Un Logan rosu de 1.2, Jurnalul de bord al unui Laureate PH2 rouge passion
![]() ![]() |
Un Logan rosu de 1.2, Jurnalul de bord al unui Laureate PH2 rouge passion
tribunul |
![]()
|
||
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
||
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|||
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 27 Apr 2011, 07:18) Motor mai mare inseamna demaraje mai bune, nu doar viteza mai mare. Iar un motor mai mare e mai fiabil decat un polizor de 1.2 ce trebuie turat in permanenta. La ce te ajuta demarajul la drum lung? Ca eu nu fac liniute cu nimeni. Sincer, demarajul il vad folositor la plecarea de la semafor. Pe de alta parte, motor mare (nu vorbesc de diesel care-i alta poveste) inseamna automat si consum mare. Daca altii au bani de dat in plus pentru benzina, sa fie sanatosi. Eu cu diferenta de bani in plus pot face alte lucruri mai folositoare. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pe tine nu te ajută la nimic.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ma refeream la consumul cam mare pe care l-ai scos, si m-am gandit ca ai mers cu geamurile deschise iar masina a mers infranata, altfel nu-mi imaginez cum nu ai scos afara un consum de 4.28 - 4.29.
Stiu pe cineva care scoate afara maxim 4.25 l/km. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 27 Apr 2011, 07:35) Ma refeream la consumul cam mare pe care l-ai scos, si m-am gandit ca ai mers cu geamurile deschise iar masina a mers infranata, altfel nu-mi imaginez cum nu ai scos afara un consum de 4.28 - 4.29. Stiu pe cineva care scoate afara maxim 4.25 l/km. Am inteles. Ideea e ca am avut unele portiuni in care am calcat-o cu 120-130 kmh...si asta nu e mers economicos. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Hai ca te ajuta un motor mare. Mergi mult mai relaxat, masina ajunge mai repede si mai lejer la viteza dorita, la drum lung ajungi la destinatie mai odihnit. In depasiri nu stai si te gandesti daca ai timp sau nu ai timp. Vorbesc din experienta ca atunci cand merg cu Clio pe dn-uri nu prea am curaj sa depasesc decat daca am mult loc. Cat despre consum, depinde si in ce regim mergi. Cred ca un motor mare pe benzina consuma mai putin decat unul mic pe autostrada la viteze mai mari.
Pe serpentine iar te ajuta si la urcare si la coborare ca are frana de motor mai buna. Motorul e mai silentios la viteze mai mari si iar te ajuta sa fii mai relaxat. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 27 Apr 2011, 07:47 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Mai bine oprești motorul și o iei la împins, să vezi ce consum scoți...
|
--------------------
-
-
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(argon @ 27 Apr 2011, 07:46) Nu au disparut, s-au transformat in Loganuri. Nu s-au transformat, au inviat in Loganuri. This post has been edited by LOVENDAL: 27 Apr 2011, 07:49 |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 27 Apr 2011, 08:47) Nasol, s-ar putea sa o patesti, eu cand ma plimb cu loganul de 1.6 si 90 de cai, si am 3-4 oameni in masina, opresc aerul la depasiri, ca sa fac treaba asta in siguranta. La Espero decupleaza automat cand bagi pedala la fund, dar la Logan se incapataneaza sa te traga inapoi. This post has been edited by argon: 27 Apr 2011, 07:49 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(argon @ 27 Apr 2011, 07:48) Nasol, s-ar putea sa o patesti, eu cand ma plimb cu loganul de 1.6 si 90 de cai, si am 3-4 oameni in masina, opresc aerul la depasiri, ca sa fac treaba asta in siguranta. Inseamna ca nu stii cum sa turezi o masina. Sau tu faci depasirile cu a 5-a. 27 Apr 2011, 07:51: QUOTE(C a t a l i n @ 27 Apr 2011, 07:47) Frana de motor cand cobori valea (scuze de cacofonie)...sa vezi ce consum incredibil ai. This post has been edited by LOVENDAL: 27 Apr 2011, 07:51 |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
argon |
![]()
|
Pai vezi, un motor mic te face sa mesteci tot timpul ceea ce e foarte obositor, un motor mai mare trage bine la toate regimurile. La Logan doar 1.6 16 v e cat de cat decent. Sau alea diesel de 85.
This post has been edited by argon: 27 Apr 2011, 07:53 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
QUOTE(LOVENDAL @ 27 Apr 2011, 08:49) Wow! Ai descoperit apa caldă! Foarte tari oamenii care, după ce își cumpără un rahat submotorizat, se mint singuri și încearcă să convingă pe alții ce afacere bună au făcut ei și ce risipă fac ceilalți. Dacă scoate dacia logan de 0.8 îți tai venele... This post has been edited by C a t a l i n: 27 Apr 2011, 07:54 |
--------------------
-
-
|
|
tribunul |
![]()
|
Mai bine o scoti din viteza si opresti motorul, atunci ai consumul cel mai mic.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 27 Apr 2011, 07:46) Hai ca te ajuta un motor mare. Mergi mult mai relaxat, masina ajunge mai repede si mai lejer la viteza dorita, la drum lung ajungi la destinatie mai odihnit. In depasiri nu stai si te gandesti daca ai timp sau nu ai timp. Vorbesc din experienta ca atunci cand merg cu Clio pe dn-uri nu prea am curaj sa depasesc decat daca am mult loc. Cat despre consum, depinde si in ce regim mergi. Cred ca un motor mare pe benzina consuma mai putin decat unul mic pe autostrada la viteze mai mari. Pe serpentine iar te ajuta si la urcare si la coborare ca are frana de motor mai buna. Motorul e mai silentios la viteze mai mari si iar te ajuta sa fii mai relaxat. De acord cu tine in unele privinte. Unde nu sunt de acord: - cunosc capacitatea motorului, asa ca n-am sa ma bag in depasiri unde nu pot si nici nu ma stresez din cauza asta. Asa ca n-o sa fiu mai mult obosit dupa o calatorie lunga. In general nu-s fanul depasirilor decat daca trebuie (masini care merg mai lent decat ar trebui). Eu nu vad o depasire un triumf, ci o modalitate de a merge mai repede decat o masina ce merge mai lent decat o permite drumul, la limita vitezei legale. - cate autostrazi avem in Romania? As putea spune ca 0, raportand la numarul si miile de kilometri de autostrazi ale tarilor din vecinatatea noastra. Asa ca nu prea ai unde sa-ti folosesti motorul cel mare. - din cei peste 300 de kilometri pe care i-am facut zilele trecute, doar maxim vreo 30 de kilometri (circa 10%) am putut merge cu viteze mari; in restul am intalnit drumuri cu gropi, pietruite, asfaltate partial etc. In aceste portiuni nu o puteai calca decat cu maxim 80-90 sau 2-30 (in functie de conditii), asta daca nu vrei sa-ti distrugi masina. La viteze mici, motorul mic este castigator la consum, no offence. In Romania nu exista infrastructura adecvata pentru a merge relaxat cu viteze mari. In strainatate, situatia se schimba, si da, acolo e necesar un motor mare. - sunt foarte multe sate pe drumurile noastre si luuuuungi....nu se mai termina. Cum naiba sa mergi mai mult de 60 kmh, cand mai sunt si radare prin zonele alea? Iar la viteze de 60 kmh, iar iese castigator motorul mic. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
LOVENDAL, preblema ta nu e constituită nici de sate lungi, nici de gropi și nici de autostrăzi. La tine e nasol dacă bate vântul.
|
--------------------
-
-
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(C a t a l i n @ 27 Apr 2011, 07:52) Wow! Ai descoperit apa caldă! Foarte tari oamenii care, după ce își cumpără un rahat submotorizat, se mint singuri și încearcă să convingă pe alții ce afacere bună au făcut ei și ce risipă fac ceilalți. Dacă scoate dacia logan de 0.8 îți tai venele... N-am descoperit apa calda, dragule, reaminteam doar ceva ce poate unii uitasera. Nu, nu-mi tai venele ca nu-s invidios ca unii de aici. Adevarul e ca invidia cam otraveste sufletul. Vezi sa nu te otravesti prea mult si sa mori intr-o zi. <span class='edit'>27 Apr 2011, 08:12:</span> QUOTE(C a t a l i n @ 27 Apr 2011, 08:09) LOVENDAL, preblema ta nu e constituită nici de sate lungi, nici de gropi și nici de autostrăzi. La tine e nasol dacă bate vântul. Cati ani ai? Ai macar 13? Ai o gandire nu cu foarte multi neuroni. Pentru prostiile care incepi sa le debitezi... This post has been edited by LOVENDAL: 27 Apr 2011, 08:12 |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
argon |
![]()
|
SUnt convins ca nu mai poate de invidie pe loganu' tau cu Honda la scara, sau in port, dupa caz
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Scoate-i 2 din fișe, fă-l de 0,6 să vezi cât consumă. Poate reușești consum negativ.
|
--------------------
-
-
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(argon @ 27 Apr 2011, 08:12) Cand iti consuma mai mult de 12-13% in oras (cu Honda), cum el insusi declara, fata de 7-8% ai mei, poate ca da, e invidios. Sau poate ca acest copil e fiu de nabab, are benzinarie in curte si atunci il doare in fund de consum. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.360 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(LOVENDAL @ 27 Apr 2011, 09:10) Nu zau??? Macar daca tot ai luat motorul ala mic .... lasa-ne si nu incerca sa ne mai convingi cate este de vioi .... este un motor bun ... divedit in timp ... dar mult prea mic pt. ce are de dus .... asa ca las-o asa .... Singurele motorizari ok la Dacia ... sunt 1.6 8V, 1.5 dCi 85 cai si 1.6 16v ... restul .... doar sa te duca din A in B fara sa ai nici un fel de pretentii de la ele ... si sa-ti tremure bine chilotii pe tine de cate ori faci o depasire .... Credeam ca doar Argon abereaza sa nu spun altfel ... dar vad ca ai venit si tu sa-i ti de urat ![]() This post has been edited by cj98czh: 27 Apr 2011, 08:22 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 27 Apr 2011, 08:19) Nu zau??? Macar daca tot ai luat motorul ala mic .... lasa-ne si nu incerca sa ne mai convingi cate este de vioi .... este un motor bun ... divedit in timp ... dar mult prea mic pt. ce are de dus .... asa ca las-o asa .... Singurele motorizari ok la Dacia ... sunt 1.6 8V, 1.5 dCi 85 cai si 1.6 16v ... restul .... doar sa te duca din A in B fara sa ai nici un fel de pretentii de la ele ... si sa-ti tremure bine chilotii pe tine de cate ori faci o depasire .... Cred ca glumesti cu 1,6 8 V. Ala are 85 CP, nu 90 CP cum spunea argon. In plus, ce motoare actuale de 1,6 8 V mai scot doar 85 CP? Cat despre motorul asta, eu l-am luat doar pentru consum mic. Insa nu se face de rusine nici la la drum lung. Am impresia ca multi de aici isi dau cu parerea fara sa-l fi incercat vreodata. Asa ca te invit sa mergem impreuna la un drum lung si sa vezi cum se comporta. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.486 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Da pana la urma eu nu sunt lamurit ... cat consuma motorul asta in frana de motor?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(LOVENDAL @ 27 Apr 2011, 09:27) Cred ca glumesti cu 1,6 8 V. Ala are 85 CP, nu 90 CP cum spunea argon. In plus, ce motoare actuale de 1,6 8 V mai scot doar 85 CP? Pe principiul tău: ce motoare de 1.2 mai scot DOAR 75 cp? ![]() Eu nu înțeleg ce te freacă pe tine interesul cât consumă mașina lui Cătălin, sau Cielo al meu (vezi câteva pagini mai în spate) sau orice altă mașină. Poate unii își PERMIT să alimenteze o mașină care consumă 14% în oraș (vezi cazul lui Cătălin) și nu se gândesc cum să scoată un consum cât mai mic ![]() Este simplu (deși văd că pentru tine nu): motor mare=putere mare=consum (mai) mare. Motor mic=putere mică=consum (mai) mic. Dacă aveai un Smart cu motor de 0.8 DIESEL înțelegeam să spui că, consumă puțin, dar 5% în afara orașului nu mi se pare mare economie. De ce? Simplu! Aruncă un ochi aici și (sper că) ai să înțelegi ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 22:32 |