Spalatul masinii, ... si stersul ei de apa
![]() ![]() ![]() |
Spalatul masinii, ... si stersul ei de apa
Fire |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 12 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition
- B XX RHS "Pai sa studiem problema sa gasim pe cineva"
|
|||
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
Daca masina udă stă la soare, picăturile de apă pot cauza și ele pete. Picăturile acționează ca niște mici lupe și ard suptafața vopselei. Deci este bine să se șteargă mașina după o ploaie după care apare soarele dintre nori.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
E nasol ca asta inseamna sa speli masina toata, nu poti sa dai doar cu carpa ca se pune praful repede si se zgarie vopseaua. Eu nu am vazut vreo masina sa pateasca ceva daca se intampla cum zici tu G.R.asa ca nu are rost sa ne batem capul cu amanunte. Ca daca stam sa ne gandim la fiecare detaliu o sa ajungem sa conducem cu prelata pe masina. Eu folosesc o laveta cauciucata asa si buretoasa pe care mi-a luat-o taica-miu, imediat dupa ce spal masina tocmai pentru ca se vad si urmele de la apa, mai ales pe culoarea mea. Intotdeauna e bine sa stergi masina cu carpa peste tot dupa ce o speli ca sa arate bine.
This post has been edited by Daedalus: 9 Jun 2005, 09:44 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Bre nea G.R. eu zic ca exagerezi un pic cu "lupele" acelea....
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Boss |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 7 June 05 ![]() |
Salut. Pana la urma cu ce speli masina, cu ce o stergi ? Am citit si alte topicuri referitoare la spalatu masinii si n-am inteles nimic, ba nu stiu ce sampon de la metro, ba ceara. Cu ce o spal, carpa, burete, perie banuiesc ca nu ca-mi zgarie vopseaua, ce sampon sa folosesc ? Am albastru marine si se pune praful destul de repede pe ea, ma gandeam ca ar fi bine sa o las asa cum e si sa n-o spal ceva vreme tocmai pentru ca vopseaua aia de pe ea este cruda dar daca stau si ma gandesc mai bine, din cate stiu eu praful ala ataca vopseaua in timp.
Astept sugestii si propuneri despre felul in care se poate spala masina fara riscul de a mi se exfolia vopseaua sau mai stiu eu ce alte patanii pe care tot aici, pe forum le-am citit. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-59-CGF
|
|
ckristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
Am si eu cateva nelamuriri legate de:
1. Cu ce este bine sa speli masina: spuma activa sau sampon obisnuit (pentru masini) si perie moale (sau carpa?). 2.Este bine sa o stergi?(si cu ce?) 3.Cu ce se poate proteja vopseaua si cu ce se aplica? Parerea mea apropo de spalarea cu spuma activa: nu cumva spuma activa este un detergent foarte puternic care , chiar daca nu implica folosirea vreunei perii, duce la matuirea prematura a suprafetei (ma intreb si eu)? |
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Slider, eu zic ca ai fi uimit sa vezi niste micrografii comparativ pentru o vopsea noua si o zona care a stat sub o picatura de-asta frumos convexa de apa, pana aceasata s-a evaporat (vara cred ca nu vorbim de 10 minute, pe tabla incinsa...) Chiar se altereaza vopseaua, e cunoscut efectul de lupa al picaturilor de apa. Ceva mai intens la vopselele mate si inchise la culoare. Si evaporarea e un proces endoterm, deci mai ia din caldura zonei de sub "lupa", si dimensiunile "lupei" scad pe masura ce apa se evapora, si totusi se cunoaste efectul. Believe me...
This post has been edited by Victorine: 9 Jun 2005, 13:55 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
.........."Si evaporarea e un proces endoterm, deci mai ia din caldura zonei de sub "lupa", si dimensiunile "lupei" scad pe masura ce apa se evapora, si totusi se cunoaste efectul. Believe me..........
Corect! Dar cam care ar fi temperatura sub acea picatura de apa care sa duca la degradarea vopselei? Oricum eu nu prea sunt de acord cu asta. Ar trebui ca masinile in culori inchise sa-si piarda luciul si calitatea vopselei in urma a citorva ploi.... |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Eu folosesc sampon auto normal, d'astea care se gaseste peste tot, fara pretentii, apoi limpezesc bine masina. La sfarsit o sterg cu o carpa moale de bumbac care sa nu lasa scame, dar cred ca merge si cu o laveta de vase. Partea mai grea e sa mentin masina curata, la cat jeg e pe strada ma doare inima cand vad ca e murdara la loc intr-un timp record!
![]() This post has been edited by Johnny_Bravo: 9 Jun 2005, 15:14 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Faza cu picaturile de apa care daca raman pe masina strica vopseaua e cam tot atat de adevarat ca faza care circula prin generala ca daca te mastrurbezi iti strici ochii. Strict tehic, intr-adevar picaturile de apa pot actiona ca o lupa concentrand lumina soarelui, bla bla, treaba care strica vopseaua. Insa la fel de adevarat e ca daca te uiti la filme xxx iti strici ochii ca te uiti prea mult ca televizor/monitor.
Asa ca nu va faceti griji pentru asta. Nu se intampla nimic. Daca insa aveti timp si chef ca dupa fiecare ploaie sa iesiti fuguta cu carpele la masini e ok. Daca nu e aveti timp e si mai bine. Macar va petreceti timpul mai cu folos decat gadilarea masinii. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
esti fericit
![]() la mine doar la vreo 10 ![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine la 5 minute. V-am batut, puteti inchide
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Loganu' se murdareste mai repede?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
adytu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 17 November 04 ![]() |
|
--------------------
LOGAN
AMBIANCE
- B-19-***
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Absolut.
Tu n-ai citit topicul ala cu Loganul care atrage praful? Acu nu-l mai cauta, ca s-a dus pe plaiurile de vanatoare |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
La spalatorie manuala imi raman pe masca masinii si pe capota urme de insecte (grasime?) pe care le scot cu detergent lichid de spalat vase cu apa calduta acasa. O spalatorie cu spuma e mai eficienta cu urmele astea?
(Probabil ar iesi cu degresant, dar astia imi cer 200.000 - 300.000 in plus fata de spalarea normala de 60.000. Solutia pe care n-am incercat-o e sa dau eu cu degresant si pe urma sa ma duc la spalatorie, dar e masina plina de noroi. Mi-au zis aia intr-o zi: maaama, ce zgarietura aveti aici... si-a iesit acasa cu pur fara prea multe insistente.) Stie cineva vreo spalatorie cu spuma prin titan/balta alba/pantelimon? In al doilea rand, unde as putea sa ma duc pentru spalare de motor, si mai ales, spalare pe sub masina? La service-uri autorizate Dacia stiu sa faca asa ceva? In al treilea rand, inteleg ca o spalatorie automata (de exemplu la benzinarii) face treaba buna. Dar mie mi-au spus cand am luat masina sa n-o duc la perii, ca o face varza. Si totusi, in carte nu scrie sa nu ma duc la perii, ci zice sa am grija de elementele nefixate cand o duc acolo... Deci nu ar fi ne-recomandat de Dacia... Si totusi, a fost cineva la spalatorie automata cu Dacia? Multumesc! This post has been edited by thecagero: 9 Jun 2005, 17:19 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Eu cred ca e foarte bun pentru spalatul masinii detergentul de vase Pur. De altfel multe spalatorii auto folosesc asa ceva.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Va zic eu ce sa faceti ca eu spala NUMAI singur masina si puteti sa ma credeti ca altul mai obsedat ca mine nu cunoasteti...
Deci: ACE de supraete lucioase, a aparut acum ala de tine murdaria pe fundul galetii ![]() Speli masina si o stergi cu o piele de caprioara! Pe geamuri dai cu apa curata si carpa de bumbac 100%! Pe roti eu dau cu silicon la tub special 70.000 lei sau merge la fel de bine cu Pepsi sau Coca Cola .. Bagi sucu intr-un pulverizator si stropesti gumele... ![]() Pupicei ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
livoasca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 30 April 05 ![]() |
QUOTE(Adrian_Solenza @ 9 Jun 2005, 19:31) merge la fel de bine cu Pepsi sau Coca Cola .. Bagi sucu intr-un pulverizator si stropesti gumele... ![]() Pupicei ![]() Pai, si nu se lipesc dupa aia toate cele de roti ? Praf, chestii ? Eu am fost, in inconstienta mea, o data la spalatorie cu perii Petrom si, dupa parerea mea, chiar ca inainte nu mai iese masina de acolo, adica se cam vede. Eu nu prea sunt genul caruia sa-i sara inima pt zgarieturi - mai devreme sau mai tarziu tot o sa le aiba - dar unora s-ar putea sa le pese. |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(thecagero @ 9 Jun 2005, 18:12) eu sunt multumit pana acum de cea de pe Rimnicu Sarat, cum vii dinspre Camil Ressu. A 2-a pe stanga, cea cu 'perdele' mari. La ei se cheama spalare ecologica This post has been edited by KarM'ac: 9 Jun 2005, 22:09 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Slider |
![]()
|
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Da. Si eu am vazut procedeul la niste masini de institutii mari. Stergea de zor soferul cu o perie de praf (alea lungi si foarte colorate - roz, galben, bleu). Si masina, inchisa la culoare, lucea. Nu stiu daca avea motorina pe ea. Dar banuiesc ca da.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Slider |
![]()
|
Hai mai ce naiba....cum draq sa dea cu motorina pe masina? voua v-ar conveni sa va puta masina a motorina? Si sa se duca naibii vopseaua?
![]() This post has been edited by Slider: 10 Jun 2005, 08:30 |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
La mine in oras este o spalatorie care foloseste detergent de detensionare(Nerta parca il cheama). Deci, se da masina cu un jet de apa pt a se lua grosul mizeriei apoi se stropeste masina cu acest detergent, nu este spuma, se clateste din nou masina cu jet de apa. La sfirsit se sterge cu lavete de burete. Vara cand sunt multe ramasite de insecte se pulverizeaza pe parbriz si partea frontala un detergent special pt asa ceva.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Se cumpara o perie d'aia gen caine latos
Se stropeste bine bine cu motorina Se lasa la uscat undeva afara (balcon, curte) cca 7 zile! Dupa aia se foloseste Unii spun ca si mai buna e neofalina..lasa o stralucire exceptionala! Doar ca dureaza fix 2 secunde, da' dupa aia ai scapat de stresul cu rugina la masina! Care masina??? |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
adytu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 17 November 04 ![]() |
|
--------------------
LOGAN
AMBIANCE
- B-19-***
|
|
GABI_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 4 January 05 From: Bucuresti ![]() |
In al treilea rand, inteleg ca o spalatorie automata (de exemplu la benzinarii) face treaba buna. Dar mie mi-au spus cand am luat masina sa n-o duc la perii, ca o face varza. Si totusi, in carte nu scrie sa nu ma duc la perii, ci zice sa am grija de elementele nefixate cand o duc acolo... Deci nu ar fi ne-recomandat de Dacia...
Si totusi, a fost cineva la spalatorie automata cu Dacia? Multumesc! [/quote] sa NU o speli la perii. eu am spalat-o doua luni si am numai zgarieturi pe masina. arata de parca ar fi dat unu cu minge plina de praf pe toata masina. sunt niste zgarieturi fine si se vad cel mai bine cand sta masina curata in soare. in "afara" se schimba periile la un interval bine definit. la noi nu se schimba. (cel putin eu nu am vazut). asta e. m-am invatat minte si nu mai spal nici cainele la perii. F**k you Romania. ![]() |
--------------------
Renault Megane
1,5 dci 100 CP
2006 CE
- B 71
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 10:59 |