DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Protectia consumatorului...pro si contra, Bine de stiut..hai sa ne implicam

Lexy
post 18 Mar 2005, 11:39
Post #1

Just ME

Group: Members
From: Bucuresti

http://www.procons.home.ro/index.html

Precum bine vedem si noi in tara asta lucrurile nu se prea misca deloc.Nimeni nu face treaba si mai toata lumea este pusa pe furt/inselaciune si lista poate continua.

In urma contactului cu o anumita firma de tamplarie de lemn ale carei servicii au fost mai mult decat EXECRABILE...stau de 6 luni dupa ei sa-si livreze marfa platita.

Daca aveti probleme o reclamatie la OPC nu strica - nu o sa castigati mare lucru ca ei sunt "unsi" si n-o sa aveti castig de cauza prea mare....
DAR o sa le faceti ceva probleme, o sa plateasca o amenda mica-mare nu conteaza conteaza ca CINEVA a luat atitudine ....si daca si x si y si z va face la fel atunci usor usor se vor schimba lucrurile.

PS:In caz ca au omis sa va dea chitante/bonuri fiscale apelati si la GARDA FINANCIARA...ca n-o sa le vina bine va asigur!

Eu personal merg si mai departe deoarece nu mi-am gasit dreptatea la acest nivel si apelez la un avocat sa-i someze pe cale legala si merg mai departe daca-i cazul ...

Haideti sa facem ceva in tara asta ca sa nu mai fie atata bataie de joc!

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Pedro
post 18 Mar 2005, 11:54
Post #2

Membru autentic

Sa se legalizeze armele de foc si sa importam ceva simt al proprietatii americanesc sa vezi atunci cum certificatele de proprietate or sa fie a doua biblie.La oameni cel mai bine prinde frica , o puscarie speciala unde dimineata, pranz, seara si intre mese se serveste bataie ca la carte si sa vezi atunci cine mai fura. Drepturile omului ar trebui sa mearga mana in mana cu indatoririle sale. Nici o imagine nu poate fi mai frumoasa decat o bata sanatoasa pe spatele insangerat al unui hot.

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
costi
post 18 Mar 2005, 12:01
Post #3

Membru autentic

Pedrooooo !!!!
Stai nu da !
Ce-ti veni ? Acolo-i vorba de protectia consumatorului (stii tu gen Piedone: carne stricata, oua expirate, lapte acru, bla, bla, bla...)
Faza cu furatul e din alta poveste smile.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
vv
post 18 Mar 2005, 12:03
Post #4

dilbert.com

Sigur ca da Pedro.
As atrage atentia asupra unui pasaj din site-ul respectiv:
Am vizitat si vă recomandăm:

Sperantă si vindecare pentru homosexuali: Informatii medicale (studii, genetică, psihologie) si religioase privind schimbarea homosexualitătii (aici era si un link dar l-am scos)

Acuma sa nu se inteleaga ca eu sunt pro-homosexualitate, sunt mai ales impotriva promovarii homosexualitatii (gen parade homo, discriminare pozitiva etc.) - dar parca asta prea suna a "hai sa-i vindecam pe toti aia care nu sunt ca noi".

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
SilviuB
post 18 Mar 2005, 12:07
Post #5

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

Dupa cum am mai scris mai demult printr-un topic de aici, am avut si eu o problema cu eurogsm cu un tel mobil si dupa vreo 3 saptamani de frecus cu OPC m-am ales cu banii pe telefon inapoi, fix aceeasi suma care o platisem eu in urma cu 7 luni si maimutoii aia si-au luat 10 mil amenda.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
costi
post 18 Mar 2005, 12:15
Post #6

Membru autentic

Eu am avut o problema cu un tel fix fara fir, iesit din garantie;
OK l-am dus la service si dupa trei saptamini nu numai ca nu era gata dar nici nu-l mai gaseau;
Am scris la OPC si dupa o saptamina am primit o scrisoare recomandata semnata de un ditamai secr de stat care imi cerea sa le furnizez actele de cumparare si de garantie; asta dupa ce specificasem ca tel. nu mai este in garantie;
Ceea ce reclamam era ca aparatul statea in service de trei saptamini;
Mie mi s-a parut un raspuns superficial;
Prin nu stiu ce noroc cei de service si-au recunoscut vina (pierdusera aparatul) si mi-au dat altul nou.

This post has been edited by costi: 18 Mar 2005, 12:16

--------------------
DSN/SLZ
+
Pedro
post 18 Mar 2005, 12:27
Post #7

Membru autentic

In urma contactului cu o anumita firma de tamplarie de lemn ale carei servicii au fost mai mult decat EXECRABILE...stau de 6 luni dupa ei sa-si livreze marfa platita.

Pai mie asta imi miroase a furt . Atunci cand pe buzunarul tau o oarecare firma isi permite sa te insele , fie ca e vorba de calitatea serviciilor, produselor, orice calcare a termenilor contractului cu buna stiinta si necompensata ulterior cum se numeste daca nu furt!? Din cate stiu eu inselaciunea e tot furt.

Acolo-i vorba de protectia consumatorului (stii tu gen Piedone: carne stricata, oua expirate, lapte acru, bla, bla, bla...)

Ma umfla rasul cand il vad pe "piedone", incepe si vine un damf de ou stricat dinspre televizor cand apare pe ecran , oi avea vreun circuit prin tv-ul meu care nu suporta bascalia.

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
Lexy
post 18 Mar 2005, 12:35
Post #8

Just ME

Trebuie sa fiti atenti ca exista: oficiul ptr protectia consumatorului si protectia cetateanului...eu la Piedone n-am facut mare lucru-pur si simplu a fost o punte "oficiala" ca sa ajunga plangerea mea mea la ei...

La oficiul ptr protectia consumatorului ei bine ai dau amenzi si dicteaza dar in cazul meu s-au dat de partea firmei respective-si nu au luat in totalitate masurile care trebuiau luate s au fost fooooooarte indulgenti u ei..efectiv se rugau de director sa respecte o hartie clara care afirma ceva..va rog sa livrati!!!!(...)

Dar important este ca am facut ceva desi la noi cam mori cu dreptatea in mana...si inca am taria sa merg mai departe ....

vv-nu de aceea postasem linkul ..dar e bine ca todeauna cieva sta sa vada "esentialul"...

--------------------
+
BOGDAN DSN
post 18 Mar 2005, 12:38
Post #9

Membru autentic

site-ul indicat la primul post este interesant.Cititi-l si veti afla "chestii" interesante(vezi MegaImage).

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
GABY IS BACK !
post 18 Mar 2005, 13:25
Post #10

Membru autentic

From: bucuresti - 4

Sanse, sa se rezolve favorabil, exista.
Ideal este sa insotiti reclamatiile catre vinovat si OPC, cu amenintarea ( reala sau nu ) ca va duceti si la presa. Efectul este cu atat mai mare, cu cat compania ( si vina acesteia ) este mai mare
Eu am avut un conflict cu firma XXXXX, cu niste mobilier... Avans platit ( 30% ) termenul de 2 saptamini a fost depasit mult ( cu 300% ). Cand am avut "a nu stiu cata discutie" cu ei si le-am spus de presa.... S-a rezolvat. inclusiv cu o "reparatie morala" sub forma unui discount si a transportului gratuit ( desi nu aveam dreptul ca nu depaseam un anumit barem ).

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Lexy
post 18 Mar 2005, 14:08
Post #11

Just ME

Inainte sa ma duc peste tot unde am fost crede-ma ca intai i-am amenintat..si n-a avut nici un rezultat...si e bine cand faci chestiile astea sa ai si un pic de spate sa nu fie un bluf total...am sunat la prima pe vremea aia dar n-a fost interesant ptr ei..poate o sa mai sunam acum...

--------------------
+
SilviuB
post 18 Mar 2005, 14:17
Post #12

Membru de BUKOWINA

Mai Lexy, ai factura pt marfa platita si nelivrata ??? Daca nu ai e fff naspa, iar daca ai e foarte bine ca ii ai la mana cu ceva.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
Lexy
post 18 Mar 2005, 14:20
Post #13

Just ME

Atatat timp cat eu am contract in care scrie o data, am alte hartii facute impreuna de mine cu firma ca in data x livreaza marfa si ei nu fac asa...tre' sa scot bani din buzunar ca sa-mi fac dreptatea...nu mi se pare corect...dar lasa, ca asa isi scot unii profit pe banii si nervii altora...

--------------------
+
GABY IS BACK !
post 18 Mar 2005, 14:21
Post #14

Membru autentic

Am spus ca sunt sanse, iar firma era destul de cunoscuta ca sa-i pese de un scandal in ziar.Si chiar la ziarul la care aveam pila, firma XXXX avea reclama.
Din cate-i stiu, sunt in stare sa puna chiar langa reclama, un articolas nevinovat despre clienti "multumiti".

De garantat nu garanteaza nimeni

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
vv
post 18 Mar 2005, 14:38
Post #15

dilbert.com

Lexy - detaliile sunt de multe ori esentiale. Arata stilul de oameni care tin un site. Nu zic - initiativa e foarte buna, dar mai e mult pana departe...
Hai sa-ti dau un exemplu mai "pe gustul tau" de pe site:
Cora - te întrebi de ce revii

E mare ca suprafată, nu ca număr de produse. În plus, produsele sunt dispuse total anapoda. Am căutat niste tampoane. Nu erau la produsele de îngrijire personală, asa cum era normal, ci la... detergenti. Am căutat 10 minute un angajat pentru a-l întreba. Nu am găsit. În cele din urmă am găsit un interfon al clientului, si asa am aflat răspunsul. La sectorul alimentar, salamurile sunt împrăstiate pe vreo 3 standuri. În concluzie, produsele nu sunt dispuse asociat, asa cum ar fi logic. (Cornelia Mateciuc, Bucuresti)

Deci din cauza ca o fufa a considerat ca ea ar trebui sa-si termine cumparaturile in 5 minute, lumea ar trebui sa evite Cora? Orice magazin care se respecta nu aranjeaza produsele cu intentia de a ajuta "cumparatorul de rand" sa termine cat mai repede cumparaturile - ci cu intentia de a-l plimba prin tot magazinul, poate-poate il mai tenteaza si altceva in afara de ceea ce ii este strict necesar, si cumpara mai mult.

Ce am vrut sa demonstrez si cu linkul trecut si cu asta, e ca avem de a face cu un site facut "ad-hoc", nu unul profesionist, si nu poti pune nici o baza pe el.

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
SilviuB
post 18 Mar 2005, 14:43
Post #16

Membru de BUKOWINA

Lexy, pai daca ai contract in care scrie data livrarii si ea nu fost respectata, du-te si spune-le, ameninta-i pe un ton normal (fara urlete si de astea) sa iti de-a banii, dar nu oricum ci recalculat adica sa poti sa iti iei acum de banii pe care o sa tii dea inapoi tot aceeasi mobila pe care ti-o doreai si nimic mai mult.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
body
post 18 Mar 2005, 14:49
Post #17

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

Salve !Eu am exp cu OPC de ceva timp !Acum 4 ani am schimbat 3 telefoane la Germanos datorita softului manarit de expertii de la acesasta firma.Acum o sapt am fostla un service Daewoo (si Dacia) sa-mi schimbe pe garantie 2 amortizoare si au inceput sa m plimbe!Facut reclamatie la VC craiova si la OPC si in scurt timp....surprise..ma suna excrocii sa ma programeze ....
Ce ziceti de asta?
Bafta

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
Lexy
post 18 Mar 2005, 14:52
Post #18

Just ME

Mai cine a facut site-ul toata stima si respectul ca-si pierde vremea cu asa ceva intr-o tara in care ignoranta este rege....

Exemplul dat de tine da e aiurea..omul (fufa) a postat o plangere...Faza cu Mega e pe bune-am experimentat-o si eu cand luam de la ei si mai sunt acolo care le dau dreptate si le consider justificate ...o sa postez si eu cu firma asta de 2 bani...

Nu te OBLIGA nimeni sa dai crezare...dar daca citesti si patesti ca mine..."ce prost am fost!" zis dupa valoreaza zero...Daca eu am patit-o nu-i motiv s-o pateasca si altii...decat dc nu stiu sau nu le pasa...

Si e bine de stiut ca se poate lua o atitudine...macar o amenda cat de mica la fiecare firma care inseala intr-un fel sau altul clientul n-o sa ramana indiferent ptr nimeni....

SilviuB-stiu ca pare greu de crezut dar cu dreptatea in mana esti ignorat si fuserit de pe o zi pe alta...am casa noua de nu stiu cate luni la care platesc intretinerea si nu ma pot muta ca n-am usi....

--------------------
+
Ake
post 18 Mar 2005, 15:17
Post #19

Morderator

Group: Moderatori

Mdea, si eu ma cam mir cum de n-a dat MegaImage faliment pana acum. Probabil ca e sustinut de concurenta pe post de exemplu negativ. Avand Mega drept exemplu, restul magazinelor par raiul cumparaturilor.
Si despre fratele lui Mega, Billa am aceleasi cuvinte de lauda. Marfa (cel putin carne si fructe) invechita, vanzatori idioti si politica de baza a firmei "toti clientii e infractori".

P.S.
Tot Cora e cea mai frumoasa.... biggrin.gif biggrin.gif

This post has been edited by Ake: 18 Mar 2005, 15:19

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
vv
post 18 Mar 2005, 16:00
Post #20

dilbert.com

[removed]

This post has been edited by vv: 18 Mar 2005, 16:04

--------------------
+
costi
post 18 Mar 2005, 16:31
Post #21

Membru autentic

Cora rulz ! smile.gif

This post has been edited by costi: 18 Mar 2005, 16:38

--------------------
DSN/SLZ
+
GABY IS BACK !
post 18 Mar 2005, 17:41
Post #22

Membru autentic

cand e vorba de magazine mari, un pic de scandal nu strica atunci cand observa si ceilalti cumparatori, deci risca "imaginea".

Ex:
La Fourmi, cutie de bomboane de pe raft, cu pret pe raft 258.300 lei.
La casa, conform codului de bare, pret 312.800 lei. Cum mai cumparasem cate ceva, datorita diferentei am constatat ( desi facusem un calcul initial ca sa ma incadrez ) ca nu -mi ajung banii blush.gif
Acest lucru mi-a atras atentia si am insistat asupra calcularii si am descoperit eroarea. Un supraveghetor a preluat problema mea ( abia din momentul in care protestele mele intemeiate au inceput sa se auda mai tare ) si a verificat cele afirmate de mine cu privire la pretul de pe raft.

Solutia:

Am platit pretul de pe raft, iar diferenta a trebuit s-o achite responsabilul de raion ( care a gresit pretul ) chemat si mustruluit, de fata cu toti care stateau la coada la casa, de catre supraveghetor.

This post has been edited by GABY IS BACK !: 18 Mar 2005, 17:43

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Lexy
post 21 Mar 2005, 08:24
Post #23

Just ME

Da Gaby is back! O atitudine f buna...majoritatea nu fac chestiunea asta ca vezi done s-ar face de ras ca's zgarcit (zic eu..parerea mea) cand colo e hotie la drumul mare..oricum cine-i prost plateste!asta-i litera de lege!

--------------------
+
GABY IS BACK !
post 24 Mar 2005, 14:22
Post #24

Membru autentic

Cred ca nu trebuie sa gandeasca asa. Nu este zgarcenie. Este pretentie de respect.
Este exact ca la restaurant. Las bacsis daca sunt servit bine. Dar daca descopar ca ospatarul a umflat nota, fac urat, chiar daca el a umflat-o cu mult mai putin decat planuisem sa-i las. Si nici nu-i mai las nimic. Pentru simplul motv ca a incercat sa ma traga-n piept. Si ii si spun la sfarsit, ca i-as fi dat bacsis de trei ori ( de exemplu ) suma in cauza, dar pentru ca a "gresit", astept restul...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
nairam
post 1 Apr 2005, 18:22
Post #25

Posesor de bebelus...

Depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile in relatia cu OPC-ul, din punctul de vedere al cumparatorului sau al vanzatorului am fost in amandoua ipostazele biggrin.gif , Cumparator fiind nu-mi convine sa iau teapa... dar vina nu o poarta intotdeauna comerciantul ...
Cazul conservelor de mazare cu mazare lipsa.... cred ca s-a mai discutat pe aici ... Pai ce vina are vanzatorul ca in conserva aia nu era mazare.... vinovat e producatorul...
In ceea ce priveste Hard Disk-urile suruburile de prindere si cablul de date al acestuia NU se livreaza cu HDD-ul ci cu Carcasa... E o conventie .... aici clientul e prost...
Hdd-ul vine chel, e drept ca NU trebe sa fie partitionat formatat si cu Windowsu instalat ... aici firma de computere e vinovata...
. In cee ce priveste aranjatul produselor pe raft sunt cateva reguli Nu pui Detergent cu Alimente si asa mai departe, carnea de pui trebuie tinuta in frigider separat de cea de porc si vita etc. dar in rest chestia tine de politica magazinului..........
Cat priveste politetea vanzatorului ... tine mai mult de civilizatie decat de comert...

This post has been edited by nairam: 1 Apr 2005, 18:32

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
Sony
post 1 Apr 2005, 19:11
Post #26

Membru autentic

From: Ban Land

Degeaba va agitati. Daca firma da banul tu iti vei linge ranile in continuare. Eventual primesti niste sare!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
nairam
post 1 Apr 2005, 20:01
Post #27

Posesor de bebelus...

QUOTE(Sony @ 1 Apr 2005, 20:11)
Degeaba va agitati. Daca firma da banul tu iti vei linge ranile in continuare. Eventual primesti niste sare!
*

daca sunt eu clientul iese cu 10412898.gif , daca e firma mea atunci gun3.gif pe ala cu reclamatiile, da inca nu a fost cazu .... biggrin.gif ca suntem firma serioasa ...... ph34r.gif

This post has been edited by nairam: 1 Apr 2005, 20:02

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
adimicu
post 2 Apr 2005, 16:03
Post #28

Membru incepator

From: Constanta

am cumparat aragaz de la Flanco, firma Indesit, 12 milioane.Vorbesc cu omul imi explica ce si cum ca e pe gaz ,bla bla bla, vin astia acasa cu aragazul ,eu fericit dupa o ora constat ca grilul este electric ohmy.gif
ma duc la magazin si mi-au spus ca asta e ca daca vreau altceva mai ieftin poate sa imi dea dar banii nu ii primesc inapoi ci sa cumpar produse.
Am lasat-o balta ca ma certam singur, oricum am tipat in magazin sa nu mai cumpere nimeni ca astia sunt hoti.Ccl: i-a durut pe ei in c#r.

--------------------
Ford Focus 2005, 1.6Tdci 109Cp - CT 82 AUM
Cu cat maimuta se catara mai sus cu atat isi arata fundul mai bine.
+
SilviuB
post 4 Apr 2005, 11:19
Post #29

Membru de BUKOWINA

@ adimicu

Poate nu ai inteles bine faza cu grilu. Grilu este un tarus pe care se pune puiul/gaina (adica se infinge in c^r la respectivul/va) si se baga batul in lacasul ala care este pe peretele aragazului. Grilul are un motoras care invarte tarusul ala pe care sta gaina care se coace. Grilul are arzator pe gaz iar lumina cuptorului si motorasul care invarte se alimenteaza cu energie electrica, la fel si pornirea ochiurilor aragazului se face electric. Ceea ce am zis se intampla la aragazul meu Beko, dar banuiesc ca toate sunt pe acelasi principiu. Eu inca nu am vazut aragaz sa aiba alimentare si cu gaz si energie electrica, doar separat (cu ochiuri electrice si cuptor la fel ), dar nu cu ochiuri cu gaz si cuptor electric.
In concluzie, eu cred ca te-ai aprins prea repede!... ca nu avea cum sa se invarta grilul pe baza de gaz. Sau tu ai cumparat ceva mai deosebit ?

This post has been edited by SilviuB: 4 Apr 2005, 11:21

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
GABY IS BACK !
post 4 Apr 2005, 13:17
Post #30

Membru autentic

Silviu
Ala de care vorbesti tu e rotisor, si e electric.

Grill-ul ar trebui sa fie "o sursa de caldura" in partea superioara ( adica pe tavan ) a cuptorului, si are rolul de "a da fata" ( adica rumenire frumoasa ), mancarii din cuptor, sau foloseste chiar la gatirea "pe rotisor".
Unele sunt pe gaz ( adica un arzator suplimentar, de genul celui de jos, situat in tavanul cuptorului - asa am si eu la aragaz, dar fuctionarea nu este concomitenta cu a cuptorului ).
Unele pot sa fie electrice ( adica de tipul celor amplasate in cuptoarele cu microunde, care au grill ).

Cel putin asa cred.

P.S. Scuzati termenii non-tehnici.

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 12:16
Forum Renault