Carte de munca, to be or not to be
![]() ![]() ![]() |
Carte de munca, to be or not to be
Luka |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|||
Luka |
![]()
|
QUOTE(nairam @ 22 Jun 2005, 17:53) Daca are contract de munca cu functia de baza si program de 8 ore la societatea respectiva Inregistrat si vizat la ITMB, atunci taxele se opresc automat de catre societate iar daca le platesc sau nu asta deja este problema lor, pentru ca tie ti le-au scazut si oprit din salariu. Chestia asta se numeste stopaj la sursa si este pedepsita prin Legea 19/2000 (legea pensiilor) |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Am si eu doua intrebari. Sotia a incetat activitatea la o firma, dar aceasta nu ii da cartea de munca pe motiv ca nu are pe cine trimite la inspectoratul de munca si sa se duca ea personal sa o scoata.
1. Este sau nu obligatia angajatorului de a-i inmana cartea de munca. 2. Daca da, si el nu vrea, cum poate fi obligat sa o faca. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Luka |
![]()
|
1. Este obligatia angajatorului sa-i dea cartea de munca.
2. Exista mai multe cai, in ordinea numerelor de pe tricou: a - daca i-au facut decizia de incetare si sunt in regula cu state de plata, ii pot face chiar sotiei o imputernicire si se va duce sa-si depuna singura actele si sa ia cartea de munca b - daca nu vor acest lucru (e posibil sa nu fie in regula cu actele sau altceva), se merge la ITM, se intreaba la camera 13 (daca este vorba de ITM Bucuresti) la ce inspector este societatea respectiva si se face o reclamatie scrisa ce se lasa fie inspectorului. fie la registratura This post has been edited by Luka: 23 Jun 2005, 11:52 |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Banuiesc ca sunt in regula cu actele, dar la inspectoratul de munca (Timisoara) sunt cozi imense si iti pierzi o zi intreaga. As fi vrut sa stiu daca si unde pot reclama (telefonic, e-mail, recomandata) ca societatea X nu a inmanat cartea de munca sotiei.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Luka |
![]()
|
QUOTE(b64chr @ 23 Jun 2005, 12:20) Banuiesc ca sunt in regula cu actele, dar la inspectoratul de munca (Timisoara) sunt cozi imense si iti pierzi o zi intreaga. As fi vrut sa stiu daca si unde pot reclama (telefonic, e-mail, recomandata) ca societatea X nu a inmanat cartea de munca sotiei. Incearca la http://www.itmtimis.ro/comision.html. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
victor23ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 May 05 From: Timisoara ![]() |
Am si eu o intrbare , si v-as ruga sa ma lamuriti daca puteti. Pana acum am fost angajat la o firma ca si tehnician, cu carte de munca tot tacamul, seful mi-a spus la angajare ca o sa treaca in contract la salar doar 5 milioane ca sa nu plateasca multe taxe, desi eu aveam salar net mult mai mare stabilit, totul ok pana aici, acum am terminat facultatea si a zis (seful), ca o sa ma incadreze ca inginer proaspat absolvent , ca are ceva avantaje...deci logic facem alt contract de munca ,
Acum vine nelamurirea , ce avantaje are el (firma, seful) ca angajeaza un proaspat absolvent, si ce avantaje as avea eu direct (de care sa beneficiez eu direct, ) ??? va multumesc..... |
--------------------
daewoo
tico
- TM Sa traiti, ... bine ?
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai stagiatura, statul parca ii ofera 1 an sau 2 vreo cateva milioane bune ca te-a angajat..asta ca sa stimuleze angajarea noilor absolventi.Oricum atitudinea atsa cat castiga el de pe urma mea nu mi se pare cea mai fair-play...poti gandi altfel: cat valorez eu ca individ,cat valoreaza munca mea in firma si raportata la cat primesti...ca mi se pare normal ca patron sa ia partea mai mare ptr ca el alearga/el face rost de proiecte/el are responsabilitatile mai mari/plus costuri cheltuieli,dotari,etc etc...asta nu inseamna sa te exploateze binenteles....
Oricum este f.important ptr un sef sa stie sa-si STIMULEZE oamenii..... Si eu cu o intrebare: Daca lucrez intr-un loc cu carte de mulca totul pe bune si daca vreau sa-mi gasesc ceva part time si acei ar avrea sa-mi treaca si ei alea alea pe cartea de munca ar fii ok?S-ar putea...?Banuiesc ca da...2 joburi in acelasi timp trecute ambele pe carte.... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 05:37 |