Bula daciotului
![]() ![]() ![]() |
Bula daciotului
rodi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
|
||
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|||
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Poftim hal de postari din partea unui user care e pe Moderator preview. Sa ne traiti bine domnilor moderatori, faceti o treaba excelenta.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(radian @ 19 Dec 2010, 21:19) Mda, daca tot suntem la bula... Intelegi corect termenul de "perete exterior" dar iti scapa altele. Discutia era despre camere, nu despre bai, bucatarii, debarale, etc. Ca sa nu se mai existe confuzie, cand cand mai zice careva ca el nu are toate camerele cu cel putin un perete exterior, il intrebi la inceput cate camere are apartamenul lui. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(piesenovash @ 11 Nov 2010, 11:28) vand jante ats cup pe 15' IMPECABILE NU BAT NU TRONCANE , ECHIPATE cu 195/50/r15 gumele f bune - pret 10 mil nediscutabil QUOTE(bogdanreno @ 19 Dec 2010, 17:10) Daca nu-s in stare F. BUNA si-s doar in stare buna, ofera 100 de mii. Vechi! Si platesti tu transportu'! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nu mai cumparati mizerii!
![]() QUOTE(Ion_R5 @ 20 Dec 2010, 11:55) In ziua de azi chiar si masini mai cu pretentii au interioare similare cu Logan sau ceva foarte apropiat. Daca e sa le comparam cu masini fabricate din anii 1979 - 1990 - sunt niste chestii foarte ieftine ceea ce cumparam noi acum. Din pacate nu toti realizeaza asta. Si nu ma refer doar la Mercedes-Benz, Audi, BMW. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
un topic cu nebuni!
QUOTE(fsilviu86 @ 21 Dec 2010, 19:06) salutare, am patit un necaz astazi cu masina si anume toate bune si frumoase, pana cand am iesit din oras si s-a auzit un traznet puternic pe spate si dintro data sa invranata si un ditai scartzu. am oprit fara voia mea imediat, mam dat jos mam uitat la masina nu era nimka care sa fie pana sau ceva de genu. eram cu un prieten care imi zice ia incearca sa pleci de pe loc., cand am incercat deja amsina era infranata pe roata dreapta spate. in prima faza mam gandit ca pot fi sabotii de vina sa nu cumva sa fi ramas blocati. pun cricu dau jos toara si cand sa invart nimika, tamburul era rece. am dat jos dopul de la tambur si am descoperit ca masina ramasese fara vaselina in butuc. rulmentii pe spate au fost schimbati fix acum 2 saptamani set de cate doi pe fiecare roata, vaselina in fiecare roata mergea ca uns. nu a scos nici un zgomot ciudat sa huruie sau ceva de genu. eu aveam la mine in masina un set de rulmenti care il dadusem jos, care mi sa parut bun,am zis pt orice eventualitate sa i am de rezerva. si acum urmeaza partea complicata. nu pot da jos tamburul. pur si simplu sa sudat rulmentul pe ax cel putin asa mi sa zis si de la un service unde am bagat masina. cei de acolo au zis sa incerce cu autogenu sa taie rulmentul, dar nu iam lasat pt ca zic eu ca sar strica acel ax, se decaleste. si o sa am probleme. acum ce este de facut, maine vreau sa cobor la masina si sa bat cu o dalta bare de spart peretii in tambur din spate in fata poate poate sio da drumul si o sari rulmentul. daca nu alta varianta ce pot sa fac?? ![]() QUOTE(iordache ionut lucian @ 21 Dec 2010, 19:32) ce vrea asta? This post has been edited by vi_escu: 21 Dec 2010, 23:09 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Da asta oare ce vrea!
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
QUOTE(cj98czh) firele ce le-ai vazut sunt de la pretensionarile centurii de siguranta desi n-o sa va vine sa credeti, afirmatia de mai sus se refera la un Logan ![]() @tribunul: ![]() This post has been edited by Logan_Stepway: 21 Dec 2010, 20:59 |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
doar prin spitale, cand ducem portocale si bomboane.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(razvanamza @ 21 Dec 2010, 20:09) pai si eu am constat ca la loganurile ph2 (alea chele, cu capac mic pe centru) are jantele putin mai iesite-n afara ca mine. si parca si masina sta mai cracanata cu aliajele. hai ca m-ati facut curios. Pentru intelegerea textului, rog a se citi genti in loc de jante ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Eu cred ca astia au facut economie la caroserie si au facut-o mai ingusta.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
rodi |
![]()
|
|
--------------------
---
---
---
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE In acest topic se anunta BAN-urile date userilor. Numai moderatorii au voie sa scrie aici. Nelamuririle se clarifica folosind mesageria privata sau deschizand un topic nou. QUOTE(litte.big19 @ 25 Dec 2010, 13:15) Unii nu pricep și pace! ![]() This post has been edited by cosmin_2300: 25 Dec 2010, 13:18 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
A-si aduce aportul nu este nici pe departe un pleonasm.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 25 Dec 2010, 13:18) Da, si pe mine ma cam mancau degetele sa dau o replica acolo ![]() http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2783270 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Zau.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Inseamna ca nu te pricepi la limba romana, si nici la franceza
![]() De unde provine cuvantul aport? Ce inseamna in franceza? Daca inca nu esti convins putem continua dezbaterea pe topicul de greseli gramaticale, ca sa nu stricam aici. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Markos |
![]()
|
E discutabila chestia. Daca ne gandim la ce înseamna în franceza, ar iesi ceva de genul "a-si aduce aducerea", ceea ce e naspa, corect.
Daca ne referim însa la "aport = contributie", adica la întelesul cuvantului în limba romana, expresia e digerabila, zic eu. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
rodi |
![]()
|
Contribution...
Aici este vorba numai despre un ... aport : Indiferent de originea substantivului comun in limba romana , cuvantul aport , pleonasmul se face ... in limba romana. |
--------------------
---
---
---
|
|
paul_p |
![]()
|
Sunteti de groaza. Nu este nimic discutabil, lucrurile sunt cat se poate de clare si fara echivoc.
Inainte de a va contrazice degeaba si a spune tot felul de prapastii, ar fi fost mai simplu sa va documentati un pic. Am fi evitat o discutie inutila. Originea cuvantul aport din expresia a-si aduce aportul este substantivul frantuzesc apport, care inseamna contributie. Nu il confundati cu verbul, tot de origine franceza, apporte, care inseamna a aduce. Deci a-si aduce aportul este cat se poate de corect si inseamna a-si aduce contributia, si nu aiureli de genul a-si aduce aducerea, cum gresit au incercat sa sustina unii. LE : Se pare ca am gresit si ca totusi este vorba de un pleonasm. In acest caz imi fac mea culpa ![]() Am cautat insa o explicatie clara, o recomandare facuta de un organism certificat, dar nu am gasit inca. Singurele explicatii gasite au fost ca aport nu inseamna pur si simplu contributie, ci contributie adusa de cineva. In acest caz a-si aduce aportul ar fi in mod evident un pleonasm. Se pare totusi ca se accepta si formularea de a-si aduce aportul, deoarece este extrem de raspandita. Nu am gasit inca o sursa credibila care sa confirme sau sa infirme ca este vorba de un pleonasm. Sunt multe discutii pe net in legatra cu acest subiect, insa eu nu am gasit nicio opinie cu adevarat credibila. Daca cineva gaseste ceva de genul unei recomandari a academiei romane, am elimina orice dubiu. This post has been edited by paul_p: 26 Dec 2010, 17:35 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
rodi |
![]()
|
Ca sa lamurim aici bula cu pleonasm sau nu
![]() http://www.limba-romana.net/lectie/PLEONAS...-si-exemple/60/ si postul meu anterior v-a spus ca nu a folosit contributia. Exista in schimb expresia ,, a avut un aport" ... Toti de aici am avut un aport in respectarea limbii romane, ceea ce a ridicat nivelul Bulei Daciotului. |
--------------------
---
---
---
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 26 Dec 2010, 16:12) Se pare totusi ca se accepta si formularea de a-si aduce aportul, deoarece este extrem de raspandita. Exact asta am încercat eu sa sugerez. Fara prapastii. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
QUOTE(adaniel69 @ 26 Dec 2010, 21:36) Salut! Aveti idee ce roata trage in fiecare viteza? Stiu ca nu trag ambele roti! Cel putin nu in toate vitezele... Mersi! ![]() Si raspunsul meu: QUOTE($$ilvviu @ 26 Dec 2010, 21:38) Pai in treapta I trag ambele roti din fata, in a II-a trage aia din dreapta, in a III-a aia din stanga si in a IV-a trage spatele. This post has been edited by $$ilvviu: 26 Dec 2010, 21:40 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 07:04 |