probleme cu cutia?, imi scoate un sunet ciudat
![]() ![]() ![]() |
probleme cu cutia?, imi scoate un sunet ciudat
vlad_mad |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 4 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 TX
- SJ-07-ABM
|
|||
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Cartile recomanda schimbarea la 20.000.Si dupa rodaj. De regula se completeaza.
Esti sigur ca atunci cind schimbi 1-2 ai si ambreiajul calcat complet? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
vlad_mad |
![]()
|
|
--------------------
dacia
1310 TX
- SJ-07-ABM
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu la ideea cu sincronul. Ar fi bine sa le schimbi. Sincroanele nu costa mult, in jur de 150mii...dar partea cu desfacutul cutiei si scos toate pinioanele&stuff....aia e alta poveste
![]() |
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
raptordivx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 26 November 04 From: Suceava ![]() |
E posibil sa fie sincroanele sau mai sigur vreun dinte ceva rupt sau tocit care face galagie. Eu cand am desfacut cutia bucatele am mers la un nene mecanic si el mi-a masurat fiecare pinion in parte si dintii unul cate unul sa nu fie rosi sau distrusi. Si inca ceva nu prea se recomanda la cutia asta amarata de dacie sa turezi motorul la 4000 de ture si dupa aia sa dai a doua ca faci praf pinioanele si sincroanele.
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 / 1.6 16v / concorde
- SV-10-SIS Vreau LAGUNA 2 :D
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Caraitul il face doar cand ii dai a 2 a sau si la alte trepte? Aici s-ar putea sa fie 3 posibile cauze:
1 - timonerie defecta (cam greu) 2 - nu-ti decupleaza ambreiajul (asta daca se aude si la alte trepte) 3 - sincron de treapta 1-2 distrus (1 buc = 170 Klei) Cum spunea si Al CapOne" demontatul cutiei este o chestie de-a dreptul orgasmica si datatoare de senzatii tari. Apeleaza la un meserias care se pricepe cu adevarat la cutii de viteza sa nu ajungi sa ai 4 trepte inapoi si 1 inainte. (sau 5inapoi si 1 inainte, dupa caz). |
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
vlad_mad |
![]()
|
QUOTE(rtulea @ 8 Jun 2005, 10:13) Caraitul il face doar cand ii dai a 2 a sau si la alte trepte? Aici s-ar putea sa fie 3 posibile cauze: 1 - timonerie defecta (cam greu) 2 - nu-ti decupleaza ambreiajul (asta daca se aude si la alte trepte) 3 - sincron de treapta 1-2 distrus (1 buc = 170 Klei) Cum spunea si Al CapOne" demontatul cutiei este o chestie de-a dreptul orgasmica si datatoare de senzatii tari. Apeleaza la un meserias care se pricepe cu adevarat la cutii de viteza sa nu ajungi sa ai 4 trepte inapoi si 1 inainte. (sau 5inapoi si 1 inainte, dupa caz). |
--------------------
dacia
1310 TX
- SJ-07-ABM
|
|
matrafox |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 2 May 05 ![]() |
salut.as vrea si eu un mic ajutor daca se poate.cutia merge bine numai ca dupa a doua tre sa o turez si apoi ii dau a treia.dar daca timpul in care ma duc din a doua pana ain a treia e prea mare prca pleaca din loc a 3 a si nu o mai gasesc deloc,numai daca ii dau cateva sprituri ,dar deja pierd demaraj.daca merg frumos si o las pe liber e jale de tot sa ii dau a 4a sau a 3 a .cred ca e ceva legat de cele doua trepte de viteze.nu stau in loc de cateva sut mii ptr sincroane daca stea ar fii prblema.marea problema este mecanicul care baga mana in cutie.sincer imi efrica de tot sa desfac cutia.masina are 15 a mers si merge perfect.cutia nu a fost nici o data desfacuta,asaca ma ia groaza sa o descaca cinva.ce imi recomandati,sau care crede-ti ca ar fii problema la cutia pe care o am?multumesc anicipat
![]() |
--------------------
dacia
1310 tlx
- CT-02-GVS
|
|
matrafox |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 2 May 05 ![]() |
pe mine chiar nu ma ajuta nimeni?
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310 tlx
- CT-02-GVS
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(matrafox @ 9 Jun 2005, 21:05) pe mine chiar nu ma ajuta nimeni? ![]() ![]() 1. Scrii putin cam criptic, tu te intelegi ce scrii? ![]() dar, din ce am inteles: 2. PE LOC, iti intra bine? Daca da, sincroanele si/sau pinioanele(partea conica), desi pinioanele se uzeaza mai greu;. Si dupa spusa ta cu turatul la maxim si sprit, 99% asta este. 3. Mecanic bun, poate iti raspunde cineva din Constanta. This post has been edited by diaconuliviu: 10 Jun 2005, 08:20 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Lacaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 20 August 04 From: Brasov ![]() |
Daca spui ca se aude caraitul cand bagi rapid a 2-a, poate apesi usor pe maneta si ai tendinta sa bagi in marsalier. Si mie mi se mai intampla cateodata.
|
-------------------- |
|
vlad_mad |
![]()
|
QUOTE(Lacaru @ 10 Jun 2005, 14:43) Daca spui ca se aude caraitul cand bagi rapid a 2-a, poate apesi usor pe maneta si ai tendinta sa bagi in marsalier. Si mie mi se mai intampla cateodata. s-ar putea.in ultimul timp am schimba 1-2 mai atent si ii ok. atata timp cand nu am turatie mare in treapta 1.sal |
--------------------
dacia
1310 TX
- SJ-07-ABM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 00:10 |