DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu m-am lamurit cu bujiile..., Care este distanta ideala la buji?

Ficus
post 6 Jun 2005, 13:32
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut si va respect! Nu ma injurati , am vazut ca acest subiect a mai fost dezbatut(m-am uitat pe functia SEARCH), dar m-am bulversat de tot... . Am achizitionat si eu de curand o supernova sh (42mii km) si ca tot omul vreau sa-i schimb una alta... In privinta bujiilor, inca, stau in dubi. Nu am cartea tehnica a masinii. Din ce am citi pe forum..., unii apreciaza un tip de buji ,altii un alt tip, in privinta distantei unii zic ca e bine la 0,7, altii la 0,9... M-am zapacit! Ajutati-ma (cei care aveti masini mai cu multi kilometri)! Care sunt bujiile pe care trebuie sa le achizitionez si la ce distanta trebuie reglate:0,7-0,8-0,9 ? Mentionez ca le-am dat jos pe cele de acum sa vad ce sunt si am ramas surprins: sunt cam negre, iar distanta lor nu e aceeasi- pe undeva intre 0,7 si 0,9 (super Bosch). Sa fie asta motivul ca nu e asa nervoasa ca altele la plecare (am mai condus SRNove-ale unor prieteni)? Adica daca bag piciorul in ea creste viteza ,dar, parca, mai greut asa...Multumesc si nu va suparati, dar voi stiti mai bine!

--------------------
Dacia SuperNova - -
Va multumesc ca ma intelegeti ! Sunt inca mic...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 6 Jun 2005, 13:39
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Daca nu vrei sa folosesti masina la raliuri sau la curse, pune-i bujii de uzina (EYQUEM RFC 52 nu mai stiu ce).
Aceste bujii de noi, au reglata distanta intre electrozi la 0.9mm, distanta de altfel specificata si pe cutie.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
aless
post 6 Jun 2005, 13:50
Post #3

Membru

From: Ploiesti

Schimba-i si filtrul de aer si cel de benzina - asta daca nu stii cand au fost schimbate de fostul proprietar. Si pe urma o sa vezi cum devine nervoasa masina...

--------------------
KIA CEE'D 2008 - PH-09-ADN
Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
+
YSP_BV
post 6 Jun 2005, 13:54
Post #4

Membru incepator

Vezi ca nu mai e ca la Dacia ailalta; cumpaeri bujii de care trebuie , le montezi, si le mai vizitezi peste 20000 km cu surorile lor mai tinere; eu am pus Bosch, nu-s mai scumpe si este OK
Mi s-a explicat ca nu mai tre sa bag surubelnita si lera; se monteaza si dupa un timp, dupa cum ziceam, se schimba
PS vezi si cu uleiu cum stai, si nu uita de curea la 60000

--------------------
+
Ficus
post 6 Jun 2005, 14:05
Post #5

Membru incepator

Va multumesc pentru informatii! Asa o sa fac. Nu mai umblu la nici la distanta...O las de 0,9. Merg pe mana ta Liviu. Sa auzim de motoare vioaie! biggrin.gif

--------------------
Dacia SuperNova - -
+
GoGu
post 6 Jun 2005, 18:53
Post #6

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Daca zici ca n-ai cartea, iaca ce zice acolo:

Bujii EYQUEM RFN 58 LZ (astea veneau initial pe DSN, dar nu se mai prea gasesc) sau EYQUEM RFC 52 LS (astea se gasesc acum). Eu nu am sesizat diferente intre ele, nici ochiometric, nici in mersul masinii.
Nu umbli la electrozi si le schimbi din 30 in 30.000km.

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Ficus
post 7 Jun 2005, 07:24
Post #7

Membru incepator

QUOTE(GoGu @ 6 Jun 2005, 18:53)
Daca zici ca n-ai cartea, iaca ce zice acolo:

Bujii EYQUEM RFN 58 LZ (astea veneau initial pe DSN, dar nu se mai prea gasesc) sau EYQUEM RFC 52 LS (astea se gasesc acum). Eu nu am sesizat diferente intre ele, nici ochiometric, nici in mersul masinii.
Nu umbli la electrozi si le schimbi din 30 in 30.000km.
*

Multam`

--------------------
Dacia SuperNova - -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 21:40
Forum Renault