoara. In primul rand, in zonele sarace cam toti copiii vin imbracati la fel si acum, diferenta se face cand la o scoala mai "spalata" ajunge unul dintr-o zona mai defavorizata (nu de putine cu mari sacrificii pt. parinti - ex mutat de la tara la oras)

2. dar in cazul asta diferentele se fac oricum si fara toale dupa cum am scris mai sus: ceasul, parfumul, masina, mobilul etc, o banala uniforma nu poate opri chestia asta. Ce scrii tu ca se intampla inainte de 89 cred ca era mai degraba un spirit al vremii, in care toti oamenii (nu doar elevii) erau egali intre ei - chiar daca n-aveau uniforma.

3. Daca sistemul va lucra la modul "cumpara tu ca parinte uniforma acum si-ti decontam noi mai incolo dupa ce aduci nu stiu cate hartoage) esecul e garantat. Despre ideea cu a primi ajutorul doar daca plodul apare la scoala, cand ma gandesc ca un profesor prost platit e ala care decide si la abuzurile inerente ma ia groaza.
*

1. Hai sa nu amestecam borcanele. In zonele sarace avantajul unei uniforme subventionate ar fi cel de a slabi un pic presiunea financiara asupra parintilor, nicidecum estomparea fitelor.
2. Parfumul - vorba lui Corbex. Ceasul - se aplica tot vorba lui Corbex. Masina - deja e in clasa a XII-a, gata, renumele e facut, daca-i prost nu mai impresioneaza pe nimeni. Mobilul... ramane singura arma a cocalarului in devenire...
3. Exista un 'daca'. Dar daca nu? Daca plecam intotdeauna la drum cu ideea ca nu vom reusi, exact asta se va intampla. Primul pas e mai greu.
Solutii se gasesc, daca exista determinare si buna-credinta. Avem un sistem de invatamant JALNIC. Sunt convins ca peste 80% dintre problemele create de elevi se rezolva prin impunerea uniformei.

QUOTE(Laurentziu83 @ 26 Jan 2011, 13:28)
1. Eu nu inteleg un lucru. Cum adica sa faci economii la haine daca se opteaza pentru uniforma? Copilul ala altfel nu iese din casa si nu are haine? Cu ce haine iese afara, cu alea se poate duce foarte bine la scoala.

2. Proful ala a regulat-o pe o colega de-a mea ca sa o treaca in clasa a 11-a. La sfarsitul clasei a 11-a s-a facut lista de semnaturi prin care respectivul a fost zburat de la clasa noastra. Era prea dobitoc.

3. Cat despre Tolstoievski, va sugerez sa vi-l bagati cu totii in c*r data viitoare cand mai pomeniti de el.  dry.gif

4. Si, serios acum, chiar crede cineva ca, daca obligi elevii sa poarte uniforma, cei saraci nu se vor simti in continuare complexati fata de cei bogati?
*

1. Sa-ti explic (din nou):
Uniforma unica=> productie de masa => cost minim/bucata=> pret mic de achizitie
Daca e subventionata de stat pentru familiile foarte sarace, se cheama ca astia isi imbraca copiii gratis. Si copiii aia vor purta, intr-adevar, uniforma aia oriunde si oricand. Alte haine costa. Acu-ntelegi, dom' director?
2. Ce-are sula cu uniforma? Oricum, ar fi interesant de aflat de unde stii tu...
3. Da' ce nu ti-a placut la el?
4. Uite-te la fotografia asta si spune care-s bogati si care-s saraci.
post_40_1187971141.jpg ( Size: 191.55k ) Number of downloads: 360

Sigur unii erau copii de doctor, altii aveau parinti tarani, etc.

QUOTE(kxz @ 26 Jan 2011, 13:29)
1. Uniforma e un lucru excelent, numai sa fie cu cap. La fiumeu la scoala baietii au uniforma standard, fetele o variatie a uniformei normale. La ele costa in jur de un milion. Sa spunem ca e acceptabil.

2. Macar a apucat sa incheie mediile, sau a ramas aia si fututa si corigenta?
*

1. Uniforma specifica scolii este scumpa, iar continuitatea ei depinde de fabrica ce-o produce. Ar fi OK, dar economic nu se justifica. In plus, se pierd celelalte avantaje de ordin social.
2. Aia era probabil o pitipoanca deja obisnuita cu treburi din astea si sigur nu prea mintoasa, daca s-a apucat sa strige in gura mare ce-a facut. Fara a-l scuza in vreun fel pe profesor. Daca e adevarat wink.gif

Shush, la varsta aia (liceu) complexele se creeaza MAI ALES din cauza vestimentatiei.
Adolescentii si tinerii VOR sa iasa in evidenta. Imbracandu-i la fel, dorinta asta se va canaliza in alta parte. Posibil, ba chiar probabil, spre educatie si instruire. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Shush
post 26 Jan 2011, 16:10
Post #50

٩(Ś̯Ś)۶

Nu ai specificata varsta la profil asa ca nu am de unde sa stiu in ce perioada ai facut liceul, insa iti spun cu siguranta ca in ziua de azi "dorinta" aia (cum i-ai spus tu) se va canaliza spre ura fata de institutia de invatamant si fata de uniforma impusa.
Consider ca daca esti imbracat mai comod esti mult mai atent la ore si astfel performantele tale scolare sunt imbunatatite.

--------------------
+
Marty
post 26 Jan 2011, 16:10
Post #51

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Na, ma, poza, de cind ne facura pionieri... :visator: HSBP, au trecut aproape 29 de ani. huh.gif 164856_1564439596274_1393892692_31189358_5169974_n.jpg

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Filip
post 26 Jan 2011, 16:19
Post #52

Forumist

QUOTE(Laurentziu83 @ 26 Jan 2011, 15:31)
Nu reparam franele si suspensia, da' reparam zgarietura. Mdaa...
*

Pai zgarietura sare prima in ochi! He he he... laugh.gif

This post has been edited by Filip: 26 Jan 2011, 16:21

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
kxz
post 26 Jan 2011, 16:21
Post #53

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 26 Jan 2011, 13:28)
Eu nu inteleg un lucru. Cum adica sa faci economii la haine daca se opteaza pentru uniforma? Copilul ala altfel nu iese din casa si nu are haine? Cu ce haine iese afara, cu alea se poate duce foarte bine la scoala.
*

O uniforma e 30 de lei. O uniforma il tine si 2 ani, inca nu a reusit niciodata sa vina cu uniforma rupta.
Un trening e mult mai scump. Desi poarta trening numai 2 zile pe saptamana, intr-un an trebuie sa rulez 2-3 treninguri.

QUOTE(Shush @ 26 Jan 2011, 15:40)
Complexele nu se creaza atat de mult datorita diferentelor in vestimentatie... De exemplu, mai mult se va simti complexat un copil cand vede ca el mananca la pauza de masa un sandwich cu parizer si ala de langa trufe belgiene, chiar daca sunt imbracati exact la fel !
Hai sa spunem ca telefoanele mobile, mp3 palyer-ele, ochelarii de soare si bijuteriile se pot interzice prin regulamentul scolii, dar nu poti impune ca toti elevii sa manance sandwich-uri cu salam ieftin.
*

Tu crezi ca vine vreunul cu pachet de acasa? Absolut nimeni. Nu e cool. Nu mananca nimeni nici laptele si cornul. Nu e cool. Chioscul scolii e baza. Si acolo e egalitate ca nu vinde trufe belgiene. Un chips musai cu nus'ce abtibild sau bucata de plastic desenata, viva, kubetti (1 leu) sau daca chiar e foame sandwich (1 leu sau 2 lei).

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
+
bion
post 26 Jan 2011, 17:39
Post #54

Membru autentic

Fraulein namidee: En Allemagne écemment, ils sont réapparus dans certaines écoles, pour leurs effets supposés sur la discipline et pour contrer la &laquo; guerre des marques &raquo; entre él&egrave;ves.
Verstehen sie Fraulein oder google ist Ihre hilfe.
Io am zis de scolile SERIOASE nu de alea pentru imigrantii de cartier
Marty tu esti aia cu cizmulite din primu rand? rolleyes.gif

--------------------
+
DannyY
post 26 Jan 2011, 17:44
Post #55

Marele plictisit

QUOTE(Shush @ 26 Jan 2011, 16:10)
Nu ai specificata varsta la profil asa ca nu am de unde sa stiu in ce perioada ai facut liceul, insa iti spun cu siguranta ca in ziua de azi "dorinta" aia (cum i-ai spus tu) se va canaliza spre ura fata de institutia de invatamant si fata de uniforma impusa.
Consider ca daca esti imbracat mai comod esti mult mai atent la ore si astfel performantele tale scolare sunt imbunatatite.
*

Am facut liceul intr-o perioada in care nota 6-7 la limba romana insemna o victorie demna de lauda profesorului. Nota 6-7 la matematica iti aducea admiratia liceului. Nota 10 nu exista decat pentru profesor. Cuvantul profesorului era lege, daca-i ziceam lu' tata ca m-a batut profu', ma omora al batran: "derbedeule, ai facut tu ceva!".
Pe atunci te bateai cu alti 10-15 ca sa prinzi un loc la facultate, nu conta nota din scoala, ci doar ce stiai la examen.
Acum, 500 Euro inseamna o diploma de licenta, nota 10, facultate acreditata.

Am terminat liceul inainte ca tu sa te fi nascut. Dar nu sunt nici hodorog ca bion ori corbex tongue.gif

--------------------
+
bion
post 26 Jan 2011, 17:53
Post #56

Membru autentic

V-ati rupt cumva incisivii in gluteus maximus al meu si al venerabilului dom` corbex ca sa puteti emite aprecieri organoleptice despre statutul nostru de hodorogi. tongue.gif biggrin.gif Noi ca tine am fost .... icon_mrgreen.gif

--------------------
+
DannyY
post 26 Jan 2011, 17:58
Post #57

Marele plictisit

Iertare, preaintelepte, iertare. Ma lua si pe mine valu' si zisei mai multe la suparare... biggrin.gif

--------------------
+
bion
post 26 Jan 2011, 18:22
Post #58

Membru autentic

Zic ca Salamon lui Moritz : Inteleg ca si io am fost tanar.
Vezi ca hodorogu` ala de corbex e un ranchiunos mellow.gif

--------------------
+
namidee
post 26 Jan 2011, 18:47
Post #59

Membru autentic

From: Frankfurt

@Domnu' bion, in primul rand sunt Herr, da' trecem peste asta. In al doilea rand, al naibii sa fiu dac-am vazut vreun scoler in uniforma - si nici amicii mei n-au auzit, dracu' sa-i ia unde se ascund. Si daca n-am vazut, nu se exista, care este.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
Laurentziu83
post 26 Jan 2011, 18:50
Post #60

Membru autentic

QUOTE(DannyY @ 26 Jan 2011, 16:00)
1. Hai sa nu amestecam borcanele. In zonele sarace avantajul unei uniforme subventionate ar fi cel de a slabi un pic presiunea financiara asupra parintilor, nicidecum estomparea fitelor.

Sunt convins ca peste 80% dintre problemele create de elevi se rezolva prin impunerea uniformei.

4. Uite-te la fotografia asta si spune care-s bogati si care-s saraci.
Sigur unii erau copii de doctor, altii aveau parinti tarani, etc.

Shush, la varsta aia (liceu) complexele se creeaza MAI ALES din cauza vestimentatiei.
Adolescentii si tinerii VOR sa iasa in evidenta. Imbracandu-i la fel, dorinta asta se va canaliza in alta parte. Posibil, ba chiar probabil, spre educatie si instruire.  icon_mrgreen.gif
*

1a. Copilul ala oricum trebuie sa se imbrace cu ceva, ca nu umbla in pla goala pe strada. Daca parintii n-au bani de toale sau mai stiu eu ce, il trimit la scoala cu ce are si cu asta basta.

Sincer ma indoiesc ca daca s-ar impune uniforma ar disparea problemele. Mai degraba s-ar creea o ura fata de scoala. Poate daca nu l-as fi avut in liceu pe cretinul ala de Crudescu care a regulat-o pe aia ca sa treaca clasa si apoi in clasa a 11-a sa o strige "Surubel" cand era la tabla, mi-ar fi placut si mie sa umblu in sacou, camasa, cravata, etc. Asa, am ajuns sa le urasc. La unul din locurile de munca anterioare, la fel, mi-a fost impus sa vin la servici in camasa alba, cravata, pantofi, pantaloni de stofa. Dupa o perioada am inceput sa vin la blugi si la camasa descheiata la guler. Asa am facut-o un an si jumatate. Nu si-a dat seama nimeni, poate si pentru ca eram mult mai elegant asa decat cu streangul ala la gat. tongue.gif Si de bine de rau eram platit pentru asta. Copilul cu ce a pacatuit ca sa fie obligat sa umble cu uniforma? Ce dracu', e doar un elev, nu-i director, agent de vanzari sau front-office la vreo multinationala ca sa conteze tinuta.

4. Sincer nu ma intereseaza in respectiva poza care-i bogat si care-i sarac. Important e sa aiba fiecare bun simt si atat. Tot aperi atata saracii, dar si printre astia sunt destui fuduli. In facultate, desi aveam masina, tot cu 3310-le umblam, in timp ce aveam destui colegi de camin care mancau paine cu ceapa, vara vedeau marea doar din poze, dar strangeau bani sa-si ia telefon 3G. Ma leshi?

Apoi, elevii nu interactioneaza doar in timpul orelor, ci si in afara lor, unde nu mai e valabila nici o regula.
Daca si tu esti genul care acum 10 ani te-ai fi uitat urat la mine ca de ce am telefon mobil sau poate ca vin cu masina la scoala (desi poate ii inchid soneria iar cu masina nu ma sparg in figuri), atunci nu mai avem ce discuta.

QUOTE(DannyY @ 26 Jan 2011, 17:44)
Am facut liceul intr-o perioada in care nota 6-7 la limba romana insemna o victorie demna de lauda profesorului. Nota 6-7 la matematica iti aducea admiratia liceului. Nota 10 nu exista decat pentru profesor.
*

Mai tu ai fost coleg de liceu cu mine. biggrin.gif

--------------------
. . .
+
16 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 20:15
Forum Renault