DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Neprezenare la evalarea daunei de catre inspector

georgerusu
post 28 Jan 2011, 05:32
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: iasi

Salut!
Aseara am avut un eveniment rutier in felul urmator: La o intersectie (nistre strazi secundare putin mai inguste) am oprit inaine sa intru in intersectie pentru ca din dreapta mea vroia sa iasa unu cu autobuzul si nu incapeam amandoi ca el era pe mijlocul drumului. In momentul cand a facut el stanga, a luat curba prea in scurt si mi-a atins coltul masinii ma exact spoilerul fata in partea stanga. A ramas vopseaua lui pe bara mea si mi-a facut si o fisura cam la 2-3 cm sub far. Nu a vrut sa coboare din autobuz si a plecat mai departe. Am fost la politie unde mi-au facut poze m-au testat de alcool, am dat declaratie, am completat fisa aia cu shema accidentului, mi-au dat dovada. Ulterior m-a sunat agetul cu care am vb la politie si mi-a spus ca ma asteapta soferul autobuzului in locul unde s-a intamplat toata treaba ca sa ne intelegem. Ne-am intalnit si am constatat ca el e putin cam "comunist" si invoca niste motive stupide cum ca de ce nu am dat eu cu spatele ca sa ii asigur intrarea in intersecie. Asta e egal cu zero ca eu putem la fel de bine sa fiu parcat in locul ala. Repet eram oprit total sa vad ce face *** editat de moderator ***! In fine... mi-a spus ca e de acord sa facem formularul ala de constatare amiabila si imi da copie dupa asigurare si actele lui, dar ca el nu se prezinta cu autobuzul la centrul de daune in caz ca vrea inspectorul sa vada urma de pe autobuz care oricum nu e prea mare. Intrebarea mea la care nu mi-a raspuns nimeni ar fi: daca inspectorul cere sa vina asta cu autobuzul si el nu se prezinta ce se intampla?

Astept cu interes raspunsurile voastre

This post has been edited by adi_ar: 28 Jan 2011, 07:45

--------------------
renault megane II 2005 coupe 1.5dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 28 Jan 2011, 06:47
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

N-am inteles partea cu autorizatia data de politist! Odata ce politia a facut constatarea, nu mai poti face amiabila.
Daca respectivul nu este dispus la colaborare din start, oricum nu vad de ce ai face amiabila, presupunand ca este vinovat!
Intrebarile mele ar fi: Cum stau lucrurile din punctul de vedere al OUG192: Intersectia era dirijata?
Venind din dreapta, daca era nedirijata intersectia, avea prioritate!

LE
Ca sa-ti raspund strict la intrebare: depinde de asigurator!
Unii folosesc neprezentarea vinovatului ca pretext pentru neacordarea despagubiriii sau a trage de timp, pasamite pentru "cercetari", in cel mai bun caz.

This post has been edited by adi_ar: 28 Jan 2011, 06:51

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
georgerusu
post 28 Jan 2011, 06:57
Post #3

Membru autentic

eu aveam mai bine de 1 minut de cand am oprit masina total. ma uitam la el cum se chinuie sa ia o curba! Eram pe dreapta drumului maxim, puteam sa o las si parcata acolo. Si politistul a spus ca el a gresit. Nu vad unde ar fi problema aici ma gandesc doar ca asia de la asigurari sa nu caute nod in papura si sa-l cheme si pe el sa vada urma pe autobuz iar nebunu sa nu vina. Aici nu stiu ce se intampla.

--------------------
+
adi_ar
post 28 Jan 2011, 07:05
Post #4

A spus, n-a spus, asta este poveste! Daca scria era altceva!
Nu puteai lasa acolo masina parcata decat daca acceptai riscul ca asiguratorul sa-ti refuze plata deoarece ai parcat neregulamentar, in intersectie! Citeste aici pataniile altor.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
georgerusu
post 28 Jan 2011, 07:25
Post #5

Membru autentic

Unde sa scrie? Procesul verbal se face la 24 de ore de la accident pentru ca are 24 de ore la dispozitie sa se prezinte la politie. Daca nu se prezinta in 24 de ore ii face proces verbal si ii ia permisul mi-a confirmat omu la politie. + ca in nicio situati de pe lumea asta tu daca stai pe loc fara sa se invarta roata si unu face ce face si intra in tine nu e vina ta. Daca parcam in mijlocul intersectiei inseamna ca ala poate sa intre in plin in mine si nu e de vina??????? Nu vad logica asta. Neacordare de prioritate nici nu poate fi cazul pentru ca faci neacordare atunci cand il obligi pe cel cu prioritate sa faca o manevra BRUSCA care poate pune in pericol siguranta traficului. Asa scrie si in decret la neacordare.

This post has been edited by georgerusu: 28 Jan 2011, 07:27

--------------------
+
BZN
post 28 Jan 2011, 09:16
Post #6

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Nu cred ca se poate demonstra cine pe cine a atins. Ce este clar, din spusele tale, e ca ai stat 1 minut sa te uiti cum se chinuie sa faca manevra. Nu era mai bine sa-i faci mai mult loc si scapai de toata povestea asta? Ce interes sa ai sa te loveasca un autobuz? blink.gif

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
klaus
post 28 Jan 2011, 09:58
Post #7

步步

From: Bucuresti

QUOTE(georgerusu @ 28 Jan 2011, 07:25)
Neacordare de prioritate nici nu poate fi cazul pentru ca faci neacordare atunci cand il obligi pe cel cu prioritate sa faca o manevra BRUSCA care poate pune in pericol siguranta traficului. Asa scrie si in decret la neacordare.
*

Ai putea da o referinta mai exacta unde scrie acest lucru? Un articol din "decret", de ex.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
rodi
post 28 Jan 2011, 10:28
Post #8

Membru autentic

Trebuie ca inspectorul de la asigurari sa-si faca datoria si sa contacteze firma proprietara a autobuzului. Soferul acestuia nu s-a asigurat suficient la efectuarea virajului, lucru care se intampla foarte des la acestia.

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
georgerusu
post 28 Jan 2011, 12:57
Post #9

Membru autentic

Am fost la asigurari, mi-au facut constatarea si mi-au dat hartia cu care sa merg la service. Asta o sa o fac luni si o sa scriu atunci ce am rezolvat la service.
P.S. Sunt curios: daca erati in locul meu gandeati la fel??? Eu ce am gresit in toata treaba asta?

--------------------
+
klaus
post 28 Jan 2011, 13:07
Post #10

步步

Blocatul intersectiei este spre exemplu o greseala sanctionata de OUG.

Insa tot am rams nelamurit, pe ce prevedere legala te bazai cand ai zis ca "Neacordare de prioritate nici nu poate fi cazul pentru ca faci neacordare atunci cand il obligi pe cel cu prioritate sa faca o manevra BRUSCA care poate pune in pericol siguranta traficului. Asa scrie si in decret la neacordare."

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
georgerusu
post 28 Jan 2011, 13:09
Post #11

Membru autentic

Daca citeai ce am scris mai sus poate gandeai altfel. Repet: NU AM INTRAT IN INTERSECTIE! eram pe banda mea si mai aveam 2-3 metri pana in intersectie. Eram pozitionat ca si cum ai sta la semafor. Deci inca o data: CE AM GRESIT?

--------------------
+
mahamann
post 28 Jan 2011, 13:21
Post #12

Membru autentic

acelasi lucru l-am patit si eu. m-am dus la politie unde nenea militianul a incercat sa-mi spuna ca-i iau painea de la gura ratb-istului ca el nu stie ca m-a lovit (nu am alergat dupa el sa facem amiabila) si eu i-am spus ca de aia e prevazut auto cu oglinzi, ca sa se uite in ele. drept rezultat: ridicarea permisului pt ca nu s-a prezentat in termen. era asigurat la omniasig, inca nu mi-am luat banii de la ei dupa vreo 3 luni! (a fost doar o zgarietura). singurii care te cheama cu cel care te-a lovit pt poze sunt cei de la carpatica. ceilalti il cheama doar in caz de dauna majora sau daca a declarat ca a dat cu spatele, deci e important unde are rca-ul. eu zic ca cel mai bine e cu act de la politie, acolo nu mai e loc de intors.

--------------------
Megane 2.2 1.5dci Kadjar 140 GPF 2007/2020
De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
+
klaus
post 28 Jan 2011, 13:34
Post #13

步步

QUOTE(georgerusu @ 28 Jan 2011, 13:09)
NU AM INTRAT IN INTERSECTIE! eram pe banda mea si mai aveam 2-3 metri
*

A, pardon. Atunci da, legal nu ai gresit.
Insa din punct de vedere al protectiei personale si a bunurilor tale, ai lasat de dorit.
Pentru ca pentru o ambitie de-a ta de a-l vedea pe ala timp de 1 minut cum se chinuie sa ia o curba (strazi inguste, autobuz mare, dificultate de manevra) in loc sa-l ajuti (si prin a-i face loc) si astfel sa-ti eliberezi tie drumul, acum tu o sa te plimbi la asigurari, o sa pierzi timp si bani, iar pe ala o sa-l doara la basca.
Ai fost exact ca pietonul care se arunca pe trecere fara sa se asigure pe principiul ca are prioritate. Asa si, la ce-l ajuta prioritatea daca ramane infirm pe viata sau chiar o mierleste?
Parea mea e ca pe strada scopul tau e sa ajungi cu bine la destinatie, nu sa ai dreptate tot timpul in toate.
S-ar putea sa fieu eu depasit de vremuri, dar asta e parerea mea.

PS: parcarea e neregulamentara pana la o anumita distanta de la intersectie, deci nu o puteai parca legal acolo.

--------------------
+
Shush
post 28 Jan 2011, 14:22
Post #14

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

QUOTE(mahamann @ 28 Jan 2011, 13:21)
singurii care te cheama cu cel care te-a lovit pt poze sunt cei de la carpatica. ceilalti il cheama doar in caz de dauna majora sau daca a declarat ca a dat cu spatele, deci e important unde are rca-ul. eu zic ca cel mai bine e cu act de la politie, acolo nu mai e loc de intors.
*

Si la Allianz fac la fel ! Pentru 2 zgarieturi pe bara spate m-au pus sa vin cu ala care m-a lovit sau daca nu sa mearga el la un centru Allianz sa ii vada si masina lui.
Prima problema : ala era din Sfantu Gheorghe, a doua : masina era a unui prieten de-al lui, insa cea mai mare problema : nu prea vorbea romana.
Normal ca nu raspundea la telefon deci nicio sansa sa il conving sa mearga ...

De atunci am zis ca in caz de ceva ori vine vinovatul direct cu mine la asigurator, ori merg la politie !

This post has been edited by Shush: 28 Jan 2011, 14:24

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
georgerusu
post 28 Jan 2011, 15:47
Post #15

Membru autentic

Asta care m-a lovit are asigurare la asirom. astia cum lucreaza? te pun pe drumuri sau sunt seriosi. Pt colegul care a zis ca puteam sa ii fac loc ...nu puteam ca mai erau 2 masini in spatele meu deci nu puteam sa dau cu spatele.

--------------------
+
klaus
post 28 Jan 2011, 15:55
Post #16

步步

Te dai jos din masina si ii rogi si pe aia sa dea cu spatele...

--------------------
+
jay333
post 28 Jan 2011, 16:07
Post #17

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 28 Jan 2011, 13:34)
Pentru ca pentru o ambitie de-a ta de a-l vedea pe ala timp de 1 minut cum se chinuie sa ia o curba (strazi inguste, autobuz mare, dificultate de manevra) in loc sa-l ajuti (si prin a-i face loc) si astfel sa-ti eliberezi tie drumul, acum tu o sa te plimbi la asigurari, o sa pierzi timp si bani, iar pe ala o sa-l doara la basca.

Da' nu putea, spre exemplu, soferul profesionist sa-i faca semn colegului nostru de forum sa treaca daca el, sofer profesionist, a vazut ca nu prea are loc de manevra?

--------------------
. . .
+
georgerusu
post 28 Jan 2011, 16:25
Post #18

Membru autentic

klaus tu ori esti ungur ori nu traiesti in romania

SE POATE INCHIDE TOPICUL

--------------------
+
adi_ar
post 28 Jan 2011, 16:56
Post #19

Stimabile domn!
Ati cerut informatii si in masura cunostintelor fiecaruia vi s-a raspuns. La intrebarea pe care a pus-o Klaus, politicos era sa-i raspundeti fara tonul acesta agresiv.
De ce oare isi inchipuie fiecare pe aici ca forumul este o agentie publica finantata de stat, unde tot sunt obligati sa dea raspunsuri convenabile unora care nu au adus nici o contributie!
Aici se inchide! Sanatate si succes!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 16:10
Forum Renault