DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Unde pot gasi sampon cu spuma activa?

curbat_laurentiu
post 6 Feb 2008, 08:31
Post #61

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Aseara am spalat masina ca nu se mai putea. Am ghinionul ca vecinul de langa mine a parcat ca o f****e si cand cobor sau urc in masina sigur m-ating de ea si ma murdaresc incat colegii la servici cred ca se abtin sa nu ma intrebe daca n-am venit cu RATB-ul.
Aparatul isi face treaba dar fara spuma activa si un accesoriu de pulverizat spuma
Karcher Foam Lance
nu scapati de dat cu buretele.
Neavand spuma activa am combinat in recipient sampon auto cu sampon de par TIMOTEI biggrin.gif . Rezultatul, s-a dus din prima GROSUL de pe masina, dupa care am dat o mana cu buretele peste tot, care acum aluneca mult mai bine pe masina.
Daca cineva dintre voi foloseste spuma activa rog sa dea detalii de unde a luat si cum aplica.

This post has been edited by curbat_laurentiu: 6 Feb 2008, 08:39

Attached thumbnail(s)
200_767749.jpg ( Size: 4.64k ) Number of downloads: 4957
FoamLance.jpg ( Size: 44.41k ) Number of downloads: 5225

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI 23 oct. 2006 - Preference - B ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ROK
post 6 Feb 2008, 12:15
Post #62

Membru incoruptibil

QUOTE(curbat_laurentiu @ 6 Feb 2008, 09:31)
    Daca cineva dintre voi foloseste spuma activa rog sa dea detalii de unde a luat si cum aplica.
*

La mine la firma se foloseste un detergent auto ecologic cumparat de aici

Soferii nostrii o aplica in felul urmator:

- detergentul diluat cu apa este tinut intr-un bidon (pet de 5 litri) in care se introduce un furtunas de la aparatul de spalat cu presiune .Cu acelasi aparat aplica spuma ( se lasa vreo 3-4 min. pe masina) iar apoi se spala cu jet de apa . Costa mult (era bidonul de 24 litri - 330 lei) dar daca se aduna mai multi doritori merita din plin . Cu un kg de astfel de detergent se pot spala 15-20 autoturisme .

PS 1: nu fac reclama ... vreau doar sa ajut wink.gif

PS 2: am spalat si eu masina (personala) tongue.gif la servici si a iesit super curata fara sa folosesc buretele ... doar laveta la sfarsit pt. a sterge apa .

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
curbat_laurentiu
post 6 Feb 2008, 12:35
Post #63

Membru incepator

Cand aplica solutia, foloses o lance sau dau cu pistolul fara nici o lance. Ce tip de detrgent e? si eventual c-am cat costa?

--------------------
+
ROK
post 6 Feb 2008, 13:06
Post #64

Membru incoruptibil

folosesc aceasi lance si la spuma si la clatit , capatul de la lance unde este duza se rasuceste intr-o pozitie pentru spuma si in alta pozitie pt . jet de apa smile.gif

intra pe acel site, preturile sunt afisate acolo ... este un detergent activ fara atingere cu tratament de polish inclus, necoroziv, fara fosfati ... asa srie in brosura pe care o am eu wink.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
curbat_laurentiu
post 6 Feb 2008, 14:37
Post #65

Membru incepator

Am trimis un mail la ei si i-am intrebat daca pot sa ma duc sa cumpar niste spuma. Am primit raspuns ca pot si mi-au dat un numar de telefon la care sa sun.

Multumesc frumos de idei si sfaturi ROK, esti singurul care a dat un raspuns care se poate concretiza. valuri.gif

--------------------
+
ROK
post 6 Feb 2008, 18:20
Post #66

Membru incoruptibil

@ curbat_laurentiu: pentru putin smile.gif

This post has been edited by ROK: 6 Feb 2008, 18:21

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
curbat_laurentiu
post 7 Feb 2008, 08:13
Post #67

Membru incepator

Am uitat sa te intreb, cand dadeai cu spuma si lancea respectiva... se facea spuma solutia pe masina? Eu am Karcher K2.01 ca in imagine si am doar 2 lanci pentru presiune mare, solutia o aplic cu psitolul fara lance la presiune joasa. Inainte sa aplici spuma, dadeai un jet de apa pe toata masina? si de cate ori dadeai cu spuma?

This post has been edited by curbat_laurentiu: 7 Feb 2008, 08:16

Attached thumbnail(s)
B127065.jpg ( Size: 5.08k ) Number of downloads: 5246

--------------------
+
ROK
post 7 Feb 2008, 10:11
Post #68

Membru incoruptibil

Prima data dadeam cu un jet de apa pe masina (se inlatura grosu' mizeriei) apoi aplicam samponu' cu lancea (presiune mica), pe masina acel sampon ajunge ca o spuma "apacioasa" tongue.gif , se lasa cca.3-4 min. spuma pe masina apoi se limpezeste bine cu jet de apa . Masina era foarte murdara cand o spalam dar niciodata nu a fost nevoie sa dau de doua ori cu spuma , a iesit super curata din prima .

noi folosim acest aparat (dar fara acel recipint de pulverizat spuma, care apare in poza)

PS: cat costa aparatul tau?

galerie_produs_25696_1185446290.jpg

This post has been edited by ROK: 7 Feb 2008, 10:16

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
curbat_laurentiu
post 7 Feb 2008, 14:13
Post #69

Membru incepator

QUOTE(ROK @ 7 Feb 2008, 10:11)

PS: cat  costa aparatul  tau?

L-am luat din Brico Militari cu 240 RON.

--------------------
+
curbat_laurentiu
post 11 Feb 2008, 12:30
Post #70

Membru incepator

Am luat spuma activa si am testat-o sambata. Spuma este buna, isi face efectul, numai ca nu am apucat sa o las indeajuns pe masina ca a trebuit sa o clatesc si sa plec.
Din pacate aparatul meu nu stie sa arunce amestecul si sa formeze cat de cat spuma, am aplicat cu pistolul fara nici o lance, iar solutia curgea imediat de pe masina. Din pacate nu gasesc un dispozitiv gen lance cu bidon de detergent care sa se ataseze pe pistol sau altceva cu care sa pot genera cat de cat spuma.

--------------------
+
curbat_laurentiu
post 13 Feb 2008, 09:38
Post #71

Membru incepator

Am incercat sa caut prin supermarket-uri o lance de aplicat detergent, dar in zadar. Am contactat reprezentatntul Karcher pe Romania, dar nu aveau asa ceva pentru aparatele hobby (in UK si alte tari din UE existand facute de alte firme gen Autobrite, Guilemour etc.).
In consecinta am improvizat un nebulizator. Atasez pozele cu acesta.
Practic este un pulverizator de 5 L, solutia fiind cred suficienta 2 L, iar restul de 3 L pentru a putea inmagazina cat de cat presiune. La pistolul acesteia am atasat in locul lancei de pulverizare un adaptor de chiuveta, care se ataseaza in mod normal la baterie la capatul de evacuare al apei pentru a putea dirija jetul in mai multe directii si a economisi apa. Adaptorul are un set de site fine care au rolul a mari turbionarea in acesta creeand o spuma in cazul folosirii solutiei.
Pentru a mari presiunea in acest dispozitiv am micsorat sectiunea in dreptul tragaciului cu niste capete de furtunase de diferite dimensiuni. Pentru a da un plus de aer pe conducta si pentru a amplifica efectul de spumare, in furtunul prin care trece solutia din recipient, in partea de sus am practicat gauri cu ajutorul unei seringi, astfel incat forta de refulare a solutiei sa fie mai mare decat forta de refulare a aerului in furtun, cu alte cuvinte, solutia sa aibe forta sa fie evacuata dar sa-i inglobez aer.
Testele au fost efectuate in cada :fishing: . Rezultatul, o spma apacioasa, se scurge relativ usor de pe suprafetele verticale, dar cred ca suficient de incet, presiune in recipient trebuie facuta mai des.
Sambata sper sa fie relativ buna vremea si o sa revin su rezultate concrete.

<span class='edit'>13 Feb 2008, 09:48:</span>
Nu stiu de ce nu merge sa atasez mai multe. Pun link-ul catre site-ul omolog:

Logan Club

<span class='edit'>13 Feb 2008, 10:10:</span>
Atasez link catre galeria personala

Nebulizator

Spuma am achizitionat-o de la o firma de distributie, si nu am putut sa iau un bidon intreg 21L, asa ca mi-au 5L in recipientul meu dintr-unul desfacut pentru monstre. Din ce scrie pe site postez aici:

Super detergent activ ecologic fara frecare cu autolustruire. Nu contine fosfati si este biodegradabil. Pentru spalarea motoarelor, cisternelor, mijloacelor navale in concentratie de 1 litru det : 10 litri apa si pentru spalarea autovehiculelor, autocarelor, autobuzelor in concentratie de 1litru detergent : 120 litri apa

This post has been edited by curbat_laurentiu: 13 Feb 2008, 11:29

Attached thumbnail(s)
IMG_1293.jpg ( Size: 1.7mb ) Number of downloads: 5265
IMG_1294.jpg ( Size: 800.82k ) Number of downloads: 5010

--------------------
+
klaus
post 13 Feb 2008, 10:30
Post #72

步步

Group: Moderatori

Daca s-ar putea, din partea celor care au luat spuma activa, puteti sa postati aici instructiunile de folosire care sunt scrise pe bidon?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Cristi39
post 23 Feb 2008, 20:28
Post #73

Membru autentic

am cumparat eu spuma activa de la mafra.e la bidon de 5l.Ce e de retinut ca instructiuni de folosire e faptul ca solutia concentrata din bidon trebuie diluata cu apa.1l solutie la 10l de apa.Se imprastie la presiune pe masina si nu se lasa mai mult de 3-4 min.apoi se clateste cu apa.Cam asta e in mare.O s-o folosesc maine si promit sa revin cu reactii la "cald"

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
razvanc_2000
post 23 Feb 2008, 21:53
Post #74

Membru incepator

date te referi la Jedi Self aia este o spuma activa slabuta facuta pentru "home use". mi-am luat si eu joi si chiar am vorbit cu agentul de vanzari care mi-a adus comanda. cele pentru spalatorii auto sunt altele. alta reteta, alta mancare de peste. am aparat de spalat cu apa sub presiune si a zis ca este cam greu sa o aplici cu el pentru ca trebuie sa nimeresti dilutia corecta. a zis ca se gaseste in metro o pompa de stropit cu care poti sa faci si diluatia si sa o si aplici pe masina. asta la bidon de 5L mi-a spus ca o pot aplica si nediluata. astazi mi-am spalat masina si am folosit samponul de la karcher. nu se ia tot de pe masina. cred ca aceleasi rezultate le-as avea si daca as da doar cu apa. maine voi folosi solutia asta de la mafra sa vad ce-i de capul ei. o sa revin cu detalii.

--------------------
dacia 1310 1997 - xxx
CORSA D 1,3CDTI 90CP
ex RENAULT MEGANE 2 SEDAN 1.6 16V, 2005
Confort Privilege
+
AR-18-MOS
post 23 Feb 2008, 22:14
Post #75

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

@Crisxx, eu ti-am spus (parca asa imi amintesc) ca solutiile de curatat care se gasesc in cantitai mici nu sunt profesionale, adica nu sunt cele folosite de spalatoriile auto. Alea au alta concentratie si alt efect. smile.gif

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
Cristi39
post 23 Feb 2008, 22:24
Post #76

Membru autentic

nu te contrazic dar,eu am luat de la mafra,si,dupa cate stiu eu baietii astia nu se incurca cu lucruri slab-calitative.Nu cred ca volumul produsului conteaza daca e sau nu profesional...Si Sonax vinde produse la litru si nu poti sa zici ca nu au produse de calitate.
Alea"profesionale"cum le numesrti tu sunt la 25l pt ca se adreseaza spalatoriilor,si nu unuia ca mine care spal masina la 10-15 zile o data...

--------------------
+
klaus
post 24 Feb 2008, 01:04
Post #77

步步

Si totusi nu doreste nimeni sa puna o poza cu instructiunile de folosire scrise pe bidon?
Poate macar asa le va citi lumea...
Dupa care o sa va treaca de abureli cu lance cu bidon pentru aplicat detergent si alte fabulatii de gen. Pentru simplu motiv ca o lance cu bidon nu poate doza continutul. Numai si pentru simplu motiv ca paote varia presiunea la intrare la 2 spalari diferite, ceea ce antreneaza debite diferite la iesire.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Cristi39
post 24 Feb 2008, 16:30
Post #78

Membru autentic

QUOTE(razvanc_2000 @ 23 Feb 2008, 22:53)
date te referi la Jedi Self aia este o spuma activa slabuta facuta pentru "home use". mi-am luat si eu joi si chiar am vorbit cu agentul de vanzari care mi-a adus comanda. cele pentru spalatorii auto sunt altele. alta reteta, alta mancare de peste. am aparat de spalat cu apa sub presiune si a zis ca este cam greu sa o aplici cu el pentru ca trebuie sa nimeresti dilutia corecta. a zis ca se gaseste in metro o pompa de stropit cu care poti sa faci si diluatia si sa o si aplici pe masina. asta la bidon de 5L mi-a spus ca o pot aplica si nediluata. astazi mi-am spalat masina si am folosit samponul de la karcher. nu se ia tot de pe masina. cred ca aceleasi rezultate le-as avea si daca as da doar cu apa. maine voi folosi solutia asta de la mafra sa vad ce-i de capul ei. o sa revin cu detalii.
*

Am revenit asa cum am promis si iata constatarea:

azi am probat solutia de la mafra.Jedi Self.Inclin sa-ti dau dreptate in ceea ce spui.Daca o diluezi asa cum scrie pe eticheta,e un mare vax.Pana la urma ,am folosit-o asa,din bidon,dilutia facandu-se aleatoriu,cu apa sub presiune pe care o arunca aparatul.Nici vorba de spuma asa cum am vazut prin filmele de prezentare....Curata,dar nu perfect.Nici nu am avut masina f.murdara,dar totusi pot sa spun ca nu e mare branza.Ma asteptam la mai mult.

P.S. si pentru maestrul Klaus.
Ia da-ne tu o solutie ca sa ne treaca "aburelile"...Maestre,cum sa folosim atunci spuma activa daca nu cu aparatul cu presiune si celebra "lance"???
Astept cu nerabdare sfaturile tale.

This post has been edited by Crisxx: 24 Feb 2008, 16:33

--------------------
+
razvanc_2000
post 24 Feb 2008, 19:31
Post #79

Membru incepator

l-am testat si eu.
acelasi efect ca si samponul de la karcher. cred ca nu ia nimic solutia mai mult curata presiunea de la apa. a trebuit sa dau si cu o carpa pana la urma sa ia tot. (presiunea de la karcher are 150 bar, asta ca sa stie si altii ca doar presiunea de la apa nu poate lua toata mizeria chiar daca am bagat odata mana accidental in presiune si mi-a luat pielea)
o sa trec la pasul 2. solutie pentru spalatorii. asta dupa ce imi cumpar si pompa sa o aplic.

This post has been edited by razvanc_2000: 24 Feb 2008, 19:34

--------------------
dacia 1310 1997 - xxx
CORSA D 1,3CDTI 90CP
ex RENAULT MEGANE 2 SEDAN 1.6 16V, 2005
Confort Privilege
+
curbat_laurentiu
post 25 Feb 2008, 14:59
Post #80

Membru incepator

Nu o sa gasiti niciodata SPUMA ACTIVA / DETERGENT ACTIV in comert. Am probat si eu genul asta de SAMPON. Pana sa achizitionez detergentul activ nici una nu m-a multumit. Dupa cum am spus si mai sus.
- spalat motor: 1L detergent activ : 10 L apa
- exterior auto: 1L detergent activ : 100 L apa
Solutia astfel preparata se poate aplica in principiu cu orice pulverizeaza. In praktiker / Brico gasiti pulverizatoare pe toate gusturile.
Personal am constatat ca ar trebui c-am 4 L solutie preparata pentru o masina DESTUL de murdara smile.gif , deci 35 ml spuma activa (detergent activ.) Se lasa 4-5 min si se clateste cu presiune.
Personal aplic solutia cu un pulverizator de 5 L (cel din postul de mai sus), la care am umblat putin la supapa de suprapresiune pentru a retine pana la 3 atm in loc de 2,5.

In loc sa dati bani pe tot felul de SAMPOANE, mai bine va strangeti mai multi si luat DETERGENT ACTIV de la o firma de distributie. Ascultati la altii care s-au mai chinuit. In caz ca nu stiti de unde sa achizitionati va pot da informatii despre firma de la care am achizitionat personal.

This post has been edited by curbat_laurentiu: 25 Feb 2008, 15:03

--------------------
+
klaus
post 25 Feb 2008, 19:27
Post #81

步步

QUOTE(Crisxx @ 24 Feb 2008, 16:30)
P.S. si pentru maestrul Klaus.
Ia da-ne tu o solutie ca sa ne treaca "aburelile"...Maestre,cum sa folosim atunci spuma activa daca nu cu aparatul cu presiune si celebra "lance"???
Astept cu nerabdare sfaturile tale.
*

Maestre Crisxx, recomand cu caldura citirea INTREGULUI topic. S-ar putea atunci observa un post gen http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=278607 sau http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1251072
Ambele indica o rezolvare corecta dpdv dozare si nu presupun lance cu bidon ...

--------------------
+
Cristi39
post 25 Feb 2008, 19:52
Post #82

Membru autentic

mersi mult maestre.sigur ca am citit INTREGUL TOPIC,si stiu despre ce e vorba.numai ca pe mine altceva ma intriga,si anume ca aparatul cu presiune pt spalare pe care l-am cumparat(marca STERN-austriac) nu poate sau nu stie cum sa imprastie spuma in asa fel incat sa ramana pe masina efectul de pasta de ras asa cum ar trebui....Ce sa fac acum,sa mai cumpar o alta ustensila pt dat cu spuma pe masina???eu nu,in niciun caz.Mai bine folosesc scula cu care stropesc pomii cu insecticid radmasa.gif asta sigur merge sa spumeze cum trebuie...

--------------------
+
klaus
post 25 Feb 2008, 19:57
Post #83

步步

Problema e sa nu mai dai apoi pe pomi cu pompa respectiva, ca s-ar putea sa nu le faca bine la frunze resturile de spuma activa...

--------------------
+
grozadan
post 26 Feb 2008, 17:19
Post #84

Membru incepator

Sonax nu vand nici ei la litru dar..ne-am permis sa impartim cate un bidon de 25 litri si sa vindem la litru..de aia puteti cumpara la litru,deci e spuma activa care merge in spalatorii in Germania.In romania nu se prea vinde din cauza pretului.Nu a calitatii,evident.
O gasiti in gama exterior. Va spicuiesc din prospectul de pe bidonul de 25 litri:"dizolva murdaria,ideal pt spalatorii,curatata de insecte,jentile..complet biodegradabil,nu contine soda,se poate aplica si pe top-urile convertibilelor,in functie de echipamentul utilizat se poate aplica nediluat sau diluat pana intr-o proportie de 1:10.Made in Germany" vezi gama exterior www.magazinpiese.ro

This post has been edited by grozadan: 26 Feb 2008, 17:20

--------------------
+
Cristi39
post 26 Feb 2008, 17:27
Post #85

Membru autentic

normal ca nu o sa dau pe pomi fara sa o spal bine in prealabil....dar cred ca o sa incerc spuma activa de la Sonax.Am primit asigurari ca e ceea ce trebuie sa fie.Sa vedem

--------------------
+
jeje
post 1 Mar 2008, 21:52
Post #86

Membru incepator

Ar trebui sa intitulati postul SPUMA ACTIVA: intre mit si realitate.
Probabil ca nu gasiti spuma pentru ca intrebati unde nu trebe, ia intrebati un vanzator sa vedeti cum gaseste, nu un spalator care din aia traieste...
Io am gasit spuma karcher la un magazinas de scule 65 RON sticla de 2 litri. Vanzatorul zicea ca dilutia e 1 la 5. Am un Einhell BHR 130. La prima spalare rezultatele sunt bune. Pacat ca a doua zi a plouat de mama focului.Am consumat cam 5 l de solutie diluata la o spalare (si masina e maricica Kangoo). Si eu am o problema la produsul spumei: cu pulverizatoare dinastea de 10 lei cum vedeti in spatele imaginii no sa faceti mare lucru (3bar presiune) , io am incercat si cu compresorul (8 bar) si tot nu am obtinut ce vroiam. O sa caut un adaptor pentru Einhell pt ca presiunea la iesirea lu asta e net superioara (130 bar) si probabil o sa obtin mult dorita spuma si consum mai mic de substanta activa. Pana atunci spor ...

Attached thumbnail(s)
P3010437a.JPG ( Size: 76.4k ) Number of downloads: 1451
P3010438a.JPG ( Size: 100.96k ) Number of downloads: 930

--------------------
Renault Kangoo 4x4 1.6 16V 2007 - bv0254254254
+
klaus
post 1 Mar 2008, 22:07
Post #87

步步

E, unii isi mai spala masina cu spuma activa de vreo 2 ani jumate. Din aia de se vinde la 25 litri la spalatorii.
Poate ei mai stiu ce vorbesc din cand in cand.

Iar pulverizatoruld de se vede pe fundal are o problema cu spuma activa, nu tine prea mult, cedeaza la imbinari. E necesar un pulverizator mai solid, plus a aiba duza reglabila, ca sa se modifice modul de eliminare a "spumei". Plus ca nu trebuie spumata toata masina o data, merge in regim de hobby si jumate o data si jumate a doua oara.

--------------------
+
klaus
post 3 Mar 2008, 18:41
Post #88

步步

O eticheta de la un detergent "spuma activa" reala...

Attached thumbnail(s)
DSC00428.JPG ( Size: 463.92k ) Number of downloads: 1296

--------------------
+
grozadan
post 3 Mar 2008, 18:48
Post #89

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 3 Mar 2008, 20:41)
O eticheta de la un detergent "spuma activa" reala...
*

pacat ca are in compozitie soda..atentie!

--------------------
+
ionut16031987
post 4 Mar 2008, 16:53
Post #90

Membru autentic

eu stiu ca cei de la Dacia interzic spalarea masinii sub presiune

--------------------
dacia preference/ dacia 1310 tlx 2005 1.4 mpi,/ 1989 - IF 01 ???
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd May 2025 - 22:19
Forum Renault