DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Stergator luneta, si-a pus careva ?

florin1310
post 31 Jan 2011, 12:31
Post #31

maserati lover

Group: Members
From: Bucuresti

Eu cred ca discutia asta se incadra mai bine in cadrul unui blog...asta nu e o imbunatatire utila pt dacie ... daciile dupa parerea mea au ajuns sa fie utilizate in sezonul torid, ca masini de vara, mai ales in cazul in care nu sunt dotate cu bord cn sau nu le functioneaza degivrarea lunetei. Sunt din ce in ce mai putine dacii prezente pe drumuri in anotimpul ninsorii si sincer mie imi pare rau dar asta e... O dacie devine din ce in ce mai greu de intretinut si spun asta datorita pieselor proaste care sa gasesc sau nu se gasesc ca sa nu mai vorbim de montarea unui stergator pe spate ...restul e cancan

--------------------
Dacia 1310 Renault Megane 1996 / 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 31 Jan 2011, 14:17
Post #32

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

@bucatzel:
Ti-am repetat, dar vad ca degeaba: nu e loc sub luneta (desi, personal, cred ca ar fi aratat bine sub, DACA AR FI AVUT LOC). La fel, am zis ca nu e vorba de noroi.

@bv-08-fgm: Vezi, ca nu sunt singurul cu idei... hai sa le zicem indraznete? Presupun ca vei avea parte de acelasi "tratament" (din pacate), daca-ti vei face modificarea (si vei pune poze). Eu n-o sa pun poze, pt. ca nu-mi voi incerca ideea, nu-mi place cum arata poza pusa de sorin 1983 (caruia ii multumesc), nu din alt motiv. Desi, in felul asta, as avea ocazia sa-i zic lui "bucatzel", precum prietenii din avatarul sau, in "... do America": "Do you wanna see something REALLY cool ?" (daca - sper ca l-a vazut).
biggrin.gif

@florin 1310: daca ai timp, imaginatie, bunavointa, etc., se pot face multe cu o dacie:
[attachmentid=1627692757]

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
bucatzel
post 31 Jan 2011, 14:31
Post #33

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(maho @ 31 Jan 2011, 14:17)
La fel, am zis ca nu e vorba de noroi.
*

Pai noroi inseamna si praf + apa. Caz in care pe masura ce amestecul de usca, luneta devine opaca. Chiar iti doresc sa conduci masini de-astea pe ploaie, sa afli cat de tare ai nevoie de stergatorul ala.

Cat despre stergator pentru ploaie... scuza-ma, dar esti cam singurul cu nevoi atat de speciale. Sunt cateva lucruri pe care le-as aprecia pe o dacie, dar inca nu mi-am spus vreodata "Ce bine ar fi prins acum un stergator pe spate". Si am condus suficient pe ploaie incat sa nu vorbesc din inchipuiri.

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is online!Galerie FotoPM
+
Paulorossi
post 31 Jan 2011, 14:32
Post #34

Ing. electro-automatist BEIUS-STEI

From: Bihor-Stei

QUOTE(sorin1983 @ 31 Jan 2011, 08:58)
asta ar fi singura varianta de montaj:
[attachmentid=1627692615]
*

E grozava,iti va sterge apa cu mizerie,ti-o va duce sus,dupa care acestea vor cobori inapoi pe luneta,asta de lene sa-ti speli masina

--------------------
dacia 1310Li 2002
Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii
+
Iulikk
post 31 Jan 2011, 14:54
Post #35

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Eu bag dezaburirea cand ploua... si luneta este ramane uscata... wink.gif .

--------------------
Autoturism visiniu - CT ?? XXX cu roti
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
Andyno
post 31 Jan 2011, 14:57
Post #36

Membru autentic

From: Bucuresti.

pff...dar ce dezaburirre ai tu ? la 380 w cumva?

--------------------
Dacia 1310, an 99'. Toyota Hilux D4D 170 CP 2007. Dacia 1310, an 20' injectata.
+
sorin1983
post 31 Jan 2011, 15:19
Post #37

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

w sau v ?

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
maho
post 31 Jan 2011, 15:48
Post #38

Membru rigido-flexibil

Iulikk, esti tare, n-am vazut pana acum luneta de dacie uscata, cand ploua blink.gif
@Paulorossi: corect.
Bucatzel, merci pt. definitia noroiului, sper ca e aceeasi pt. luneta si parbriz..si chiar mi-am spus de cateva ori, (doar din cauza apei sau fulgilor care se topesc cam greu, nu si noroiului, ca nu obisnuiesc sa-l las sa se adune): "Ce bine ar fi prins acum un stergator pe spate"; repet, obisnuiesc sa ma uit des in retrovizoarea interioara, (indiferent de vreme smile.gif ); "am condus suficient pe ploaie incat sa nu vorbesc din inchipuiri"...asta e, unii mai au si imaginatie, altii merg pe ploaie, altora le place doar sa critice, fara sa vina cu ceva constructiv...vox clamantis in deserto. Sau poate ne "luminezi" care ar fi lucrurile pe care "le-ai aprecia" pe o dacie.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
Ky_Cristian
post 31 Jan 2011, 15:51
Post #39

Membru autentic

From: Ploiesti

Tata are hatchback, eu berlina (1310). Am mers destul si cu masina lui si nu am folosit niciodata, dar niciodata, stergatorul din spate fara stropitor. Dupa parerea mea, ala e pus acolo doar ca sa speli jegul (alias noroi) de pe luneta. Atat. Daca e ud pe jos, in 20-30 de km se acopera cam la limita vizibilitatii. Dar la Dacie nu se pune noroi pe luneta nici in sute de kilometri.
Oricum daca e ploaie, maresti atentia pentru mersul in fata, ca sa nu fii nevoit sa bruschezi comenzile. Oglinda retrovizoare o folosesti doar pentru priviri fugitive ale farurilor celor din spate. Si daca functioneaza, dezaburirea topeste fulgii de zapada. Ba chiar si un strat de 1-2 centimetri de zapada sau bruma in diminetile de toamna.

--------------------
Renault Megane II 2006, K4M
"Prostii mor, prostia ramane." I. L. Caragiale
+
maho
post 31 Jan 2011, 16:03
Post #40

Membru rigido-flexibil

Functioneaza dezaburirea, dar mai greu (fulgii se topesc cam in 10 min, si tot mai raman intre "liniile de rezistente").
Cu hatchback n-am mers niciodata, dar n-ar trebui sa protejeze aparatorile rotilor ? (pt. noroi, zic).
Iar retrovizoarea interioara o folosesc chiar foarte des (poate mai des decat ar trebui), asa m-am obisnuit.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
Dacia_47_akm
post 31 Jan 2011, 16:19
Post #41

Membru

e destul de buna ideea, dar mie cel putin, din punct de vedere estetic nu imi place, oricum ar fi frumos sa realizezi chestia asta, si mai bine ar fi sa ii montezi si o stropitoare undeva pe portbagaj, dar daca vrei cu adevarat sa faci ceva frumos, pune-i stergatoare si stopitori la faruri, sigur gasesti vre-una straina mai veche pe la remat sa aibe, si daca nu ai modelu cu patru faruri rotunde cred ca e si destul de usor sa le montezi, uite si o poza cu o dacie cu stergator pe luneta
http://www.google.com/imgres?imgurl=http:/...=1t:429,r:1,s:0

--------------------
Dacia 1310 - b-35-dis 1992
FDF Fan Dacia Forever
+
bucatzel
post 31 Jan 2011, 16:20
Post #42

Membru plictisit

QUOTE(maho @ 31 Jan 2011, 15:48)
Sau poate ne "luminezi" care ar fi lucrurile pe care "le-ai aprecia" pe o dacie.
*

Nu ma mai cert cu tine, ca vad ca ai ideile tale, putine si fixe.

Vrei chestii utile in masina aia?

Un ventilator care sa sufle mai puternic decat un soricel astmatic.
O incuietoare de portbagaj care nu se sperie cand stranuti spre ea.
Un indicator de nivel benzina care sa nu se tot balangane la fiecare accelerare/frana/curba.

--------------------
+
maho
post 31 Jan 2011, 17:03
Post #43

Membru rigido-flexibil

@Dacia_47_akm: te aprob 100%, ca idee mi s-a parut interesanta si utila, din poza ta si a lui sorin 1983, e clar, arata nasol si ineficient cu "diametrul semicercului" sus...
Interesant totusi ca au mai avut (si chiar aplicat) si altii ideea. Ar tb. sa le dea la unii de gandit.

@bucatzel:
nu ne certam, ne mai intepam si noi, sa nu ne plictisim. Restul, mi le-ai zis degeaba: -ventilatorul meu baga suficient aer (si daca chiar e canicula mare, mai deschid un geam...)
-in portbagaj, pe langa incuietoare am si un lacat pe 2 semi-lanturi. Si carcasa de filtru ulei pe busonul rezervorului...
- chiar nu am probleme cu indicatorul de benzina. (am avut mai demult plutitorul fisurat si umplut 1/2 cu benzina, cu indicatiile "corespunzatoare" pe indicator, evident am rezolvat). In final, inteleg ca n-ai vizionat "B & B do America"...

Iar chestia cu "putine si fixe"..e discutabila, a fost destul de "low", chiar vrei sa ne testam flexibilitatea ideilor? S-ar putea sa pierzi..

This post has been edited by maho: 31 Jan 2011, 17:05

--------------------
Dacia 1310 1983
+
tatabobu
post 31 Jan 2011, 17:08
Post #44

membru

QUOTE(maho @ 31 Jan 2011, 17:03)

Interesant totusi ca au mai avut (si chiar aplicat) si altii ideea. Ar tb. sa le dea la unii de gandit.

*

Mda, la un milion de dacii vandute s-a gasit un blambec sa-si puna inutilitatea aia hidoasa, iar chestia asta ar trebui sa dea altyora de gandit. Nu mai degraba ar trebui sa-ti dea tie de gandit faptul ca s-a gasit unul singur care sa faca treaba asta?
In legatura cu scapatul de zapada de pe luneta: nu mai bine cauti tu modalitati alternative de a mari puterea de incalzire in partea din spate?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
bucatzel
post 31 Jan 2011, 18:29
Post #45

Membru plictisit

-in portbagaj, pe langa incuietoare am si un lacat pe 2 semi-lanturi. Si carcasa de filtru ulei pe busonul rezervorului...
*

Astea-s proiecte mostenire de la comunisti. isi fac treaba, dar ma scot din sarite. Unii de pe forumul asta si-au pus inchidere electrica. Taica-miu montase zavor suplimentar cu comanda de la scaunul soferului.

Pentru securizarea yalelor, cauti un lacatus de doamne ajuta, sa iti adanceasca un pin, si nu mai trebuie sa umbli cu carcasa de filtru de ulei pe buson.

- chiar nu am probleme cu indicatorul de benzina. (am avut mai demult plutitorul fisurat si umplut 1/2 cu benzina, cu indicatiile "corespunzatoare" pe indicator, evident am rezolvat). In final, inteleg ca n-ai vizionat "B & B do America"...
*

Nu vorbesc de plutitoare pierdute in spatiu. Tot indicatorul e gandit prost, pentru ca orice plimbare a benzolului in rezervor se reflecta pe ceas. Se rezolva cu un condensator in plus. Ramane de testat cum trebuie compensat condensatorul in cauza.

Iar chestia cu "putine si fixe"..e discutabila, a fost destul de "low", chiar vrei sa ne testam flexibilitatea ideilor? S-ar putea sa pierzi..
*

Am incredere in creierasul meu tongue.gif . Recunosc ca am sarit un pic calul, dar uita-te cum ai tot tinut-o cu "nu pricepi, etc, etc". Nu-mi consum toata rabdarea pe forum, mai am nevoie de ea si altundeva.

In final, inteleg ca n-ai vizionat "B & B do America"...
*

De vazut l-am vazut. dar acu' te astepti sa-l fi memorat?

--------------------
+
maho
post 31 Jan 2011, 18:48
Post #46

Membru rigido-flexibil

Carcasa isi face treaba, (cand e in alta locatie decat garajul), n-am motiv sa renunt la el.
Evident ca fiecare avem incredere in propriul "calculator"...
Eu zic sa incheiem, ca deja suntem pe langa topic de mai mult timp; totusi, aia cu "Do you wanna see something REALLY cool ?" a fost MEMORABILA ! radmasa.gif

@tatabobu: hai sa-ti raspund la fel: intotdeauna la "primul" se uita lumea mai ciudat, asa o fi patit si Leonardo d. V.
Punct.

This post has been edited by maho: 31 Jan 2011, 18:52

--------------------
Dacia 1310 1983
+
florin1310
post 31 Jan 2011, 18:48
Post #47

maserati lover

maho....ziceai de timp, imaginatie, vointa se pare ca tu nu cunosti aspectele astea sau ce visezi la o dacie noaptea....ziua scrii pe forum...pe bune acum, din toate discutiile astea inteleg cam cum ti-ai imagina tu dacia perfecta cu 1381631 sisteme pe ea, vreo 5 stergatoare, 2 trape ... si mai e faza cu oglinzile....daca iti fura cineva oglinda de pe usa,de ex...ce faci....nu mai mergi cu masina pana nu iti iei alta sau...? ce sofer esti pana la urma ? daca esti incepator sa ma scuzi tongue.gif

--------------------
+
maho
post 31 Jan 2011, 18:56
Post #48

Membru rigido-flexibil

Daca mi-am luat permisul in 1983, s-ar zice ca nu mai sun incepator ?
Dacia perfecta, sau masina perfacta, nu exista. Restul, ai pus cam mult de la tine, dar deh, tastatura suporta orice (da, si ideile mele...).

This post has been edited by maho: 31 Jan 2011, 18:57

--------------------
Dacia 1310 1983
+
florin1310
post 31 Jan 2011, 19:11
Post #49

maserati lover

poi scuza-ma dar daca in atatia ani de zile nu te-ai imprietenit cu toate oglinzile, mi-e frica de tine laugh.gif

--------------------
+
maho
post 31 Jan 2011, 19:13
Post #50

Membru rigido-flexibil

Nici o problema, n-am avut evenimente..dar cu aia din dr. nu ma obisnuiesc in veci.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
bucatzel
post 31 Jan 2011, 19:23
Post #51

Membru plictisit

Aici iti dau dreptate, pe dacie n-am avut nevoie niciodata de oglinda din dreapta.

Suprafata geamurilor, dimensiunile stalpilor, toate ajuta sa vezi mult mai mult doar cu oglinda centrala. Daca mai pui si oglinda de-aia mai mare peste cea centrala, vezi mai bine ca la cinema.

Dar daca treci la vreo masina mai noua, se schimba amarnic datele problemei.
Am umblat acu' vreo cateva zile cu Astra unui prieten. Ii cazuse oglinda de pe dreapta. Parca eram chior fara oglinda aia.

--------------------
+
bv-08-fgm
post 31 Jan 2011, 19:34
Post #52

Old School Mother Fucker

From: Brasov

Sa fim seriosi acuma,pai atunci ia jos oglinda din dr,sa numi spui ca la parcarile laterale tu te uiti tot in oglinda centrala,in care nu vezi nimica in partea dreapta,sau cand treci de pe banda a2-a pe prima nu in oglinda din dreapta te uiti?sau tot in aia centrala care mie cel putin la dacie mi s-a parut INUTILA.

--------------------
Dacia 1310 - BV-91-FGM,1.4 1996
VW Vento 1992 - BV-22-MKR,1.8
Toyota MR2 1992 - K626 YMO, 2.0 16v TSI
+
derski
post 31 Jan 2011, 19:50
Post #53

tepuit in perioada de garantie

Eu zic sa dai luneta cu solutie antiploaie si ai rezolvat problema...fara gauri in caroserie, motorase in portbagaj sau mai nu stiu ce....., cred ca e cea mai buna solutie sa ai o luneta cu o vizibilitate foarte buna atunci cand ploua.
Gasesti asa ceva aproape in orice supermarket

--------------------
dacia sandero 2008
+
mango jr
post 31 Jan 2011, 22:19
Post #54

Membru incepator

salutari
pt macho..
pte ce zici tu cu stergatorul pe luneta ai avea nevoie de:
3 metri cablu
un motoras de stergator+bratul complet
o bucata de tabla (pe care sa o poti modela)
un sudor(care sa ti sudeze tabla de cupola)
un spray la culoarea masinii.

stergator.jpg ( Size: 81.18k ) Number of downloads: 315

cum se face:
acolo unde am desenat eu cu rosu vei modela in forma de L.(un fel de shark)
deasupra partea mai mare,si dedesupt partea mica,gaurit in mijloc si bagat motorasul respectiv strans in piulite cu cheea.sudat, vopsit, montat bratul.(tot pe acelasi suport va trebui sa ti faci si stropitoarea de luneta(va trebui sa ti trafi un furtun cu apa de la bidonul din fata(de sub capota)dar, mai simplu ai putea sa treci furtunul printre plafoniera si tapiteria respectiva.

bafta!!
sper ca ai inteles smile.gif daca ai si putina imaginatie,vei vedea exact. smile.gif

--------------------
opel vectra - no nomber 1997
+
bygy007
post 31 Jan 2011, 23:20
Post #55

Membru autentic

From: BUCURESTI

blink.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 - B 07 BGY 2024
din subteranele Bucurestiului
+
bv-08-fgm
post 31 Jan 2011, 23:29
Post #56

Old School Mother Fucker

From: Brasov

Nar fi ideea rea daca tot vrei sa-ti pui,singura treaba ar fi sa-l fai sa se opreasca sus langa cheder,nu cum e pe masina din imagine sa stea drept in jos,macar nar avea asa estetic nasol.

--------------------
Dacia 1310 - BV-91-FGM,1.4 1996
VW Vento 1992 - BV-22-MKR,1.8
Toyota MR2 1992 - K626 YMO, 2.0 16v TSI
+
maho
post 1 Feb 2011, 09:57
Post #57

Membru rigido-flexibil

@bv-08-fgm: la parcarile laterale sau cand dau cu spatele,ma rasucesc cu corpul, doar cu o mana pe volan, si ma uit direct in luneta, nu folosesc oglinzile; asa m-am obisnuit, si n-am nici o jena; iar cand revin pe prima banda, imi e mai rapid sa "arunc un ochi" intai in og. interioara centrala, (vad inclusiv coltul dr. jos al lunetei), apoi rapid capul spre dr. Asta e, am pus-o de forma, ca m-au respins la un itp. pt. ea (n-au gasit alt motiv..)

@bucatzel: am mers si eu cu un bus VW de marfa (inchis in spate), evident doar cu laterale, dar erau mult mai mari, mai "utilizabile".

@derski: cel mai corect si simplu ! blush.gif Asa voi face.

@mango jr: merci de intentie, dar renunt la idee, e prea complicat (am imaginatie, chiar prea multa au apreciat unii), derski are dreptate.

Ca tot vorbeam de imaginatie, cred ca pe poze as zice asa (nu sariti, ca n-o voi pune in aplicare): stergatorul montat la baza lunetei, pe luneta (prin gaurire - metode si scule speciale) ar arata mult mai bine.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
bucatzel
post 1 Feb 2011, 11:50
Post #58

Membru plictisit

QUOTE(maho @ 1 Feb 2011, 09:57)
@derski: cel mai corect si simplu ! blush.gif Asa voi face.
*

Merita incercat, dar s-ar putea ca substante de genul RainX sa mearga mai bine pe parbriz decat pe luneta.

QUOTE(maho @ 1 Feb 2011, 09:57)
Ca tot vorbeam de imaginatie, cred ca pe poze as zice asa (nu sariti, ca n-o voi pune in aplicare): stergatorul montat la baza lunetei, pe luneta (prin gaurire - metode si scule speciale) ar arata mult mai bine.
*

Presupunand ca treci cu succes de gaurire, s-ar putea sa-ti faci probleme dupa aia. Caroseria de dacie nu este asa rigida ca la alte masini. De aia se si pun parbrizul si luneta cu cheder, nu prin lipire. Asa ca o gaura in luneta ar cam putea insemna cioburi la prima parcare mai creativa.

--------------------
+
tatabobu
post 1 Feb 2011, 12:29
Post #59

membru

QUOTE(maho @ 31 Jan 2011, 18:48)
intotdeauna la "primul" se uita lumea mai ciudat, asa o fi patit si Leonardo d. V.
Punct.
*

Cu replica asta chiar m-ai facut sa rad. Pe bune.
Uite, daca tu totusi vrei sa-ti pui un stergator prin luneta, asta ar avea loc pe polita aia de la 1300.

1994-1998_Hyundai_Excel_(X3)_Sprint_3-door_hatchback_03.jpg

Dar sincer, daca pe tine te deranjeaza faptul ca nu vezi prin luneta din cauza zapezii depuse, sau a stropilor de ploaie, o solutie care-ti consuma mult mai putin timp e sa inlocuiesti caloriferul daciei tale cu unul de interiopr de la o alta masina, cu tot cu ventilator, si in felul asta vei obtine atat o suprafata radianta mai mare cat si un debit marit al aerotermei. Si serios, chestia asta iti va usca luneta mult mai repede.

This post has been edited by tatabobu: 1 Feb 2011, 12:30

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
maho
post 1 Feb 2011, 13:30
Post #60

Membru rigido-flexibil

N-as baga mana in foc ca tabla de dacie (mai ales cum am eu, din '83, dar si altele de prin anii aia) e mai putin rigida, pt. ca am impresia ca e f. putin mai groasa (cu vreo 0,05 mm) decat astea mai noi, care devin putin mai flexibile, dar compenseaza printr-o finisare - etanseizare mai buna. De-asta astea mai noi, daca nu-s tratate f. bine, ruginesc f. repede.
Iar luneta, de vreme ce suporta operatii initiale de forfecare (decuparea), ar trebui, cu sculele potrivite sa suporte si perforare, sau gaurire. Dar e complicat.
@tatabobu: pai chiar n-arata rau poza (cam mare, totusi).

--------------------
Dacia 1310 1983
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 17:25
Forum Renault