DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

404 Pages « < 364 365 366 367 368 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bula daciotului

MuciX
post 16 Apr 2014, 23:43
Post #10951

sunt un om bun

Group: Members
From: când în când

popa.gif

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Brainie
post 18 Apr 2014, 08:05
Post #10952

Membru autentic

From: Bucuresti

king și sergiu (făptuitor și avocat):

și totuși, cum reușește repartitorul să mute greutatea ?

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
UXE
post 18 Apr 2014, 14:24
Post #10953

Modelator

Salut, ma scuzati ca intru, in primul rand, asa deodata, dar am mare nevoie de un cod pentru casetofon. Am toate specificatiile casetofonului in urmatoarea poza.
Masina este a unchiului meu, mi-a lasato mie cat e plecat inafara si am nevoie repede de cod pentru ca se intoarce si vreau sa gaseasca masina cum a lasato. Va rog daca ma poate ajuta cineva as fi foarte recunoscator! Inca ceva ce uitasem...dupa ce pun codul,cum il confirm ? Si mai trebuie sa stiu si altceva, saumai aveti nevoie de alta informatie pentru a rezolva problema ? Multumesc !

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
C@talin
post 29 Apr 2014, 09:16
Post #10954

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

biggrin.gif luata de prin tara

Nu dati cu parul, banuiesc ca lipseste masa pe undeva (oare la tico masa o fi pe plus ???)

blush.gif

This post has been edited by C@talin: 29 Apr 2014, 09:16

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
Markos
post 29 Apr 2014, 21:14
Post #10955

fost programator

From: Scursurești Vale

OMFG ohmy.gif

QUOTE(danIstrate @ 29 Apr 2014, 20:47)
Imi cer scuze ca sunt Off-Topic, dar poate cineva sa dea un mail unui moderator/administrator ca nu pot da PM . Si nu ma descurc cu site-ul, poate pentru ca sunt retard. Moderatorul/administratorul care vede mesajul asta sa imi dea un mail si sa stearga postul, va rog frumos.
*

(la Prețuri Carburanți)

This post has been edited by Markos: 29 Apr 2014, 21:14

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
corbex
post 30 Apr 2014, 07:27
Post #10956

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(C@talin @ 29 Apr 2014, 10:16)
biggrin.gif luata de prin tara
blush.gif
*

Tu stii bine ca Tico e cam pe invers, un fel da gay al masinilor.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
IRONICK
post 6 May 2014, 17:27
Post #10957

-

From: Romania

QUOTE(dr_mKe @ 6 May 2014, 06:17)
Logan = masina ieftina pentru  cine nu vrea / nu are / nu stie / nu poate sau fix asta cauta, cu cate iti faci treaba ieftin, in conditii decente de confort si siguranta.

Megane chel = fix acelasi lucru la pret aprox. dublu
*

QUOTE(dr_mKe @ 5 May 2014, 12:49)
Prestij are alte suspensii, codurile de amortizor si arc sunt diferite (motorul era cel mai usor la ora respectiva in gama Dacia), iar insonorizarea este mai buna decat la restul versiunilor.

Difetenta de securitate este net in favoarea Megane-ului, franele sunt printre cele mai eficiente (daca nu cele mai) din clasa compacta, dar cu dozaj cam dubios, directia este fara nici cea mai mica umbra de feedback, mult prea usoara in orice situatie. Suspensia PDG pompeaza aiurea la viteza mare fata de suspensia normala.

Greieri apar suficienti cu timpul, probleme cu macarelele de geam sunt clasice, ambreiajul fragil la 1.6 16v, etc, samd.

Diferentele nu sunt de la cer la pamant.

Costurile cu intretinerea nu sunt realist mai mari, decat daca Megane-ul se strica mai des. Oare ?

Oricum, surplusul de greutate se ocupa suficient de dinamica cat surplusul de putere sa nu fie resimtit pozitiv, ci din contra. La drum, nu conteaza, oricum.

LE > oricum prin balarii s-a umblat destul, in toate directiile. Diferente de la cer la pamant sunt intre Logan/Megane/alte compacte ieftine si masinile din clasa de lux.
Asa, diferente mari de antifonare sunt intre Audi A3 si Megane, precum cele dintre Logan si Megane.
*

QUOTE(Marius 77 @ 5 May 2014, 16:17)
Ar însemna să scriu mesaje interminabile ca să răspund la tot.

Despre insonorizare, dacă te referi la capitonajul interior la capota față (și alte asemenea nimicuri), Prestige îl are montat din fabrică.
Din nou, vorbim despre diferențe minore între cele două mașini și în materie de insonorizare.

Despre rugină, îți spun că mașina mea are peste 7 ani vechime și încă nu a apărut nici un punct de rugină pe ea.
Știu, afirmația poate părea SF pentru unii, de aceea am să dau câteva detalii pentru a înțelege cum este posibilă "minunea".

Mașina nu a fost niciodată parcată în garaj, din prima zi și până astăzi a stat sub cerul liber indiferent de anotimp.
Nu am aplicat niciodată vreun tratament anticoroziv, mașina este așa cum a venit din fabrică.
Singurul tratament "special" a fost că, am ținut mașina mereu curată, spălată cu apă și șampon, fără nimic suplimentar (ceară, polish, etc).
Pe mașină nu am urme de zgârieturi sau lovituri de pietre care să favorizeze apariția ruginii.
Am citit diferite ipoteze (inclusiv aici, pe forum) că tabla la Prestige ar fi fosfatată/galvanizată, sincer, habar n-am care este adevărul, nu am pretenția că le știu pe toate, dar ceea ce știu este că mașina mea, cu un minim de îngrijire, nu are rugină deloc.

Probleme cu rugina au fost la Logan fabricat în 2004-2005, poate chiar unele 2006.
La vremea respectivă Dacia a recunoscut aceste probleme și a existat o rechemare în service pentru remedierea lor.
Știu că există probleme cu rugina și la Logan de fabricație mai recentă dar asta ține și de modul în care proprietarii au grijă de mașina lor.

Totuși, rugina la Logan este de suprafață, probleme minore la pasajele roților spate, la baza ușilor, altele de genul acesta.
Nu mai vorbim aici de rugină care pune în pericol siguranța pasagerilor, traficul în general, nu mai vorbim de rugina care o avea Dacia 1300/1310 la lonjeroane, podea, elemente ale direcției.
Nu mai vorbim aici de rugina care o avea Dacia Supernova în zona amortizoarelor.
Asta e o altă discuție, ceea ce am vrut să scot în evidență este că Dacia a făcut progrese majore în acest sens, dar pentru cineva obișnuit să numească Loganul, cazan, lighean, căruță, modul în care percepe el Dacia, este și va rămâne același.

Mulțumit de răspuns ?
Am crezut că ai terminat cu aberațiile, dar când mă gândesc cu cine stau de vorbă ...
Oricum, nu mai meriți atenție, cu afirmații de genul acesta ai ajuns la credibilitate zero.
*

Astea trebuie sa ramana undeva.

This post has been edited by IRONICK: 6 May 2014, 17:28

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
volint
post 7 May 2014, 20:28
Post #10958

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

QUOTE(wiqed @ 7 May 2014, 20:20)
Salut!

Am o cunostinta cu un LG LN 555 cu harti din 2006. Trebuie sa il ajut sa puna unele mai noi si am cateva intrebari:

1. Se poate face vreun fel de update la softul acestui device? Daca da, cum?
2. Se pot pune harti mai noi? Daca da, de unde pot downloada? Se inlocuiesc pur si simplu cele vechi?

Detalii device:
-Versiune SW Feb 22 2007
-Versiune HW LAN-S360
-Versiune SO 0.8.18i

Nu am nevoie sa instalez altceva pe el, tot ce imi trebuie sunt niste harti mai noi.

Stiu ca s-au mai discutat chestiuni similare pe acest forum, dar, ulimul post fiind din 2001, ma gandesc ca poate mai sunt noutati (desi nu sunt sigur ca e cazul, aparatul in cauza fiind foarte vechi).

Orice informatie e binevenita.

Multumesc anticipat!
*

wow... careva dati un tzrr lui alex, poate e vreun loop temporal si noi suntem prinsi in ceva gen star trek...

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
Markos
post 7 May 2014, 23:33
Post #10959

fost programator

QUOTE(Laurentziu83 @ 8 May 2014, 00:08)
De cand pedalez la servici in pantofi si, uneori, la camasa, claxoanele s-au redus aproape de 0, altfel esti vazut cand pedalezi mai office, asa.
*

Mi-a plăcut panseul biggrin.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Babaq139QMB2
post 8 May 2014, 00:24
Post #10960

Membru autentic

Interesant de dat cu bulgari cu noroi smile.gif in tanti alea imbracate OFFICE biatch radmasa.gif biggrin.gif rolleyes.gif

This post has been edited by Babaq139QMB2: 8 May 2014, 00:25

--------------------
Dacia 1310 din 1900 Toamna spre vara-sa
+
neacsugabrie
post 8 May 2014, 15:15
Post #10961

Membru autentic

Lucru manual...

QUOTE(sorinalecse @ 8 May 2014, 14:44)
Toate bune si frumoase pana in aproape intr-o luna in care a inceput sa-mi arate vopseau de pe masina cu niste dungulite '' vermisori '' apoi din ce in ce mai tare in proportie de 90% pe suprafata! Nu stiu motivul si nici '' meseriasul '' nu-l cunoaste, spunandu-mi ca la el, ''asa ceva nu s-a mai intamplat ''!? Acum sunt hotarat sa-mi revopsesc '' Batrana '' manual doar cu mana mea . Nu am garaj, o am parcare in fata blocului meu si tot aici vreau s-o vopsesc, dar vreau sa curat mizeria facuta de '' meserias '' in primul rand! De aceea vin cu rugamintea, daca puteti sa-mi spuneti o solutie pentru a da jos vopseau respectiva si pasi pe care trebuie sa-i urmez?

Va multumesc tuturor, care are amabilitatea sa-mi spuna, despre ceea ce urmeaza sa fac!
*

--------------------
dacia solenza 2003/scala
Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza.
+
sebymesteru
post 12 May 2014, 20:40
Post #10962

Membru rigid

From: Sfantu Gheorghe-Covasna

QUOTE(Mircea Zahan @ 12 May 2014, 17:50)
Din cate stiu eu e prins in 3 suruburi , pe care trebuie sa le desfaci , il inlocuiesti , si strangi suruburile.. Insa sa fii atent ca atunci cand dai jos cuplajul, volanul sa fie perfect nou, pt ca atunci cand pui noul cuplaj ,volanul sa stea asa cum trebuie..Eu am patit-o si ca masina sa mearga drept, volanul era pe curba la stanga. biggrin.gif
*

Schimba omul volanul ca pe sosetele blink.gif LolLolLo.gif

--------------------
Dacia/Mazda 1310/1410 M6 1988/1996/1999, 2007 - CV 15 REA
Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
+
Markos
post 12 May 2014, 20:58
Post #10963

fost programator

Eu am patit-o si ca masina sa mearga drept, volanul era pe curba la stanga.

Și eu care naiv credeam că trebuie refăcută geometria ohmy.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
gabize
post 12 May 2014, 20:59
Post #10964

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Bine că nu era pe curbă înainte. sleep.gif

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
IRONICK
post 13 May 2014, 17:07
Post #10965

-

From: Romania

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=278...dpost&p=4078572

QUOTE(digioptic @ 13 May 2014, 15:59)
Zgomotul nu "intra" in habitalcu numai prin tabla. Zgomotul nu este atenuat foarte bine de suprafetele vitrare ale masini. In aces caz, treaba se complica tare.

Evident, amplitudinea maxima este in imediata vecinatate a rotilor, pasajele rotilot transmitand cea mai mare parte din zgomotul de rulare si acolo m-as concentra cel mai mult cu atenuarea.

Eu unul, parea mea, nu as aduce modificari masinii daca asta implica sporirea greutatii, fie si cu cateva zeci de kg. In ecuatia consumului poate nu inseamna prea mult, mai important pentru colegu ar fi linistea rularii. Dar daca as putea sa o usurez si as avea posibilitati tehnice, nu as sta pe ganduri. Pe langa consum, dinamica masini e foarte importanta pentru mine. O baterie capabila, pe alta tehnologie decat cea cu plumb-acid, mult mai usoara, discuri de frana ceramice (s-or gasii niste chinezi sa le fabrice la un pret digerabil... blush.gif ), niste jante de calitate, mai usoare, am ochit niste OZ-uri, dar sunt scumpe de te seaca huh.gif, un esapament mai eficient si mai usor decat "tulumba" aia a noastra de pe 2.0 dCI, care mai si rugineste la unii de bun ce e materialul, posibilitatea de a trece la leduri, inlocuind toate becurile clasice cu filament, evident nu chinezarii cu rezistenta de limitate, ci leduri cu surse de curent constant, comandate de compul masinii. Avem cu totii niste parturi de motorase cu patru cilindrii, daca ar fi macar un V6, eh, altfel m-as simtii... wink.gif

Cam asa vad eu modificarile, in rest as cauta niste cauciucuri mai silentioase.
*

QUOTE(i_am_sleek @ 13 May 2014, 11:33)
Laguna e o masina f bine izolata fonic si foarte rafinata mai ales la viteze mari
*

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
MuciX
post 13 May 2014, 17:39
Post #10966

sunt un om bun

From: când în când

De unde concluzionam ca legumele parcate sunt niste brute. sleep.gif

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
Markos
post 13 May 2014, 19:47
Post #10967

fost programator

Pentru partea cu ușuratul mașinii, îi pot recomanda niște profesioniști din Rahova, Giulești sau Ferentari (la alegere).

--------------------
Reno Megan Privilej
+
Markos
post 15 May 2014, 18:13
Post #10968

fost programator

QUOTE(argon @ 15 May 2014, 13:25)
De la Especo incoace nu mai fac coreeni masini, nu te incurca.
*

blush.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
gabize
post 17 May 2014, 09:19
Post #10969

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Cine e Especo? unsure.gif

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
bion
post 17 May 2014, 09:40
Post #10970

Membru autentic

From: TM

Varianta Eco de la Espero. Se monteaza bun_bag_dapple.png ( Size: 120.3k ) Number of downloads: 539
pe esapament. biggrin.gif

This post has been edited by bion: 17 May 2014, 09:46

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
maho
post 20 May 2014, 17:28
Post #10971

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(tony-s @ 20 May 2014, 18:16)
...am fost si pe curse scurte gen cluj-bucuresti - avionul nici macar nu apuca sa atinga altitudinea normala de zbor ca deja incepe procedurile de decolare....

Oh, yeah trophy.gif

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
UXE
post 20 May 2014, 19:54
Post #10972

Modelator

aha... deci merge pana la la bucuresti pe sosea dupa care "incepe procedurile" de decolare... e bine de stiut sa ma feresc de avioane pe strada...

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Marty
post 24 May 2014, 09:20
Post #10973

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(DragosP @ 24 May 2014, 08:12)
"inoxul" ăla care s-a pătat e atras de magnet? Că dacă e, aruncă-l că nu-i inox.
*

Nu e inox curat, e inox popesc!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
tribunul
post 24 May 2014, 15:23
Post #10974

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Tipuri de otel inoxidabil

Exista trei categorii principale de otel inoxidabil - feritic, martensitic si austenic.

Otelurile feritice sunt magnetice si au un continut scazut de carbon si contin cromul ca element principal, in general in proportie de 13% si 17%. Otelurile martensitice sunt magnetice avand un continut tipic de 12% crom si un continut mediu de carbon. Otelurile austenice sunt non-magnetice si pe langa crom, in concentratii tipice de 18%, contin nichel care creste rezistenta la coroziune.
Acestea sunt cele mai utilizate tipuri de oteluri inoxidabile.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
paul_p
post 24 May 2014, 22:17
Post #10975

Membru autentic

From: psd=evil

QUOTE(user123 @ 23 May 2014, 22:53)
arborele cu came ( nu ax !!! ax se spune la altceva...ma racaie pe ochi cand cineva scrie ax cu came) 
[...]
sa reconditionezi chiuloasa)...
*

Din categoria "vede axul din ochiul altuia, dar nu vede ditamai chiuloasa din ochiul său" smile.gif

This post has been edited by paul_p: 24 May 2014, 22:17

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
D-Ice
post 25 May 2014, 09:31
Post #10976

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 24 May 2014, 15:04)
Drăguțule: oțelul "inox" magnetic e un oțel inoxidabil prost. Nici măcar, după unele standarde, n-are voie să fie folosit în produsele destinate industriei alimentare și conexe.
Oțelul inoxidabil nemagnetic e ăla bun.
*

Tacamurile din bucataria nevesti-mii sunt atrase de magnet. Sa le arunc? tongue.gif

This post has been edited by D-Ice: 25 May 2014, 09:34

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
tribunul
post 25 May 2014, 09:43
Post #10977

QUOTE(D-Ice @ 25 May 2014, 10:31)
Tacamurile din bucataria nevesti-mii sunt atrase de magnet. Sa le arunc? tongue.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
+
dacis
post 25 May 2014, 11:31
Post #10978

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(D-Ice @ 25 May 2014, 11:28)
Detaliaza sublinierea, colegul!
*

Io cred ca doar i-a placut grija ta de a te delimita de afacerile bucataresti si de a le dona pe toate nevestei. Deacta atat! Parerea meu! wink.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
D-Ice
post 25 May 2014, 14:16
Post #10979

Membru autentic

Normal. tongue.gif
A mea nevasta urla cand ii stau in cale cand graviteaza prin bucatarie intre masa, chiuveta, frigider, camara si aragaz.
Ca cica "Valea din bucataria mea!"
Si daca ii argumentez in favoarea mea vine si argumentul ei referitor la ceva hrana rece, conserve & shit.
D-aia la chestii de genu` asta nu ma bag.

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
tribunul
post 25 May 2014, 16:08
Post #10980

QUOTE(dacis @ 25 May 2014, 12:31)
Io cred ca doar i-a placut grija ta de a te delimita de afacerile bucataresti si de a le dona pe toate nevestei. Deacta atat! Parerea meu!  wink.gif
*

iecszact, bucataria, fierul de calcat, masina de spalat, aragazul, aspirtatorul...toate-s ale sotiei prin definitie.

--------------------
+
404 Pages « < 364 365 366 367 368 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 15:02
Forum Renault