problema frana
![]() ![]() ![]() |
problema frana
marian sn |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 26 July 12 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|||
balauru_327 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 27 February 09 ![]() |
Am avut la fel problema asta, desfa etrieri, ai mei erau plini de rugina+mazga, si dupa curatare merg bine franele, nu se mai blocheaza.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 1.4mpi/rapsodie
- b-83-dip
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
QUOTE(balauru_327 @ 26 Jul 2012, 22:06) Am avut la fel problema asta, desfa etrieri, ai mei erau plini de rugina+mazga, si dupa curatare merg bine franele, nu se mai blocheaza. Cam asta-i rezolvarea. Daca dupa curatarea ruginei iti raman gaurele ar fi cazul sa-l inlocuiesti ca nu va tine. This post has been edited by iulian.bisty: 26 Jul 2012, 21:21 |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
marian sn |
![]()
|
Va multumesc ! pentru indicatii.
astazi cand am desfacut rotile sa ma uit la etrieri,am mai descoperit o problema (mai grava ) roata din partea soferului(stanga) nu se mai invarte...adica, nici planetara nu se mai cupleaza la cutia de viteze...ce sa fie ? numai planetara defecta sau am probleme si cu cutia de viteze? ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 382 Joined: 24 March 07 From: Braila ![]() |
QUOTE(marian sn @ 27 Jul 2012, 09:03) Va multumesc ! pentru indicatii. astazi cand am desfacut rotile sa ma uit la etrieri,am mai descoperit o problema (mai grava ) roata din partea soferului(stanga) nu se mai invarte...adica, nici planetara nu se mai cupleaza la cutia de viteze...ce sa fie ? numai planetara defecta sau am probleme si cu cutia de viteze? ![]() daca roata-i teapana inseama ca s-a gripat etrierul. Desfa etrieru si vezi daca problema persista, nu poti invarti cu mana dicul de frana mai ales daca spui ca mergea infranata. Sincer nu prea am inteles ce vrei sa zici. This post has been edited by iulian.bisty: 27 Jul 2012, 18:48 |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
marian sn |
![]()
|
QUOTE daca roata-i teapana inseama ca s-a gripat etrierul. Desfa etrieru si vezi daca problema persista, nu poti invarti cu mana dicul de frana mai ales daca spui ca mergea infranata. Sincer nu prea am inteles ce vrei sa zici. nu e infranata tot timpul ...atunci cand apas mai tare pe frana ,rotile raman infranate (nu total ) dar suficient sa ti se opreasca motorul atunci cind vrei sa pleci de pe loc... am scos etrieri si i-am curatat ... nu sunt gripati dar problema (cred ) nu sa rezolvat...inca nu am plecat cu masina(nu am curaj) ![]() ![]() din ce am observat eu problema cu infranarea rotilor se manifesta mai tare atunci cand motorul respectiv pompa de frana sunt calde... problema cu planetara cred ca m-am grabit cu concluziile ...am bagat in viteza din nou si am observat ca se invarte si roata din stanga...probabil ca e vreo problema cu cuplajul din cutia de viteze ? sau e normal sa faca asa? This post has been edited by marian sn: 27 Jul 2012, 20:01 |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
Daca spui ca ai desfacut etrierele si e totol ok fa o tura prin cartier cu masina si apoi pune mana pe jante si vezi daca este calda vreuna. Daca este calda inseamna ca aceeia merge infranata.
|
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club! Group: Members Posts: 344 Joined: 5 August 08 From: Pitesti/ Brasov ![]() |
Salut! Poate s-a mai vorbit, dar nu am timpul necesar sa caut. Imi mergea roata fata stanga infranta foarte rau. Nu ma pricep deloc la mecanica, dar am incercat sa vad daca il pot face daca nu ma duc la service cu ea. Am desfacut etrierul si am scos cilindrul sau cum se numeste afara. L-am sters putin arata ca nou, am vrut sa il bag la loc si acea garnitura de protectie nu a intrat bine, dar acum nu mai pot scoate cilindrul afara sa ii pun garnitura bine. Apas degeaba pedala de frana ca nu mai iese cilindrul. Cum il pot face si care sunt urmatorii pasii cu aerisirea franeleor.
Stima! |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
iulian.bisty |
![]()
|
QUOTE(cristi_supernova @ 28 Jul 2012, 15:35) Salut! Poate s-a mai vorbit, dar nu am timpul necesar sa caut. Imi mergea roata fata stanga infranta foarte rau. Nu ma pricep deloc la mecanica, dar am incercat sa vad daca il pot face daca nu ma duc la service cu ea. Am desfacut etrierul si am scos cilindrul sau cum se numeste afara. L-am sters putin arata ca nou, am vrut sa il bag la loc si acea garnitura de protectie nu a intrat bine, dar acum nu mai pot scoate cilindrul afara sa ii pun garnitura bine. Apas degeaba pedala de frana ca nu mai iese cilindrul. Cum il pot face si care sunt urmatorii pasii cu aerisirea franeleor. Stima! ca sa aerisesti singur slabesti fiecare niplu de la roti si lasi sa curga pana vezi ca lichidul curge continuu. |
--------------------
Renault
Megane 3 2015
Kadjar 2017 zxcxzcz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:20 |