DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> proiectul 'ProSiguR', ...amenzi trimise automat, de calculator

b64chr
post 7 Jun 2005, 14:37
Post #61

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Da unde sunt?

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 7 Jun 2005, 14:37
Post #62

Membru autentic

Group: Members
From: Ban Land

QUOTE(tase @ 7 Jun 2005, 15:35)
connex si orange stiu in care celula se afla telefonul meu mobil. pe care-l pot inchide sau lasa acasa.
*

Stiu foarte exact in ce punct te afli. Metoda este asemanatoare cu cea folosita de GPS. Am auzit de un caz din State unde un criminal a fost condamnat pe baza pozitiei indicate de telefon.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
maddan
post 7 Jun 2005, 14:52
Post #63

Speedy Gonzales

From: Bucuresti

In alta ordine de idei, stiu ca in mai multe locuri facusera intersectii hasurate. Si ca ziceau ca cine va fi prins de culoarea rosie a semaforului in zona hasurata va lua amenda. S-a mai facut ceva in acest sens? (nu circul prin zona).

Bucurestiul e plin de initiative care mai de care mai costisitoare si mai high tech. Numai initiative de bun simt ca facerea URGENTA de parcari si terminarea URGENTA a centurii, laolalta cu scoaterea din nou, definitiv, a camioanelor din Bucale, nu se duc la bun sfarsit!! mad.gif

Ia, chiar, o sa trimit linkul asta la meilurile Primariei Capitalei. Sa vedem ce zic!

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
tase
post 7 Jun 2005, 14:55
Post #64

Membru incepator

From: Timisoara

@sony: pentru a aplica metoda la care te gindesti tu sint necesare niste echipamente suplimentare care (nu sint sigur dar) legal sint asimilate cu echipamentele de ascultare.
deci le-ar trebui un mandat pentru asta.
"as-is" GSM nu include suport pentru localizare mai precis decit "terminalul X e in celula Y".

pe cind camerele de luat vederi merg 24/7 fara mandat fara nimic.

@b64chr: pai ia-te si tu dupa un taximetrist asa dupa prinz, pe la siesta. ca te duce ala...

This post has been edited by tase: 7 Jun 2005, 14:57

--------------------
dacia 1310 tx
Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
+
maddan
post 7 Jun 2005, 15:05
Post #65

Speedy Gonzales

Apropo de tramvaie. Iata ce scrie intr-un plan al Primariei:

"Capacitatea mare de transport (în raport cu spațiul ocupat) oferita de transportul public (un tramvai transportă în medie pe oră și sens un număr de călători care, printr-un calcul echivalent ar încăpea în aproximativ 1.000 de vehicule individuale, cu un grad de ocupare echivalent de 4,5 călatori).
Raportul scazut dintre nivelul de emisii/călător datorita capacitatii mari de transport oferită de sistemele de transport public, in comparatie cu raportul similar în cazul unui vehicul individual."

Deci nu scoaterea tramvaielor va rezolva traficul din Bucale. Ci dimpotriva.

Documentul ff interesant il puteti gasi aici. La finalul lui aveti o analiza SWOT deosebit de interesanta... (trebuie sa derulati destul de multe pagini, though...)
http://www.sector3primarie.ro/portal/porta...0mai%202005.doc

--------------------
+
MAS
post 7 Jun 2005, 15:06
Post #66

Le Bubulateur

QUOTE(maddan @ 7 Jun 2005, 14:52)
In alta ordine de idei, stiu ca in mai multe locuri facusera intersectii hasurate. Si ca ziceau ca cine va fi prins de culoarea rosie a semaforului in zona hasurata va lua amenda. S-a mai facut ceva in acest sens? (nu circul prin zona).

Bucurestiul e plin de initiative care mai de care mai costisitoare si mai high tech. Numai initiative de bun simt ca facerea URGENTA de parcari si terminarea URGENTA a centurii, laolalta cu scoaterea din nou, definitiv, a camioanelor din Bucale, nu se duc la bun sfarsit!! mad.gif

Ia, chiar, o sa trimit linkul asta la meilurile Primariei Capitalei. Sa vedem ce zic!
*

Stai linistit, ca sistemul asta ar fi o investitie care se amortizeaza rapid si intra pe profit... Romania n-are dupa ce se kka, da a luat passaturi model nou la pulitisti... mijloacele de taxare a populatiei vor fi mereu ultimul racnet...
Unde e de dat bani care nu prea se mai intorc, acolo e o alta poveste... acolo e cu "stai ca n-avem, tara mica, economie prapadita, vine cainii si musca asfaltu', pisicile isi ascute ghiarele pe el si-l strica, iar cauciucul de la masini e abraziv"

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
driverx
post 7 Jun 2005, 15:32
Post #67

--- Membru cu ralanti ---

"as-is" GSM nu include suport pentru localizare mai precis decit "terminalul X e in celula Y".
*

[/quote]

Indeed, dar din cate stiu (dar nus foarte sigur) se poate face o localizare cat de cat exacta prin triangulatie, fix ca la GPS

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Vlad_solenza
post 7 Jun 2005, 16:38
Post #68

Membru incepator

Probabil in perioada de testare nu o sa se aplice sanctiuni...dupa aia asta e. Traficul nu o sa fie mai fluid, problema este in primul rind de infrastructura, si in al doilea rind de civilizatia soferilor. Sa fim seriosi, câti dintre noi nu am ciupit un rosu..asta nu inseamna neaparat mitocanie, insa sa mergi pe linia de tramvai si dupa aia sa tai fata, asta e mitocanie, si ar trebui sanctionata

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
BogdanF
post 7 Jun 2005, 19:38
Post #69

Membru

Ma fratilor stiti care este parerea mea? Suntem o natie de oameni ODIOSI. Voi nu vedeti ca ei isi folosesc intotdeauna imaginatia in scopul de a mai scoate niste bani in plus de la oameni prin amenzi? Dar cand mama naibii o sa se gandeasca nenorocitii astia din structurile statului care traiesc pe banii nostrii cum sa faca ei sa nu se ma faca drumurile praf si pulbere pe strazile cu tramvaie; sa nu mai fie fiecare trecere la nivel cu o linie de tramvai mai dureroasa decat o incursiune pe un camp proaspat arat? Asta era problema lor cum sa dea 30 000 de amenzi pe zi cu POSIBILITATE DE UPGRADARE.

--------------------
Ford Focus - ...
FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro
+
thunder
post 7 Jun 2005, 20:04
Post #70

Membru autentic

From: Pitesti

Suna destul de SF-ist pt. Romania, asa ca ramane de vazut daca se va face ceva practic sau totul ramane un vis frumos. Oricum cred ca ar fi o idee buna un control al traficului si poate ca nu va fluidiza prea mult traficul, dar macar o sa conducem si noi mai relaxatii stiind ca ceilalti participanti la trafic conduc cu ceva mai multa teama de amenzi.
Dar totusi cred ca este destul de greu sa schimbi mentalitatea "jmecherilor", poate cu un chip implantat in creier si cu socuri electrice comandate de la distanta de un sistem global.

... hai ca incep sa ma aberez blink.gif

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
Vlad Georgescu
post 7 Jun 2005, 22:19
Post #71

/----\ <--- Logan

Ma indoiesc serios ca masurile astea cu camerele video vor fluidiza circulatia in Bucuresti.

Cred ca mai degraba o vor incetini. Si poate ar reduce putin numarul accidentelor.

Mai bine ar considera linia de tramvai banda. In felul asta s-ar putea fluidiza circulatia pentru ca ar exista o banda in plus.

S-ar putea chiar desfiinta incet-incet tramvaiele si folosi autobuze, eventual autobuze mai mici (ca sa se strecoare mai usor prin trafic) si mai multe.

Dar, cu cine sa te intelegi? Pentru majoritatea oamenilor, o data ce s-a dat o lege sau un regulament, nu mai conteaza daca e buna sau proasta - ei o sustin.

Nici eu nu sint in favoarea incalcarii legilor, dar daca o prevedere a unei legi sau a unui regulament este gresita, atunci s-o criticam si sa o aducem in atentia "legiuitorului" (cum spun avocatii) pina cind se rezolva ceva.

De asemenea am observat ca se manifesta efectul de turma - daca pina acum a fost intr-un fel, chiar daca e absurd si ilogic sau daca conditiile s-au schimbat in asa fel incit vechea lege nu mai e buna, oamenii continua sa creada ca legea e buna si nici prin cap nu le trece sa o treaca din nou prin filtrul ratiunii.

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
marksman
post 7 Jun 2005, 23:13
Post #72

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(tase @ 7 Jun 2005, 15:35)
pentru timisoreni: nu-s curve linga ion vidu. era un exemplu.
*

s-au mutat smile.gif

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
madalina
post 7 Jun 2005, 23:15
Post #73

Membru autentic

Pe langa rapiditatea unei deplasari trebuie sa ne gandim si la sanatatatea noastra.

Tocmai astazi am vazut o stire despre nivelul mare de poluare in Bucuresti. Cat polueaza un tramvai, cat polueaza un autobuz? Plus capacitatea de transport.

Pentru Bucuresti, cea mai simpla solutie ar fi un transport in comun mult mai eficient, mai rapid, in asa fel incat sa merite sa lasi masina acasa si sa mergi cu masina la serviciu.

In nici-un oras din strainatate nu am simtit lipsa masinii, in schimb, in Bucuresti, chiar plecata de acasa la plimbare, imi este tare greu cu transportul in comun: sunt supra aglomerate, se fura, miroase a transpiratie...

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
marksman
post 7 Jun 2005, 23:33
Post #74

Post mortem nihil est

From: sat

@madalina: daca transportul in comun ar fi bine pus la punct si marea majoritate a celor ce-l folosesc n-ar fi certati cu apa si sapunul zau ca m-as urca mai cu inima intr-un astfel de mijloc de transport.
Dar sa vezi cate un scaun ocupat de vreun cersetor imputit la ora 22.00 si iti vine sa nu mai injuri traficul greu din oras...

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
madalina
post 8 Jun 2005, 00:11
Post #75

Membru autentic

Complet de acord cu tine. Eu, dupa ce m-am trezit cu un cutit la gat pe la 21 -21:30, in autobuz pe b-dul unirii, in urma cu 3 ani si ceva, nu mai urc in autobuz. Mia bine merg pe jos sau iau un taxi si-i dau 50.00 pentru o calatorie de 15.000, numai sa duca, daca zona e periculoasa. Prefer sa ma invart sa gasesc loc de parcare si-o ora decat sa merg cu RATB-ul.

De aceea sunt de parere ca orice s-ar face pentru trafic, acesta nu se va imbunatati pana nu vom avea si un transport in comun civilizat.

Daca ar fi mai dese si mai multe, nu ar mai fi atat de aglomerate, nu s-ar mai crea atat de usor conditiile pentru furturi.

--------------------
+
Vlad Georgescu
post 8 Jun 2005, 10:54
Post #76

/----\ <--- Logan

> Tocmai astazi am vazut o stire despre nivelul mare de poluare
> in Bucuresti. Cat polueaza un tramvai, cat polueaza un autobuz?
> Plus capacitatea de transport.

Si tramvaiul polueaza! Centrala care face electricitate polueaza. Numai ca polueaza in alta parte!

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
bomicabomic
post 8 Jun 2005, 11:17
Post #77

Ex-membru DaciaClub

Off-topic, dar de vibratiile produse tramvai, nu pomenesti nimeni.

--------------------
x x - x
+
DIONISOS
post 8 Jun 2005, 11:45
Post #78

Membru incepator

QUOTE(patratel @ 7 Jun 2005, 13:36)
acuma nu vreau sa fiu rau da' asarban are dreptate  biggrin.gif  dimineata nu cred ca exista strada care sa duca inspre centru pe care sa poti merge cu mai mult de 35 km/h... in cel mai fericit caz
*

"Dimineata" e un termen relativ !La 7.15 se merge chiar fain si pe Calea Victorie!!!

--------------------
Mente et Maleo
+
patratel
post 8 Jun 2005, 12:01
Post #79

Membru

nenea, io am zis dimineata, nu cu noaptea-n cap biggrin.gif
QUOTE(DIONISOS @ 8 Jun 2005, 11:45)
"Dimineata" e un termen relativ !La 7.15 se merge chiar fain si pe Calea Victorie!!!
*

--------------------
Skoda Octavia Elegance - B 47 KVN
+
johnsws
post 8 Jun 2005, 12:16
Post #80

Membru autentic

una peste alta, implementarea unui asemenea sistem ar duce in mod cert la o imbunatatire a traficului, chiar daca vei fi obligat sa mergi cu maxim 50 km/h. baietii smecheri care depasesc coloana la semafor de fapt incetinesc toata coloana pentru ca trebuie sa plece ei primii, si de multe ori nu vad semaforul si asteapta claxoane pentru a pleca de pe loc. la fel si cei care trec pe rosu ii incetinesc pe cei cu care se interesecteaza. nu o singura data mi s-a intamplat sa vad ambuteiaje create de cate un idiot care n-a avut rabdare sa stea la semafor si a depasit coloana, sau a blocat vreun tramvai care la randul lui blocheaza jumatate de interesectie.
deci eu cred ca fluidizarea traficului chiar la o viteza mai mica e mai buna decat posibilitatea de a merge cu 80 kmh pe unlele portiuni, iar pe altele mergi cu 15, maxim 20 kmh.

This post has been edited by johnsws: 8 Jun 2005, 12:17

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
vv
post 8 Jun 2005, 12:56
Post #81

dilbert.com

Bai, nu fiti inconstienti. Tramvaiele sunt bune!! Este doar o iluzie imbunatatirea traficului prin scoaterea tramvaielor, asta nu e o solutie adevarata.
Vlad - sigur ca polueaza. Vrei sa comparam cat polueaza 3 autobuze vs. cat polueaza 1/1000000 din centrala de la portile de fier? Ok, sunt rau, dar chiar comparat cu cele mai naspa termocentrala tot sta mai prost autobuzul. Si in plus - ai pus degetul pe rana POLUEAZA IN ALTA PARTE. Oamenii polueaza, asta este, sigur ca e nasol sa producem deseuri radioactive, dar parca una e sa fie toate adunate intr-un loc si izolate de restul lumii, si alta e sa fie depozitate in mijlocul orasului.

This post has been edited by vv: 8 Jun 2005, 12:56

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
maddan
post 8 Jun 2005, 13:50
Post #82

Speedy Gonzales

subscriu la ce a zis vv.

In Lyon traficul e cel putin triplu fata de cel din Bucale (mie asa mi s-a parut, cel putin), insa se misca! Si e plin de tramvaie, care isi vad civilizat de drum. Da' mai au si metrou, si autobuze curate, dese si faine, si unde mai pui ca tot centrul istoric este pietonal!
Iar dinspre Lyon spre suburbii ai ceva ambuteiaje, insa desi sunt mult mai multe masini nu sunt nici pe departe aceiasi nervi si acelasi stress pe care le poti intalni la noi. Si dupa ce iesi din oras, n-ai treaba.

Expatii nostri din acea urbe pot confirma sau infirma ceea ce spun, ca io vorbesc din amintiri... tongue.gif

--------------------
+
patratel
post 8 Jun 2005, 14:05
Post #83

Membru

Apropo de asta, sa ne spuna cineva din stimabilii colegi de pe forum cum e traficul in Roma. Asta ca sa nu va mai plangeti. Eu tocmai ce m-am intors de acolo si tot ce va pot spune e ca sunt mult mai calm si mai fericit acum, la volan, in Bucuresti.
Cel putin fiindca am supravietuit, chiar daca am fost numai pieton blush.gif
QUOTE(maddan @ 8 Jun 2005, 13:50)
In Lyon traficul e cel putin triplu fata de cel din Bucale (mie asa mi s-a parut, cel putin)
Expatii nostri din acea urbe pot confirma sau infirma ceea ce spun, ca io vorbesc din amintiri... tongue.gif
*

--------------------
+
madalina
post 8 Jun 2005, 14:23
Post #84

Membru autentic

IN Roma am vazut o faza pe care n-as fi crezut-o niciodata daca imi spunea cineva. Eram in autobuz, masini parcate pe margine, a lovit autobuzul o masina dintr-un capat in altul. Toata caroseria era intrata inauntru 10 cm pe partea stanga. Soferul a mers mai departe, fara sa opreasca, fara sa aiba senzatia ca s-a intamplat ceva neobisnuit...

Daca au blocat trecerea transportului in comun, sa suporte proprietarul masinii.

In Roma sunt multe ambuteiaje, dar sunt multe strazi pe care nu au voie decat autobuzele. Metroul nu mi s-a parut de prea mare ajutor, in schimb autobuze dese si civilizate.

Tramvaiul cel mai mult mi-a placut in Strasbourg.

--------------------
+
BogdanF
post 8 Jun 2005, 14:36
Post #85

Membru

Dar oare ala si-o fi dat seama ca a lovit o masina? Si inca ceva, in Roma aia au aer conditionat in autobuze pe langa folosirea sapunului.

--------------------
Ford Focus - ...
FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro
+
patratel
post 8 Jun 2005, 15:02
Post #86

Membru

si-a dat seama c-a lovit-o, crede-ma. dar nu se crizeaza; nu cred ca am vazut mai mult de cinci masini nezgariate/atinse/lovite acolo dar nimeni nu se deranjeaza, toti merg cu ele asa.
adaugire: folosirea sapunului e valabila pentru ei. pentru tigani nu. din nefericire, tiganii sunt din ce in ce mai multi.
QUOTE(BogdanF @ 8 Jun 2005, 14:36)
Dar oare ala si-o fi dat seama ca a lovit o masina? Si inca ceva, in Roma aia au aer conditionat in autobuze pe langa folosirea sapunului.
*

--------------------
+
maddan
post 8 Jun 2005, 22:46
Post #87

Speedy Gonzales

Pai daca o sa bage in Bucale biciclete, si aici o sa o iei, o sa te duci unde ai nevoie, apoi o vinzi si iti vezi de drum.... 04.gif

--------------------
+
madalina
post 8 Jun 2005, 23:13
Post #88

Membru autentic

In Amsterdam sunt 1.000.000 de biciclete, dar in fiecare an se raporteaza 2.000.000 furturi de biciclete (fiecare fura biccleta altuia). tongue.gif

--------------------
+
Vlad_solenza
post 9 Jun 2005, 08:13
Post #89

Membru incepator

In Amsterdam, bicicletele publice sunt albe si destul de hartanite. Dar acolo e o placere sa fii biciclist...semafoare, se acorda prioritate, nu te claxoneaza, banda separata...

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
b64chr
post 9 Jun 2005, 08:14
Post #90

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

In urma cu 20-25 ani se putea merge cu bicicleta prin Buc. Acuma, sincer, n-as avea curajul. Iar de facut benzi pentru biciclisti, sa fim seriosi, ar fi pline de masini parcate si de pietoni.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 08:42
Forum Renault