La cine nu va recomandam sa faceti RCA
![]() ![]() ![]() |
La cine nu va recomandam sa faceti RCA
Diac |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|||
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
Am votat cu ASTRA , pentru ca am cinci daune totale , doua din octombrie 2009 , doua din decembrie 2009 si una din ianuarie 2010( lucrez la o firma de leasing) nu mai vorbesc de bani dar nici nu au deschis dosarele de dauna in conditiile in care au absolut toate actele , e ceva strigator la cer
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Ce e si mai strigator la cer este faptul ca s-au dublat daunele totale la firmele de leasing in conditiile in care jumatate din masini au fost recuperate de la clienti. Nu cumva asta e o metoda de a mai amana falimentul?
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Care e logica? Ca eu nu m-am prins.
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Simpla:
Scenariul 1: clientul nu mai are bani sa plateasca ratele de leasing => clientul inapoiaza masina si pierde toti banii platiti pana atunci => firma de leasing nu mai incaseaza ratele si nici nu poate revinde masina, dar are de platit la randul ei ratele catre banca finantatoare. Concluzie: toata lumea pierde. Scenariul 2: chiar inainte de a ramane fara bani de rate, clientul are un nefericit accident din care masina iese cu dauna totala => firma de leasing isi incaseaza toata valoarea contractului de la asigurator, iar din ce ramane mai primeste si clientul ceva care sa-i acopere banii investiti in masina pana atunci. Concluzie: firma de leasing e cu "sacii in caruta", iar clientul se multumeste ca diminueaza pierderea. Cred ca diferenta intre cele 2 scenarii este evidenta si pentru un copil de clasa I. Si nu vad cum poate cineva justifica altfel dublarea ratei daunelor totale la masinile in leasing, cand numarul masinilor de acest fel in circulatie s-a redus cu peste 40% fata de acum 1,5 ani. Cei cu masini in leasing, sa nu va mirati ca o sa creasca "nesimtit" prima de asigurare casco. Acum stiti cum sa recunoasteti cauza si efectul. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Lamurit. Mintea mea nu putea concepe asemenea scenarii.
Daca stau sa ma gandesc, ceva asemanator se petrecea prin SUA acum 2-3 ani cand isi dadeau unii foc la masini prin desert, parca tot ceva legat de asigurari si leasing. |
--------------------
Ford
Focus
2015
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Tudor iti multumesc pentru ajutor!
Tind sa cred ca si tu lucrezi in asigurari. ![]() |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
Domnilor, am citit putin mai sus ceea ce zicea un coleg cum ca nu ar conta la ce firma iti faci RCA-ul ca oricum tu o repari pe CASCO si apoi CASCO recupereaza dauna de la RCA-ul vinovatului.
Parerea mea este ca nu mai merge asa avand in vedere faptul ca anul trecut Omniasig vroia sa imi creasca prima de asigurare cu 1600 RON din cauza unei daune de 2000 ron avute (crestere de cam 50%). Iar anula asta am avut o reducere la Asirom de 800 de ron din cauza faptului ca nu am avut dauna. Deci cine se uita doar la valoarea pagubei cand deconteaza pe CASCo si nu se uita si la cu cat creste prima va pierde muuult. Nu mai merita in ziua de azi sa bagi reparatia pe RCA pe CASCO deoarece fiind nevinovat vei plati totusi o gramada cresterea primei de asigurare le CASCO. |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
alx, am facut operatiunea asta cu recuperarea si nu m-a costat un leu in plus la asigurarea casco. Poate cei la care ai fost tu asigurat sunt niste hoti ordinari sau sunt batuti in cap si nu au verificat mai bine incidentele. De asemenea este posibil ca perioada de appx 6 luni (timpul necesar pentru o societate sa dea banii altei societati) sa nu fi trecut la momentul in care tu faci noua asigurare.
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Tudor ceea ce spui tu nu are neaparat de-a faceu cu masinile luate pe leasing si se aplica la toate masinile pentru ca valoarea asigurata este de multe ori mult mai mare fata de valoarea reala a masinii.
Eu as zice ca asiguratorii isi fura singuri caciula prin aceasta supraevaluare. Din pacate se va rasfrange in final asupra pretului politie de asigurare si asupra serviciilor prestate de asiguratori (adica cat mai multe societati care dau teapa cu RCA-ul) This post has been edited by murfi: 5 Mar 2010, 13:15 |
-------------------- |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Cu certitudine fenomenul ar fi mult limitat daca societatile de asigurare ar subasigura autoturismul !
Tentatiile ar fi mult mai mici, ca si primele incasate ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Tocmai am votat cu toata convingerea Carpatica: o prietena a avut un accident, vinovatul avea RCA la Carpatica. Eu am fost martor la accident, pasager cu ea in masina. Au mers la constatare amiabila, si-a recunoscut omul vina, insa cei de la Crapatica au raspuns peste 2 saptamani ca refuza despagubirea. Cand s-a cerut raspuns oficial semnat si stampilat au refuzat, dand numai o foaie listata la imprimanta pe care explicau cum ca nu s-a facut transfer de vopsea intre masini, la o masina lovitura incepea la 48cm, la cealalta la 53 cm.
S-a formulat contestatie, noroc ca eu am si facut 3-4 poze cu telefonul imediat dupa accident, am scris si eu o declaratie ca martor si am anexat pozele. Acum cica o sa raspunda peste 1 luna jumatate... Concluzia - niste neseriosi! Cauta orice scuza sa nu despagubeasca. Sa nu mai zic ca pe la ei pe la birou erau foarte multi oameni nemultumiti, care lovisera pe cineva cu RCA la Carpatica si nu le despagunise decat o parte, oamenii fiind amenintati cu actionarea in judecta de catre ceilalti soferi pagubiti si nedespagubiti integral. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Oh da... Simt cum imi creste tensiunea...
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
misu78 |
![]()
|
Cum am mai spus deja, CSA-ul doarme! Dar si asta este o institutie publica si aservita politic. Asa ca sa nu ne asteptam de la prea mult ajutor din partea ei. Astfel de societati functioneaza din bunavointa unor ,,anumiti"oameni politici cu interese meschine. Si o vor face in continuare.
|
--------------------
Ford
Focus
2015
|
danutsb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 15 September 07 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 5 Mar 2010, 13:57) Pai toate devizele din tara vin pe fax in Sibiu (centrala), acolo 5 oameni trebuie sa se ocupe de aprox 100de devize/zi. Mai toate dosarele sunt vizate de patron, care taie si spanzura (fara reguli). Pana si directorul de daune a fost dat afara si amenintat cu politia de patron (pe motiv ca fura de pe dosare). Harababura. Au atatea procese pe rol, ca au trebuit sa angajeze noi juristi. Uitati-va ca toate devizele trebuiesc trimise in centrala fara semnatura inspectorului de dauna unde a avut loc accidentul (contrar legii - care spune ca dupa intocmirea procesului vb de constatare acesta se semneaza de agentul constatator si pagubit). Nu vreau sa fiu in pielea unui om care trebuie sa aiba de-aface cu Carpatica. |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
csa doarme pe banii nostri.cand am fost sa imi fac rca doamna mi-a spus din start ca nu la Carpatica pentru ca sunt cu probleme.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
badbear |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 28 November 07 From: Botosani ![]() |
CSA -ul e degeaba
Scriu cateva adrese pe an catre ei si nu am primit nici un raspuns pozitiv niciodata de la ei. Am ajuns la concluzia ca ii protejeaza pe cei de la Carpatica Oricum am votat euroins. Am 2 dosare la ei din luna iunie 2009 care cica s-au pierdut intre Iasi si Bucuresti, plus faptul ca nu-ti raspunde nimeni la telefon |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2004, 1.9dci
|
|
Schumi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 30 April 07 From: undeva langa Bucuresti ... ![]() |
Votez si eu NU pt cARPATICA! M-a lovit un "smecher de Romania" care a fugit de la locul accidentului,prezentandu-se a doua zi cu mandat de la Politie dupa identificarea acestuia si a recunoscut vina,neexistand constatare amiabila. Cu toate actele de la Politie nici dupa 1 luna nu am bagat masina in service pe motiv ca dosarul nu s-a incheiat ca trebuie sa-l gaseasca si pe vinovat sa vina sa-i faca poze!!!! INCREDIBIL! Am sesizare la CSA care mi-a dat o hartie in care scrie ca in termen de 10 zile trebuie sa ma instiinteze cu privire la investigatiile ce se efectueaza, iar daca nu sunam eu ieri asteptam mult si bine. O sa revin cu reclamatiile la CSA, cARPATICA Sibiu si la OPC!
Imi pare rau ca nu avem voie sa scriem si cuvinte obscene, dar dupa cum se vede cARPATICA e numarul 1 in topul voturilor. Din pacate si eu am RCA la acesti nesimtiti dar va jur ca de la vara(cand expira) imi fac RCA-ul la altii mai seriosi. |
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 1.4 MPI + GPL 82 CP
|
|
Marianssg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 25 February 08 From: Piatra Neamt ![]() |
in cursul zilei de azi pe la ora 15 m-a lovit unul care cred ca dormea la volan,altfel nu vad cum a facut ceea ce a facut.eu pe drum cu prioritate,el nu....ma atinge in partea dreapta spate,rezultatul?spoilerul spate scos din surub cu 2-3 crapaturi a cate 10 cm fiecare(aproximativ)si zgariaa si janta mea de aliaj ciobita(anume:2cm din buza jantei au sarit,capacel spart si o bucatica lipsa din aliajul jantei in zona capacelului.vinovatul: sa o facem amiabil,ok am zis,mergem la bcr asigurari unde era masina lui asigurata,o autoutilitara ,raspunsul?veniti maine dimineata la ora 9jumate.eu de colo,da acum ce are?la care el imi explica ca imi face un favor
![]() ![]() ceva sfaturi sa nu ma amane maine nenea? care oricum azi alta treaba nu avea decat sa se joace pe calculator si inca ceva .e posibil sa nu fie de acord sa imi schimbe spoileru pe motiv ca nu are nici o parte lipsa???pentru k nu are,dar e tot zgariat si crapat,iar celuilalt nu i-a sarit decat partea stanga spoiler si i s-au rupt suportii cu surub din bucata respectiva.janta sper sa nu comenteze la ea,si sa mi-o schimbe pentru ca aia chiar are bucata lipsa,offf ahh,votez BCR Asigurari!!!! This post has been edited by Marianssg: 1 Apr 2010, 19:19 |
--------------------
Renault
Megane II
2006 privilege 1.5 dci 74kw
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marianssg @ 1 Apr 2010, 19:08) Sa le fluturi (si la ala de la asigurari si la "adormit" cum ii zici tu) ca daca ei refuza sa aplice legea atunci nu ramane decat sa mergeti la politie, unde se dau amenzi, poate si suspendari de carnet daca afost de neacordare de prioritate... Ai sa vezi ceva mai mult dinamism de partea ambilor |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Marianssg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 25 February 08 From: Piatra Neamt ![]() |
pai asa a fost,eu pe drum cu prioritate,ala nu,sper sa se rezolve maine dimineata ca nu trec cele 24 ore in care trebuie sa anunt politia despre accidentul rutier.pfff,mai rau nici nu putea sa se intample,de ce nu s-a intamplat cand aveam sa ma intorc din afara?
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 1 Apr 2010, 20:51) Sa le fluturi (si la ala de la asigurari si la "adormit" cum ii zici tu) ca daca ei refuza sa aplice legea atunci nu ramane decat sa mergeti la politie, unde se dau amenzi, poate si suspendari de carnet daca afost de neacordare de prioritate... Ai sa vezi ceva mai mult dinamism de partea ambilor De ce trebuie sa prinda viteza agentul BCR Asig. in situatia asta? Il doare la basca de politie iar de "pagubele colaterale" ale vinovatului chiar in ... tur. Eu zic ca te-ai grabit cand ai votat, ce preferi, sa te amane cu constatul o zi, sau cu acceptul de plata o luna, doua, patru, dupa caz? Cat priveste bara, ti-o schimba, stai linistit. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Marianssg |
![]()
|
pana nu o vad schimbata,ma tine un ghimpe in coasta,cu toate ca sunt tanar,am muncit 2 veri si ceva pentru masina asta,si la numai 2 luni surprize.chestia e ca atunci cand l-am vazut asa delasator,si citind cele relatate anterior.....mai tare m-am ingrijorat si mi-am facut o mie de scenarii in cap,ca imi merge imaginatia nu gluma.si tinand cont ca traim in romania...ma astept la ce e mai rau. totusi ce era greu ca respectivul angajat sa se ridice 10minute si sa faca 2 poze la masini dupa care isi putea continua linistit "treburile" pe calculator?pentru ca nu era nimeni acolo,program era cu publicul,asa ca de acolo ingrijorarea de mai sus
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
@Marianssg.
La BCR Asigurari, centrul din Vitan, cred ca este unul dintre cele mai civilizate locuri de deschis dosar de dauna. Ai avut noroc ca era asigurat la BCR din mai multe motive. 1. Te duci la programare. Altfel e codalau de muuuuulte persoane. TOATE NERVOASE. ![]() ![]() 2. Apoi, din ce mi-au povestit cei de la BCR Asigurari, vinovatul nu este obligat sa vina la sediul lor. Adica tu faceai constatare amiabila cu ala si apoi era problema ta sa-ti faca poze, etc. Deci vinovatul iti face o favoare ca vine cu tine. Si inca o precizare : din ce am vazut un dosar de dauna se deschide cam in 30 - 45 de minute, nu in 2 minute. Asteptam noutati cand te intorci din voiaj. Bafta! |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
patanie:
Am facut intr-un carrefour o asigurare pe care tipul de acolo o facea online. Intra de a doua zi. I-am zis ca vreau pe 6 luni si mi-a facut din greseala pe un an. Am platit pentru 6 luni in schimb. Am ajuns acasa si pentru nu mi se parea ok m-am dus inapoi si mi-a facut alta pe 6 luni. Acum m-am verificat pe cedam si apar asigurat inclusiv in aprilie 2011...dar in mai nu mai apar. Pana la urma, am pe un an asigurare? lol |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Da, aveai asigurarea initiala pentru 1 an.
Acum ai pentru perioada inscrisa pe polita. Suma platita nu conteaza! Oricum, felicitari pentru onestitate! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
horace |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 23 April 05 ![]() |
ASIBAN cu "toata increderea".... !!
Cica... de ce "ma mananca undeva si pe mine sa imi cumpar piese noi.. cele second nu sunt bune?".. dupa ce unul mi-a facut varza masina si nu aveam Casco asa ca depindeam de asigurarea RCA a vinovatului.. ![]() Ma bucur cel putin ca nu era baut.. si ca intr-un final am recuperat banii in vreo 4 luni.. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 "You live once... but if you live right... once is enough...
|
|
alexmitzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 27 January 10 From: Popești-Leordeni ![]() |
CARPATICA - niste nesimtiti, am pierdut 2 zile la centrul de constatari daune din Rahova. le lua 1h sa faca niste poze si sa-ti completeze dosarul, avea ala o graba in el de nu se vedea... oraganizare nu proasta, ci foarte proasta.
dosarul meu l-am finalizat pe data de 27 iulie, mi s-a dat o lista cu persoanele cu care sa discut despre aprobare si restu. am dat mail nimic, il sun pe dl Zaharia, ma roaga sa-l sun peste 2 h ca nu este in birou, il sun cum am stabilit, imi zice sa contactez alt coleg ca el nu se mai ocupa de dosar si imi recomanda sa discut cu un alt coleg de la unirii, pai el era de la unirii conform hartiei primite. astazi este 6 august si inca nu am primit niciun semn de la ei desi eu i-am sunat. va voi tine la curent cu povestea mea pana cand o voi finaliza cu ei toata treaba asta nesimtita. |
--------------------
Renault
Scenic 3 1.5 dci 110CP
2011
|
|
adi_ar |
![]()
|
Va reamintesc cerintele initatorului exprimate in primul post.
Tot ceea ce nu reprezinta experienta personala sau vot, se sterge! Referitor la Carpatica, exista o discutie separata. Multumesc pentru intelegere! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
daune_auto |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 12 November 10 ![]() |
Din experienta,in ordine,concureaza pt. cea mai comica firma de asigurari urmatoarele:carpatica,astra,ardaf.
|
--------------------
ex-dacia
1310
1991
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 01:16 |