DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> proiectul 'ProSiguR', ...amenzi trimise automat, de calculator

Sony
post 9 Jun 2005, 13:55
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: Ban Land

Exista benzi pentru biciclisti pe bd Regina Elisabeta. Credeti ca se poate merge cu bicicleta pe aceste benzi?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
St
post 10 Jun 2005, 16:18
Post #92

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(maddan @ 8 Jun 2005, 22:46)
Pai daca o sa bage in Bucale biciclete, si aici o sa o iei, o  sa te duci unde ai nevoie, apoi o vinzi si iti vezi de drum.... 04.gif
*

intri sub influenta legii...ca aia iti iau numele cand te duci sa iei bicicleta si sa platesti..

QUOTE(Sony @ 9 Jun 2005, 13:55)
Exista benzi pentru biciclisti pe bd Regina Elisabeta. Credeti ca se poate merge cu bicicleta pe aceste benzi?
*

Pai spune-ne Tu!(cred ca am scris gresit)

Am vazut si la Stiri la Tv ca din toamna vor fi montate aparatelea astea minune..

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
viulian
post 11 Jun 2005, 12:19
Post #93

Que ?

QUOTE(St @ 10 Jun 2005, 16:18)
Am vazut si la Stiri la Tv ca din toamna vor fi montate aparatelea astea minune..
*

Asta e.. daca n-o sa mai ma pot strecura acum pe langa un vitel care face o manevra aiurea sau super lent, sau pe langa vreo neindemanantica, o sa-mi montez 20 de claxoane si ies la plimbare.

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
patratel
post 13 Jun 2005, 08:14
Post #94

Membru

pai se cheama ca n-ai somn... ca te trezesti pe la sase fara un sfert ca sa pleci la ora aia biggrin.gif da' daca serviciu' matale asa-ti cere, deh...
QUOTE(St @ 11 Jun 2005, 22:10)
Daca la 7.15 e cu noaptea-n cap, la 6.35 cum mai e?
*

--------------------
Skoda Octavia Elegance - B 47 KVN
+
patratel
post 14 Jun 2005, 08:06
Post #95

Membru

bai da' in fiecare dimineatza invadeaza cate o tzara mai mica, de trebuie sa plece cu noaptea in cap ? biggrin.gif sorry for the joke da' nu m-am putut abtine biggrin.gif
adevarul e ca mai spre dimineata strazile sunt ceva mai libere, aglomeratia maxima incepe undeva in jurul orei opt fara un sfert si tine, si tine, si tine, si tine ohmy.gif ...
QUOTE(St @ 13 Jun 2005, 20:39)
Nu al meu, a lu' tata. La 6:50 prebuie sa intre in sedinta(deh, armata asta)
*

--------------------
Skoda Octavia Elegance - B 47 KVN
+
Sclaud
post 14 Jun 2005, 18:23
Post #96

Status: activ

From: Brasov

Ia uite ce-am gasit ...
http://193.226.118.238/

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
St
post 14 Jun 2005, 19:11
Post #97

Membru

Interesant... Mie imi merge foarte greu...

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
bonzai
post 14 Jun 2005, 20:20
Post #98

Membru autentic

f interesant .. cine a fost VacarAscu ?
mie imi merge bine, vad ca exista si un reglaj de fps

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
bomicabomic
post 15 Jun 2005, 13:37
Post #99

Ex-membru DaciaClub

Mai si la mine la Eroii Revolutiei, in fata cimitirului, au inceput sa implementeze sistemul.
Au pus doua bucati mari de beton, care te anunta ca pina acolo ai platit calatoria. biggrin.gif biggrin.gif si daca vrei sa continui sa o iei pe o alta strada monitorizata, Viilor, merge si pe contrasens, e permis....ca pe sensul normal, tocmai acum baga senzorii si serverele in niste santuri de 3 m si ceva inaltime. biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
x x - x
+
amicisforever
post 15 Jun 2005, 14:29
Post #100

Membru incepator

From: Ploiesti

QUOTE(vv @ 7 Jun 2005, 09:45)
http://www.gandul.info/2005-06-07/auto/pri...ul_politistilor
Ce ziceti, va fi implementat?
Ce mi-ar place sa puna o camera video in diverse intersectii si sa-i amendeze pe toti naspetii care depasesc coloana si se pun in 'pole position' sau forteaza intrarea la loc in coloana...
*

[SIZE=7] Da ar fi bine daca ar pune camera si la iesirea din Bucuresti dupa Meteo la intrarea catre Jandarmi. Acolo zilnic si mai ales dimineata, cei care trebuie sa asigure ordinea publica TAIE cu nonsalanta calea celor ce intra in Bucuresti dinspre Otopeni. In loc sa mearga cu coloana pana la intrarea spre Padurea Baneasa si sa intoarca acolo, tripleaza coloana pe contrasens ohmy.gif virand stanga spre unitate.
Ce sa mai vorbim despre "coloanele oficiale din weekend" wacko.gif cu girofaruri si sirene asurzitoare... Saracii nostri alesi maia vechi sau mai noi...

--------------------
Dacia 1999 Break - PH-25-STF
+
b64chr
post 15 Jun 2005, 14:51
Post #101

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

QUOTE(Obscuru @ 14 Jun 2005, 18:23)
Ia uite ce-am gasit ...
http://193.226.118.238/
*

Uitandu-ma si eu pe linkul de mai sus mi-am amintit ce am observat mai demult:
Bucurestenii nu stiu sa faca stanga. Mai precis o fac ca in vechiul regulament, ocolind centrul imaginar al intersectiei si astfel incrucisandu-si traiectoriile. In privinta asta timisorenii respecta noul regulament. Doar eu m-am mai bagat aiurea (de... sunt bucurestean) dar m-am obisnuit repede cu modul corect de a vira stanga.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
Ant
post 15 Jun 2005, 15:04
Post #102

Utilizator resuscitat

Si sa vezi ce spume fac unii cand abordezi virajul corect si te trezesti cu nataraul bot in bot si tot el cu gura mare ca cine ti-a dat carnet ...

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
bonzai
post 15 Jun 2005, 18:02
Post #103

Membru autentic

scuzati offtopicul, dar eu recunosc, n-am stiut... de cand nu se mai ocoleste "centrul imaginar" prin lege ?

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
b64chr
post 16 Jun 2005, 08:48
Post #104

Moderator incepator

QUOTE(bonzai @ 15 Jun 2005, 18:02)
scuzati offtopicul, dar eu recunosc,  n-am stiut... de cand nu se mai ocoleste "centrul imaginar" prin lege ?
*

Regulament de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
Art.160
(4) Schimbarea directiei de mers spre stanga, în cazul autovehiculelor care intra intr-o intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stanga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.

Asta e regulamentul in vigoare, si prevederea asta sigur o sa fie si in noul cod rutier. Dar sunt multi care habar n-au.

--------------------
+
Sony
post 16 Jun 2005, 11:46
Post #105

Membru autentic

Prevederea asta e cu dus-intors. In intersectiile unde trebuie sa treci de un scuar perpendicular pe directia din care vii este cam aiurea sa faci virajul spre stanga fara ocolirea centrului intersectiei.

--------------------
+
maddan
post 16 Jun 2005, 13:07
Post #106

Speedy Gonzales

Mda, sunt destui care cunosc aceasta prevedere noua, dar cine poate s-o aplice??

Mie mi se pare un non-sens. De exemplu la intersectia de la Potcoava, in Titan. Daca acolo s-ar respecta ce zic astia aici, s-ar bloca intreg traficul, pentru ca ar trebui sa intri pe contrasens ca sa ocolesti centrul intersectiei prin stanga, iar de pe banda aia nu merg masini doar la stanga, ci si inainte. Asa ca NU AI CUM sa ocolesti centrul intersectiei prin stanga, caci te pomenesti nas in nas cu cei de pe banda aia care merg inainte, asta chiar daca doua-trei masini de pe acea banda ar face la stanga, prin dreapta ta.

Desi ocolirea prin dreapta are dezavantajul ei major (sarpele care isi mananca coada...), este singura aplicabila in foarte multe dintre intersectiile Bucurestiului.

Ca sa nu mai zic ca doar soferii foarte noi ocolesc prin stanga, moment in care risti un accident, pentru ca soferii mai vechi ocolesc prin dreapta...

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
bomicabomic
post 16 Jun 2005, 13:22
Post #107

Ex-membru DaciaClub

E aiurea asta, pe bune. Poate doar in intersectii largi. Sa vad eu cum se aplica asta, la intersectia Mircea Voda-Bv. Unirii......

--------------------
x x - x
+
Ant
post 16 Jun 2005, 13:27
Post #108

Utilizator resuscitat

Subscriu la ce a spus Maddan sunt multe intersectii in Bucuresti in care este practic imposibil sa aplici aceasta prevedere (ar trece maxim 2-3 masini pe tura + campul vizual iti este obturat de cei care fac stanga din sens opus, lucru care te face sa iesi tot mai in fata sa te poti asigura, blocand astfel traficul pentru cei care merg inainte).

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
vv
post 16 Jun 2005, 13:52
Post #109

dilbert.com

prevederea asta se refera la situatiile in care au verde doar cei care fac stanga - caz in care prin ocolirea centrului intersectiei, s-ar intersecta coloanele. Daca e verde 'stanga si inainte' atunci se ocoleste centrul imaginar al intersectiei.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
milgn
post 16 Jun 2005, 14:04
Post #110

Membru

ceea ce spune sony este adevarata problema in intersectiile din bucurest.imi cer scuze fata de ceilalti dar nu cunosc prea bine intersectiile la care se refera.
atasez o figura pentru a sublinia diferenta intre schimbarea directiei la stanga intr-o intersectie dupa regulamentul actual si cel vechi.

in fond si la urma urmei cred ca e o problema de obisnuinta.eu personal incerc sa abordez intersectia dupa regulamentul actual.unde nu se poate mai inaintez in cele din urma cativa metri inainte de a vira la stanga si ma "adaptez " situatiei!cand nu se mai poate nici asta sa stiti ca au fost ff putine situatiile in care mi-am luat claxoane.
faptul ca soferii abordeaza 'si si' in momentul de fata ar putea fi speculat de viitoarele camere de supraveghere.cine blocheaza intersectia???pai sa vedem ce zice cartea!
asa se va pune problema.

Attached thumbnail(s)
intersectie.JPG ( Size: 15.63k ) Number of downloads: 55

--------------------
ex Dacia Logan 2004 Laureate 1.4 MPI - Verde Cam
drum bun!!!
+
DomnulK
post 18 Jun 2005, 13:06
Post #111

ex kAndrei

O sa instaleze camere si radare fixe..dar o sa renunte repede la ele...ca nu au oameni sa vizioneze atatea casete. Sa o luam un exemplu:
Au 4 camere cu 4 radare. Pentru asta le trebuie minim 4 ture de cate 4 oamni ca sa vizioneze fimarea din intervalul de 24 de ore.La astia se aduaga oamnii care fac inregistrarea propriu zis.Le mai trebuie oamneni la arhiva...ca tre sa pastreze casetele o perioada.
Dai la 20 de intersectii monitorizate...o sa mai fie nevoie sa angajeze MUULTI oameni.Si din cate stiu eu se plang de lipsa de fonduri....Sa o vad si pe asta....
Daca aberez...astept ban-ul de rigoare!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
Sony
post 18 Jun 2005, 13:08
Post #112

Membru autentic

Nu s-a gandit nimeni la aspectul asta pana acum! biggrin.gif Andrei ne-ai luat o piatra de pe suflet.

--------------------
+
madalina
post 18 Jun 2005, 14:15
Post #113

Membru autentic

In articolul original se spunea ceva de genul totul automatizat, fara interventie umana!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
dragos.avramescu
post 18 Jun 2005, 20:36
Post #114

Membru autentic

Pai da, dar se poate semiautomatizat, adica sistemul detecteaza miscarile interzise, si prezinta unui om, care poate identifica restul. In felul asta, ai mai putini oameni.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
gheghe
post 18 Jun 2005, 22:46
Post #115

Membru autentic

From: Campina, PH

Dragi prieteni!
Am citit acest topic integral si sunt trist. sad.gif M-am gandit destul de mult daca sa-mi postez tristetea aici, la ce voi primi "de mancare" de la cativa coforumisti, si daca merita. Totul e chestie de prioritati, de optiuni si am ales sa o fac.
Ne uitam in gradina vecinilor si ne place. La occidentali e politete pe strazi, dincolo se respecta legea, garcea lor nu te iarta, acolo nu poti parca unde iti vine, nu lasi masina in mijlocul strazii fix in dreptul chioscului de tigari si pui avaria pentru ca nu mai putem cuircula 200 m pe jos etc. Toate bune pana vine momentul in care chestiile astea ni se aplica noua. Nu se poate una fara alta, e un cerc vicios din care nu putem iesi din pacate fara coercitie. Ne gasim scuze puerile, ca incalcam si noi un pic legea, ei si ce? noi stim cat sa facem asta, si in fond incalcam doar legile nedrepte, nu? De aici pana la a fi abuziv ca personajul Garcea, de a ne confunda cu el, nu credeti ca e doar un pas? Nu ma dau usa de biserica, si eu o fac uneori, dar de aici pana la a sustine ca asta e chestie nevinovata e o distanta mare. Daca ma grabesc la un spital cu cineva, risc o amenda de radar sau de trecut pe rosu dar incerc sa nu fac asta doar pentru ca sunt smecher sau pentru ca asa am eu chef. In fond risc o amenda. E adevarat ca altii fac ilegalitati mai mari dar e problema lor. Ei risca inchisoarea pentru asta. Trebuie sa ne asumam responsibilitatea faptelor noastre si sa acceptam ca respectarea normelor si nu liberul arbitru civilizeaza o natiune. Asta e. Cred ca ar fi bine sa ma opresc pentru ca, probabil, am devenit patetic.
Noapte buna!

--------------------
Dacia Logan Ambition - PH 99 xxx
Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
+
b64chr
post 20 Jun 2005, 11:29
Post #116

Moderator incepator

Asta-i un fel de "Ce bine-ar fi sa fie bine!" biggrin.gif

--------------------
+
gheghe
post 20 Jun 2005, 15:37
Post #117

Membru autentic

From: Campina, PH

QUOTE(b64chr @ 20 Jun 2005, 12:29)
Asta-i un fel de "Ce bine-ar fi sa fie bine!" biggrin.gif
*

Asa e b64chr dar "Ce bine-ar fi sa fie bine!". biggrin.gif
Oricum ti-a placut pledoaria mea? blush.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - PH 99 xxx
Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
+
Lexy
post 24 Jun 2005, 09:02
Post #118

Just ME

/@gheghe..perfect de acord cu ce ai zis mai devreme...

Referitor la discutia de mai devreme ..s-ar putea face niste marcaje in intersesctie..atunci ar fii mult mai evident si nu s-ar mai intampla atatea probleme..de ex la intersectia de la Budapesta au implementat de mult chestiunea asta si a prins bine zic eu..oricum s-a luat acum vopseaua dar alal care a avut cap a inteles ideea...si asa ar trebuii sa faca peste tot unde e cazul

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
dragos.avramescu
post 24 Jun 2005, 14:31
Post #119

Membru autentic

Dar si la acea intersectie de la Budapesta se mai gaseste cate unul care sa ocoleasca centrul intersectiei...

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
Patefon
post 29 Jun 2005, 15:05
Post #120

Membru gajait

QUOTE(gheghe @ 19 Jun 2005, 00:46)
Dragi prieteni!
.....
Ne uitam in gradina vecinilor si ne place. La occidentali e politete pe strazi, dincolo se respecta legea, garcea lor nu te iarta, acolo nu poti parca unde iti vine, nu lasi masina in mijlocul strazii fix in dreptul chioscului de tigari si pui avaria pentru ca nu mai putem cuircula 200 m pe jos etc. Toate bune pana vine momentul in care chestiile astea ni se aplica noua.
....
Noapte buna!
*

Sunt de acord ! Dar hai sa ne gandim ca nu toti occidentalii s-au uitat un aceeasi seara la "Reflectii rutiere" si a doua zi au devenit brusc amabili si civilizati. Ei au fost civilizati cu bata. Faptul ca Her Garcea nu te iarta si ca o amenda este juma' de salariu spune tot.
Cum credeti ca se poate face ordine in trafic? Cu exemplul personal? Cu gazeta de perete?

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 20:47
Forum Renault